Имате ценни умения? Можете да отседнете в хотел безплатно

Имате ценни умения? Можете да отседнете в хотел безплатно

© Amir Meiri, ReutersНад 600 места за настаняване от типа "нощувка със закуска" и хотели по света са заявили участието си във второто издание на международната Седмица на бартера, съобщава "Гардиън". Събитието ще бъде в седмицата 18-24 ноември и предвижда безплатно настаняване, а гостите в замяна да предложат своите умения и стоки.


Собствениците на хотели и други места за настаняване регистрират в специална система техните желания за гостите, които ще настанят безплатно - те варират от хора с умения на дърводелци, през опитни в декорацията и боравенето със социални медии.


В Седмицата на бартера са се включили и места в България, като някои от тях посочват, че приемат престоя на бартера през цялата година. Едно от тях търси гост с умения при обработването на дърво. Хотел в Шри Ланка пък предлага безплатен престой на човек, който е добър в оптимизацията на инструментите за търсене в интернет, и т. н.
Инициативата се проведе за пръв път през 2018 г. глобално като продължение на започналата преди 11 години в Италия. Италианската бартер седмица ще бъде на същите дати и в нея участват 900 места за настаняване.


Седмицата на бартера не е единствената инициатива, която предлага безплатно настаняване срещу използване на уменията на гостите. Платформата Workaway включва 30 хил. домакини, които биха ви настанили без пари в замяна на няколко часа труд на ден.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK