Има ли разум в Столичната община?

На 10 метра от оживена метростанция и 20 метра от кръстовище с изключително тежък трафик се отваря автомивка, която разрушава половината тротоар. Мястото е на кръстовището на "Опълченска" и "Тодор Александров" и е много любопитно кой в Столичната община е разрешил това, както и какво е мнението на КАТ. Едва ли градът ни има нужда от автомивка ТОЧНО на това място. Къде спят архитектите на общината?Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karada64
  karada64
  Рейтинг: 442 Неутрално
 2. 2 Профил на ekolog
  ekolog
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Архитектите не спят - те само жумят. В очакване на следващия клиент...

 3. 3 Профил на Brownie
  Brownie
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Трябва да се сигнализира тази тъпа община. И тези архитекти могат да си сдъвчат дипломите и да ги изплюят - позволяват София да бъде толкова загрозена. Такава сбирщина на несъвместими сгради и обекти един до друг...
  С удоволствие се разхождам по малко останалите стари скрити улички, където има само стари къщи... и еднакъв стил и мисъл на съседните сгради...

 4. 4 Профил на karada64
  karada64
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Подобно е положението с автосервиза на кръстовището на Ал. Малинов и Андрей Сахаров; автомивката на кръстовището на Жечо Гюмюшев и Георги Белов в Младост. Никой не мисли колите откъде ще влизат, откъде ще излизат, къде ще изчакват за въпросните обекти.

 5. 5 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2079 Неутрално

  То в тоя район има само автомивки (6 или 7 една до друга), автокъщи, паркинги или пустеещи терени. А това са едни от най-скъпите терени. Администрацията и ограниченото кредитиране спират всякакъв възможен нормален бизнес.
  Като резултат - на местата, които би трябвало да са най-ценни, скъпи и красиви в града ни, имаме автомивки, арабско свърталище, гето, а на поляните до Боянската резиденция, паркинг на боклуджийски камиони.
  Евала, общината!

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 6. 6 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело

  В София автомивка си е далавера, защото няма такава кална и мръсна столица в Европа...градът се разбива в продължение на повече от 40 години и е стигнал моментът до практическа невъзстановяемост, ако ще и всички пари от ЕС да дойдат тук

 7. 7 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 692 Неутрално

  разум има по-скоро на Марс. решението със замазания с афалт бордюр е просто уникално!

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 8. 8 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Отговор на въпроса на Автора: не няма разум! Има само интереси. В това съм се убедил преди повече от 18 години, когато започна кариерата ми като архитект. Определено не смятам да продължавам въпросната кариера в България. Отвратен съм ог колегите в общините, а и изобщо от цялата архитектурна общнсто, коята не се занимава с проектира и отстояване правата на клиентите, а с "прокарване на проекти", "уреждане на ПУП-ове" и изобщо с лизане на задниците на корумпетата по инстанциите!

  Съвет към Автора: този материал, с въпросите вътре, копи-пейст в запитване във Виртуалното деловодство но СО. Ще Ви отговорят. А ако Ви се обади автомивкаджията: директно жалба в прокуратурата за изнасяне на лична информация + материал тук. Някой л***ян задник след това ще бъде смазван няколко месеца там, където трябва (имайте впредвид, че тези дела вече се следят от ЕС).

 9. 9 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 625 Неутрално

  ПС: извинявам се за правописните грешки по-горе, но когато се ядосам, пиша много бързо и пропускам бутони.

  Така е в гетото, трябва да се радваме, че все още имаме интернет.

 10. 10 Профил на Леми Килмистър
  Леми Килмистър
  Рейтинг: 647 Неутрално

  [quote#7:"galio"]решението със замазания с афалт бордюр е просто уникално![/quote]

  цимент ако питаш мен. Ако беше асфалт, щеше да е ОК.

  Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.
 11. 11 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 625 Неутрално

  ППС: относно служителите в общините, една случка: с моя отдавнашна приятелка се видяхме скоро. Спомена ми, че също се е видяла със стар общ приятел, който работи в Общината. Думите й буквално бяха: "Това не е същия човек! Слушайки глупостите му, ми идеше да го разкъсам! След като започна да ми обяснява как с "честен труд" си е купил джип и няколко апартамента му се разкрещях! Като започна да ми се жалва, че сега не можел да си издържа семейството, джипа и да плаща данъците на апартаментите, заради секналата далавера (хората не щели да дават вече, заради кризата), му забих един шамар пред всички в заведението и си излязох"

 12. 12 Профил на fantazor
  fantazor
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Наистина тотално безумие!!! Някой пусна ли това като сигнал във виртуалното деловодство на общината?

 13. 13 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#6:"elevation04"]градът се разбива в продължение на повече от 40 години и е стигнал моментът до практическа невъзстановяемост, ако ще и всички пари от ЕС да дойдат тук[/quote]

  Това "много ми хареса"... Уви, самата истина!

 14. 14 Профил на Ужас
  Ужас
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Вчера бях в Студ. Град. Останах изумен. Точно до Джумаята, срещу Клуб 35, на единствената останала полянка, има огромен изкоп и нов строеж на жилищен блок. Копаеха в дъжда и камионите излизаха от чудовищната кал без да ги почистят. Главния път изглеждаше като нива. Всичката кал оставаше по улицата! Страшна мизерия! А уж трябва да ги мият камионите преди да излязат на улицата... В същото време имаше 2-3 патрулки, които кротко си обикаляха, а също и пешаци-полицаи, които хич не им пукаше...

 15. 15 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#13] от "veragena":

  И аз съм съгласен. Не само Софи, повечето ни градове с жалки като инфраструктура и най-важното - като упревлание. Представете си все едно имате тяло, обхванато изцяло от жестоки възпаления + тотално болен вече дори изгнил мозък.

  Решението е едно - изключвате мозъка (поставяте тялото в изкуствена кома) и започвате сериозна хирургическ намеса. За съжаление, изпуснахме времето, когато можеше с леки намеси да се оправят нещата. След оправяне на тялото, се събужда мозъка (реално се рестартира) и бавно, с помощта на дълга рехабилитация, човека се изправя на крака.

  Реално, в нашите общини, трябва да има дисциплинани уволнения на около 80% от персонала. Наистина, има едни 20%-ина процента, които са съвестни (по-скоро не умеят далаверите), но с тях не може да се направи нищо.

  Варненци скочиха срещу кмета си, а ние кога ще скочим срещу "колегата" Диков?

  ПС: г-н Диков не е архитект по образование: завършил е ПГС във ВИАС и след това - урбанизъм във Франия, през социализма?! В момента минимум 3 фирми (включително, неговата "прехвърлена" на една колежка) работят за него. Огромната част от проектите, влизащи в СО, минават през тях. На всичкото отгоре, въпроснит проекти са тотално неадекдатни и после инвеститорите си скубят косите. Работния проект на последната открита огромна сграда в София (мол) е правен в "Проарх". Защо ли? Идейният,обаче, койте е определящ за добрия бизнес, е правен от реномирана британска фирма. Защо ли?

 16. 16 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#14] от "Ужас":

  Студентски град е в друго измерение, затова куките на се виждали нищо. За този квартал, в който изкарах навремето едни от най-хубавите си години, има само едно решение - изкарване на живущите и след това - напалм!

 17. 17 Профил на karada64
  karada64
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Лошото е, чу кучетата си лаят, керванът си върви. Единственото разрешение на много от наболелите проблеми е АК47, а то не се приема от Европейския съюз

 18. 18 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Е, не се стърпях и пуснах това във ВД на СО:

  "Уважаема г-жо Фандъкова,
  Бих желал да получа информация относно законноста на автокомплекс, намиращ на ул. Опълченска около или на №7 (близо до северозападния ъгъл на кръстовището между ул. Опълченска и бул. Тодор Александров). Моля да ми предоставите следната информация:
  1. Има ли удобрен инвестиционен проект за посочения обект?
  2. Спазени ли са отстоянията от изхода на комплекса до кръстовището с бул. Тодор Александров. Ако да, на базата на кой точно член и от кой нормативен акт? Има ли одобрение от КАТ-София за въпросния изход?
  3. Изпълнен ли е горепосочиния изход според действащата нормативна база. Моля, посочете члена от приложимата нормативен акт?
  4. Изпълнено ли е отведждане на водите (в комплекса има автомивка) вътре в рамките на парцела?
  5. Законни ли са рекламните съоръжения на автокомплекса?

  Ако са открити закононарушения, моля, уведомете ме за предприетите мерки.
  Очаквам поисканата от мен информация и Ви благодаря предварително.
  Моля, по никакъв начин мои лични данни да не бъдат предоставяни на евентуални потърпевши от поисканата от мен проверка."

  Ще ви уведомя за резултата.

 19. 19 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#11] от "irons":

  евала на тази кака, ако е истина случката!

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 20. 20 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#16] от "irons":

  ааа, част от живущите може да поостанат. той напалмът е зрелищен, ще се радват.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 21. 21 Профил на karada64
  karada64
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#18] от "irons":

  Писал съм за подобна автомивка в Младост 3, която на всичко отгоре е на 35 метра от жилищен блок и е с денонощен режим на работа. Шумът е невъобразим през нощта(около3 часа) като се съберат 10-на скучаещи бакшиша.
  Та да се върна на жалбатата ти: Отговорът ще е - Всичко е законно. Въпросът е обаче: това че някой е взел рушвет и е издал безумното разрешително, прави ли това обекта законен?

 22. 22 Профил на tralala2010
  tralala2010
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#17:"karada64"]Единственто разрешение на много от наболелите проблеми е АК47[/quote]
  Има по- голям проблем, че въпросните АК47 са на разположение или собственост на тези същите, срещу които трябва да се използват.

 23. 23 Профил на kollin
  kollin
  Рейтинг: 497 Весело

  "Има ли разум в Столичната община?"

  Въпросът е риторичен, 'ма все пак ще отговоря:
  Не!

  How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
 24. 24 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Няма наказания !!!
  Кръглата маса изгради основите на Днешна България ...

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 25. 25 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Проектирана е по същия начин, по който и бензиностанцията на ШЕЛ до комплакс Белите брези. Точно срещу нея са стъпалата за подлеза, по който се преминава отсреща, но влизащите и излизащите от бензиностанцията преминават точно пред хората, които излизат от подлеза. Гениално хрумване. Да благодарим на бившия кмет Софиянски за постижението. Обяснението тогава, че е продал парцела, бяха че собствениците имал декар и половина и нямало какво да прави с останалите 3 и половина декара от градинката и затова им я продал!

 26. 26 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Що се отнася до разума дали го има в общината, шопът е казал пред жирафа в зоологическата: "Е, те такова животно нема!". Разумът също липсва, ама дали някога го е имало - кой да каже?

 27. 27 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Честно там се чопли от около нова година и мислех че ще има платен паркинг Не съм обърнал внимание че ще е автомивка Браво на общинарите , ашколсун на кметицата на Възраждане

 28. 28 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#21] от "karada64":

  Мисля, че здравните наредби (бивше ХЕИ) изискваха 250м от жилищна сграда. Естествено, не знам дали изобщо се спазва и дали не важи само за машинното миене.

  Не съм имал "щастието" да проектирам автомивки.

 29. 29 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#19] от "galio":

  Истинска е, истинска е. Много е непримирима, скоро го розбрах. Навремето беше кротка, ама сега ... паднало й е вече пердето и настава сеч ... Ама така трябва да сме всички.

  Имаше един период, когато бах станал персона нон-грата пред приятели (че дори и роднини), защото не исках да се усмихвам разбиращо, на първенюта "биещи гъза в тавана" и хвалещи се с какви далавери, какви пари са изкарали. В момента, когато настана вече голямото изтрезняване и при настъпил тежъх махмурлук, много от тези хора, преди кланяли се на "младите и богатите" сега изрязават нетърпимост, даже по-голяма от моята.

 30. 30 Профил на buen.dia
  buen.dia
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#29] от "irons":

  Поздравления за позицията! За тази професия, бих казала, че по-скоро е рядкост. За съжаление практиката показва, че много от колегите ви правят невероятни "проекти" с цел да угодят на "заможните си клиенти" (казвам го от личен опит).

 31. 31 Профил на karada64
  karada64
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#28] от "irons":
  От общината се оправдаха, че щом е над 30 метра може да работи денонощно, а че шумът е над нормите и разстоянието е 35 метра тях не ги интересува.

 32. 32 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1149 Любопитно

  Нямаше ли изискване за собствен водоизточник за автомивки?
  Там кладенци не виждам,значи ще ползват питейна вода?

 33. 33 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#31] от "karada64":

  Съвет, отидете до бившето ХЕИ (сега е с едно засукано име) и изискайте да направят измерване на шума.

  Има норми, които трябва да се спазват, независимо какво е отстоянието.

 34. 34 Профил на karada64
  karada64
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#33] от "irons":

  Миналата година виках районната здравна инспекция. Дойдоха една вечер в 22.30 часа вкъщи и мериха шума. Обаче за да не си развалят хатъра с общината в протокола написаха, че шумът е над нормите но не може да се каже че това е заради автомивката, сякаш колите отиват на бутане до нея.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK