Коктейл в бар Oriole - кадърът е от Фейсбук страницата на заведението.
"Дестинация: Храна" е нова специална поредица в "Дневник", която свързва две преживявания - пътуванията и вкусовете, които откривате когато сте на път. Не само на храни, но и на напитки.
Ако сте прочели интервюто в "Дневник" - вече знаете интересната история на Георги Радев. Един българин, който от лятото на миналата година е собственик на бар в Лондон. След 15 години в бранша отваря свое място, в което да покаже разбирането си за тики бар (за тропически коктейли - бел. авт.) в 21 век.
Предлагаме неговите препоръки за четири бара в столицата на Великобритания, които той направи специално за читателите на "Дневник". Според него си заслужава да посетите:
Единият от тях очаквано е барът на самия Радев Laki Kane London's tropical escape. Намира се на 144-145 Upper Street. Според него тук непременно трябва да бъдат опитате коктейлите "Лаки кейн", "Гинес пънч" и Пинъп зомби". А на втория етаж може да си дестилирате ром сами.
Някъде между класиката и тропика и с азиатски привкус се позиционира друг качествен бар в Лондон, по оценка на Радев, Oriole. Намира се на East Poultry Avenue, Smithfield Markets, London EC1A 9LH. Календарът му е пълен със събития отсега до края на юни, редуват се вечери с джаз, опитване на различни марки алкохол, шоупрограми.
Бар Termini е друга задължителна спирка. Доскоро имаше две локации - в "Сохо" на 7 Old Compon Street и в централната част на града. В момента обаче централната е затворена докато си намери ново място. На челно място в менюто е много популярният напоследък коктейл "Негрони" в четири варианта. Менюто е кратко - специални кафета, коктейли и вина, към които е добавено и кратка селекция храна. Барът е в Топ 50 на най-добрите барове в света през 2018 г. за трета поредна година.
На 69 Colebrooke row се намира барът без име (The bar with no name), на място, където години наред е бил друг емблематичен бар. Според Радев мястото си заслужава да се посети, защото е сред най-добрите, които предлагат иновации, използват и молекулярни технологии. Според собствената визитка на бара интериорът му напомня италианско кафене от 50-те години, а в коктейлите има "езотерични съставки", разработени от Drink Factory - лаборатория за изследване и развитие на напитките.
Целия разговор с Георги Радев - може да прочетете тук.