Полетът с деца: Таблет или блок за рисуване

Полетът с деца: Таблет или блок за рисуване

© Георги КожухаровПолетите с деца са изпитание за самите тях, за родителите, за останалите пътници и за персонала на самолетите. Петгодишните и по-малките се нуждаят от стимули и повече възможности да се движат по време на цялото пътуване, докато еднообразните занимания бързо им омръзват. В резултат могат да започнат да се държат грубо и раздразнително.


Британската компания за семейни пътувания Tots to Travel направи проучване сред родителите как взимат решения за пътуване и как се подготвят за тях, съобщи Travel Daily News.


Близо 69% от анкетираните родители заявяват, че се притесняват от пътуването, а една трета дори отхвърлят идеята за почивка на разстояние, по-дълго от 3-часов полет. Също 30 на сто са тези, които предпочитат да не напускат страната си през отпуската. В същото време всеки десети британски родител е готов да предприеме с детето си полет от над 9 часа.
Майките са по-склонни да летят с децата си на дълги разстояния - 15% при само 5% от бащите. Татковците пък са по-склонни да пътуват до дестинации с горещ климат, докато за 70% от майките идеалната температура през ваканцията е 21-25 градуса.


Резултатите сочат, че майките и бащите на Острова залагат повече на традиционните тихи игри и занимания.
Близо 60% са отговорили, че винаги носят пособия за рисуване, докато едва 27% залагат на забавления чрез електронни устройства, а всеки десети разчита "да залъже" детето с нещо сладко за похапване.


Проучването обхваща 1500 родителски двойки.

Ключови думи към статията:

Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на aleks ivan
  aleks ivan
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Новото модерно е да не даваш таблет на детето, а да си по-инволвд родител 😂

  ЖИВОТ за дунавските есетри!! : https://esetri.wwf.bg/
 2. 2 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1333 Гневно

  Една глупава статия!
  Защо?
  Ние, които не летяхме със самолети за да отидем на почивка, да не би да бяхме глупави или прокажени и да не би да не можахме да се реализираме достойно в този живот? И днес милиони деца не могат да отидат на почивка, камо ли да пътуват със самолет. Хайде де, претенции и внушения от богаташи!!!!

 3. 3 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  Таблети... сладко... пособия за рисуване... До 5 годишна възраст могат просто да ги пъхат в чекирания багаж.

 4. 4 Профил на aleks ivan
  aleks ivan
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#2] от "Дедо Либен":

  В днешно време е много по-евтино и лесно да се пътува със самолет. Дори и с деца. Да не говорим, че е много по-безопасно, отколкото да си натовариш цялото семейство в 15-годишния миниван и да пътуваш 5 часа до Халкидики 👎

  ЖИВОТ за дунавските есетри!! : https://esetri.wwf.bg/
 5. 5 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 11778 Неутрално

  Зависи от децата и родителите...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 6. 6 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 3051 Неутрално

  В Швеция имало период, когато пътуването с екскурзионни кораби било много модерно и народът масово се юрнал да пътува. Но, ето ти беда. Въпреки луксозните условия голям проблем се оказала морската болест. Тогава в няколко столични ежедневника се появила обява на капитан Кристенсен, стар морски вълк, който обещавал рецепта против неприятното чувство по време на круиз. Срещу скромната такса от 1 крона всеки заинтересуван получавал луксозно пликче по пощата, а вътре листче с ценния съвет-"стойте си в къщи". Стокхолм, 1969 г.

 7. 7 Профил на Леля Гичка
  Леля Гичка
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Рецепта за пътуване с деца все едно къде, все едно с какво, все едно колко дълго - Ксанакс, Диазепам и тапи за уши.

  Не е нужно да си луд, за да живееш тук, но помага.
 8. 8 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4712 Любопитно


  Новото модерно е да не даваш таблет на детето, а да си по-инволвд родител 😂
  —цитат от коментар 1 на aleks ivan


  Защо си измисляш думи?
  Толкова ли е трудно да използваш само български такива?
  Като не се сещаш необходимата дума, използвай няколко думи за да опишеш това което искаш да кажеш.
  С вмъкването на чужди думи в изречението си (още повече написани на български) не си по-оригинален, а изглеждаш по-глупав.
  За твое добро ти го казвам,....а и за доброто на българския език и култура.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 9. 9 Профил на 10 стинки
  10 стинки
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#8] от "Храбър":

  А пък ти изглеждаш като грозник

  Една шепа хора останахме, колкото средно китайско градче, а не можем да се справим на тая богата земя... Колко да сме смотани!
 10. 10 Профил на ВаняХр.
  ВаняХр.
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Интересно е това със сладкото - доколкото знам, захарта докарва хиперактивно поведение при децата, а и не само при тях.Затова вечер не им се дава сладко, по-трудно заспиват и стават силно активни.

 11. 11 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1466 Гневно

  А кога ще разрешат отново пушенето в самолетите?По час и нещо без цигара правят и възрастните неспокойни и раздразнителни!А те не могат,да се успокоят с боички,бонбончета,или таблет,цигарка иска душицата им!!!


 12. 12 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4712 Неутрално

  До коментар [#8] от "Храбър":А пък ти изглеждаш като грозник
  —цитат от коментар 9 на 10 стинки


  Ако искаш да оцелее България като независима и суверена страна, не подкопавай основите на нашето самосъзнание и уникалност!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 13. 13 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 711 Неутрално

  Пътувам с детето си на кратки разстояния до 2,5 часа. Проблемът е винаги опашката на летището, а не самият полет. Той е много вълнуващ за децата и не е проблем за 2-3 часа да им се направи програма, за да не мрънкат. Освен това имат нужда и малко да го преживеят без някой да им бута блокче за оцветяване. Така че екстрите ги давам когато видя, че му е скучно, а не от самото начало. С един колан само колко може да се занимава детето, с масичката. После му се взима нещо за хапване и пийване, интересно му е как стюардите минават. После непременно иска да види тоалетната. За нас е по-голямата скука, за тях е сравнително ново и интересно.

 14. 14 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 711 Неутрално

  До коментар [#2] от "Дедо Либен":

  Днес много повече милиони пътуват със самолет, отколкото едно време. Актуализирайте се малко, на луната расте памук. Никой не ви отрича и без вас нямаше да стигнем до тук. И ако излезете от миналото, може да видите един хубав нов свят. Нито претенции, нито внушения има в статията. За публиката с малки деца е интересно. Може би за вас е интересно нещо от вашата възрастова и социална група. Подминете и толкова, не си струва да се ядосвате за такива дреболии.

 15. 15 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9685 Неутрално

  За децата е забава, когато са предразположени да не се страхуват, ми то и за възрастните е почти същото :).

 16. 16 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9685 Неутрално

  За децата е забава, когато са предразположени да не се страхуват, ми то и за възрастните е почти същото :).

 17. 17 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 2312 Неутрално

  Децата не се страхуват в самолет, от опит го казвам. Нещо повече, забавно им е. Лошото е, че като всичко друго и това им е забавно час-два. След това започва лазенето по нервите. Всяко пътуване по- дълго от...максимум 5-6 часа си е изпитание, за децата, родителите и околните, няма какво да се заблуждаваме.

 18. 18 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Моля, поне опитайте да се консултирате със специалист, особено ако детето, или децата, са по "буйни"! Има прекрасни препарати специално за деца, които ще помогнат, само се доверете на педиатъра си - така правят образованите люде. А лютият БУЛГАР използва шамари...

  roo
 19. 19 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 358 Неутрално

  До коментар [#10] от "ВаняХр.":

  Това пък откъде го измисли?? В бг-мама ли го прочете?!

 20. 20 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Случайно се върнах и е за добро:
  Витя, #19, дамата #10 е съвсем права, пише го в дебели медицински източници, до които ти не си се доближавал. Има ясно и просто обяснение, за подготвени - ти не си от тях! Респект Ваня Хр.!!!

  roo
 21. 21 Профил на 10 стинки
  10 стинки
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#12] от "Храбър":
  Искам, ама ти кат си дребнав, не си по-полезен.
  Ето още една дребнавост малкото къ в шрифта на коментарите не е българско защото излиза над нивото на малките букви. Но пък малкото тъ е българско.

  Една шепа хора останахме, колкото средно китайско градче, а не можем да се справим на тая богата земя... Колко да сме смотани!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK