Проекта Fallen Star или малка къща на ръба на покрив.

Корейският дизайнер Do Ho Suh показа инсталацията Fallen Star представляваща малка къща балансирана на ръба на плоския покрив на Jacobs Hall, в Калифорния. Напълно обзаведената къщата е на три-четвърти размер версия на малка къща с градина в Провидънс, Роуд Айлънд.<br /><br />С широчина 4,6 метра и дължина от 5,5 метра тежащата близо 32 тона постройка е трайно прикрепена за покрива на сградата. Проекта е струвал 1.3 млн долара, събрани чрез частни дарения, като дизайнерът е работил в продължение на седем години за неговото осъществяване. <br /><br />Основата на малката къща е с наклон от 10 градуса.

© Philipp Scholz Rittermann

Корейският дизайнер Do Ho Suh показа инсталацията Fallen Star представляваща малка къща балансирана на ръба на плоския покрив на Jacobs Hall, в Калифорния. Напълно обзаведената къщата е на три-четвърти размер версия на малка къща с градина в Провидънс, Роуд Айлънд.

С широчина 4,6 метра и дължина от 5,5 метра тежащата близо 32 тона постройка е трайно прикрепена за покрива на сградата. Проекта е струвал 1.3 млн долара, събрани чрез частни дарения, като дизайнерът е работил в продължение на седем години за неговото осъществяване. 

Основата на малката къща е с наклон от 10 градуса.Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK