Паважът на ул. "Цар Иван Асен II"

Това е участък от кръстовище на ул. "Цар Иван Асен II" с пренареден паваж. Така си стои с нахвърления пясък отгоре вече няколко дена. Така и ще си остане. Да имат предвид тези, които протестираха за запазването на паважа, следващия път, като дойдат на "Иван Асен I"I да си носят маска, че от прахта няма да може да се диша.

© Калин Серапионов

Това е участък от кръстовище на ул. "Цар Иван Асен II" с пренареден паваж. Така си стои с нахвърления пясък отгоре вече няколко дена. Така и ще си остане. Да имат предвид тези, които протестираха за запазването на паважа, следващия път, като дойдат на "Иван Асен I"I да си носят маска, че от прахта няма да може да се диша.Коментари (24)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гита Ог
  Гита Ог
  Рейтинг: 727 Неутрално

  "Така и ще си остане."

  ... с надеждата майските дъждове да го отмият. А после, след като се затлачат шахтите... е, после ще го мислят... както обикновено.

  Вещица от Овнерог
 2. 2 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 498 Неутрално

  няма страшно сега ще се спретната протеситращите и ще изметат, не подцянвайте силата на гражданското движение, нима мислите, че ще почнат да мрънкат, че това е работа на общината.

 3. 3 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1701 Неутрално

  Не виждам какво са виновни в случая хората, които искаха запазването на паважа. Виновни са изпълнителите, и, разбира се общината, която не упражнява абсолютно никакъв контрол по изпълнението на каквото и да е.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 4. 4 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3633 Неутрално

  [quote#1:"Гита Ог"]"Така и ще си остане." [/quote]

  Нищо подобно - първият по-силен вятър ще го вкара в прозорците на околните сгради.

  Благодарим ти, Столична общино!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 5. 5 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  Такава е технологията. Сега да валне малко дъждец да закисне после ветрец да изчисти останалото и след има няма месец ще си е като чисто нов.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 6. 6 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Пясъка е нужен във фугите между паветата, за да ги стабилизира. Би трябвало няколко пъти да разпръсват пясък, после да го размитат с метла (докато влезне между паветата), а после да го пръскат с вода, за да "слезне" до дъното на фугата. И така няколко пъти, докато всички фуги се напълнят. Останалото се измита.

  Тук явно не са извършили цялата тази процедура, и това е резултата. А ако коли вече пътуват върху павирана улица, където фугите не са пълни с пясък-паветата почват да мърдат, и евентуално да хлътват. Трябва да много тъп изпълнителя който предава (и тех' контрола който приема) павирана улица без да бъде изпълнена гореописаната операция. Която не е скъпа, или продължителна, в сравнение на цялата работа по павирането.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 7. 7 Профил на dohco
  dohco
  Рейтинг: 450 Разстроено

  Калине, Калинеееееее... много мъка има по тоя свят и много простотия.... много!!!

  Най-добрите неща в живота идват безплатно...
 8. 8 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  [quote#1:"Гита Ог"]с надеждата майските дъждове да го отмият. А после, след като се затлачат шахтите... е[/quote]

  В шахтите за отточна вода има специално място за т.н. "твърди компоненти", както и за листа, та да не влизат в тръбите. Обаче ако тези шахти не се почистват РЕДОВНО, или след всеки по голям дъжд (и по често по време на листопада), тогава резултатите са...известни

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 9. 9 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#6:"Moi6e ot Israel, сега в София (onziSa6tia ve!)"]Тук явно не са извършили цялата тази процедура, и това е резултата.[/quote]
  Спестили са си неколкократното запълване на фугите и затварянето на улицата за по дълго време, като са оставили пясъка така докато слегне.
  Няма как да се полага паваж без пясък и прах.

 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 2529 Неутрално

  Моля забележете, че това е някаква долнокачествена и доста пепелива фракция а не добре измит пясък, какъвто се полага и какъвто най-вероятно е калкулиран в цената за сметка на софиянци ! Последиците са високи наднормени нива на канцерогенните финни прахови частици във въздуха и в белите дробове на хората и децата , КАКТО корупционни практики в СО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 570 Гневно

  Община София работи така!
  Който иска, да съди държавата за запрашаване над нормата - № 1 сме в ЕС !!!

 12. 12 Профил на lil_13
  lil_13
  Рейтинг: 229 Неутрално

  То не е само на Иван Асен. Навсякъде, където в момента текат ремонти се оставя точно така. По малките квартални улички в Центъра, в частта между Дондуков, Раковска, Мария Луиза и Сливница се правят тротоари. Няма да коментирам с какво качество се редят плочките, но се оставят в абсолютно същия вид.
  На всичкото отгоре по тези тротари ще може да се върви само докато ВИК, Топлофикация, БТК и сие не решат, че ще си копаят за нещо си и след това няма да възстановят нито улиците, нито тротоарите във вида, в който са ги заварили.

  Чудя се кога най-сетне общината ще започне да следи кой какво копае и кой в какъв вид го оставя, в противен случай ще стоим вечно без тротоари и с вечните кратери по улици и булеварди!

 13. 13 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 570 Гневно

  Снощи по По света и у нас даваха как район Овча купел напъва да асфалтира улица в Горна баня, но за една година, а догодина ще я разкопаят, за да правят канализация.
  И хората се вдигнали задето им харчат парите на вятъра !!!

 14. 14 Профил на Nach
  Nach
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Хубава работа, ама наполовина свършена!

 15. 15 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 908 Неутрално

  [quote#6:"Moi6e ot Israel, сега в София (onziSa6tia ve!)"] Трябва да много тъп изпълнителя който предава (и тех' контрола който приема) павирана улица без да бъде изпълнена гореописаната операция.[/quote]

  Изпълнителя може и да не е тъп. Винаги иска да си спести някоя и друга работа. Техническият надзор обаче при такива случаи е или престъпник или подкупен.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 16. 16 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 672 Гневно

  До коментар [#13] от "αлферац":

  И аз гледах този материал и ме втрещи отговорът на младия общинар, който на зададения два пъти въпрос колко ще струва цялата тази работа, отговори много убедително - "ами, не зная".
  Т.е. - колкото поискат или колкото е обещал шефа?
  Обществени поръчки? Как ли не.
  Някой трябва да се самосезира!

 17. 17 Профил на αлферац
  αлферац
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#16] от "azmatahari":

  Мисля, че софиянци е крайно време да се самосезираме и герберастите да ги пратим в Самоков при Юрданка !!!

 18. 18 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 672 Любопитно

  До коментар [#17] от "αлферац":

  Юрданка не може да вирее и един ден без Слънцегреене.
  Вероятно няма да удържи и ще се оттегли в Самоков "по лични причини", като остави другите даскалици - нейни приятелки да замазват и да унищожават следите.

 19. 19 Профил на hartofilax
  hartofilax
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Паваж никога не може да се изчисти от прах квото ще да става! Не че асфалтираните ни улици се мият! Дишаме си отровата и това е!

  А пясъкът е оставен нарочно. (ако се прясно наредени паветата)

 20. 20 Профил на Пчеличката М.
  Пчеличката М.
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Паветата са здрава технология, стига да има кой да я поддържа. Само че майстори няма. И този протест на хората от Иван Асен си беше чиста проба манипулация. Защото от години същите тези хора мрънкат срещу паветата.

 21. 21 Профил на MMK
  MMK
  Рейтинг: 434 Весело

  Хасвалта си е Хасвалт, нека сега сами си мият паветата !

 22. 22 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  След 5 месеца ще се оплакват от разместените павета, от неравностите и от още ред неприятности по улицата.

 23. 23 Профил на email
  email
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#6:"Moi6e ot Israel, сега в София (onziSa6tia ve!)"]...изпълнителя който предава (и тех' контрола който приема)...[/quote]
  Ха! Че има ли в България такова нещо? Честно казано аз скоро не съм виждал това нещо да съществува приемане и предаване на обект когато някоя община прави нещо... всичко е само на хартия. Никой нито отива да приема, нито някой предава...

  Абе хора, не разбрахте ли, че в България всичко без изключение се прави фиктивно бе... само по документи колкото да покрием някакви минимални задължителни изисквания. Ми ние за това сме на този хал!

 24. 24 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  [quote#15:"magen_enoshi"]Изпълниеля може и да не е тъп. Винаги иска да си спести някоя и друга работа. [/quote]
  В случая е тъпо баш в тази процедура да пести. Защото павета без фуги, изцяло напълнени с вече улегнал пясък, са нестабилни.

  Като такова нестабилно паве натисне трамбования под него...ъъъ...слой агрегат не с цялата си площ, а само с долния кант/ъгъл, то потъва. Следващото паве получава различно от планираното натоварване, мърда малко и то потъва. Резултата, малко по малко, е участъци с хлътнали павета.

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах