"Трип адвайзър" обяви дестинациите с нарастваща популярност

Калининград - до края на Втората световна война Кьонингсберг - е център на едноименния руски анклав между Битва и Полша с излаз на Балтийско море. Старият източнопруски град, основан от тевтонците през 13 в., стана достъпен за туристите благодарение на въведените миналата година безплатни електронни визи.

© Peter Collins, flickr/CC BY-SA 2.0

Калининград - до края на Втората световна война Кьонингсберг - е център на едноименния руски анклав между Битва и Полша с излаз на Балтийско море. Старият източнопруски град, основан от тевтонците през 13 в., стана достъпен за туристите благодарение на въведените миналата година безплатни електронни визи.Кои са най-търсените туристически дестинации за 2020 г., към кои интересът нараства най-бързо и кои са засега встрани от масовия интерес, но потенциалът им нараства? Това определи в годишната си класация платформата за споделяне на впечатления за туристически обекти и услуги "Трип адвайзър" (TripAdvisor).


Десетте най-популярни дестинации в Европа за 2020 г. са:
1. Лондон
2. Париж
3. Крит
4. Рим
5. Сицилия
6. Майорка
7.Барселона
8. Истанбул
9. Прага
10 Родос


През тази година експертите на "Трип адвайзър" са класирали туристическите дестинации две нови категории. Маршрутите с нарастваща популярност в света, отбелязали най-голям ръст на положителните отзиви, най-голям интерес за резервации и търсения през последната година са:
1. Кочин, Индия
2. Лусон, Филипини
3. Порто, Португалия
4. Порто Сегуро, Бразилия
5. Грамадо, Бразилия
6. остров Ломбок, Индонезия
7. Дананг, виетнам
8.остров Закинтос, Гърция
9. Тел Авив, Израел
10. Краков, Полша


Друг нов критерий, по който авторите на "Трип адвайзър" оценяват туристическия интерес, откроява дестинациите с най-голям потенциал за развитие. Те, според авторите на класацията, засега остават встрани от интереса на масовия турист, но опитните пътешественици вече се насочват към тях. Ето първите десет:


1. Калилинград, Русия
2. Саранда, Албания
3. Бейрут, Ливан
4. Луксор, Египет
5. Науса, Гърция
6. остров Рюген, Германия
7. остров Фу Куок, виетнам
8. Монополи, Италия
9. Ла Пас, Мексико
10. остров Кюрасао, Кариби


Цялата класация, в която липсват населени места от България, може да бъде видяна тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK