Партньор при нужда от оборотни средства за по-мащабен бизнес

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Партньор при нужда от оборотни средства за по-мащабен бизнес

© ShutterstcokЕдин от основните проблеми на бизнеса днес са недостатъчно оборотни средства, необходими за извършване за ежедневни финансови операции. Оборотният капитал е резултат от разликата между текущи активи на компанията и нейните пасиви. И ако оборотните средства на стартираща компания са съвсем символични, то не така стои въпросът при бизнеси с амбициозни планове за развитие в пазарната си ниша и разширяване на пазарния си дял или портфолио от дейности.


Разбира се, съществуват различни източници за посрещане на ежедневните разходи. Най-често компаниите залагат на добро прогнозиране и планиране на разходите. Прогнозите взимат под внимание влиянието на външни фактори върху организацията, като стратегии на преки конкуренти, загуба на основни клиенти и непредвидени форсмажорни събития в бизнес средата. Точното предвиждане изисква прецизни умения по финансово планиране. Ефективното управление на капитала е друг способ за сигурен ръст на финансовите активи на компанията. Трябва да признаем, че управлението на паричните потоци е съществено, но и често трудно за проследяване, особено когато става въпрос за стотици хиляди лева. Поради това редица компании залагат на планирано събиране на дълговете. Клиентската и междуфирмената задлъжнялост са сред главните проблеми на бизнеса и, за съжаление, са факт в повечето отраслови групи в България. Бизнесът често използва допълнителни стимули, с които приканва клиентите и партньорите си към изплащане на задълженията, но в рамките на нашите географски ширини тези методи често не са ефективно работещи.


При редица бизнеси, често стартирали като регионални, развитието се случва много бързо и динамично и в тези случаи нуждата от бързи оборотни средства е трудно да бъде планирана. Възможностите за стремително развитие на бизнеса не са толкова чести и трябва да се използват в оптималния максимум. И докато едни бизнеси буксуват, то други мислят мащабно. През последните години сме свидетели на динамични промени на пазара на финансови продукти и услуги. Банките се опитват да разчупят своя традиционен консерватизъм, но други нови партньори в сферата на небанковите финансови институции са доста по-гъвкави, бързи и с клиентски ориентиран подход, с който печелят доверието на бизнеса, особено когато нуждата за реакция не търпи тромави бюрократични процедури.
Технологичното развитие на финансовите продукти от ново поколение дава различна посока на сектора на бизнес кредитирането – тази на ускоряване на процеса по кандидатстване, одобрение и усвояване на необходимите парични средства. Навлизането на нови небанкови финансови институции, като Prospect Capital, в кредитирането на корпоративни клиенти увеличава конкурентността, а оттам и различните, удобни и гъвкави възможности за представителите на бизнеса. Финансовите услуги, предлагани от тези компании, спестяват време и ресурс. Човешкият фактор при процесите по кандидатстване, проучване и одобрение на бизнес кредитиране биват заменени от специализирани софтуери. Времето, необходимо за кандидатстване, е съкратено от необходимия за банките от един месец до едва няколко седмици, а в чести случаи дори и до дни.


Иновацията в бизнес кредитирането идва под името Prospect Capital - компания, създадена с цел да подпомага развитието на средни и големи компании. Prospect Capital предлага стабилна опора за бизнеса в най-трудните и ключови етапи от развитието му, а именно по пътя нагоре. Отлично знаем колко е трудно да се направи "голямата крачка", а за да премине един бизнес на следващо ниво, необходим е кураж, хъс за растеж и стабилен партньор. Мисията на Prospect Capital е да бъде доверен финансов съюзник на своите клиенти, предлагайки бързи и гъвкави решения, съобразени с индивидуалния казус на всеки един клиент.


Бизнес кредитирането, предлагано от Prospect Capital, започва от 100 хил. лв. и достига до 1 млн. лв. в стандартните сделки в зависимост от нуждите на дружеството. Компанията цели да предостави качествена финансова услуга за корпоративно кредитиране от ново поколение с бързи и улеснени процедури по кандидатстване, одобрение и индивидуален погасителен план, защото за нас бизнесът на клиента и желанието кредитният процес да бъде максимално опростен са с първостепенен приоритет. Кандидатстването е лесно и възможно със заявка онлайн или по телефона. След индикиране на интерес за бизнес кредитиране, следва разговор с кредитен консултант, който в рамките на един работен ден след разговор или среща връща обратно предварително кредитно становище към клиента. Този първи етап на кандидатстване е максимално опростен – без сложни формуляри и документация, без бюрокрация.


В политиката на компанията клиентът е поставен на фокус и това е и причина да не се изисква заплащане на такса за оценка на клиента. Желанието за подкрепа и постигане на бизнес партньорството са поставени над всичко. Prospect Capital e стабилният партньор на бизнеса в най-трудните му моменти. При нужда от оборотни средства се доверете на експертите в кредитирането – бързо и адаптивно, с индивидуално кредитно становище до 24 часа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK