избери dnevnik.bg

Към Dnevnik.bg

Новините - вече и в реално време

Dnevnik.bg/LIVE е нашата първа стъпка в т. нар. статусфера. Това е интернет феноменът след блогосферата, който позволява на всеки да споделя какво се случва край него с кратко съобщение (до 140 символа).

Тъй като няма смисъл да клонираме Twitter, ние решихме да добавим стойност като публикуваме новини в реално време. Журналистите от Дневник и Капитал, които ползват нашата интегрирана редакция ще публикуват:

- Репортерски наблюдения, атмосфера от събитията;
- Репортажни събития, протести, конференции, дебати в парламента;
- Важни и/или смешни цитати;
- Наблюдения от екстремна градска среда - задръстване, пожар, катастрофа;
- Важни спортни срещи;
- Всяко нещо което е важно, но не достатъчно важно за пълна новина.

Снимката е илюстративна.

Новият Дневник

Когато се регистрирате и логнете, ситуацията изглежда така:

Новият Дневник

Отляво виждате вашите статуси и тези, които ви споменават. По средата виждате това, което публикуват нашите журналисти, а отдясно - статусите на всички читатели.

Ако искате да обърнете внимание на някой, напишете неговото потребителско име с @ отпред и той ще получи вашето съобщение.

Правилата за публикуване са лесни:

- Регистрирате се;
- Избирате си потребителско име;
- Публикувате!

Twitter интеграция!

Новият Дневник

Ако имате акаунт в популярната социална мрежа Twitter, можете да го интегрирате в Dnevnik.bg/LIVE.

Регистрирайте се в Дневник и добавете вашето потребителско име в Twitter. За да излизат вашите туитове в Дневник L!VE, сложете канал (hashtag) #dnk след вашия туит.

Обърнете внимание, че интеграцията е еднопосочна и отложена във времето. Ако някой ви отговори в Дневник L!VE, няма да получите отговора в Twitter. Също така, публикациите в Дневник засега не се добавят в Twitter. Публикациите от Twitter идват със закъснение, от една до десет минути.