В двора на храм- параклис

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (6)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1291 Неутрално

    Варна малко са се престарали..не всичко е ядене на този свят

  2. 2 Профил на the_silent_one
    the_silent_one
    Рейтинг: 221 Любопитно

    То същото важи с пълна сила и по отношение на продажбата на свещи вътре в храма, толкова не може да сложат по един закрит павилион навън пък да си продават на воля...не мога да не се присетя за момента с гонението на търговците, леко парадоксално се получава, да не изпозлвам едни други прилагателни по въпроса.

  3. 3 Профил на Владимир  Йосифов
    Владимир Йосифов
    Рейтинг: 1341 Любопитно

    В Европа има храни и напитки, които се произвеждат от векове в манастири .
    Ако това заведение работи с продукти произведени в църковни имоти е разбираемо ...

    Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
  4. 4 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1291 Неутрално

    До коментар [#3] от "Владимир Йосифов":Не ми се вярваПросто е симбиоза.Църквичката преживява добре покрай известния ресторант

  5. 5 Профил на Николай Цаневски
    Николай Цаневски
    Рейтинг: 381 Неутрално

    Редица неточности ви подвеждат:
    1. "своята кръстница "Параскева Николау" " не е жена, а е мъж.
    2. Николау не е "кръстник", а дарява терена и пари за построяване на болница в двора на която е направен и въпросния параклис.
    3. В наше време ресторанта не се помещава в сградата на болницата - там сега е Музей на медицината (входа е от другата улица)
    4. Параклиса никога не е принадлежал на БПЦ а е бил към болницата - следователно и в наше време той не се притежава/експлоатира от БПЦ нито от никоя друга религия. В момента параклиса не функционира като такъв, а е само притурка към ресторанта, колкото да се плакнат очите на невежите посетители.

  6. 6 Профил на хм
    хм
    Рейтинг: 1095 Неутрално

    там съм хапвал невероятно вкусна бобена торта с петмез и захаросан магданоз.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK