Читателски Дневник: Поглед отвътре, или какво се случва в окупирания Софийски университет

Снимките към текста са от вечерта, в която в сградата бяха допуснати няколко медии

© Велислава Попова

Снимките към текста са от вечерта, в която в сградата бяха допуснати няколко медииПубликуваме писмото на Рада Иванова, както се е подписала, изпратено до редакцията. Тя е прекарала няколко дни в окупирания Ректорат, като уточнява, че разказва за преживяванията си в първите дни на окупацията и на тази седмица.


Аз съм студент от Софийския университет "Св. Климент Охридски" и подкрепям студентската окупация. Участвах в окупирането на Журналистическия факултет. В Ректората съм всеки ден от петък (27 октомври), когато окупацията беше обявена за безсрочна.


Прекарвам в сградата по десет-дванайсет часа дневно. А два пъти - оставах и през нощта.
Преди да вляза в двора, още на входа в близост до Университетската библиотека виждам студенти, облечени в сигнално зелени жилетки с надпис "Охрана". Показвам им студентската си книжка, а те я отварят, разглеждат я набързо и ме пускат да вляза. Вървя към входа, водещ право към Централното крило.


Там също има охранители - около 10-15 души, ако не и повече. Те също поглеждат студентската ми книжка, поздравяват ме и ми казват да се запиша в списъка вътре в сградата. Записвам името си, фамилията, телефона и часа, в който влизам.


Готово. Вече съм вътре. Продължавам


към 272 аудитория


в която се събираме всички, които подкрепяме окупацията. По пътя виждам познати, но и нови лица. В началото редовно обърквах посоката.Тогава ме питаха: "Към 272 ли?" и ме упътваха.


Виждам скамейки, с които са залостени вратите на университета. После ще разбера, че това е символично, но е и предпазна мярка, след опита за нахлуване в неделя.


Пространството пред 272-а  се е превърнало в своеобразно ателие за правене на плакати. В самата аудитория някои четат, други правят нещо по лаптопите си. Непрекъснато идват нови хора. От време на време някой взима микрофона и ни съобщава, че са нужни хора за охраната, или пък ни казва поредната хубава новина за студентската окупация.

Читателски Дневник: Поглед отвътре, или какво се случва в окупирания Софийски университет

© Велислава Попова


Почти всеки от нас преглежда какво става във Фейсбук, чете новини от различни медии – български и чужди - и каквото научи, го съобщава на останалите. Журналистите от студентското радио "Реакция" непрекъснато записват какво се случва, взимат интервюта. Студентската телевизия "Алма Матер" прави филм за нас. Заснема се всичко. През деня идват различни хора да ни поздравят – някой преподавател, колега от друг университет.


Във вторник (29 октомври) например ни поздрави и френският журналист Жан-Батист Ноде. Непрекъснато получаваме и окуражителни писма не само от България, но и от чужбина. Посрещаме ги с аплодисменти. Всъщност за всяка хубава новина ръкопляскаме, защото не са ни забравили, защото ни вярват и разчитат на нас.  


На стената виждам залепен плакат с окуражаващ надпис: "Национална художествена академия е с вас!". Има и "Стена на срама", върху която са залепени извадки от жълтата преса, "разкриващи" кой е изпълзял зад студентския протест.


Читателски Дневник: Поглед отвътре, или какво се случва в окупирания Софийски университет

© Велислава Попова


До самите прозорци върху первазите има нещо като мини библиотека - книги, от които всеки може да вземе за четене. Имаме си и място, където можем да се подготвяме за изпити и да си четем на спокойствие - залите 252 А и 252 Б.  


Става време за обяд. Качвам се в 292 зала и виждам маса, отрупана с храна и с пластмасови чинии, вилици, ножове, чаши. Част от приборите за хранене са в опаковките си, а други са останали в бурканите с лютеница, в кутията за пастет. Вдясно от масата са и купищата салфетки, както и торбата с лекарства. Бутилките с вода са на пода. Върху банките на първия ред има плодове. Има много ябълки и постоянно се шегуваме с това! Има и грозде, тук-там по някой банан. На катедрата се откриват различни видове чай, разтворимо кафе, някой сок.


В един от дните забелязах и кутия с бонбони с надпис


"Не отваряй до деня на победата"


Наближава 18 часа и е време за поредния протест пред входа на Софийския университет. По микрофона се съобщава, че са нужни повече хора за охрана вътре в сградата и в двора на Ректората. Някои от нас се отзовават веднага. Други се приготвят за излизането си навън и за включването си в протестното шествие. Трети остават в аудиторията. Който остане там, може да гледа новините, прожектирани на дъската.  


Обикновено към 22 часа до към полунощ в 272 аудитория се обсъждат предложения, получени от хора отвън и от такива сред нас, както и някакви организационни въпроси. Гласуваме с вдигане на ръка. Често гласуваме по няколко пъти, защото има някой не разбрал за какво се гласува, някой току-що влязъл в залата или пък защото организаторите на срещите за обсъждане не са ни преброили добре. Не всички от нас са активни в предложенията, в гласуването - също.


Често се губим в спорове


и обсъждаме неща, които не са толкова важни. Вярвам обаче, че ще успеем да се справим с този проблем, защото сме много и защото, както казах вече, си помагаме.  


Читателски Дневник: Поглед отвътре, или какво се случва в окупирания Софийски университет

© Велислава Попова

Смяната на охраната е на всеки три часа. Оставала съм през нощта две вечери. Все още не съм участвала в пазенето на Ректората, но обещавам да се включа, защото всички ние там сме едно цяло. И през двете вечери, в които прекарах в Ректората, не успях да се наспя, но кой ли от нас успява!? Скамейките са неудобни, независимо че има и спални чували. Това обаче не е от значение.


Въпреки че повече медии и много хора се интересуват, от това, което описвам - как се живее вътре, друго е важното.


Представа си нямате какво е чувството да разговаряш с млади и умни хора! Да, не отричам, има и такива сред нас, които са дошли, за да наблюдават и да се позабавляват, но мисля, че и те скоро ще се заразят с борбения дух.


Ако сте студенти и все още не сте посещавали Ректората, елате. Убедена съм, че дори и да сте скептично настроени, ще се убедите, че колегите ви са отговорни и трезвомислещи.


"ОСТАВКА!"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Това е истинският парламент!
  Оставка на компрометираното НС!

 2. 2 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  "други правят нещо по лаптопите си."-цитат от статията

  -Праскат минуси на коментарите ми.

 3. 3 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1770 Разстроено

  Боже колко позитивна енергия е нужна за да събуди този прост и оскотял народ.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 4. 4 Профил на sasa1959
  sasa1959
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Подкрепям справедливите искания на младите хора.

 5. 5 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  До коментар [#2] от "dedo pepo":

  Тцъ , пишат молби за членство в Комсомола или в Партията

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 6. 6 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Весело

  Благодаря на Рада за погледа отвътре в СУ след окупацията!
  Харесва ми,че имате създаден ред и организация,а не както казват някои,че сте платени и затова протестирате.
  Аз съм горда с всички вас,РАНОБУДНИ БУДНИЦИ.
  Ние протестираме над 140 дни по площадите и също искаме ИСТИНАТА,ОСТАВКАТА и НОВИ ИЗБОРИ.
  Мисля,че и НАРОДЪТ започна да се събужда!
  Време е за ОСТАВКАТА!

  Tony
 7. 7 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Добро описание!Момчето има талант.Да е живо и здраво!

 8. 8 Профил на Елеонора Калчева
  Елеонора Калчева
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интересен "феномен" има в този вестник. цъкаш на отрицателно мнение и системата ви регистрира и едно положително. Браво демократи обективно отразяващи мнението на обществото.

 9. 9 Профил на Darth Чебуратор
  Darth Чебуратор
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#5] от "kasko":

  Не повтаряй лъжи. Както се видя дори в някои телевизионни предавания, тия с молбите до комсомола и партията са вече приети -- в партийната организация във Връбница и учат в стопанската академия, а не в Софийския университет.

  Да се чуди човек как по време на семестъра съвместяват задълженията си тук и там, особено като знаем качеството на превоза.

  Отново в бан за "нарушение" на прогербаджийската агитпроп линия на "Дневник"
 10. 10 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4978 Весело

  Браво студенти, а мнозина от нас, четейки, че по цели вечери сте скитали по дискотеки, барове и кръчми ви мислехме за развей прах, нямащи никакво отношение за ставащото тука. И добре че сме сбъркали. Радвам ви се и ми е весело, че ви има. С вас съм и ОСТАВКА на тези ,, експерти,, Кой от коя държава изгонен за кражби, а други са подсъдими тука в България, ама за дрогарят ни оглушарски са най големите експерти.

 11. 11 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4978 Весело

  До коментар [#2] от "dedo pepo":

  Давай, давай, не страшуйся, изпълнявай волята на дрогарят Вутев хи хи хи

 12. 12 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Браво! За Рада и за нейните колеги - РЕСПЕКТ!

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 13. 13 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4978 Весело

  До коментар [#5] от "kasko":

  ,,Тцъ , пишат молби за членство в Комсомола или в Партията,,

  Стига си давал козове на тоа ,,дедо реро,, че ша му се пукне сърцето от радост, че и после ша ти вика, че след неговата партия БСП е целият народ, че студентите окупиращи университети не са всичките студенти хи хи хи

 14. 14 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Едва ли им е до теб, повярвай ми!


  До коментар [#2] от "dedo pepo":

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 15. 15 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#8:"martaadams"]Интересен "феномен" има в този вестник. цъкаш на отрицателно мнение и системата ви регистрира и едно положително. Браво демократи обективно отразяващи мнението на обществото. [/quote]
  Жалко че след 5 г' регистрация тук не си разбрала че докато ти четеш в някоя тема-другите цъкат плюсове и минуси. Които ти не виждаш защото не "рефрешваш" страницата. Като цъкнеш твоя +/-, тогава виждаш и какво е нацъкано от както си отворила страницатта

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 16. 16 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#12:"Станислав"]Браво! За Рада и за нейните колеги - РЕСПЕКТ! [/quote]
  Подкрепям!

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 17. 17 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Е вчера имаше и трима при Слави. На моменти говореха откровени глупости, бързо се изчерпа говорният им капацитет и на места се усещаха заучени фрази.

  Единият например каза, че отначало не искали оставка, но видиш ли след като 3 дни никой не им обърнал внимание, вече искат само оставка. Което си е лъжа. Другият пък каза, че не го интересува колко хора ги подкрепят защото само 35% от българите подкрепяли Априлското въстание. Откъде тея цифри не знам. Ако тва учат там, по-добре наистина само да окупират, за да не учат простотии. Също така твърдяха, че М.Миков бил казал, че не им пука за тях и още куп простотии. Което дори Слави каза, че не може да повярва.

  Вече няма значение дали стои някой зад тях или не. И при двата случая удариха греда. Много мощна. И заради непремерените си искания си навлякоха повече врагове отколкото поддръжници.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 18. 18 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#8] от "martaadams":

  Гледам при тебе не се е получило. Имаш 4 минуса и ни един плюс. Или нещо не си доразбрала или послъгваш кокошкарски.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 19. 19 Профил на Станислав Цветанов
  Станислав Цветанов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Добре Оставка, а след това какво следва???
  Коя политическа формация е достойна за властта?
  Има ли такава партия, която да спечели изборите и да излъчи самостоятелно и отговорно правителство?
  Студентите трябва да предствят алтернатива на сегашното статукво преди да го рушат. Иначе навлизаме в хаоса и ще си играм само на избори и сваляне на правителства.
  Никой протест няма да има успех, ако не бъде припозната от по-голямата част от обществото дадена политическа сила, която да го поведе и да се бори да спечели изборите.

 20. 20 Профил на Андрей Куртенков
  Андрей Куртенков
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Липсва подробно описание на процесите на акане и пикаене; коя точно тоалетна ползват? Останаха ли в миналото проблемите с тоалетната хартия? Казанчетата в ред ли са? Поздрави и успех в срането!

 21. 21 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  Честно казано не си го представях така ПРОТЕСТА на студентите.ИСКАМЕ нещо да се случи.Съчувствам.

 22. 22 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  [quote#8:"martaadams"]Интересен "феномен"[/quote]

  А на теб като толкова не ти харесват материалите, че си тук със специалната идея да цъкаш минуси, защо се мъчиш?

  CONTADOR GRATUITO!
 23. 23 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4717 Неутрално

  Браво будни момичета и момчета!
  С вас сме. Успех.

  klimentm
 24. 24 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Тази дописка е един истински кошмар. Стилистиката е от 49-та година от дневниците и дописките на строителите от Хаинбоаз и от Перник-Волуяк. Това е някакъв ужас, нещо зловещо напомнящо на приближаващ сталинизъм!

 25. 25 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  Студентският Бунт в моите представи
  * *
  Месец октомври,традиционен за започване на учебната студентска година.Време е за сеитба.Група ентусиасти решават тя да е Специална-посветена на Родината.Интересуват се кои села и населени места са пустеещи. Насочват се към тях-земята се нуждае от техния труд.Време е за сеитба.Наемат се изоставени къщи,ремонтират се, почистват се дворове.Въвежда се ред в местната селска община,подпомагат се старците.Така до първи сняг,после в аудиториите-до пролетта.
  "...спи ми малко зрънце под земята
  спи и слушай как незнайни зимни хали...

 26. 26 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  [quote#24:"Митев"]Това е някакъв ужас, нещо зловещо напомнящо на приближаващ сталинизъм! [/quote]
  Много си прав. И за дописката и за приближаващото се.

 27. 27 Профил на Darth Чебуратор
  Darth Чебуратор
  Рейтинг: 638 Неутрално

  [quote#25:"xalikarans"]Така до първи сняг,после в аудиториите-до пролетта. [/quote]

  Не си помирисвал земеделска работа.

  Отново в бан за "нарушение" на прогербаджийската агитпроп линия на "Дневник"
 28. 28 Профил на Storan
  Storan
  Рейтинг: 696 Весело

  Картечарката Анка се представи, чакаме есетата на Петка и Чапаев!

 29. 29 Профил на ministry09
  ministry09
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Онзи ден по герберската Нова тв, конкретно омръзналите до смърт " Господари на ефира" имаше много жалък опит за изчистване имиджа на немитите рошльовци, търкалящи се по банките в Софийския. В опита си да изкарат четиримата "главни" организатори клонинги на Исус " Господарите" ни запознаха с всички протести , в които тия са били главни действащи лица. Оказа се, че от 2009 тия пичове не се занимават с друго, освен да " протестират", демек, още срещу герб са почнали и следователно не са геберски подлоги... Но пък аз си мисля друго- кога учат, как мислят да живеят, цял живот в "протест'" ли ще я карат?И, нека съм скептик, не мога да повярвам, че нормален човек живее по улиците ей така, щото е компетентен по всичко- законодателство, екология, държавно управление... От какво ли не са разбирали тая група и срещу какво ли не са " протестирали",а? Ами плащат, схванахте ми идеята, плащат им тия, на които им е нужен "протест", няма начин. Но тоя път се надцениха много яко, много! И бройката подкрепящи ги, идващи пред университета, го доказва. А на "Господарите" благодаря, че ни показаха какво означава съвременни щатни революционери. На заплата!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Месеци бан заради обикновен въпрос- кога мисли Прокопиев да си плати данъците?
 30. 30 Профил на pavian
  pavian
  Рейтинг: 763 Неутрално

  До коментар [#19] от "Станислав Цветанов":

  Това е процес, няма как от нищото да се пръкнат честни и безкористни политици. Или ние, гражданите, ще ги научим, че не са във властта за да изпълняват поръчки и да си "оправят живота", а за да бъдат държавници, или всичко продължава постарому. И най-наивните вече научиха, че мадридските дедовци и банкянските супермени не вършат работа. Сега остава българите да осъзнаят, че, като граждани и данъкоплатци, задават дневния ред, и от тях зависи поведението на държавата. И най-наглият и безскрупулен партиен функционер може да се "изявява" само колкото му позволим ние; това е ролята на окупациите, и протестите, и исканията за оставка. Ако някой вярва, че след падането на точно това правителство ще потекат реки от мляко и мед, то горчиво се заблуждава! Много още окупации, и протести, и оставки ще трябват преди системата да заработи. А, както вече казах, с очакване на нов Месия това няма да се случи...

 31. 31 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  До коментар [#8] от "martaadams":В кавички трябва да сложиш вестник ,защото това отдавна не е средство за информация , а трибуна на определен олигархически кръг и провалили се на изборите партии , които много им се иска да управляват. Чрез преврат. Когато напиша кои са ми трият коментарите. Честита ни "демокрация "!

 32. 32 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  До коментар [#19] от "Станислав Цветанов":Отвори на Жюстин Томс - Родолюбец. Интересно е.

 33. 33 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  До коментар [#19] от "Станислав Цветанов":Отвори на Жюстин Томс- Родолюбец. Интересно е . Ще им видиш акъла.

 34. 34 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  До коментар [#25] от "xalikarans":Ами така е горе -долу краят на Културната революция в Китай. Когато си свършиха работата по елиминирането на съперниците на Мао Дзе Дун за да остане само неговото слънце в небето, хунвейбините бяха изпратени на село да се учат на труд.

 35. 35 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 992 Весело

  До коментар [#33] от "ahasver":

  Отворих линка и ми хареса следното:
  "Само чистите ръце на Искра Фидосова и Цветан Цветанов трябва да пишат законите на страната".
  Само не ми стана ясно това някакъв вид оксиморон ли е?

 36. 36 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  До коментар [#35] от "ikar_01":Ами то цялото си е една бисерче. Ще протестираме докато ББ не вземе властта !

 37. 37 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  До коментар [#26] от "Antonio Candreva":

  Ценя високо специално твоето мнение, но за да съм честен докрай, ще ти призная, че и моето мнение е за незабавни избори. Мотивите ми да ги искам са, за да свърши час по-рано тоя цирк... След изборите - каквото стане! (А то отсега е ясно, че този път комунягите ще ги спечелят!)... Пък ако противниците им, които както се вижда също са с комунистическо мислене, ако решат пак да продължават с цирка, вече ще се наложи да се действа по-радикално с тях

 38. 38 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Радвам се, че ВИ ИМА!!!
  Прегръщам ви, приятели!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 39. 39 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1790 Весело

  """ Всъщност за всяка хубава новина ръкопляскаме, защото не са ни забравили, защото ни вярват и разчитат на нас. """
  ----------------------------

  "". . . защото не са ни забравили,
  защото ни вярват и
  разчитат на нас. """
  =================

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 40. 40 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1790 Весело

  До коментар [#7] от "vjacho":


  [quote#7:"vjacho"]Момчето има талант.[/quote]
  ====================

  """Публикуваме писмото на Рада Иванова, както се е подписала, изпратено до редакцията. """
  -------------------------


  [quote#7:"vjacho"]Момчето[/quote] се казва РАДА Иванова

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 41. 41 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  [quote#19:"Станислав Цветанов"]Студентите трябва да предствят алтернатива на сегашното статукво преди да го рушат. [/quote]
  Когато си ударил дъното, но на власт са хора които продължават да копаят стремглаво надолу, всяка една неизвестна алтернатива е по-добра от "сегашното статукво".

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 42. 42 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не разбрах къде в текста се говори за морал и ценности. Ставало време за обяд, после за ходене до тоалетната. Прилича на описание на къмпинг "Градина". Не се учудвам, че авторката учи журналистика. С този интелект лесно ще намери работа в медиите на Пеевски.

 43. 43 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1682 Неутрално

  [quote#17:"Dorian Gray"]Вече няма значение дали стои някой зад тях или не. И при двата случая удариха греда. Много мощна.[/quote]
  Аха... Каква греда - червената греда на комунистичиския непукизъм, наглост и жестокост. Те знаеха, че ще ударят в тая греда, нищо ново. Пълнете автобусите в махалата и ги пускайте срещу студентите.
  [quote#17:"Dorian Gray"]И заради непремерените си искания си навлякоха повече врагове отколкото поддръжници.[/quote]
  Глупости! Къде са тия повече врагове? В главата ти?
  Исканията им са напълно премерени, точни и ясни - ОСТАВКА на компроментираното правителство, разпускане на делигитимираното НС и нови избори! Повече искания не са нужни!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 44. 44 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 776 Разстроено

  [quote#40:"Чардо"]се казва РАДА Иванова [/quote]

  Благодаря!Голяма грешка!Не съм пил.
  Два пъти по-живо и здраво да е момичето!

 45. 45 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3726 Неутрално

  И разбира се плакат на английски:
  "Страхът прави вълка да изглежда голям"
  (It's fear that makes the wolf look big)
  Няма как да не разбере прогресивната световна общественост Ху ис ху

 46. 46 Профил на ivko
  ivko
  Рейтинг: 409 Весело

  Това писмо, да не би да сте го изровили някъде от вестник Народна Младеж, издание 1982 година, и Рада Иванова да е звеноводка някъде?!?
  Такива словосъчетания като нейнието и на отчетно-изборна конференция на ДКМС не съм чувал!
  Рада Иванова направо я приемайте в Партията, няма какво да я мъчите!

 47. 47 Профил на Storan
  Storan
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#29] от "ministry09":

  Ми той и бай ни Едвин Сугарев и той така от 1989 година та до наши дни стачка след стачка, протест след протест и усул - усул я докара до пенсия, че и осребри изявите си с един посланически мандат! Вярно на гъза на географията - ама посланик все пак! Та в този ред на мисли министе09 ще има и от тези младежи да осребрят настоящите си протести и окупации!

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на Харалампи Попов
  Харалампи Попов
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Чувството ми е познато. Участник към в първата студентска стачка през 90г. в най-новата история на България. Същата атмосфера на еуфория.

  И ПРЕДАТЕЛСТВОТО - Ж.ЖЕЛЕВ ГОВОРИ ПРЕД СТУДЕНТИТЕ, ПОСЛЕ ИЗЛИЗА С КОШЛУКОВ В СЪСЕДНАТА АУДИТОРИЯ, УЖ ДА ПРЕГОВАРЯТ. КАЗАХ, ЧЕ РАЗГОВОРИТЕ ТРЯБВА ДА СА САМО ПРЕД СТАЧНИЯ КОМИТЕТ, НО КОЙ ДА СЛУША?
  ПОСЛЕ СТАЧКАТА БЕ ПРЕКРАТЕНА, КОШЛУКОВ ЗАМИНА СЪС СТИПЕНДИЯ ДА УЧИ В АМЕРИКА И СТАНА ПОЛИТИК.
  ДРЕБНИ ПРЕДАТЕЛИ.

 50. 50 Профил на pinkpearl
  pinkpearl
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#49:"parrot"]КОШЛУКОВ ЗАМИНА СЪС СТИПЕНДИЯ ДА УЧИ В АМЕРИКА И СТАНА ПОЛИТИК.
  [/quote]
  Хе-хе-хе. Ама колко охранен беше, като се върна от Америка да ни управлява. Видимо беше загладил косъма. Тва е то да си водач на стачка.

 51. 51 Профил на delphi
  delphi
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Протестиращите студенти са истински БЪЛГАРИ!!! А не някви комунистчета...

 52. 52 Профил на delphi
  delphi
  Рейтинг: 422 Неутрално

  БСП разделя и тласка България към гражданска война! Незабавно да спрат платените провокации, оставка на това нежелано и неизбрано от българския народ марионетно правителство на Орешарски обслужващо само червената олигархия и думата да бъде дадена на мнозинството чрез свободни, демократични и честни избори! Народа трябва да реши за България!

 53. 53 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 868 Весело

  [quote#6:"Free person"]Аз съм горда с всички вас,РАНОБУДНИ БУДНИЦИ. [/quote]
  В първият момент прочетох РАНОБУДНИ БЛУДНИЦИ.

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 54. 54 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 486 Весело

  [quote#45:"тулса"]
  И разбира се плакат на английски:
  "Страхът прави вълка да изглежда голям"
  (It's fear that makes the wolf look big) [/quote]
  Ами преведи го и на руски - да го разберат и всички червени чугуни - твои съмишленици!

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 55. 55 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 409 Весело

  До коментар [#8] от "martaadams":

  Проверих, не е вярно. Цъкнах ти минус, такъв си остана, без плюс.

  chavo64
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK