Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (27)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 1936 Весело

  С тези енциклопедични обяснения, с тези красиви снимки хич и да не стъпва човек в Цюрих! Опс, заслужава си естествено, не само заради красотите, а и заради невероятното "пропускане" на няколко века история след Рим, в които да открием още и още прекрасни неща. Благодарности!!!

  Коментиране на анализираното, вече...
 2. 2 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 10758 Неутрално

  Прекрасна галерия, снимките красиви, а какво хубаво ясно синьо небе, описанията пълни, значи можело да се живее добре и без комунисти.

 3. 3 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4101 Неутрално

  Интересно съчетание на историческия текст със съвременни снимки. Въпросът за "достъпните жилища" е наистина изключително важен, и не само в Цюрих. Хотелите в центъра също не са от много достъпните, с цени над 200 долара на вечер. Но, добрият градски транспорт позволява да се комбинират по-скромни условия. Например хостелите с възможност за резервация на частна стая при цени 30-40 долара на вечер са добро решение (линк по-долу) или пансиони като Pension fuerDich също с приемливи цени (около 60 долара на вечер, но зависи от сезона).
  https://www.hostelworld.com/findabed.php/ChosenCity.Zurich/ChosenCountry.Switzerland?source=adwordsenglobaldest&network=g&creative=237734007962&adposition=1t1&uniqueclickID=15088797938131105319&sub_keyword=hostels in zurich&sub_ad=e&sub_publisher=ADW&gclid=EAIaIQobChMI47r2jID-2gIVi7bICh3w3QqGEAAYASAAEgJytPD_BwE&gclsrc=aw.ds

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8585 Неутрално
 5. 5 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2268 Весело

  До коментар [#2] от "Peni Nikol":...можело да се живее добре и без комунисти
  ....>> Особено , ако на жените едвам през 1971 им е било позволено да гласуват.
  ("...искането им жените да имат право да гласуват се реализира едва през 1971 г..")

  Комунистите ( или по-точно болшевиките..) дават изборни ( и не само) права на жените ...някъде 1917: Большевики заявляли, что одной из наиболее приоритетных задач в построении коммунистического общества является в абсолютное уравнение всех слоёв населения в их правах. Постановленный декрет в 1917 году постановил, что ныне женщины и мужчины были абсолютно равны перед законом

 6. 6 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  Благодарско, Багер а след малко ще го прочета и на баща ми.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 7. 7 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 2104 Неутрално

  Лелеее този таблет ще го утепАм от бой за дето изписа вместо Бабет Багер! 😀😁😂
  Извинявам се доземи!

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 8. 8 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 10758 Весело

  До коментар [#7] от "Танас":

  И на мен ми се случва, когато не съм вкъщи на компа и пиша от таблета, ти му пишеш едно, той си знае друго :)).

 9. 9 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Доста информативно,съпроводено със хубави снимки!Поне за мен беше увлекателно.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 10. 10 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 12547 Неутрално

  Моите преки впечатления от Цюрих са за скучен град. :)
  Въпреки това - ного интересен текст

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 11. 11 Профил на BU
  BU
  Рейтинг: 420 Весело

  Град-мечта! Баба Цоцолана е №1 във фоторазказите!

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  На баба Цоцолана пътеписите са направо да ги събереш в енциклопедия. Хем сбити, хем пълни с информация, а картинките, които илюстрират текста, са от хубави по-хубави. Малко тук-там не са свързани с caption-а, но няма какво да придиряме, защото детайлите не са толкова от значение.

  Обаче, докато разглеждах галерията си мислех за формулата, която превръща едно много обикновено място като Цюрих в световен център, а една китна Берковица да не са и чували за нея. Подобни мисли пораждат и други места. Да речем едно сбутано Ушлу (Oslo), което, и то, е баш Берковица, но с море. Като оставим битовизмите, свързани с хотели и ресторанти, защото са едни и същи навсякъде в цивилизацията, другото е някакво провидение, което е дошло на определена прослойка, да подложи в основата на обществото точно определена доктрина, а не някаква друга, за иделогически kernel, след което многообразието тръгва в посока Цюрих или Южна Корея, а не към спънатия кон Северна Корея. Кореите са особено шокираща лаборатория за изследване на ролята на основополагащите доктрини.

  Други са експертите, които могат да сложат пръст върху истината за просперитета на Швейцария. Това, което аз като лаик знам е, че възходът ѝ се дължи на едно много просто нещо -- някакъв неин отговорник или отговорници просто така са извъртяли нещата, та Швейцария да стане vault на световния банков капитал. Така никой не би посмял да я пипне, защото, ако я пипне, е все едно да пипа и руши себе си.

  За да дестилираш сложните обстоятелства до един такъв прост принцип се изисква ум, въпреки че шансът, и той играе роля. Очевидно обаче, умът е стигнал само дотам да я изгради каквато я знаем. По-нататък нещо издиша, защото като че ли още не намира формулата да я спаси от културалния марксизъм, който обединени сили налагат на света, за да го разрушат в днешния му вид чрез разни наркомански ``младежки'' движения и whatnot. Не знам точно как е при Кореите, как е в Япония, но като че ли те се опазват засега по-успешно от тази напаст, културалния марксизъм, който руши днешното, но не чертае никакво бъдеще (да не ни заблуждава лепенката ``комунизъм'' върху Китай, което си е par excellence фашистка корпоративна държава на Мусолини). Наистина, гледам ги тук в Ню Йорк на St.Marks Place, американизирани японски тинейджъри, но са си пак по японски американизирани. И китайските тинейджъри тук в долен Манхатън, ги бях споменал и тях в друга дописка, и те нещо се правят на американци, но и те по китайски някак.

  Фомулата обаче, която прави едно общество проспериращо, за разлика от нашето, чиито отговорници са само едни прости хора и като се знаят какви са, са се отдали единствено да изпълняват меркелски заповеди като едни жалки слугинчета, в страните на азиатския колан някак работи. Там те, изглежда, прилагат някакви свои целенасочени принципи.

  Ще видим сега как ще се извъртят нещата в Корея, под диктовката на Пекин, който се опитва да изграе сложни, но доста прозрачни игри, притиснат от Тръмп. Все си спомням накъде отидоха нещата във Виетнам след едни такива сложни игри. Да се чудиш и да се маеш. Сингапур изобщо да не го споменаваме. В тези колани явно е вложена мисъл, азиатска хитрост, в контраст с жалката стагнация у нас, пради това, че сами не можем да позволим да избликне из недрата умното. Просто сме блокирани от компрадорска клика, ще каже някой и аз няма как да не се съглася. Нима в Корея няма и там компрадорско прогниване или в Швейцария? Как обаче става така, че то не взима връх? Помощта на чичо Сам е безспорна. Там не се пречка и североизточен дребосък. Но, има нещо повече, защото и от текста на баба Цоцолана научаваме, че североизточен дребосък се е опитвал да се пречка и в Швейцария, но му е покзана вратата. Културален марксизъм я мъчи днес, но, гледам, все още устоява, колкото и песимистично да се изказах по-горе. Какво ни прави нас толкова нефели, че някак толкова години не успяваме да стъпим на здрава почва? И ръка ни подадоха, вече и ни зачислиха към цивилизования свят, но не върви и не върви?

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 15. 15 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#7] от "Танас":

  Като се има предвид, че трудно различавам багер от трактор, няма проблем. Автокорекциите правят тези номера 🙂

  До коментар [#1] от "3аНиЗа"; до [#2] от "Peni Nikol":

  Благодаря!

  До коментар [#3] от "daskal1":
  До коментар [#13] от "bryghtlyght":

  Е да, исторически снимки не мога да предложа, но пък всяко място е такова, каквото е, заради историята си. Затова според мен е важно да се знаят някои основни моменти от нея, когато се разглежда някакъв град. Благодаря за снизходителността - все пак това е рубрика "Галерии от вас", а не "Галерии от Ройтерс" и важи принципът "Не стреляйте по пианиста - той толкова си може". 🙂

  До коментар [#10] от "penetrating":

  Според мен Цюрих е много строг, донякъде "студен" - архитектурата в старата му част е красива, но някак си "стерилна", както беше написала една госпожа под друга "швейцарска" галерия. Въпрос на лично усещане, разбира се, което не ангажира никого с нищо.

  До коментар [#14] от "xali":

  Г-жо Ксали, за добро или за лошо, не "работя" по поръчка. Галерията за Шиша Пангма я оставям на Вас, тъй като човек трябва да си дава сметка за собствените си ограничения. 🙃

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 16. 16 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4101 Весело

  До коментар [#15] от "baba_zozolana":

  Разглезен от високия стандарт на Вашите галерии явно съм подминал тази страна в коментара си като обикновена даденост.
  Възможно е и проявата на скучен прагматизъм с утилитарните съвети към потенциални посетители на града относно настаняване да е засегнала някои от присъстващите. Обяснението е, че американските институции са доста строги с бюджетните разходи и, макар че пътувам предимно служебно, старая се да се вместя в командировъчните определени от Държавния Департамент и ако може да спестя от бюджета на офиса. През септември съм на конференция в Цюрих и отсега планирам разходите, може би прекалих със съвети и минимализирах емоциите :-)

 17. 17 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 1419 Весело

  До коментар [#16] от "daskal1":

  Аз поне не познавам хора, които да не контролират внимателно разходите си, така че възторзите са си възторзи, но прагматичността би следвало да надделява и съветите Ви никак не са нерелевантни. Ако човек прочете Stories of Rich: Secret personal life stories of zero to millionaire's life! (https://amzn.to/2G9drXC ), разбира и че личният живот на милиардерите има много малко общо с това, което се публикува в пресата. Едва ли има човек, който сам си е изкарал парите (а не ги е наследил) и който да не си прави сметката.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 18. 18 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4101 Весело

  До коментар [#17] от "baba_zozolana":

  Ирационалното понякога взема връх като компенсационен механизъм. Преди няколко години имах среща с един финансов донор в Риц-Карлтън в Нейпълс (не Неапол :-), Флорида. Човекът, макар че е над 3/4 милиардер, се държеше максимално скромно и внимателно, включително и със сервитьорите по време на типичния американски обед със сандвичи и салати. В същото време имаше няколко чеченци, май единия с булката си,окичена със златни орнаменти. Горките, стараеха се по всевъзможен начин на привлекат вниманието на околните и да покажат "Ето и и нас в Ритц!!!, Вижте ниии!!!" :-)
  Не зная защо изведнъж се сетих за филма "Хляб и шоколад", Швейцария?

 19. 19 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 4030 Неутрално

  До коментар [#15] от "baba_zozolana":

  И тази галерия е доказателство за мнението ми за Вашите галерии, няма да се повтарям. :)))
  Приех с необходимата доза сериозност думите Ви "човек трябва да си дава сметка за собствените си ограничения", да допълня - и да направи своя избор. Спомних си стихотворение на Добромир Тонев:
  https://liternet.bg/publish2/dtonev/ottvoite.htm

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 20. 20 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 3242 Неутрално

  Не.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 21. 21 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 1419 Весело

  До коментар [#18] от "daskal1":

  Много, много подходяща асоциация с "Хляб и шоколад". Изнамерих го в Тубата и си го припомних.

  До коментар [#19] от "Bramasole":

  Не може да се отрече, че е забавно. Ако човек започне да приема всяко дребно нещо като "въпрос на живот или смърт", перспективата се губи и всъщност вече нищо не е истински важно, а ей, Богу, в живота наистина има няколко важни и множество сравнително маловажни неща.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 22. 22 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  До коментар [#21] от "baba_zozolana": в живота наистина има няколко важни и множество сравнително маловажни неща.

  И какъв е критерият, по който можем да ги различим? Толкова пъти прекрачваме през важното, считайки го за маловажно. И в повечето случаи се опитваме да се докажем именно в дребното, обсебени от самовнушението, че то е най-важното. Нима слънчевият лъч кацнал в момента на рамото ни е по-незначителен от една пиеса на Шекспир?

  /не се чете/
 23. 23 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1395 Весело

  До коментар [#19] от "Bramasole":Спомних си стихотворение на Добромир Тонев:
  https://liternet.bg/publish2/dtonev/ottvoite.htm

  От твоите модели, съвършенство,
  нерядко на човек му премалява.

  Яйцето е поставено на масата:


  шедьовърът е втренчен във шедьовъра.
  Оттук нататък може да избира:
  или омлета, за да съществува,
  или летежа - да му се насити.

  Прекрасно казано! За съжаление човешкият "шедьовър" винаги избира омлета, пред летежа.


  /не се чете/
 24. 24 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#22] от "Тони Шнайдера":

  Г-н Тони, баба ми казваше: "Трябва да те удари горният праг, за да видиш долния". Мисля, че животът периодично напомня кое е важното, за да се не самозабравяме съвсем.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 25. 25 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 3242 Неутрално

  До коментар [#23] от "Тони Шнайдера":

  Не винаги. Зависи от конкретния "шедьовър"....

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 26. 26 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 2949 Неутрално

  Баба цоцолана е жива енциклопедия! Да е жива и здрава, да пътува, да снима и да ни радва с пътеписи.

  БЮЛЕТИНА НОМЕР 11 -ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА. НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ ДА Я СМАЧКАТ!
 27. 27 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3507 Неутрално


  Моля "baba_zozolana" да приеме моето скромно "благодаря".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.