Това е мексиканският кафяв групър. Този е малък. На снимката е "амигото", който ни зарежда с прясна риба от 10-ина години. Прекупвач от рибарите, с щанд на рибния пазар. Винаги прясна, научи ни как да я познаваме по очите (трябва да са бистри на прясната). Селцето е Пуерто Пеняско, разположено на северната част на вътрешния мексикански залив Gulf of California. 500 мили от LA и на около 240 от Финикс.

© angeles

увеличи
, 2459

Ключови думи към статията:

Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (17)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на kesh
    kesh
    Рейтинг: 1697 Весело

    ........++++++++......АДМИРАЦИИ......!!!!!.....++++++++......

    България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
  2. 2 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 7783 Весело
  3. 3 Профил на zztop11
    zztop11
    Рейтинг: 959 Неутрално
  4. 4 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 1727 Весело

    ЯАМИ😀😀😀!!!

    1000 +++++++++

    П.С. Какво е виното, и колко % алкохол има? Относно добавянето на газирана вода в бяло/червено вино-и в класическите винарски държави го правят, по ред причини. В Северна Италия предлагат освен Просеко (ди Валдобиадене е най популярното) и куп други вина леко газирани-"фризанте" 😀

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
  5. 5 Профил на kvt10319485
    kvt10319485
    Рейтинг: 284 Неутрално
  6. 6 Профил на gogo63
    gogo63
    Рейтинг: 807 Неутрално

    О, това е много по-добро и позитивно от всички статии на Дневник взети заедно! Благодаря!

  7. 7 Профил на krasenoFski
    krasenoFski
    Рейтинг: 850 Неутрално

    Добро начало на седмицата! :)

  8. 8 Профил на Jazzdevil
    Jazzdevil
    Рейтинг: 1786 Неутрално

    Жестока риба! Буквално и преносно - един от най-големите хищници в океана - чувал съм, че възрастните можело да минат метър и нямали страх от нищо - в редки случаи нападали и гмуркачи. Месото и наистина е трепач а от главата каква супа става...

  9. 9 Профил на Jazzdevil
    Jazzdevil
    Рейтинг: 1786 Неутрално

    "Бялото винце е задължително! Обичам да си добавям по малко сода във виното (може да ме обвинят някои, че развалям вкуса на виното)."

    Ай сега глупости - виното се пие както ти харесва. Аз също не мога в 30 градусова жега да пия с храна значителна част от българските бели вина дето ги правят по 14%. А и содата е най-лесния начин да направиш приемливо за пиене някое не толкова успешно бяло вино.

  10. 10 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 1727 Весело

    "Бялото винце е задължително! Обичам да си добавям по малко сода във виното (може да ме обвинят някои, че развалям вкуса на виното)."Ай сега глупости - виното се пие както ти харесва. Аз също не мога в 30 градусова жега да пия с храна значителна част от българските бели вина дето ги правят по 14%. А и содата е най-лесния начин да направиш приемливо за пиене някое не толкова успешно бяло вино.
    —цитат от коментар 9 на Jazzdevil


    МНОГО уместен коментар😀РЕСПЕКТ! Не бих го написал по добре от теб, и съм съгласен 100% с което пишеш😀

    Парадокс: В България има СТРАХОТНИ червени вина, които бият с туш паралелните им вносни вина в същия ценов диапазон, по параметъра "валю фор мъни"😀 С белите вина....не се получава (според мен де😀) , незнайно защо😀 Е, вЕрно съм малце хлопнат по кратуната (и в небцето, вкусовите ми рецептори и обонянието) и не кудкудякам възторжено като пия 2-3 годишно "КЛАСИЧЕСКО" Шардоне, пожълтяло от дъбовите стърготини в които е отлежавало! Щото предпочитам да усетя първо в носа ГРОЗДЕТО ШАРДОНЕ😀 'Ма не съм единственият такъв-иначе и голями производители в голями винарски държави не биха правили Шардоне "без дъб"😀

    Слава богу и в България има смелчаци (знам за две изби) които правят бели вина по мой вкус. За съжаление узнаах за тях само през 2016 (а се върнах в Израел есента 2017)-статията в линка:

    https://www.dnevnik.bg/ot_vas/novini_ot_vas/2016/10/20/2844976_in_vino_veritas/?pic=5

    П.С. Локал (израелски) патриот съм😀 Но съм и обективен до критичност: И туземците още не правят масово бели вина по мой вкус. Вероятно има такива, но....по ред причини не ги знам...Та...бели вина пия вносни (Фраскати и Пино Гриджио), тукашните червени са ОК😀 Освен че са безбожно скъпи в сравнение с българските в България😀
    До коментар [#9] от "Jazzdevil":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
  11. 11 Профил на roosty
    roosty
    Рейтинг: 1013 Весело

    Как незапознат човек, може да различи дали очите на рибата са бистри!?:)

  12. 12 Профил на glavatar
    glavatar
    Рейтинг: 824 Неутрално

    Искам да опитам такава риба.

  13. 13
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  14. 14 Профил на PavelCZ
    PavelCZ
    Рейтинг: 1859 Неутрално

    Много приятна галерия.
    Умирам си за прясна риба. И за хубаво изстудено бяло сухо вино с нея.
    Това с разреждаенето на вина с вода/сода са си още старогръцки и римски мурафети. Неразредени вина са пиели варварите и траките. На старогръцките симпозиони, както и на римските след това, робите са следели пируващите. Ако взима много да ги хваща - повечко водица във виното, ако вземат много да изтрезняват - повечко винце в кратера.

    E PLVRIBVS VNVM
  15. 15 Профил на Таралеж
    Таралеж
    Рейтинг: 2282 Неутрално

    Да ви е сладко! Наздраве!

  16. 16 Профил на angeles
    angeles
    Рейтинг: 1412 Неутрално

    До коментар [#1] от "kesh":


    До коментар [#2] от "karabastun":


    До коментар [#4] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":


    До коментар [#6] от "gogo63":


    До коментар [#8] от "Jazzdevil":


    До коментар [#9] от "Jazzdevil":

    Съжалявам че не можах да ви отговоря колеги! Просто многообичания “Дневник” ми прати имейл ,че галерията не може да бъде публикувана поради ред причини,за което ми се извиняват! Сега я видях,но много късно! Само на Моше да му отговоря че виното е Шардоне от Сонома 2016 реколта! Не е някакъв лукс! На здраве на всички!

  17. 17 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 1727 Весело

    До коментар [#16] от "angeles":

    Шардоне 2016 есента 2020...Сигурно на цвят беше по жълто от долопробно олио, но продавачът го е хвалил-виж какъв дълбок и наситен цвят има в това Шардоне, и какъв вкус на дъб(ови стърготини)😀😀😀

    Виж, т.н. "класическо" Шардоне несъмнено има своето реноме, и свои почитатели, "възпитани" от поколения производители/търговци неуспяли да продадат предишната реколта, и прилагащи технологии от червените вина за бялите. Но има и "друг вид" бяли вина-прочети текста до първата снимка в моята фотоновина-линк към нея е в моя коментар тук.

    Предлагам ти да си направиш сравнителна дегустация на подобно "класическо" Шардоне и такова "БЕЗ ДЪБ"😀 Влез в по голям магазин за вина и попитай за Шардоне (Или Совиньон Блан) от ПОСЛЕДНАТА реколта, което е правено по метода на бърза студена ферментация И Е БЕЗ ДЪБ(ови стърготини). Сигурен съм че няма да има голяма разлика в цените.

    Налей от двете вина по 1/4 чаша и почвай да сравняваш:

    1. Цвят-Класичестото Шардоне е жълтеникаво, "другото"-много по бледо от него. Но "другото" е ЖИВО, с блясък, докато класическото Шардоне е "мъртво" на цвят.

    2. Букет: Понюхай с носа ароматите след като леко раздвижиш вината (до 1/4 чаша или по малко). Тези с по чувствителен нос ще усетят разликата, но дори и аматьорите ще я усетят ако поставят дланта на чашата отгоре и после РАЗТЪРСЯТ виното-така раздрусаното вино ВАДИ ароматите много по интензивно. Уханията между двете вина ще бъдат коренно различни😀 В "другото" Шардоне ще усетих дъха на гроздето, не само на доминантния дъб. После/друг път повтори това раздрусване и с две различни бяли вина от различни гроздета: Ще усетиш различните аромати на различните гроздета. Подобно "раздрусване" вади концентрирания аромат и на червени вина, нещо което малцина усещат ако си пъхнат носа в лееееко разклатена чаша😀

    Е, ТУК решаваш дали предпочиташ вино с такъв или онакъв аромат😀

    3. Хапни СУХА бисквитка/препечена филийка хляб, и после пийни вода (препоръчвам газирана) за да "изчистиш" вкусовите рецептори на езика и небцето. После отпий малка глътка вино и "го прекарай насам натам" в устата. Така ще усетиш и вкусът на виното (това препоръчвам и за червени вина).

    4. После пий с твойто темпо, никога не наливай повече от 1/4 до 1/2 чаша вино от изстудената бутилка (И НЕ ДОЛИВАЙ, това не е шарлаган в кандило а бяло вино😀) и така ще се изкефиш кратно повече😀

    П.С. И сподели резултатите, може и на ЛС😀

    Приятен ден😀

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.