Видяно при едно пътуване

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на оstavime
  оstavime
  Рейтинг: 588 Неутрално

  ultra offtopic

  Много се дразня, когато хората не знаят кога се пише "и" и кога "й".
  Това едно време се учеше в 3-ти клас.

  П.С. Не претендирам за грамотност!

  /ultra offtopic

  Съсипахте коментарите в сайта с новата визия!
 2. 2 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#1] от "оstavime":

  Не видях грешки и/й. Само объркан словоред и неясен изказ.
  Нещо което не харесвам е да се позоваваме на това "в които пътуват и чужденци". Винаги да сме добре за пред другите, не заради самите нас.
  Иначе съм съгласен с възмущението на автора. И винаги ме е било яд, че държавата нищо не прави за тези боклуци. Не струва много да се прати един камион и трима безработни с лопати да го напълнят. Да се сложи една табела с глобата и да се наминава и като се хване някой да хвърля боклук - ето ги разходите за почистването. Още повече че често такива незаконни сметища са до малки населени места и може да се намери виновника и с вързани очи.

 3. 3 Профил на amorphis
  amorphis
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#2] от "b_d_s":

  Именно в цитираното от теб е грешката и/й.

  Тук проблема не е в държавата а в животинките които са си спретнали тази кочинка. Мисля че всички се досещат в кой участък от линията е това...

 4. 4 Профил на Любимец 13
  Любимец 13
  Рейтинг: 868 Неутрално

  [quote#2:"b_d_s"]Нещо което не харесвам е да се позоваваме на това "в които пътуват и чужденци". Винаги да сме добре за пред другите, не заради самите нас. [/quote]

  Просто си ме изпреварил. Това винаги ме е вбесявало, особено, когато се насажда у околните като нещо нормално и обичайно.

 5. 5 Профил на macek
  macek
  Рейтинг: 496 Неутрално

  До коментар [#2] от "b_d_s":

  "И винаги ме е било яд, че държавата нищо не прави за тези боклуци. Не струва много да се прати един камион и трима безработни с лопати да го напълнят. Да се сложи една табела с глобата и да се наминава и като се хване някой да хвърля боклук - ето ги разходите за почистването. Още повече че често такива незаконни сметища са до малки населени места и може да се намери виновника и с вързани очи. "
  С това точно сметище няма начин да стане така. Снимката не отразява и 1/10 от чудото, което е там. Това е снимано в района на циганската махала между гарите "Захарна фабрика" и "Горна баня".

 6. 6 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  "оклук покрай жп линията София -Владая по която се движи влака до Кулата, в които пътуват и чужденци.

  За какви магистрали, след като не може да си оправим задния двор!!"

  Тъкмо щях и аз да пиша за това. Това е линията край столичния квартал ФАКУЛТЕТА минава буквално през незаконно бунище и то скоро след като БДЖ се опита да почисти терена. Без да проявявам расизъм ще назова проблема - ЦИГАНИ! Ако някой има друго мнение да отиде и да види кой живее там

  Евроатлантида
 7. 7 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#3] от "amorphis":

  Така е, но може да е случайно. Надолу няма такива грешки.
  Проблемът е на държавата. Виждал съм много пъти хора от цивилизовани държави как стават прасета когато дойдат да живеят в България. Паркират в градинките, хвърлят боклука на улицата и т.н. Защото тук на никой не му пука. Държавата е мощна машина, просто машинистите имат свои лични цели.

 8. 8 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  [quote#7:"b_d_s"]Виждал съм много пъти хора от цивилизовани държави как стават прасета[/quote]

  Цивилизованите държави са такива, защото там живеят цивилизовани хора. Можем да направим такъв експеримент, пуснете ме във вас, вие ще чистите а аз ще цапам. Можем да се хванем на бас че накрая всичко ще е ТОТАЛНА СВИНЩИНА. Затова и не ни искат в шенген (заради простотията и циганията), затова и Франция, Германия и Холандия ни ги депортитрат обратно, а не се опитват да ги "интегрират" както искаха от нас по-рано

  Евроатлантида
 9. 9 Профил на Daj Ribu
  Daj Ribu
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Снимката няма нищо общо с Владая. Направена е между гарите Захарна фабрика и Горна баня, това е така нареченият ромски квартал Факултето.

  Рибу, рибу - дай рибу, рибу, рибу - дай
 10. 10 Профил на Magnum
  Magnum
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Там са позиционирани "всичкото мангал"... Съвсем стандартна гледка. Докато циганята са поощрявани да правят каквото си искат в замяна на техния глас от време на време така ще е. За нас, за чужденци и извънземни - такава ще бъде гледката и напред във времето.

  До коментар [#1] от "оstavime":
  Тук е що годе добре. Разходи се из автофорумите и например днес.бг, да разгледаш отличници по български. А, ако искаш да видиш истински таланти, влезни във Вбокс7 и разгледай коментарите на тийнейджърите

 11. 11 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#8] от "sa6":
  Eкспериментът ще приключи много бързо - ще те изгоня моментално, освен ако не си под 10 години. Не само трябва да се чисти, а и да се НАКАЗВА. Да сте видели някой наказан, че си е хвърлил опаковката на тротоара? Или че си е изсипал строителният отпъдък в контейнера за разделно събиране, предназначен за хартия?

 12. 12 Профил на Mr.Dog
  Mr.Dog
  Рейтинг: 918 Любопитно

  Аз видях такава свинщина в центъра на София.
  Стадион Раковски-"елитен"кварал Иван Вазов!По край оградата му има същия боклук.И цигани не забелязах наблизо.Не казвам че няма-тях ги видях да "рециклират" до кофите за боклук.И после всичко оставят на улицата.
  И от супермаркетите когато излизат хора-дават на дете шоколад,дъвка и обвивката на земята.После и до южен парк ходих-всички семки ядат и пак по земята обелките.И освен кучета които оставят изпражнения и майки държат деца да си правят нуждите по тревата./явно не ползват памперси за разходките!/
  Не зная как се разбира патриотизма в Бг.?Като абстрактно понятия или в омраза към други народи.По моето скромно мнение патриотизма започва от дребните неща-да си подържаш чист града и държавата.

  Поздрави и бау бау./Зная че ми липсва граматика и знаци!Моля да ми уважите усилието да усъвършенствам езика на майка ми,който не ми е роден/

  "O usted se ha muerto,o mi reloj se ha parado"
 13. 13 Профил на kiselo_mliako
  kiselo_mliako
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#1] от "оstavime":

  Оооо, та те не знаят кога се пише У и кога О, ти се ядосваш за Й.
  Дразнещо е да и променя смисъла и думата и на изречението.


  пОбликувам-как ти звучи.
  бОтилка, фОрОм ???
  чУраБ....!?!?!....разбирай чорап!

  Ето и един цитат от друг форум!

  ""Мани ги Роитерс, до един са кумунизи и кумунизки отрочета!""

  Не е страшно да си прилеп-нещата обичайно са с главата надолу.Страшно е да си прилеп с разтройство!
 14. 14 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  До коментар [#11] от "b_d_s":

  Да, именно в това е проблемът - тук живеят хора, които за съжаление няма къде да изгоним. И да, съгласен съм че на запад има жестоки санкции за всичко това, та чак ти се завива свят. Но властта не може да огрее навсякъде, тук е и ролята на всички нас, когато видим някой да си хвърля опаковката от вафлата на улицата, когато си мята фаса на спирката, когато кучето му се изтропа на тротоара да не зяпаме като мулета а да му забием един шамар, ако не искаме да гледаме това на снимката

  Евроатлантида
 15. 15 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  И боклукът край линиите не е най-големият въпрос. Всички сме чували как новите мотриси Сименс, които всички ние платихме, са замервани с камъни минавайки край "мултикултурните" махали. Кой хвърля камъните - марсиянци? Аз съм виждал изпотрошените стъкла на влаковете, ранени пътници, наложи полицията да охранява като минава влака. Бяха отрязали и откраднали СЕМАФОР, 100 м. релсов път от магистрална линия, контактен проводник... неща от които зависи животът ВИ! да продължавам ли

  Евроатлантида
 16. 16 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Ромите се ползват от властта по избори и за статистиката на безработицата - като им дадат да метат за месец, че тя е намаляла и съответния министър се радва.

  През другото време - нито ред, нито интеграция, и проблемите се трупат (а може да се взаимства опита на Финландия в това отношение). Кой знае как ще се развият нещата, предвид демографските тенденции и липсата на ред в страната.

 17. 17 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Макар че пазенето на чистота важи и за нас, българите. И външната такава е отражение на вътрешната.

  Уж се създаде общинска полиция, която да се занимава с тези въпроси - и ефект никакъв.

 18. 18 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#14] от "sa6":
  Аз викам преди шамара да започнем да правим забележки. Или да погледнем и себе си.
  А нашата комунистическа власт (каквато е и сега) много обича народът да се джафка. Да се кълвем едни други. В това време чиновниците и шефовете им си клатят краката. Аз плащам заплата на полицията за да намерят кой е хвърлил камък по влака, а на съдията да го осъди за деяние, което е можело да предизвика смърт. Законът може да се спазва. Но е по-лесно да се реве пред медиите и да се вдигат рамене. И да плюем и да не плюем по циганите е все едно. Нещата ще се променят когато те усетят, че законът е безкомпромисен и колкото повече риташ, толкова по-лошо става.

 19. 19 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#13] от "kiselo_mliako":

  Това не се отнася до трите О-та!

  Обиваме!
  Онижаваме!
  Оринираме!

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 20. 20 Профил на maraisgr
  maraisgr
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "Боклук покрай жп линията София -Владая по която се движи влака до Кулата, в които пътуват и чужденци."

  Този израз "да не се излагаме пред чужденците" винаги ме е дразнел. Значи е допустимо да живееш в мизерия и мръсотия, стига само другите да не разберат.
  Заради този повърхностен манталитет цялата ни държава е в това състояние.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK