На път

Вчера в На път

Фотогалерия: Живот на "високо ниво" в Тел Авив Фотогалерия: Живот на "високо ниво" в Тел Авив Фотогалерия: Живот на "високо ниво" в Тел Авив

Фотогалерия: Живот на "високо ниво" в Тел Авив

Ограниченото градско пространство и забързаният живот в Тел Авив провокират жителите на града да използват по рационален, но и артистичен начин собствените си покриви. Фоторепортери на "Ройтерс" буквално се разходиха по покривите на израелската столица, където тече друг живот "на високо ниво".

/ Дневник 11

17.01.2018 в На път

Още в На път

Прага организира нощ на хотелите за своите жители

Прага организира нощ на хотелите за своите жители

В нощта на 26 срещу 27 януари - петък и събота, в Прага се организира необичайна акция - Нощ на хотелите. Тогава част от най-известните и луксозни хотели на чешката столица ще позволят на всички желаещи да се потопят в техния свят.

/ Дневник 9
Саудитска Арабия ще издава електронни визи на туристите от Шенген

Саудитска Арабия ще издава електронни визи на туристите от Шенген

Саудитска Арабия ще започне да издава електронни туристически визи през следващите седмици за гражданите на някои държави, включително за членките на шенгенската зона, съобщи близък до правителството саудитски информационен сайт.

/ Дневник 22
Алеята край Сена в Париж и центърът на Рим са най-търсените забележителности в "Уикипедия"

Алеята край Сена в Париж и центърът на Рим са най-търсените забележителности в "Уикипедия"

Под егидата на ЮНЕСКО попадат повече от 1000 обекта, като от Евростат са посочили кои са 20-те най-търсени в "Уикипедия". От тях половината се намират в Европейския съюз.

/ Дневник 8
"Уиз ер" планира да лети до Виена и от София

"Уиз ер" планира да лети до Виена и от София

След като преди ден нискотарифната авиокомпания "Уиз ер" обяви, че започва да лети между Варна и Виена, днес се разбра, че в близко бъдеще ще бъдат обявени полети и от София до австрийската столица. Това съобщи пред български медии главният изпълнителен директор на превозвача Йозеф Варади.

/ Дневник 16
Храна само за пътешественици

Храна само за пътешественици

Началото на годината е идеалното време да се начертаят пътешественически планове. За някои от мечтаните маршрути вдъхновението идва от книгите. Издателство "Вакон" се утвърди като територия за пътешественици през годините. Ето какво влиза в плановете му през 2018 г.

/ Дневник 7
Куфарът като куче

Куфарът като куче

Постоянното безпокойство куфарът ти да не изчезне на летището може би скоро ще бъде забравено. Учени разработиха нов модел, който ще следва собственика си както куче.

/ Дневник 13
Забравените вещи вече са белег за ценността на времето

Забравените вещи вече са белег за ценността на времето

Зарядно за телефон, гребен, четка за зъби, пижама - това обикновено са най-често забравяните от посетителите на хотелите вещи. Понякога обаче разсеяността излиза действително скъпо, пише Business Traveller.

/ Дневник 13
Фотогалерия: 2018 - туристически дестинации за напреднали Фотогалерия: 2018 - туристически дестинации за напреднали Фотогалерия: 2018 - туристически дестинации за напреднали

Фотогалерия: 2018 - туристически дестинации за напреднали

Колкото повече човек пътува, толкова повече му се иска да го прави - да посещава нови места, да се връща във вече познати и да открива в тях невидяното. Дори и в най-масово посещаваната дестинация любознателният пътешественик открива "своето" чрез лични наблюдения, срещи и преживявания. В началото на годината "Дневник" подбра няколко по-далечни и не масови за пътуване от България дестинации, препоръчвани от авторитетни туристически издания.

/ Дневник 25
Сватбата - ако не е голяма, поне да е гръцка

Сватбата - ако не е голяма, поне да е гръцка

Над 2020 чуждестранни двойки са заявили желание да отпразнуват сватбите си в Гърция и Кипър през 2018 и 2019 г. Това е резултатът от работата на платформата BookYourWeddingDay, която посредничи на новобрачните от март 2017 г. , пише "Катимерини".

/ Дневник 4
Фотогалерия: Планината в нас Фотогалерия: Планината в нас Фотогалерия: Планината в нас

Фотогалерия: Планината в нас

Кадрите на "Ройтерс"/"Ред бул" събират планинските красоти от различни сезони. Снимките са част от колекцията, пусната по повод Международния ден на планините, който се отбелязва през декември.

/ Дневник 7
Фотогалерия: Ледено царство Ниагара Фотогалерия: Ледено царство Ниагара Фотогалерия: Ледено царство Ниагара

Фотогалерия: Ледено царство Ниагара

Студената вълна, спуснала се от Канада на юг през почти цялата територия на САЩ, превърна Ниагарския водопад, разположен на границата между двете страни, в ледена приказка.

/ Дневник 7
Фотогалерия: Къде да отидем през 2018 г. Фотогалерия: Къде да отидем през 2018 г. Фотогалерия: Къде да отидем през 2018 г.

Фотогалерия: Къде да отидем през 2018 г.

Кога, ако не в началото на годината, да започнем да планираме кои места да посетим? Туристическите бордове вече са обявили как ще се опитват да привлекат вниманието на пътуващите, заложили са на годишнини, фестивали, спортни прояви. Ето примерна подборка на най-препоръчваните дестинации.

/ Дневник 9
Фотогалерия: Най-четеното в "На път" през 2017 г. Фотогалерия: Най-четеното в "На път" през 2017 г. Фотогалерия: Най-четеното в "На път" през 2017 г.

Фотогалерия: Най-четеното в "На път" през 2017 г.

Интересни дестинации, личен опит в пътуванията, местна кухня, съвети за транспорта и новости в туризма, куриози и премеждия - това са част от темите в рубриката "На път", предизвикали най-голям интерес у читателите през тази година.

/ Дневник 10
Фотогалерия: Необикновените хотели Фотогалерия: Необикновените хотели Фотогалерия: Необикновените хотели

Фотогалерия: Необикновените хотели

В продължение на години на път разказва за интересни, странни, оригинални, невъзможни, объркващи и завладяващи места за настаняване. Вижте във фотогалерията някои от тях.

/ Дневник 18
Будапеща - рай за купонджиите, ад за жителите

Будапеща - рай за купонджиите, ад за жителите

С десетките евтини ежедневни полети, халбите бира по 1.5 евро и апартаментите по 30 евро на нощ унгарската столица се превърна в новото любимо място на купонджии от цяла Европа, които и лете, и зиме отиват там за нискобюджетно веселие.

/ Питър Мърфи, Франс прес 29
Пътниците в самолети да внимават с литиево-йонните батерии, напомни европейска агенция

Пътниците в самолети да внимават с литиево-йонните батерии, напомни европейска агенция

Важно е авиокомпаниите да информират пътниците си, че големите лични електронни устройства трябва да бъдат пренасяни в пътническия салон, когато това е възможно, заяви в съобщение Европейската агенция за авиационна безопасност.

/ Дневник 8
Уреди за мъчение, диджириду и още причудливи неща в Музея на хъркането в Германия

Уреди за мъчение, диджириду и още причудливи неща в Музея на хъркането в Германия

Сред най-любопитните артикули в колекцията е едно диджириду от Австралия. Музикалният инструмент, който прилича на дълга тръба, фигурира сред уредите против хъркане и сънна апнея заради швейцарско проучване от близкото минало.

/ Дневник 3
Полазница в "Етъра"

Полазница в "Етъра"

Етнографският музей на открито "Етър" кани днес - на Игнажден. Празникът, наричан също Полазница или Полазовден бележи началото на народната Нова година.

/ Дневник 4
Тайната на шведите за живот без стрес се дава под наем (видео)

Тайната на шведите за живот без стрес се дава под наем (видео)

Научен експеримент в Швеция доказва, че за около 72 часа стресът намалява с около 70%. Това е част от рекламна кампания за нова национална туристическа дестинация в югозападната провинция Далсланд, а програмата за гостите имитира шведския начин на живот и близост до природата.

/ Дневник 46

още