Кои са най-добрите хостели в света

Кои са най-добрите хостели в света

© Георги КожухаровКои са най-добрите хостели на света за 2020 г. обяви платформата hostelworld.com.


Шеговито наречена "Хоскари", класацията се провежда за 18-та година поред. Участват общо 17200 хостела, включени в платформата, събрали над 1.2 млн. потребителски мнения. Критериите за оценка са качеството на обслужване, съотношението качество - .цена, безопасността, удобствата. Потребителите са споделяли мнението си за местоположението, предлаганите услуги, развлеченията, обзавеждането и атмосферата.


През тази година се открояват две категории - за пътуващи самостоятелно пътешественици, която е разделена на две - за мъже и за жени. По данни на множество проучвания от последните две-три години пътуващите самостоятелнож дами се увеличават с двуцифрен процент, което означава, че проблемите на безопасността на настаняването излизат на преден план.
В сайта на платформата може да се направи търсене за най-приятните хостели по континенти и държави.


За хостел с най-добро местоположение е обявен Adventure Q2 Hostel в центъра на Куинстаун, Нова Зеландия.


С най-ангажиран персонал е хостелът Cheerful Hoi An Hostel във Виетнам.


С най-приятна атмосфера е оценен 5 Terre Backpackers в Чинкуетере, Италия.


С най-добро съотношение между качеството и цената е Tropical Valley Homestay във Фонг-нха, Виетнам.


С най-добри услуги е The Roadhouse, Прага, Чехия. В същия град е и най-добрият хостел за настаняване на самостоятелно пътуващи жени - One Prague.


Най-популярният хостел в света е Lucky Lake Hostel в Амстердам, който участва в платформата вече 15-та година поред. Къмпингът, съчетаващ настаняване в каравани и бунгала, приема посетители само през лятото на цена от 20 евро на човек.


Само един български хостел е включен в платформата - това е "Старият Пловдив".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK