Близо половината европейци са с наднормено тегло

Близо половината европейци са с наднормено тегло

© ReutersПрез 2014 мъжете с наднормено тегло в ЕС са са 57% от мъжете в сравнение с 44% от жените. Това показват данните от изследването "Животът на жените и мъжете в Европа - статистически портрет 2018" на Евростат, представено от Националния статистически институт. Пропорциите между държавите членки варират за мъжете от 52% в Холандия и Франция до 66% в Хърватия, а за жените - от 35% в Италия до 54% в Малта.


Изследването съдържа и данни за редовната физическа активност. В ЕС през 2014 г. 36% от мъжете са отделили 150 или повече минути седмично за спортни и физически дейности, които не са свързани с работа, в сравнение с 26% от жените. Делът на мъжете варира от 14% в Румъния до 55% във Финландия, а на жените от - 4% в Румъния до 57% в Дания.


Съществуват големи различия между жените и мъжете, а също и между държавите членки, при консумацията на алкохол, цигари, плодове и зеленчуци. През 2014 г. в ЕС по-голям дял от мъжете в сравнение с жените употребяват алкохол всяка седмица (38% от мъжете на 18 и повече години в сравнение с 23% от жените на същата възраст). Сред държавите членки делът на мъжете варира от 21% в Латвия до 52% в Обединеното кралство, а за жените - от 5% в Румъния и Литва до 40% в Обединеното кралство.
По-голям дял от мъжете в сравнение с жените в ЕС са пушачи (24% от мъжете на възраст над 18 години са ежедневни пушачи в сравнение с 16% от жените на същата възраст). Делът на мъжете варира от 10% в Швеция до 40% в Кипър, а на жените - от 9% в Румъния до 23% в Австрия.


За разлика от употребата на алкохол и тютюнопушенето редовната консумация на плодове и зеленчуци се счита за важен елемент на здравословна и балансирана диета. В ЕС през 2014 г. 54% от жените и 49% от мъжете консумират една до четири порции плодове и зеленчуци дневно. Делът на мъжете варира от 26% в Холандия до 70% в Белгия, а на жените - от 32% в Холандия до 73% в Белгия.


Жените четат повече, мъжете са по-активни на спортни събития


При общуването, например срещи с приятели, както и при културните навици също се наблюдават различия между двата пола. Четенето на книги е по-често срещано сред жените отколкото сред мъжете в ЕС (42% от жените и 31% от мъжете през 2013 г.), както и посещаването на представления на живо (30% от жените и 28% от мъжете през 2015 година). Културните навици, като например посещенията на кинопрожекции (29% от жените и 27% от мъжете) и на културни обекти (28% от жените и 27% от мъжете) или срещи с приятели (24% от жените и 23% от мъжете), са много сходни сред жените и мъжете. Посещенията на спортни събития обаче са по-чести сред мъжете отколкото сред жените (21% от мъжете и 13% от жените) в ЕС.


Интернет - начин на употреба


Жените използват интернет повече за участие в социалните мрежи, а мъжете - за четене на новини. Жените в ЕС използват интернет по-малко отколкото мъжете (79% от жените на възраст между 16 и 74 години са използвали интернет поне веднъж седмично през 2017 г. в сравнение с 82% от мъжете на същата възраст. Процентът на жените в ЕС, които четат новини онлайн е по-малък в сравнение с този на мъжете (70% от жените и 75% от мъжете, използвали интернет през последните три месеца през 2017 г) и които извършват интернет банкиране (60% от жените и 63% от мъжете).


Близо половината европейци са с наднормено тегло

© Национален статистически институт


Няма голяма разлика при използването на интернет за изпращане и получаване на електронни съобщения (86% от жените и 87% от мъжете), докато при използването на интернет за телефонни разговори (по 46% от жените и мъжете) и търсене на работа (по 20% от жените и мъжете) и двата пола използват интернет еднакво.
От друга страна, по-голям дял от жените са използвали интернет за участие в социални мрежи (67% от жените и 63% от мъжете).


По-голям дял от жените купуват дрехи онлайн, а от мъжете - електронно оборудване. Мъжете са малко по-активни в онлайн пазаруването от жените (през 2017 г. 66% от жените - потребители на интернет, са пазарували онлайн в сравнение с 69% от мъжете. Но жените и мъжете купуват различни стоки. Много повече жени отколкото мъже купуват дрехи по интернет (70% от жените в сравнение с 58% от мъжете, пазаруващи онлайн), докато мъжете купуват повече електронно оборудване (32% от мъжете и 17% от жените, пазаруващи онлайн) и филми (32% от мъжете и 24% от жените, пазаруващи онлайн).


По-малка е разликата при закупуването на домакински стоки онлайн (съответно 45% от жените и 47% от мъжете, пазаруващи онлайн), резервации за пътуване и настаняване (съответно 53% и 54%), докато при онлайн пазаруването на билети за различни събития няма разлика между жените и мъжете - по 39%.


Грижите за децата - приоритет на жените


Във всички държави членки много по-голям е делът на жените отколкото на мъжете, които полагат грижи за децата, готвят и извършват домакинска работа. През 2016 г. в ЕС 92% от жените на възраст между 25 и 49 години (с деца под 18 години) се грижат за децата си ежедневно в сравнение с 68% от мъжете. Сред държавите членки най-големи различия между жените и мъжете са наблюдавани в Гърция - 95% от жените и 53% от мъжете, и Малта - съответно 93% и 56%, докато най-малките разлики са установени в Швеция - 96% от жените и 90% от мъжете, и Словения - съответно 88% и 82%. За домакинската работа и готвенето разликите са още по-големи. В ЕС през 2016 г. 79% от жените са готвели и/или са извършвали домакинска работа ежедневно в сравнение с 34% от мъжете. Най-голяма е разликата между жените и мъжете в Гърция - 85% от жените и 16% от мъжете, и Италия - съответно 81% и 20%, а най-малка е в Швеция - 74% от жените и 56% от мъжете, и Латвия - съответно 82% и 57%

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Само да питам: де е "нормата на теглото"???
  Въпрос за 100 милиона?

  roo
 2. 2 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Наднорменото тегло се провокира основно от нервното напрежение и стреса. След това се залита в инсулинова резистентност, Хашимото и диабет тип2. От тук нататък следват при жените главно миоми, проблеми със зачеването.

  Ако имах власт бих обложила захарта до цена 10 лв./кг., изкуствените подсладители трябва да са още по-скъпи. Същото важи за палмовата мазнина, трябва да е по-скъпа от маслото. Използването на хидрогенирани мазнини бих криминализирала.

  Бих забранила рекламата на продукти със захар, подсладители, палмови и хидрогенирани мазнини.

  Любовта ще спаси света!!!
 3. 3 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 291 Неутрално

  No hope at all! Леле ква компетентност!
  Инсулинова резистентност vs диабет тип 2???
  Хашимото??? (кой беше този)??? Миоми???
  Бих ви забранил да се обаждате по непознати теми...

  roo
 4. 4 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Мда, Малта си е остров-свинеферма. Не само във физическия смисъл.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 5. 5 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  Искам статистика за сравняване на броя на велосипедистите и броя на затлъстелите..

 6. 6 Профил на tri
  tri
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Сигурен съм, че 90% от тези гледащи заглавната снимка и точно тези, които в момента се присмиват на "дебелаците", влизат в графат наднормено тегло.
  Мъже с ръст 1.75 и тегло 77кг са с наднормено тегло според нормите, но ако ги питаш ще ти кажат, че теглото им е нормално или дори слаби.
  Говорете за затлъстяване, не за наднормено тегло, там е важно какво се случва. Статистиката за наднормено тегло има цел само да стряска.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Пак да кажа, няма "норма за дебелина", има огромна наука по въпроса и никакво общо съгласие. Факторите са толкова много, че надхвърлят възможностите на съвременната наука. Все пак на преден план излизат генетични фактори, пред тези от индивидуалното развитие, разбира се при нормален жизнен стандарт.

  roo
 9. 9 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  До коментар [#7] от "Sp.Ace":

  Какви пък повече права искали гейовете и дебелаците само ти знаеш...

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4687 Весело

  Малейй, жените на острова яко "жулкат"...

  Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
 11. 11 Профил на Alex Prime
  Alex Prime
  Рейтинг: 458 Весело

  Ако имах власт бих обложила захарта до цена 10 лв./кг., изкуствените подсладители трябва да са още по-скъпи. Същото важи за палмовата мазнина, трябва да е по-скъпа от маслото. Използването на хидрогенирани мазнини бих криминализирала.Бих забранила рекламата на продукти със захар, подсладители, палмови и хидрогенирани мазнини.
  —цитат от коментар 2 на hope


  Много лесно забранявате, все за доброто на хората. Като Сталин, който с железен юмрук поведе хората към щастие.
  Добре е, че нямате власт!

 12. 12 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  причините = ниски доходи, некачествени храни, палмово масло
  :-) на снимки от социализма - хората бяха охранени, но елегантни
  защото менюто в заводите беше правено диетолози

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 13. 13 Профил на traveler1
  traveler1
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Искам статистика за сравняване на броя на велосипедистите и броя на затлъстелите..
  —цитат от коментар 5 на rainbou1

  Цитирам от нета, ама си е голата истина 😄

  Велосипедист – това е истинско бедствие за икономиката. Той не купува автомобил и не взима за него кредит. Не купува бензин. Не ползва автосервизи и автомивки. Не си прави „гражданска отговорност“, каско. Не ползва платени паркинги или синя зона. Не страда от затлъстяване. А и здрав, да му се невиди! Здравите хора не са нужни на икономиката. Той не купува лекарства. Не ходи и по доктори. Просто не увеличават БВП на страната.

  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
 14. 14 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Сигурен съм, че 90% от тези гледащи заглавната снимка и точно тези, които в момента се присмиват на "дебелаците", влизат в графат наднормено тегло.Мъже с ръст 1.75 и тегло 77кг са с наднормено тегло според нормите, но ако ги питаш ще ти кажат, че теглото им е нормално или дори слаби.Говорете за затлъстяване, не за наднормено тегло, там е важно какво се случва. Статистиката за наднормено тегло има цел само да стряска.
  —цитат от коментар 6 на tri


  Глупости.Антъни Джошуа тежеше при един от двубоите си 115 кг,а е висок 198 см.Да не би да е с наднормено тегло?Много важна е структурата и мускулната маса/особено за мъжете/.

 15. 15 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  [quote#13:"traveler1"][/quote]

  Спорно е дали не страдат от затлъстяване велосипедистите.Не всички са млади и слаби.Извън големите градове велосипедистите са чичковци на по 50-70 години и повечето са затлъстели.Има един,който не слиза от колелото,ама тежи поне 150 кг при височина не повече от 180 см.

 16. 16 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 869 Весело

  Просто и европейците са се напънали да стигнат тлъстите американци, както и ние....и успяват. Не случайно спуснаха разрешение да се сервира на стадото ГМО.

  мурзилка
 17. 17 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 951 Неутрално

  В Малта ми направи впечатление , че младите жени са верно тип " Мис Анадола" , а хората от по-възрастното поколение са си абсолютно нормално телосложение . Явно с привличането на доста чуждестранни фирми на острова , заради ниските данъци , и повишението на стандарта след 2007 - 2008 , по-бедните си наблягат на джънк фууд , въпреки географското разположение в Средиземно море , и оттам наличието на достатъчно прясна риба , зехтин , маслини и т.н.

 18. 18 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 951 Неутрално

  До коментар [#13] от "traveler1":

  Тихо , да не те чуе Менда Стоянова , че ще задължи всички велосипедисти да минават ГТП , да им замерват количеството отделян CO2 , да им дават евро 1,2,3,4,5,6 , и да ни облагат с данък с коефициент за екологичност и коефициент според цената на колелото.

 19. 19 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 869 Неутрално

  До коментар [#13] от "traveler1":Тихо , да не те чуе Менда Стоянова , че ще задължи всички велосипедисти да минават ГТП , да им замерват количеството отделян CO2 , да им дават евро 1,2,3,4,5,6 , и да ни облагат с данък с коефициент за екологичност и коефициент според цената на колелото.
  —цитат от коментар 18 на Dankol


  И винетка за колело ще има, че с тия наднормени килограми мачкаме твърде много хасфалта...Да не чуят и даяджиите, че да почнат и да глобяват за претоварване на велосипедите и катаджиите за извънгабаритен...з@дник.

  мурзилка
 20. 20 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  [quote#13:"traveler1"][/quote]

  И аз съм писал нещо подобно по форумите, макар че моето твърдение е, че нещата се правят така, че човек да ползва автомобил. Защото велосипедиста или човека от градския транспорт е истинско бедствие за икономиката поради гореспоменатите причини...

 21. 21 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Да, рекламите на сладки неща трябва да се ограничат драстично. Загледайте се: все едни ефирни и спортни създания муат шоколадови десерти. Виждали ли сте извън реклама някой с хубаво тяло да си извади шоколадче от раницата, да си го хапне и после пак с лекота да бие сервис?

 22. 22 Профил на │
  Рейтинг: 42 Неутрално

  150 минути седмично? Аз мислех, че е 150 минути дневно и ме беше яд, че понякога отделям само 100 минути...

  Did you know ... that no-one ever reads these things?
 23. 23 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#2] от "hope":

  От БГ мама ли се учите... щото биохимията и човешкия метаболизъм са ви толкова ясни, че чак на смях избива. Ако беше толкова просто, всички щяха да живеят по 200 години...

 24. 24 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#21] от "dasho":

  Бухат захар и още как. Как според вас се набавят 1000-2000 кКал, колкото са нужни в един професионален тенис мач? С прясно набрани марули? Глюкозата е чист и бързо усвоим въглехидрат и е задължителен елемент от диетата на всеки професионален спортист.

 25. 25 Профил на ozerix
  ozerix
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "babyroo":

  "нормата за теглото" е определена от СЗО: bmi от 18,5 до 25.
  bmi е теглото в кг. разделени на квадрата от височината в м.
  Наднормено е bmi над 25, а над 30 е затлъстяване.
  Това означава, че човек с вис. 180 см и тежащ над 81 кг е с над новмено тегло.
  По този клитерии, според мен, повече от 80% от българите сме дебели :-(

 26. 26 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 698 Неутрално

  До коментар [#13] от "traveler1":

  С уточнението, че карането на велосипед в София е "здравословно" леко уклончиво.

  Първо вероятността да те помете някой е сериозна. Второ отваряш си широко белия дроб за да го напълниш до горе с финни прахови частици, окисчета и ....

 27. 27 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1290 Весело

  Да, влиянието на сащ се усеща все по-силно в Европа

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 28. 28 Профил на Peen40
  Peen40
  Рейтинг: 484 Неутрално

  До коментар [#1] от "babyroo":"нормата за теглото" е определена от СЗО: bmi от 18,5 до 25. bmi е теглото в кг. разделени на квадрата от височината в м.Наднормено е bmi над 25, а над 30 е затлъстяване.Това означава, че човек с вис. 180 см и тежащ над 81 кг е с над новмено тегло.По този клитерии, според мен, повече от 80% от българите сме дебели :-(
  —цитат от коментар 25 на ozerix


  Някакви сметки използваш,дано да са ти ясни.Не са верни тия bmi-та.Млад,здрав мъж 180см дори 90кг не е с наднормено тегло.

 29. 29 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 873 Неутрално

  И като знам, че 22% БМИ им е границата за наднормено тегло и ми става смешно.

 30. 30 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  И преди го писах: прострастяването към храната е психологически проблем.
  Затова понякога се налага и помощ от психолог за преодоляване на зависимостта.
  За нормално тегло движението и спорта трябва да станат начин на живот. Не строги диети, а ограничаване на количеството приемана храна.

 31. 31 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 930 Неутрално

  Най-лесно е да ползваме визуална интерпретация на проблема.

  https://d3ud9dy4idniyk.cloudfront.net/mffblog/wp-content/uploads/2016/04/body-fat-percentage-men-e1460747675286.jpg

  От снимката - за мен лично това 20% изглежда като златната среда.

 32. 32 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  И преди го писах: прострастяването към храната е психологически проблем. Затова понякога се налага и помощ от психолог за преодоляване на зависимостта. За нормално тегло движението и спорта трябва да станат начин на живот. Не строги диети, а ограничаване на количеството приемана храна.
  —цитат от коментар 30 на pamela


  Преяждането е лакомия и нищо повече.Просто трябва да се прояви малко воля.

 33. 33 Профил на babyroo
  babyroo
  Рейтинг: 291 Неутрално

  Знаех си, че рано или късно ще си дойдем до фамозния BMI. Той не показва кой е дебел!!! Просто при по високи стойности нараства рискът за метаболитни, ендокринни и сърдечносъдови заболявания, а по ниски стойности се свързват с други ендокринни, храносмилателни и белодробни. Не е приложим при хора с размери на тялото различни от средностатистически, както и при активно упражняващи различни активности, като спорт и др. Има и големи расови отклонения. Та толкова за знаещите.

  roo
 34. 34 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1280 Весело

  До коментар [#32] от "Мусаши":

  "Просто трябва да се прояви малко воля"

  Популярна заблуда. Единственият успешен път за справяне с проблем с тъпченето (и други подобни като яката пиячка и тутуна) е разкарването на волята от уравнението.

  Всяко начинание разчитащо на воля умира безславно за под месец, минават неква диета/отказване за две три седмици и след тва стават двойни плондери. Без систематична трайна промяна на навиците която бачка без да се налагат чудеса от воля НЕ става

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 35. 35 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#33] от "babyroo":

  Науката отдавна е намерила връзка между затлъстяването и болестите.

  Любовта ще спаси света!!!
 36. 36 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  До коментар [#32] от "Мусаши":"Просто трябва да се прояви малко воля"Популярна заблуда. Единственият успешен път за справяне с проблем с тъпченето (и други подобни като яката пиячка и тутуна) е разкарването на волята от уравнението.Всяко начинание разчитащо на воля умира безславно за под месец, минават неква диета/отказване за две три седмици и след тва стават двойни плондери. Без систематична трайна промяна на навиците която бачка без да се налагат чудеса от воля НЕ става
  —цитат от коментар 34 на Нагъл Визионер


  Верно ли?Я ми кажи тогава как така аз от 4 години ям само определени храни заради хронично заболяване.При мен нещата не стоят какво да не ям,а какво мога да ям.И мога да ям само ориз,картофи,хляб ,месо от пилешки гърди и някои плодове и зеленчуци.И нищо друго.Сутрин обед и вечер все това.Да не мислиш,че не искам да си хапна пържола,кюфте,баничка,пица,торта и така нататък?Дали се иска воля да го правиш това 4 години,а и до края на живота ми?
  А при дебелите изобщо не става въпрос да имат такава тежка диета,а просто да намалят количествата храна,а и да ограничат тези храни,от които се пълнее.

 37. 37 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1280 Весело

  До коментар [#36] от "Мусаши":

  Предписанието елиминира повечето от необходимата воля, спазваш го понеже знаеш че иначе ще патиш сериозно. Ако можеше спокойно да ядеш каквото си искаш 'само' с цената на леко освинване и разчиташе на воля щеше да се пречупиш в един момент. Аз съм го правил. Така сме устроени.

  Навиците са царя, аз съм бил в период с разхвърляни навици и се бях поосвинил хем съм хърбел като конструкция.

  Вкарване на навиците в някаква норма без героизми - прилично спане, пиене на вода (това убягва на доста хора) и фиксиране на три/четири пъти дневно ядене без освинващи количества, дори на същите неща дето по принцип се ядат на първо време оправя голяма част от проблема. Вече като се фиксира един нормален режим може некви оптимизации.

  Това за лекото средностатистическо освинване де, за по-сложните неща си требе чичо доктор

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 38. 38 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  До коментар [#37] от "Нагъл Визионер":

  С радост бих се сменил с всеки дебелак.За не повече от 2-3 месеца бих бил в състояние да сваля десетки килограми.Всичко зависи от човека и характера.Наистина не мога да разбера някой с голямо наднормено тегло,който знае,че като отслабне ще си разреши здравословните проблеми,но въпреки това не отслабва.
  Имаше тук един такъв във форума-Иван Арнаудов.Не знам какво стана с него,може и да е починал.Ама като му обяснявах,че трябва драстично да намали храната и да консумира повече храна,от която не се пълнее,ми обясняваше,че имал метаболитен синдром.Имал го е ,ама защото беше със свръхтегло.
  Същото е и с тези,които си правят операция на стомаха.В общи линии тя се състои в намаляване на обема му.И защо се подлагат на такава опасна операция,като могат да ядат по-малко?

 39. 39 Профил на val1320
  val1320
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Слаб мъж над 50 години е или беден,или болен!

 40. 40 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4146 Неутрално

  До коментар [#7] от "Sp.Ace":

  Дебелаци в Макдоналдс не съм виждал. Обикновено там са млади, до 25 години, и разни начинаещи тийнейджъри, които още не са започнали да затлъстяват.
  За разлика от феновете на пърцуца и органик сланината.

 41. 41 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Дебелаците си копаят гроба със зъбите !!!

 42. 42 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1280 Весело

  До коментар [#38] от "Мусаши":

  Заблуждаваш се :)

  Навикът който тия хора са придобили с години (оставяме настрани случаите със сериозни заболявания) не се променя толкова лесно. Ти и аз го нямаме и ни се струва лесно обаче за тях не е и влизат в спирала - айде и неска ще се натъпча и от утре съм нов човек! После утрето става днес и си набелязват ново утре и така. Като имат и един куп други неща на главата и в един момент почват да се търкалят което действа разрушително на надеждата че могат да се оправят и хептен му изпускат края.

  Кофти спирала е и отстрани излизането изглежда лесно ама ако си вътре е труднорешим ребус и волята е най-ненадеждното нещо на което може да се стъпи. Даже е гадно за тях понеже другите почват да се държат малко обвинително - ти си плондер щото си слабохарактерен и това още повече им удря психиката, в такова положение и ти и аз бихме се справили точно толкова зле като тях, просто сме късметлии че не сме така

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 43. 43 Профил на Miguel Ramierez
  Miguel Ramierez
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Всеки втори да ви го нафърфори. Идете се разходете из Европа преди да пишете глупости.

  1.618
 44. 44 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 356 Неутрално

  Е, и? Един, дето си хапва и пийва с кеф и е сложил някое килце отгоре, кое му е лошото? Ако се радва на живота, какво от това? Този, дето рупа киноа и някакви там зърна, задръжте си го. Наслаждавай се на живота, че е много кратък! Наздраве на наднормените! Дядо го докара до 96 с добър характер, добър апетит и добра глътка!

  Мърфи е оптимист!
 45. 45 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  До коментар [#38] от "Мусаши":Заблуждаваш се :)Навикът който тия хора са придобили с години (оставяме настрани случаите със сериозни заболявания) не се променя толкова лесно. Ти и аз го нямаме и ни се струва лесно обаче за тях не е и влизат в спирала - айде и неска ще се натъпча и от утре съм нов човек! После утрето става днес и си набелязват ново утре и така. Като имат и един куп други неща на главата и в един момент почват да се търкалят което действа разрушително на надеждата че могат да се оправят и хептен му изпускат края.Кофти спирала е и отстрани излизането изглежда лесно ама ако си вътре е труднорешим ребус и волята е най-ненадеждното нещо на което може да се стъпи. Даже е гадно за тях понеже другите почват да се държат малко обвинително - ти си плондер щото си слабохарактерен и това още повече им удря психиката, в такова положение и ти и аз бихме се справили точно толкова зле като тях, просто сме късметлии че не сме така
  —цитат от коментар 42 на Нагъл Визионер


  Ами аз не съм късметлия.Напротив-бих бил най-щастлив да нямам това заболяване,а да имам 70-80 килограма наднормено тегло.Ще го стопя за кратко време.Всичко опира до воля и естествено правилно хранене.Това свръхтегло изисква огромно количество храна,само да го поддържаш.Даже не е нужна драстична диета-просто не трябва да се тъпчат.Виж,че тия дето им правят операция на стомаха веднага отслабват.Това е така,защото спират да се тъпчат.

 46. 46 Профил на Morbias
  Morbias
  Рейтинг: 1280 Весело

  До коментар [#45] от "Мусаши":

  "а да имам 70-80 килограма наднормено тегло.Ще го стопя за кратко време"

  Еми ще ме прощаваш ама мисля че абсолютно си в грешка, особено за толкова много кила, нали ти казвам че и аз мислех така обаче бях само около петнайсе кила отгоре при това никога не съм се съмнявал че мога да ги разкарам (и ги разкарах) и съм много активен мишок обаче все пак бях некво време точно в тая спирала дето ти казвам - айде и днес тъпчене на корем па от утре сме героите с волята и докато се огледам и повече от година друсах кила дето не ме кефят и по едно време даже си виках - абе ламби, ти май безвъзвратно ставаш дебел мишок! А ако са повече кила забрави да се оправиш трайно с някакъв бърз волеви подход, само трайна промяна на навиците с дълъг хоризонт като се елиминират и заменят постепенно най-лесно преодолимите лоши навици за момента дава шанс. Иначе две три седмици героизъм с воля, после освинване и след няколко такива кръгчета тотален срив на надеждата за оправяне. Надценена е волята, айде да приемем че ти си изключение ама средностатистическия чиляк няма шанс ако разчита на воля, постепенно е играта и да излъжеш мозъка като му смениш навиците сравнително неусетно

  The Morbias Station is a transport hub that focuses all traffic passing through Taryd's jumpgates
 47. 47 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7234 Неутрално

  Тоя на снимката много му е крив пуловера :)), не е хубаво за възрастните да са дебели, но децата като ги гледам и те са добре хранени.

 48. 48 Профил на Mark
  Mark
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Никога през еволюцията на човек не е имало толкова много достъпна захар. Драстично намаляване на захарите, ограничаване на времето за хранене в рамките на 8 часа от денонощието, липса на междинни хранения и добър сън, съчетано с умерена физическа активност.

 49. 49 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Сигурно вече са изключили Обединеното кралство от списъка, защото там по улиците не може да се види нито една жена с нормално тегло - всички са с визия на преял хипопотам. Някои повече, други по-малко. Човекоподобни жени там няма, освен ако не са от друга раса.
  Нищо чудно, че много мъже там вече не изпитват влечение към тези същества.

  #КОЙ предложи Пеевски за главен прокурор?
 50. 50 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 805 Неутрално

  ...децата като ги гледам и те са добре хранени.
  —цитат от коментар 47 на Peni Nikol


  Някога (1980-81 г.) в класа ни от 36 деца имаше две дебели момчета - на едното му викахме "танкера", а на другото "динамита". На следващата година дойде още едно момченце с бузки (дори не пълно по днешните стандарти), на което му лепнахме прякора "пържолкин".
  Сега е обратното - ако в един ученически клас има няколко нормални деца, много е вероятно именно те да отнесат някакъв прякор.

  #КОЙ предложи Пеевски за главен прокурор?
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK