Партньор при нужда от оборотни средства за бизнес развитие

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Партньор при нужда от оборотни средства за бизнес развитие

© Prospect CapitalОсновен проблем в бизнес растежа е липсата на достатъчно оборотни средства, с които компаниите да извършват ежедневните си финансови операции. Оборотният капитал е резултат от разликата между текущите активи и пасиви на компанията. Докато при стартиращите и малки компании са необходими доста по-нисък размер на оборотни средства, при бизнеси от по-голям мащаб и с бизнес планове за развитие ежедневните финансови операции изискват сериозен ресурс.


Съвременните бизнес лидери осъзнават необходимостта от сериозна финансова подкрепа по пътя към развитие. Съществуват различни източници за посрещане на ежедневните разходи, като най-често компаниите залагат на добро прогнозиране и финансово планиране. Прогнозите взимат под внимание влиянието на външни фактори върху организацията, като стратегии на преки конкуренти, загуба на основни клиенти и непредвидени форсмажорни събития в пазарната среда. Коректното предвиждане изисква прецизни умения по финансово планиране. Ефективното управление на капитала е друг способ за сигурен ръст на финансовите активи на компанията. Трябва да признаем, че управлението на паричните потоци е съществено, но и често трудно за проследяване, особено когато става въпрос за стотици хиляди лева. Поради това редица компании залагат на планирано събиране на дълговете. Клиентската и междуфирмената задлъжнялост са сред главните проблеми на бизнеса и, за съжаление, са факт в повечето отраслови групи в България. Бизнесът често използва допълнителни стимули, с които приканва клиенти и партньори към изплащане на задълженията, но в рамките на нашите географски ширини тези методи често не са ефективни.


Технологичното развитие на финансовите продукти от ново поколение дава различна посока на сектора на бизнес кредитирането – тази на ускоряване на процеса по кандидатстване, одобрение и усвояване на необходимите парични средства. Навлизането на нови небанкови финансови институции, като Prospect Capital, в кредитирането на корпоративни клиенти увеличава конкурентността, а оттам и различните, удобни и гъвкави възможности за представителите на бизнеса. Финансовите услуги, предлагани от тези компании, спестяват време и ресурс. Човешкият фактор при процесите по кандидатстване, проучване и одобрение на бизнес кредитиране биват заменени от специализирани софтуери и регистри с информация за проверка на ключова информация. Времето, необходимо за кандидатстване, е съкратено от необходимите за банките до няколко месеца до 2 седмици.
Иновацията в бизнес кредитирането е възможна блгодарение на кредитната компания Prospect Capital. Финансовата институция е създадена с цел да подпомага развитието на средни и големи компании. Бизнес кредитирането, предлагано от Prospect Capital, започва от 100 хил. лв. и достига до 1 млн. лв. Стремежът на компанията е да бъде доверен партньор на клиентите си и стабилна тяхна опора в най-ключовите етапи от развитието им. Познанията при пазара на бизнес кредитирането са голямо предимство за експертите зад проекта. Те ясно съзнават основния проблем при процеса на финансиране, а именно необходимостта от оптимално време за оценка и отпускане на кредита.


Компанията цели да предостави качествена финансова услуга за корпоративно кредитиране от ново поколение с бързи и улеснени процедури по кандидатстване, одобрение и индивидуален погасителен план, защото клиентът и желанието кредитният процес да бъде максимално опростен са приоритет. Кандидатстването е лесно и възможно със заявка онлайн или по телефона. След индикиране на интерес за бизнес кредитиране, следва разговор с кредитен консултант, който в рамките на един работен ден след разговор или среща връща обратно предварително кредитно становище към клиента. Този първи етап на кандидатстване е максимално опростен – без сложни формуляри и документация, без бюрокрация.


Към момента компанията вече е финансирала първите си сделки в различни сфери на бизнеса – от строителство до здравеопазване и IT услуги. В политиката на компанията клиентът е поставен на фокус и това е и причина да не се изисква заплащане на такса за оценка на клиента. Желанието за подкрепа и постигане на бизнес партньорството са поставени над всичко. Prospect Capital e стабилният партньор на бизнеса в най-трудните му моменти. При нужда от оборотни средства се доверете на експертите в кредитирането – бързо и адаптивно, с индивидуално кредитно становище до 24 часа

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK