Когато пещерата идва при теб

Когато пещерата идва при теб

© МузейкоПещерите неизменно са сред основните атракции за туристите - особено когато става дума за красиво осветени и такива с по-необичайни образувания. Любопитството тегли навътре и малки, и големи. Когато няма пещери наблизо обаче те могат да бъдат...направени. Наскоро най-голямата в света изкуствена пещера бе открита в Пекин и очаквано привлича местните в качеството им на откриватели и туристи.


Когато пещерата идва при теб

© Уолтопия


Наречената Green Box е създадена от българската компания "Уолтопия", известна със своите стени за катерене по цял свят.
Тесни тунели, в които трябва да пълзиш с челник на главата. Промушване през малки дупки и преминаване край сталагмити и сталактити, гмурване в подземни езерца. Това са част от приключенията, които изпитват посетителите.


Когато пещерата идва при теб

© Музейко


Общата дължина на тунелите е 250 м, разположени на 330 кв. м площ. Пещерата има 26 различни маршрута.


През 2018 година "Уолтопия" направи най-голямата изкуствена пещера в Европа, която е разположена в National Sport&Science Center в Дъблин, Ирландия. В България такава пещера, разположена на 340 кв. м има в "Музейко".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK