Читателски Дневник: Като слон в стъкларски магазин

Карикатурата е публикувана през 2010 г.

© Иван Кутузов

Карикатурата е публикувана през 2010 г.Бел.ред. - В пистомото, което получихме - Калин Тодоров дава пример за показна акция на МВР с разтурения от полицаи преди три години търг на аукционна къща "Аполон и  Меркурий". Той е бил очевидец на акцията. Тя беше широко отразена от медиите, съобщили, позовавайки се на вътрешния министър Цветан Цветанов, че при нея са задържани Димитър Фицов и Игор Марковски. В някои информации Калин Тодоров е цитиран като свидетел на събитието. Оттогава досега няма повече съобщения по случая, макар Фицов и Марковски в края на миналата година да са обявени от съда за невиновни, установи и проверката на "Дневник":


Законодателната власт беше превзета, според "остроумието" на бившия премиер, от банда мързеливци, които главно ядат кюфтета. Това беше извинението му все по-рядко да се мярка в парламента. Законодателната дейност стана вяла, а общественото уважение - оскъдно.


Съдебната власт беше яростно атакувана от Цветан Цветанов - човекът за особени поръчки на Бойко Борисов. От висотата на десетдневния курс по право в милиционерското училище, като вицепремиер Цветанов даваше ръководни указания на висши магистрати и предварително определяше кой е виновен и кой не.
Борбата срещу организираната престъпност се водеше показно от екраните на телевизорите


като оперативно интересните люде се приравняваха с обикновените хора, неволно пристъпили някоя алинея на закона. И към двете групи се използваше една и съща тактика. Като в слаб американски полицейски екшън маскирани  барети - тежко въоръжени, нахлуваха по къщите с крясъци, просваха хората на земята и ги закопчаваха с белезници. В някои случаи, като при известен певец, се оказа, че е сгрешен  адресът, в други, като този с бивш военен министър, човекът се оказа невинен.


Имах съмнителното удоволствие да попадна в центъра на подобна акция. Тръжната къща "Аполон и  Меркурий" провеждаше в  хотел "София" поредния  си, стотен по ред аукцион. Предния ден в пресата бяха отпечатани няколко интервюта,  рекламни пана имаше на различни места в хотела, в интернет страницата на аукционната къща излезе покана. Картините, участващи в търга, бяха представени на ценителите поне десет часа преди това. Ако двамата търговци бяха извършили нарушение или между платната имаше крадени  или фалшиви, какво по- нормално хората, представляващи закона, да дойдат преди търга и да ги санкционират. Но не би!!!


Аукционът беше започнал, когато


тежката дъбова врата на залата беше избита с ритници


вътре нахлуха маскирани, въоръжени до зъби  командоси. Те се наредиха до прозорците, вероятно, за да не се опитаме да избягаме. В  залата имаше двайсетина души, от които поне половината  жени, а между тях - бременната в девети месец моя дъщеря. Един от комисарите застана на подиума, избута смаяния водещ, който си мислеше, че е попаднал на маскарад, и ни съобщи за извършено тежко престъпление. Всички ние сме били участници в него, или поне свидетели, и незабавно ще пристигнат камионетките, за да ни закарат в близкото районно полицейско управление. Слава богу, до камионетки не се стигна, разпитаха ни в съседната зала без присъствието на адвокати. Въпросите задаваха млади момичета, дознатели вероятно, които изобщо не знаеха защо  са там. Едното дори ме попита откъде съм разбрал за аукциона?! Как откъде? 


На изхода на хотела вече ни чакаха  репортери от телевизии, радиа и вестници. Вечерта централните  информационни емисии съобщиха за поредната супер успешна акция на полицията срещу търговци на крадени картини. Сагата завърши след три години – на  толкова сега е внукът ми,


с решение на всички съдебни инстанции, че търговците са невинни и не са извършили никакво  престъпление


Остава въпросът за щетите.


Моралните - нито една телевизия, радио или вестник, да не говорим за пресцентъра на МВР,  не  съобщи за оправдателната присъда. Както и за материалните щети, които съвсем не бяха малко – част от арестуваните картини бяха повредени, за останалите, собствениците настояват търговците да им платят денгуби. Да не говорим кой трябва да поеме съдебните разноски, особено ако потърпевшите се обърнат и към Страсбург.


Като слон в стъкларски магазин


държавата се намеси в един малък, но елегантен и престижен бизнес и го разби


Днес никоя къща не прави търгове - по онова време бяха  десетки, много картинни галерии затвориха, а колекционерите не смеят да купуват, страхувайки се от санкциите на държавата. За да купиш или продадеш картина, ти трябват толкова много разрешителни, че е по-добре да си засадиш на баир лозе.


Показни акции от подобен тип, насочени и срещу други сфери на бизнеса, уплашиха капитала, който се сви като сърна и се изпокри по банките или напусна страната. Акциите, обилно гарнирани и с масови подслушвания, нагнетиха чувството, както между инвеститорите, така и сред хората на малкия и средния бизнес, че се намират в държава, толерираща полицейщината.


Стигнахме до изпълнителната власт. Там  Борисов разгърна пълния си капацитет. Той не можа да си  даде сметка, че с ентусиазма и надеждите, с които беше посрещнат,


е в състояние да даде онова, което най-много  липсва на България – националния идеал


основополагаща идея, която да сплоти нацията и тя да тръгне напред. Дали, и доколко тази мисия е по силите на човек с неясно минало, образование, култура, честност, въображение, патриотизъм и кураж?


На България й трябва истински водач и това надали е точно Бойко Борисов. Изглежда, че и той го  разбира, защото  вместо национален идеал, предложи  магистрали. Като са магистрали, нека са магистрали. Но как ги строеше той, как  ръководеше правителството? Борисов нареждаше на министрите по мобилния си телефон сутрин едно, на обед - друго, а вечерта - съвсем трето. Така и бизнесът, който не обича резките завои и непредвидимата среда, се обърка съвсем. Бойко Борисов назначаваше който, когато и където му хрумнеше, дори по входовете на бензиностанциите. По същия начин ги уволняваше,  без да дава обяснения, като твърдеше, че носи отговорност за всичко сам.


Оказа се , че


носи отговорност само успехите


- открити  детски градини, пречиствателни станции и прерязани лентички. Когато празникът внезапно свърши и десетки хиляди побеснели граждани се изляха по улиците, се оказа, че финансовата политика е сгрешена, че тя се е грижела твърде много за магистралите и твърде малко за хората. Това постави под съмнение самото съществуване на държавата. И кой се оказа виновникът - Дянков.


Живял съм в семейството на министър-председател и от неговия опит знам, че само той и единствено той трябва да носи цялата отговорност както за успехите, така и за провалите. Дянков е само изпълнител,  министър-председателят му е начертал  посоката, той го е контролирал, той е трябвало да го смени навреме, ако греши.


Когато Борисов се готви на бял кон да се върне във властта, той трябва да си спомни, че хора се запалиха и изгоряха. Българин не беше се самозапалвал. Не беше ли именно Борисов човекът, който още в началото на мандата си, се заканваше на монополите. ..


Но да продължим с властите. Президентската институция бе потупвана покровителствено по рамото, докато не остана


единственият пирон, върху който доста нестабилно увисна цялата държавата


Плевнелиев успя да се задържи на нивото на отговорността си.


Остава ни четвъртата власт. Едва ли са лишени от основание подозренията, че голяма част от медиите се финансират от банка, в която  държавата държи парите си. През последните три години не ми е попадал материал, който да съдържа и намек за критика към Борисов. И така: в атмосфера на пълен медиен комфорт той управляваше еднолично и хаотично държавата, изпразни от съдържание институциите, почти срина  дребния и средния бизнес.


Сега партията му ГЕРБ отново напира да управлява, а той да става пак министър-председател. Питам се какво е съдържанието на една оставка. Дали в крайна сметка не и признание, че просто се е провалил?


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 843 Неутрално

  "В някои случаи, като при известен певец, се оказа, че е сгрешен адресът, в други, като този с бивш военен министър, човекът се оказа невинен."

  Хм.. Човекът се оказал невинен... "Дневник", сигурни ли сте? За бивш министър си говорим.

 2. 2 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 334 Неутрално

  "Живял съм в семейството на министър-председател..."

  Тази, може би изтървана фраза в текста, обяснява много неща, както за автора, така и за мнението му.

  Иначе, не е тайна за хората в този бизнес, че на тези търгове се продаваха, не толкова крадени картини (за тях има тайни сделки)
  а по скоро фалшификати.

 3. 3 Профил на ogix
  ogix
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Много поръчково писане, а и защо този тарикат не си е сложил името под материала? Комунистическа конспирация! Червени дупедавци, какво да очакваш от тях>

  огн.
 4. 4 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ясно и точно показана съшността на Цвъчко и Боцко - хора можещи само да грабят и рушат!
  Разрушиха бизнес, икономика, институции, държава и все пак има овце, които блеят и вървят след тях (трябв им куче и бащца - така го разбирам аз).
  А за магистралите:
  Дали след години, ако Боко продължи да се вихри, тези пътища, защото трудно могат да се нарекат магистрали, няма да свързват градове, в които има само озъбени празни домове!

  ура и да живей!!!
 5. 5 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  Дневник подгрява за последно комунистическия обрат- до сега от дневник не бяха забелязали, че в Родопите- бастиона на ДПС имало мизерия. Днес и вчера разбраха. Но не ДПС са виновни/които избират всички там/, а всички партии. Сега пак анонимен материал- ....... аз съм един честен бизнесмен, но ме убиха.
  ........аз съм честен полицай, но ние вършим престъпления постоянно/ е , аз съм още честен де/

  Подгряването на комунистическата победа ще продължи със серия статии от Дайнов и заместничката му. Вечеринката ще завърши в концерт/ патриотичен/ на честния и преследван Слави Трифонеску.

 6. 6 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3070 Весело

  [quote#3:"ogix"]този тарикат не си е сложил името под материала[/quote]

  За олигофрените на Бойко да обясним бавно. Името на автора е горе вдясно.

 7. 7 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 652 Весело

  Само не разбрах, кое му е точно читателското на тоя дневник, щото впечатлението ми е, че масовия читател не оди по подобни гъзраски мероприятия и би станал свидетел на подобно нещо, ама друг път

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 8. 8 Профил на Phik
  Phik
  Рейтинг: 225 Неутрално
 9. 9 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 843 Неутрално

  [quote#5:"grayeagle"]Подгряванто на комунистическата победа ще продължи със серия статии от Дайнов и заместничката му.[/quote]
  Те сега стоят в засада, защото още една бомба май трябва да гръмне до 12-ти... и то май истинска.

 10. 10 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 823 Весело

  [quote#0:"Статията"]От висотата на десетдневния курс по право в милиционерското училище, като вицепремиер Цветанов даваше ръководни указания на висши магистрати и предварително определяше кой е виновен и кой не.
  [/quote]
  Магнаурската школа е велика!? Нейни кадри следят за законноста на Конституцията и административните актове!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 11. 12 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1080 Любопитно

  До коментар [#3] от "ogix":

  Името го има, стига да искаш да го прочетеш. Ако не се лъжа, твоят език е използван след 9-ти (септември) от новите червени комисари, а езикът от това писмо - от бившите нечервени. Който има глава на раменете си, ще ме разбере. Научих от дядо си да не вярвам на политпропаганда и че новите червени комисари не са никой друг, ами старите яростни антикомунисти.

 12. 13 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1836 Любопитно

  А другарят Калин Тодоров какъв го играе?

  Предразсъдъците са за ограничените.
 13. 14 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#3] от "ogix":

  Питай спонсора си Цецко, кой го писал!
  Според мен е по-важно дали е вярно написаното, а не кой е автора. В една тоталитарна държава, в която всеки те лъже нагло в очите и се опитва да те сплашва, на анонимните автори може да се вярва.

 14. 15 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  До коментар [#8] от "philipk":
  Евала за находката ти. Вижда се и кой е поръчителя


  --...... Запази ли приятелството със своите съратници от ЦК, от висшия ешелон на властта?
  - Той нямаше кой знае колко приятели сред колегите си, но тези, които бяха, му останаха приятели до края. Това бяха Петър Младенов, Иван Пръмов, Лилов до някаква степен......

  Иван Пръмов другарки и другари и Г-жа Пръмова нямат ама абсолютно никаква връзка. / те госпожите Пръмови са две де, ама и двете не са от това тъмночервено котило/.

 15. 16 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Браво,много точно описание за последните 4 години!Заради егото на един инфантилен дебил,държавата е срината.

 16. 17 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Омръзнало ми е да чета за поразиите на Цветанов.Нека статията да се прикрепи към делото му!А за да влезе в съда това дело,не гласувайте за ГЕРБ!

 17. 18 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  Деиствията в управлението на държавата извършвани от двете откровенни мутри Цветанов и Борисов са откровенно феодални и незачитани на никакви институции.Аз моито кот прая са вижда.....Каквото и да правят хората на Станишев процентите ще бъдат същите....Лош човешки матрял.....Питаите пенсионерите за фискалния резерв-откровен цинизъм и наглост на две самозабравили се човекоподобни същества.Хората онемяват пред тази тази гротеска наречена ГЕРБ.

 18. 19 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#11] от "rio":

  Тъй като гледам, в далаверата е замесен и съдия, в който случай надеждите да бъде осъден престъпника увяхват. И забележи, оправданието е основано не на това, че не са годни СРС-тата, а защото...:

  "Според адвоката към този момент Сантиров е бил съдия и използването на СРС е трябвало да бъде разрешено от Софийския апелативен съд, а не от Бургаския апелативен съд."

  И тъй, знаем как се съдеха престъпниците от съдебната система. Чист престъпник с подкуп и с доказателства го пускат, да му се радвате и да го жалите.

 19. 20 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 843 Неутрално

  [quote#16:"andimo"]Браво,много точно описание за последните 4 години!Заради егото на един инфантилен дебил,държавата е срината.[/quote]
  И за глобалното затопляне е виновен Цветанов, нали?

 20. 21 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 843 Неутрално

  [quote#14:"bilbotorbins"]Според мен е по-важно дали е вярно написаното, а не кой е автора.[/quote]
  Ами тъй като гледам - не е вярно. Но това е нормално за "Дневник". Шефа плаща, статиите си вървят...

 21. 22 Профил на andimo
  andimo
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#20] от "Отнесен":

  Прочете ли статията?Я си представи, да влезнат така в къщата на туй?

 22. 23 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2524 Неутрално

  [quote#16:"andimo"]Заради егото на един инфантилен дебил,държавата е срината.[/quote]+++ Т О Ч Н О +++ с ГЕРБ Тръгнахме да се надидиотваме ... Идват някакви и ми режат главата , а аз хлопвам кепенци и режа тяхната глава за много години напред. Повече бизнес в България няма да правя ... никога, Никога, НИКОГА, ... ама Н И К О Г А !!! От инат !
  Като знаят много ... да си търсят пари от ДРУГ за да си хранят пенсионерите и чинивниците !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 23. 24 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#3] от "ogix":

  ,,Читателски Дневник: Като слон в стъкларски магазин

  Препоръчване (11)

  От Калин Тодоров ,,

  Не,че не си видял името...досието му ти липсва

 24. 25 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#3] от "ogix":


  [quote#3:"ogix"]Много поръчково писане, а и защо този тарикат не си е сложил името под материала? [/quote]
  Защото си го е сложил НАД статията. Казва се Калин Тодоров, за тези, които искат(могат) да четат.
  Колкото до конспирацията, добре е да потърсиш помощ от специалист психиатър. Това, че не ти харесва съдържанието не означава, че е лъжа. Търгът наистина беше показно "разбит", както разбрахме - картините повредени, вратата разбита. Навсичко отгоре, картините не били крадени... Без коментар.
  Но както личи от статията, този бизнес е затворена страница по нашите земи. Затвори го Буда, както и много други бизнеси. А сега след подслушването инвеститорите съвсем ще избягат, защото за разлика от министрите на Буда, сериозните бизнесмени не са съгласни да бъдат подслушвани от съмнителни субекти, които не се знае какво ще "сътворят" с подслушаната информация.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 25. 26 Профил на g1barko
  g1barko
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#9] от "Отнесен":

  А,дано!!!
  Заслужиха си я.

 26. 27 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "Законодателната власт беше превзета, според "остроумието" на бившия премиер, от банда мързеливци, които главно ядат кюфтета."
  Що? Нещо неверно ли казах? Това е една моя гениална констатация! Очаквам аплодисменти от аудиторията за прозрението МИ!

 27. 28 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 843 Неутрално

  [quote#22:"andimo"]Прочете ли статията?Я си представи, да влезнат така в къщата на туй?[/quote]
  Да, добре я прочетох. Има лабилни хора, на които такива случки им оставят травма за цял живот. Такива нежни душички винаги преувеличават.

 28. 29 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 664 Неутрално

  До коментар [#21] от "Отнесен":


  [quote#21:"Отнесен"]Ами тъй като гледам - не е вярно. Но това е нормално за "Дневник". Шефа плаща, статиите си вървят...[/quote]
  Кое не е вярно?
  1. Че съдът ги е оправдал?
  2. Че имаше показна акция, която всички гледахме по тИлИвизора?
  Ти си като шопа, който седял пред жирафа в зоопарка и казал "Те такова животно нема"

  "We're not gonna take it! Anymore."
 29. 30 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 814 Неутрално

  [quote#21:"Отнесен"]Ами тъй като гледам - не е вярно.[/quote]

  Ами аз пък, като гледам на Цветан са му взели кройка за раирания костюм!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 30. 31 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#29] от "widowmaker":

  [#19] - нямам какво повече да кажа, а и ти няма какво да отговориш на това.

 31. 32 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 843 Неутрално

  [quote#30:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ #27"]Ами аз пък, като гледам на Цветан са му взели кройка за раирания костюм![/quote]
  Който копае гроб другиму... нали се сещаш.

 32. 33 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 1955 Разстроено

  Като герберуха в стъкларски магазин.
  Макар и приказна герберуха като Цвинокио.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 33. 34 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 843 Неутрално

  [quote#30:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ #27"]Ами аз пък, като гледам на Цветан са му взели кройка за раирания костюм![/quote]
  И в тая игра няма да падне Цветанов, ще падне прокуратурата по-скоро.

 34. 35 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#0:"статията"]И така: в атмосфера на пълен медиен комфорт той управляваше еднолично и хаотично държавата, изпразни от съдържание институциите, почти срина дребния и средния бизнес. [/quote]
  Абсолютно вярно, но неразбираемо за гербаджии. Нормално - при министър на културата, който си позволява да каже, че кюфтетата са над нея...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 35. 36 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 843 Неутрално

  [quote#35:"ПАВЛА - за България - с бюлетина 27!"]Абсолютно вярно, но неразбираемо за гербаджии. [/quote]
  Ама вие много разбиращи излязохте. Той Борисов бил фалирал целия ЕС. Момиченце, като говорите нещо, трябва малко от малко да се има представа какво се случва по света.

 36. 37 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 735 Неутрално

  До коментар [#34] от "Отнесен":

  Нещо почнахте да издишате това герберите!
  Сега прокуратурата ви виновна!
  Преди 2 години скандирахте "Браво Бойко, мачкай Цецо!"
  Сега - рев! Репресирани!
  И кой е виновен за негодните доказателства - съдията, обвиняемия или адвоката му?
  Според мене - някои хора с развитие на мозъка под средното!

 37. 38 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#36] от "Отнесен":
  Да съм казала, че Боце е фалирал ЕС? Или само търсиш да лееш злобата без да четеш постовете? Характерно за пасажерите на потъващия кораб ГЕРБ.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 38. 39 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Независимо от това кой е авторът на писмото, фактът е че управлението на Борисов и Цветанов доведе хората до такова самоотчаяние, че да се самозапалват.

  А да съдиш децата за греховете на бащите е недостойно, недемократично и е точно това което комунистите предприемат след 9ти септември.

  И на мен не ми харесва, дори ме отвращава, че синът на Станко Тодоров е отраснал като принц и е получил възможности за развитие и живот недостъпни за народа. Но той не е виновен, за това кой е баща му.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 39. 40 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 814 Весело

  Само едно не моа да рАзбера. Аз пиша против ГЕРБ, а некой все ми слага едни такива минуси. Що така бе? Ми да почна да ги хваля, ама нема за какво. 1300 дни им сърбАхме попарата!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 40. 41
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 41. 42 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 501 Неутрално

  Каквито Влади Живков и Сергей Станишев, такъв и Калинчо Тодоров.
  Няма ли още някое другарско чедо да се пръкне предизборно в 2013 или останналите просто си получават лихвите и дивидентите директно в Швейцария или Щатите.

 42. 43 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 768 Весело

  [quote#42:"kepler"]Няма ли още някое другарско чедо да се пръкне предизборно в 2013 или останналите просто си получават лихвите и дивидентите директно в Швейцария или Щатите.[/quote]
  Не ти ли стигат Станишев - младши и Пръмова - снаха да ти разправят как щели да ни "оправят". И лихвите и дивидентите са там, ама и по-близко, та да е по-лесно - Моника Станишева е загубила няколко милиона от натрупаните в Кипър.
  Само дето нашия обективен и независим печат (вкл. и умния "Дневник" не пише за това, а го пишат само инфо-сайтове.
  Четете:
  "Моника Станишева. Половинката на Серго е загубила невероятно много пари - 12 милиона евро от авоарите си. Допуска се, че голяма част от последно време той е адски изнервен и притеснен".... - сайт Bulgaria news
  А за който не го мързи да чете на Велики четвъртък ето и публикувания списък:

  Венци Стефанов – собственик на ФК „Славия”. Има пари и в офшорни зони в Панама.
  Венета Райкова - съвсем неочаквано име! Популярна е като водеща на "Горещо" и "Къщата на Нова" по Нова телевизия, хвали се непрекъснато, че има огромни доходи и едва ли става въпрос просто за съвпадение на имена.
  Петра – фолк певица. В България е известна с хитовете си „Хищна хиена”, „Командира”, „Котаците и маците”. Живее с кипърски богаташ. Вероятно той е човекът, който й е дал парите. Петра е изгоряла с 6 милиона евро.
  Лили Иванова – прима на българската естрада.Във всяко интервю подчертава, че държавата трябва да й отпусне специална, персонална пенсия. Лили била на косъм от това по времето на Вежди Рашидов. Но когато прегледал основно документите й, тогавашният културен министър възкликнал: „Как да й дам персонална пенсия? Та тя дължи 1 милион лева данъци на държавата!”. Нейното общо състояние се счита, че е около 10 милиона лева – 5 милиона евро. Поне 1.5 милиона евро от тях са потънали в кипърската криза.
  Слави Трифонов – водещ в бТВ. Неговата загуба е в порядъка на 5 милиона евро.
  Васил Найденов – поп изпълнител, известен с прякора си Васко Кеца. При цялото ни уважение към него и към творчеството му, човекът явно има склонност към данъчни измами или далавери, защото беше сгащен от НАП да укрива доходи в продължение на дълги години – за което обвини счетоводителя си, че бил некадърен. Васко Кеца беше глобен, а след това принуден да вкара около 500 000 лева в държавната хазна. Говори се, че спестяванията му са около 3.5 милиона евро – 7 милиона лева.
  Георги Христов – певец.
  Евгени Минчев – светски хроникьор.
  Младен Михалев-Маджо – бизнесмен. Създател на СИК. Има офшорни сметки и в Панама.
  Мина Костова – дъщеря на Иван Костов
  Христо Стоичков – голяма част от милионите му са задържани в кипърските банки.Неговите пари не са в офшорки, но също пострадаха от банковата криза на Острова на Афродита.
  Христо Ковачки – бизнесмен, солиден играч в българската енергетика.
  Гриша Ганчев – собственик на ФК „Литекс”. Извън футбола се занимава с внос на захар, петролни продукти, произвежда в Ловеч и коли чрез фирмата си „Литекс Моторс”. Любимият му израз е:"Парите лесно се умножават. Въпросът е кой как може да ги съхранява. По-лесно е да направиш пари, отколко да съхраниш пари".
  Стефан Шарлопов – започва бизнесът си с търговия. През 1995 г. създава „Роял Фуудс”, откъдето получава прозвището си Краля на кроасаните. За известно време е собственик и на минерална вода „Девин” и успява да наложи марката като една от най-силните на пазара на минерални води. Сетне я продава на австрийски инвеститор. Открива и верига хотели насочени към СПА туризма.
  Кънчо Стойчев – социолог.Един от собствениците на „Галъп Интернешънъл – България”. Притежава и бизнес, свързан със строителство на хотели и голф-игрища.
  Георги Гергов – български олигарх. Собственик е на перлата на Пловдив – Международният панаир. Притежава много хотели, ресторанти, занимава се с медиен бизнес. Наричан подигравателно от враговете си „Свинарят на Гоце”.
  Валентин Димитров-Вальо Топлото - Преди дни проплака пред съда, че няма пари и не може да изхрани децата си. Така е. В България той няма нито лев. А вече няма и в Кипър. Всичко изгоря покрай кризата.
  Димитър Желязков-Митьо Очите. Считат за страшилището на Черноморието, наркотрафикант №1 на местна основа. Осъждан за търговия с дрога и организиране на престъпна група.
  Емил Димитров, известен с прякорите си Емо Ротманса или Емо Фаса. Бивш депутат от ГЕРБ. По слухове, в Кипър са му потънали над 3 милиона евро.
  Румен Петков и Румен Овчаров, БСП. Единият е известен с прякора си „Пикаещият в шадравани”, другият е популярен като Дългия инкасатор.
  Николай Бареков.Изгонен за далавери от бТВ. В момента се подвизава като шеф на телевизия, обявявана доскоро за рупор на правителството. Заради колосалните му умения в областта на подмазването, наскоро получи наградата за „Безгръбначна журналистика”. Според запознати, загубите му възлизат най-малко на 2 милиона евро.
  Елена Вълчева – дъщеря на бившия управител на БНБ Тодор Вълчев. Води се притежателка на доста богати офшорни фирми с много дебели сметки. За нейна жалост, част от тези сметки са безвъзвратно стопени заради кипърската криза. Кирил Йорданов, бивш кмет на Варна, тези две имена съвпадат със списъка на Яне Янев, който той така и не извади на светло пред българските медии.
  Моника Станишева. Половинката на Серго е загубила невероятно много пари - 12 милиона евро от авоарите си. Допуска се, че голяма част от тези пари са на Сергей. Може би затова в последно време той е адски изнервен и притеснен.

  Поздрави
 43. 44 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "Бойко Борисов ... твърдеше, че носи отговорност за всичко сам.

  Оказа се , че носи отговорност само успехите."
  Без коментар.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 44. 45 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 660 Неутрално

  За всичко, свързано с престъленията и наказанията в нашата държава, авторът на коментираната статия обвинява ГЕРБ и само ГЕРБ. А повечето от коментиращите едностранчиво обвиняват само ГЕРБ или само някоя друга от политическите партии, които участват в изборната надпревара за идващите избори. При което и едните и другите, в това число и авторът на статията, подвеждат своите читатели.
  Защото нещата в тази, а и във всички други области на управлението, не са дело или последствие от управлението на една - те са резултат от управлението и от дейността на всички основни политически партии у нас, които играят значима политическа роля в България от 10.11.1989 година до сега. При което началото е поставено от продажната част на номенклатурата на БКП, извършила дворцовия преврат, а основите са поставени при управлението на Иван Костов и неговото СДС през 1997 - 2001 година.
  Следователно, докато привържениците и членовете на различните партии си прехвърлят вината един на друг, за подобряване на състоянието на тази част от управлението на държавата не може и дума да става.
  За съжаление, тук няма начин този проблем да бъде рационално разглеждан. Защото голяма част от причините както за бушуващата криза, така и за това, което става в България, се крият в особеностите на политико-икономическата управленческа система на политически и правно глобализирания капитализъм, а мястото за анализиране и решаване на такива проблеми в рамките на интернет, и то чрез кратки коментари на избрани статии, няма как да стане.
  И все пак ако коментиращите (впрочем, и медиите също) се помъчат да разберат, че за сегашното състояние на България е виновна не една политическа партия, а всички що-годе значими политически партии у нас, техните коментари може би биха били значително по-полезни, отколкото са сега.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK