Читателски Дневник: Сидеров вдигна скандал, като казахме, че няма да гласуваме за "Атака"

Читателски Дневник: Сидеров вдигна скандал, като казахме, че няма да гласуваме за "Атака"

© Георги КожухаровПубликуваме писмо на Андрей Бъчваров, изпратено до "Дневник", в което той разказва за скандал с Волен Сидеров в заведение в София. В коментар за "Дневник" от МВР потвърдиха само, че срещу Волен Сидеров има постъпила жалба на 5 май. "Дневник" ще продължи да търси за коментар и лидера на "Атака", за когото това не е първата подобна разправа, която става публична.


В събота след полунощ се озовах с приятел в столичното заведение "Магнито" на ул. "Георги С. Раковски" 112. В заведението имаше по-малко от 10-ма посетители, включително Волен Сидеров, Десислав Чуколов и две жени на средна възраст.


В един момент, без никой да го е канил или провокирал, Волен Сидеров започна да обикаля малкото запълнени маси в заведението и да пита всички дали ще гласуват за партия "Атака". След нашия отрицателен отговор той, видимо подразнен, се върна на нашата маса заедно с Десислав Чуколов и започна да крещи, че го обиждаме и сме "груби и невъзпитани". При настоятелната молба да напусне масата ни Сидеров, който изглеждаше като надрусан (разширени зеници и особено неадекватно поведение) избутва насила човек, седящ до мен, и продължава да настоява за "трите ми имена", "да се разбираме като мъже" и да използва епитети, най-слабия от които бе "торба с лайна". 
При опит за преместване на друга маса и избутването му Сидеров губи контрол и ме удря два пъти. След това веднага викнах полиция. Това, явно с присъдата за хулиганство (лидерът на "Атака" все още е само обвиняем по дело за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай за инцидента на летище Варна през януари тази година - бел. "Дневник"), подейства дори на неговото съзнание, защото веднага напуснаха заведението.


Всички подробности съм описал в жалба, която заведох на 5 май 2014 г.  в Първо РПУ в София (бул. "Шипченски проход" 8), с входящ номер 15 396.


Читателски Дневник: Сидеров вдигна скандал, като казахме, че няма да гласуваме за "Атака"

© Андрей Бъчваров


Моята длъжност е на предприемач, даващ заплата и осигуряващ до стотинка над 40 души в България и чужбина. Като български гражданин аз плащам своите данъци и дарявам каквото мога за всевъзможни каузи, свързани с деца и църквата. Моята позиция е и на представител на национална професионална организация, представена в България и в Брюксел, и заявявам, че ние, работещите, често правим невъзможното да отстояваме българските интереси в чужбина, защото основният предмет на дейност е свързан с инвестиции, и то на чужди капитали у нас.


С гордост заявявам, че нашите усилия са привлекли над 100 милиона евро чуждестранен капитал въпреки трудностите, въпреки бюрокрацията и ужасяващия имидж, който политици като Сидеров упорито налагат у нас и в чужбина. Ние сме бити и ритани от живота достатъчно, за да осигурим прехраната на десетки семейства, и всяка стотинка е плод на неимоверен труд, стрес и понякога снизходително отношение от европейски институции заради имиджа,създаван от такива като Сидеров. Стискайки зъби обаче, е вече невъзможно да сме обект на физическо унижение и подигравки от човек, който не е създал нищо и харчи нашите пари под формата на държавна субсидия.


Не мога и няма да се примиря с насадения страх в обществото от Сидеров и компания. Вече не мога, не искам и няма да търпя бездействието на национални институции от прокуратура до психодиспансери, които въпреки разбирането на ужасяващото блато, в което сме изпаднали, продължават да осигуряват безпрецедентен политически, битов и медиен комфорт на шайка неофашисти, умело залъгващи изпаднали в безпросветна мизерия хора и поддържащи "имиджа си" единствено и само със скандали.


Настоявам на широка гласност на този случай и въпроси към прокуратурата, защо човек, осъден за хулиганство (все още е само обвиняем - бел. "Дневник") буйства по столични заведения.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK