Читателско писмо до Гешев: "Премиерът си призна за снимките, наредете проверка"

"Премиерът твърди, че въпросните предмети, които се визуализират на снимките като кюлчета злато и пачки от по 500 евро, са внесени от дама, която лично той е поканил в резиденцията."

© Неизвестен, Неизвестен

"Премиерът твърди, че въпросните предмети, които се визуализират на снимките като кюлчета злато и пачки от по 500 евро, са внесени от дама, която лично той е поканил в резиденцията."До Главния прокурор на Р България


Копие до Омбудсмана на Р България


Копие до медии
На основание чл.208 т.1 и 2 от НПК


СИГНАЛ


от Милена Пехливанова


Г- н Гешев,


На 29.11.2020 г. излезе публикация на интервю на премиера Бойко Борисов във "Франкфуртер алгемайне цайтунг", препечатана от почти всички български медии, излъчена по БТВ и публикувана два пъти на профила на премиера във "Фейсбук".


Тъй като вероятно Ви е убягнала, считам за свой граждански дълг да съобщя за нея.


В интервюто г- н Борисов заявява, че знае кое е лицето, направило снимките в спалнята му в правителствената резиденция . Нещо повече, премиерът твърди, че въпросните предмети, които се визуализират на снимките като кюлчета злато и пачки от по 500 евро, са внесени от дама, която лично той е поканил в резиденцията.


От друга страна, НСО в отговор на запитвания на медии опроверга премиера, че лицата, които се допускат в резиденцията, не биват проверявани, но въпросните предмети от снимките не се считат за опасни средства.


Очевидно, че и Бойко Борисов, и НСО знаят кое е въпросното лице, след като са ясни и датите на направените снимки.


Г- н Гешев, тъй като имаме признание на премиера, публикувано в чужда и наша преса, че снимките са автентични и че той знае с точност кое лице ги е направило, считам, че трябва да наредите незабавна проверка по случая. Пробив в националната сигурност по твърдения на премиера на Република България не може да остане без последствия, дори и да не допускате възможност за корупция.


Ваш работодател:
Милена Пехливанова

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK