Какво се случва с имиджа на гордите панагюрци

За съжаление по всичко изглежда, че и Панагюрище няма да бъде подминат от масовото опростачване. Симптомите за това са налице. Свидетел съм на опасно шофиране в града – заплашително скоростно препускане с доста износените автомобили по няколкото широки прави улици; рисково преминаване през кръстовищата; стряскащо свистене на гуми, спирачки и рев на моторите; оглушителните чалга звуци от широко отворените прозорци на колите с ухилени противни физиономии. За мое учудване към демонстративното поведение на самозабравилите се автомобилни хулигани не съм забелязал адекватна намеса на полицейски служители. Полицейското присъствие се свежда до полицейския патрул, който пази на пазара да не би някой непознат посетител да спре колата си, за да натовари закупената огромна диня. За угоднически усмихващите им се познати и приятели това е допустимо.<br /><br />Мемориален комплекс "Априлци"

© публична снимка

За съжаление по всичко изглежда, че и Панагюрище няма да бъде подминат от масовото опростачване. Симптомите за това са налице. Свидетел съм на опасно шофиране в града – заплашително скоростно препускане с доста износените автомобили по няколкото широки прави улици; рисково преминаване през кръстовищата; стряскащо свистене на гуми, спирачки и рев на моторите; оглушителните чалга звуци от широко отворените прозорци на колите с ухилени противни физиономии. За мое учудване към демонстративното поведение на самозабравилите се автомобилни хулигани не съм забелязал адекватна намеса на полицейски служители. Полицейското присъствие се свежда до полицейския патрул, който пази на пазара да не би някой непознат посетител да спре колата си, за да натовари закупената огромна диня. За угоднически усмихващите им се познати и приятели това е допустимо.

Мемориален комплекс "Априлци"Ключови думи към статията:

Коментари (18)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на plumpschi
  plumpschi
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  Много хубави снимки сте направил, но историята е тъжна. И за съжаление картинката на много места в страната е една и съща. Програмата за опростачване на нацията сработи. Сега сме свидетели на резултатите. Като гледам вкусовете и критериите на масата, ми се изправя косата. Мутрата с безпардонното си поведение е модата. Все едно дали ще се държи просташки в кръчмата, дали ще дава пълна газ по улицата, без да се интересува, че може да отнеме живота на някого или ще се накисне до ушите в чалга, та дори сланинките на врата му ще потрепват от децибелите. Ужасии!

 2. 2 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3105 Неутрално

  Прочетете статията"Когато чалгата нямаше име" в редута.бгТам има отговори на много въпроси

 3. 3 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1247 Разстроено

  До #1-plumpschi- Хората на Цецо в полицейските патрулки са си платили на когото трябва за назначенията, за това и не пипат протежетата му , а газят само матряла...Не се разстройвай толкова. Така е в цяла България,а не само в Панагюрище. Ако си млад човек и ставащото в България те дразни, учи занаят и бягай в "бяла" държава!!! Ако си стар , помогни на децата и внуците си , да се изучат и избягат, за да спасят гените ти. България с отрицателния си демографски прираст, тотално и прогресивно опростачващото се население, с унищожената си ценностна система и липса на всякакви идеали е обречена до края на века на гибел...Най-много ще се мъчат последните българи останали на тази територия.

 4. 4 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#1] от "plumpschi":

  Само бих уточнил - чалгата е повсеместна. Тя не е само в тези децибели от тонколоните, които уж трябва да се наричат "музика". Тя е навсякъде - от изхвърлените през балконите торбички тя нараства чак до премиера. Чалгата е начин на мислене. Т.е. начин на немислене. За жалост, в нашето общество, немисленето се указа доста по-удобно.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 5. 5 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1123 Разстроено

  Авторе, оцени колко ти е чистичко Имам си един твой градски до мен, сменил личната карта (ама не и номера на голфа) и вече е голяма работа. Псува всички на селяни и хвърчат торбички през балкона. Голфа е у треволяка или на трЕтоара. Този и името не му знам, ама си къка с анонимността смело. При вас едва ли ще посмее, че ще го сочите с пръст.


  Дано поне част от духа на Панагюрище се е запазил. Имам страхотни спомени от детството. И за хората, и за традициите, и за града.

 6. 6 Профил на Димитър Ганчовски
  Димитър Ганчовски
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Спестените от редактора подробности от статията може да се видят на: http://ganchovski.blogspot.com/.

  dganchovski
 7. 7 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 837 Неутрално

  [quote#3:"kimba3"]Ако си млад човек и ставащото в България те дразни, учи занаят и бягай в "бяла" държава!!! Ако си стар , помогни на децата и внуците си , да се изучат и избягат, за да спасят гените ти. [/quote]
  Защото някои са решили да заселват страната ни с "братушки", под най-различна форма. Било то чрез продажбата на ваканционни имоти, било то чрез детски лагери и детски колонии с училища и болници ("Радуга" на Камчия), а сега чрез даване на жителство срещу 200 хил. лв.
  Само че затова няма да чуеш ни по "Скат", ни по "Алфа".

 8. 8 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#7] от "shumkar":

  Какво всъщност те дразни заселването на "братушки"?
  Предвид масовото обезбългаряване и циганизиране това си е малко свежа славянска кръв, какво лошо има?

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 9. 9 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 837 Неутрално

  [quote#8:"Daniboy"]това си е малко свежа славянска кръв, какво лошо има? [/quote]
  В комуноидната глава процесът русифицирането на страната ни сега е променено с друго понятие - освежаване със "славянска" кръв-т.е. комуноидната продажност лимити няма!

 10. 10 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 908 Весело

  Руската мутра-новобогаташ е най-добрата мутра!Както и съветското джудже беше най-голямото в света!

 11. 11 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 610 Неутрално

  До коментар [#8] от "Daniboy": ще ти кажа какво имам против, нагли са. Ходят и ти правят забележка на паркинг, че това нило тяхното "приватное место", което няма нищо общо с истоната, в супермаркета цъфват някъде и твърдят, че си ги прередил, пак нямащо нищо общо с истината. "Тези" щени купят държавата и Догам ще ни се струва един мил български политик. Тези руснаци нямат нищо общо с онези мили от соца. Хора събудете се! "Тези след години ще ни казват "от вътре" какво да правим в собствената си страна. Една тьотька дори не се посвини да каже, че "она представитель ядреного государстьво"... Толкова за алчността на продавачите на имоти... и на продажните ни политици.

  911,959,964,993
 12. 12 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 682 Весело

  До коментар [#11] от "nmarev":

  Ами какво да ти кажа - хората се приспособяват към обстановката. Явно си чувствителна натура след като нахалството на една тьотка те е впечатлила толкова.
  Аз пък когато тръгна да се разхождам в морската и установя че всяка пета майка с количка е рускиня се кефя - хем са готини, хем и се радвам че някой харесва държавата ми толкова, че решава да си отгледа детето тук.

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 13. 13 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 610 Весело

  Готини са, защото още не са ти влезли срещу интереса. Готино е да ги гледаш. Ще видиш колко е готино да им слугуваш един ден. А щом предпочитат да си отглеждат децата тук, мисли какво е там. Задай си въпроса, а защо младите бягат от тук, където руснаците искат да живеят...

  911,959,964,993
 14. 14 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#9] от "shumkar":
  Доста елементарно разсъждение, за теб във всяко чуждо мнение което не проумяваш се крие комунист.
  Явно доста комплекси на темата имаш.
  Чуй ме сега капиталисте - изпитвам умерени приятелски чувства към руснаците - общо взето колкото към повечето нации. Определено харесвам руския език повече отколкото циганския. Ако чехи, словаци или поляци тръгнат да се заселват в България пак ще се радвам, но не се случва.
  В момента се топим като нация, ако по някаъв начин има шанс след 20 години да не сме 50/50 заедно с турците и циганите - аз съм за.


  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 15. 15 Профил на Димитър Ганчовски
  Димитър Ганчовски
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#5] от "Мария Антоанета":"При вас едва ли ще посмее, че ще го сочите с пръст".
  Разбрал съм по себе си, че соченето с пръст на "низшите", които не зачитат правата на другите е успешно, независимо от псувните им. Тези примати са мижитурки и като усетят "дебелия" се снижават "по ниско от тревата".

  dganchovski
 16. 16 Профил на plumpschi
  plumpschi
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  До коментар [#4] от "Гилгамеш":

  Всъщност много си прав. Чалгата в настоящият момент се оказа не само вид музика, а начин на поведение, начин на живот и начин на мислене. С две думи чалга култура. Или казано по друг начин - "културата" на простака. А елементарната "култура" е много лесна за манипулиране и насочване в желаната посока. Криза на духа, това е което мъчи в момента България.

 17. 17 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 837 Неутрално

  [quote#14:"Daniboy"] Ако чехи, словаци или поляци тръгнат да се заселват в България пак ще се радвам, но не се случва. [/quote]
  Според теб какво е обяснението, че освен руснаци никой друг не иска да се заселва в България?
  Случайно ли е, че българи масово се изселват, говори се на младите че нямали бъдеще тук, и вече около 200 000 руснаци трайно са се заселили по Черноморието. Само след 5-6 години руснаците ще поискат руския да стане официален език. Нещо което се случва в бившите прибалтийски републики, Украйна и т.н. Проблемът е, че руснаците не желаят да се интегрират, а си остават винаги чужденци. С претенциите си.

 18. 18 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 837 Неутрално

  [quote#14:"Daniboy"]В момента се топим като нация, ако по някаъв начин има шанс след 20 години да не сме 50/50 заедно с турците и циганите - аз съм за.
  Явно си от електората на оня болния от АТАКА. Т.нар. "турци" и "цигани" са от електората на тройната коалиция, и на тях те си държат, за да могат да се върнат на власт. И друго, те са родени в България, и нито можеш да правиш от тях сапун, нито да ги гониш, нито да ги обиждаш на турци. Защо не си зададеш въпроса поради какво български граждани ги наричат "турци", "цигани", да не би турски граждани да са били министри у нас, или да са в момента? (Вежди Рашидов). Във Франция официално всички са френски граждани, евентуално са католици, протестанти, мюсюлмани, но всички са френски граждани. Задавал ли си си въпроса защо хора, живеещи от векове у нас ги наричат "турци"? Това не те ли смущава?  !


  Оценка[/quote]

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK