На вниманието на началника на КАТ-София - Джъмбо хранилка

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1322 Неутрално

  Пъка му на шефа на КАТ. А щом пишат фишове, най-верочтно той ги е изпратил да го правят. Нарочно, за да съберат някой лефф.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 2. 2 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Ех,човече!
  Трябваше да питаш полицая
  къде живее и дали може да отидете
  с детето на една вечеря.
  20 лв сигурно ще покрият масрафа,
  а можеше и приятели да станете.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ"Върви лъжец от село на село, та лъже, върви брат му ден по-късно след него, та маже" - Елин Пелин - Големи лъжи.
 3. 3 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3938 Неутрално

  явно екипът в него се беше концентрирал върху глобяване на разсеяни шофьори, идващи от паркинга с магазините.
  ________
  Е къде да застанат до някоя болница ли ?
  Щом имат пари да пазаруват ще платят и по една глоба ... да допринесат с малко пари за тази обрулена държава!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 4. 4 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2045 Неутрално

  Това се вижда от километри, че е кръгово и е ясно, че трябва да правиш цял кръг. Въпроса е, че там няма никакви коли и видимостта е отлична, точно заради това винаги минавам с нарушение по късата отсечка. Никога няма да стане катастрофа, това е паркинг все пак.
  Куките не гледат да предотвратяват сериозни произшествия, те са търговци. Малко по надолу по същото Ботеврадско за последните пет години има поне 10 згазени пешеходеца, защото ги мързи да влизат в подлезите и късат металните огради. Не съм видяла и забележка да правят.

  Любовта ще спаси света!!!
 5. 5 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  сега вече ще си убеден, че кръговите кръстовища се минават отдясно.

  а преди съмнения ли имаше?

 6. 6 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  [quote#4:"hope"]о същото Ботеврадско за последните пет години има поне 10 згазени пешеходеца, защото ги мързи да влизат в подлезите и късат металните огради.[/quote]

  Taка е. За ужас, сред преминаващите виждам доста хлапета и трудноподвижни възрастни. Но там с постоянно глобяване няма да стане. Трябват здрави огради от винкел, не телени

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 7. 7 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2326 Неутрално

  На това кръгово трябва да има и някаква елементарна хоризонтална маркиорвка, каквато явно никога не е поставяна.

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 8. 8 Профил на GM
  GM
  Рейтинг: 534 Весело

  Ами айде като в Бангладеш всеки да си кара в насрещното?
  Много добре са си глобили КАТаджийте. Не разбирам авторова какво иска да ни каже : )

  "Давайте БЪЛГАРИ, да се съберем и да строшим на ламята главата!!!Ма аз баш тогава не мога да дойда, че ми излезна една работа..."
 9. 9 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1561 Любопитно

  И аз нещо не разбрах - има знак за кръгово като слънце, а се вижда и от километри, че е такова. Отделно от това, никога не съм виждал полицаи там - а съм ходил едно 10 пъти.

  Просто лош късмет. Авторът да внимава на Руски паметник

  "Радев е три пъти по-добре, отколкото Герджиков": Nessarox
 10. 10 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Знакът за кръговото трябва да е отдясно, преди навлизане в самото кръгово. Може да се дублира отляво. Преди бариерата. Вътре в кръговото знаци не може да има.

 11. 11 Профил на Licho
  Licho
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Слаба подготовка има автора. Колко се спестява от това напряко?
  Интересна логика имат всички - няма знаци и няма маркировка, значи караме както ни изнася.
  По вашата логика на извънградски път се кара с 200, защото няма знаци. Вече разбирам защо със 90/110 съм най-бавния участник в движението...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 12. 12 Профил на Стефан
  Стефан
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Чл. 40. (1) Пътните знаци се поставят от дясната страна на пътя срещу посоката на движението така, че да бъдат лесно разпознавани и своевременно възприемани от участниците в движението. Всеки знак, поставен отдясно, може да бъде повторен над или на другата страна на пътя, когато местните условия са такива, че съществува опасност той да не бъде забелязан своевременно.
  (2) При необходимост пътните знаци се поставят на островите върху платното за движение и в разделителната ивица на път с отделни платна за движение.

  От това което се вижда на снимката, има Т образно кръстовище и ако идваш от към бариерата за теб няма поставени никакви знаци. Пътя който е във формата на кръг е друг път и за него може и да важи този знак само, ако се движиш от дясно на ляво на снимките т.е. знака да ти се пада от дясно.

  Чл. 52. (2) След пътен знак Г12 движението се извършва само в указаната от стрелките посока.

  Обърнете внимание на думата "след" в текста от закона.

 13. 13 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 367 Любопитно

  Ауу, каква сензация, каква драма... Глобили някой, че не спазва ЗДвП. Че чак и новина с фоторепортаж...

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 14. 14 Профил на petranica
  petranica
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Аз там винаги минавам по същия начин. Имал съм късмет да няма полицаи. Ясно е откъде да се мине. Но е много тъпо направено.
  Полицаите са ясни...

  Любов и светлина!
 15. 15 Профил на Yankee
  Yankee
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Абе защо не си минете като хора по кръговото, а като говеда ами после полицайте ви криви...

 16. 16 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Естествено, че авторът е направил нарушение и мисля, че от това трябваше да започне. Знак има!
  Но в същото време и на мен ми се струва, че този знак за да е валиден, трябва да е преди кръстовището, не в него самото.
  И се съгласявам, че щом има толкова нарушения, органите трябва да се замислят на първо място как да сигнализират по-добре кръстовището, вместо да дебнат да пишат актове. Вижда се, че няма и маркировка на пътя. Може да се сложат и още знаци.
  Преди време някой в тази тема ревеше за друго кръгово от същия район, където знаците му се видели множко, а те си бяха колкото трябва. Ето защо са били онези знаци. Така се прави и ако има достатъчно знаци, повечето хора няма да направят нарушението. В края на краищата целта е да няма нарушения, докато приходите от глоби на Пътна полиция са на заден план.

 17. 17 Профил на Jean-Luc Picard
  Jean-Luc Picard
  Рейтинг: 367 Гневно

  И аз много пъти съм минавал оттам и съм се дразнил на "тарикатите", които спестявят малко, само и само да не са от "балъците", леко заобиколили. И после от девет кладенеца да вадят вода как някой друг им е виновен. Като един познат, който се хвалеше как някакъв полицай го глобил защото пресичал неправилно и той пуснал опровержение, писал, че онзи не бил с фуражка, и на полицая му съставили предупреждение, както се хвалеше моя човек "мамата му ебах!" Знакът се вижда дори на снимката.

  Така че за такива като тебе само глоби, глоби и пак глоби!!! Щото явно само това е начина за пресичане на глупостите на пътя на дребните хитреци с балкански манталитет.

 18. 18 Профил на nolito
  nolito
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Мисля, че авторът не драматизира глобата си, а успешно илюстрира неглед незначителен и дребен проблем, който обаче е част от огромна съвкупност от такива незначителни, дребни и уж пренебрежими проблеми, която (съвкупността) прави обществото ни болно, изостанало и примитивно.

  Направена ли е инфраструктура, която обществото не може да използва лесно и интуитивно по предназначение? - Направена е такава.

  Установино ли е това от държавен орган? Установено е.

  Какво предприема държавният орган? Започва да глобява.

  "Мерките" на държавния орган решават ли проблема? ... (всеки да си попълни сам)

 19. 19 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#11] от "Licho":

  На извънградски път, ако няма знаци, караш с не-повече от 90 км/ч. А ти защо караш със 110?
  На кръстовище, на което няма знак, завиваш в която си посока искаш. В правилника или закона никъде не пише, че кръговото трябва да се разпознава по формата на пътя, няма и никакво задължение да се зачитат знаци, които са поставени след кръстовището. В същото време, ограниченията на скоростта са написани. Без никакви знаци - караш с 90. Има ли знак за населено място - караш с 50. Има ли знак за магистрала - тук не знам с колко можеш да караш, след онова безумие за увеличение на ограничението на 140, което важало само за нови участъци на магистралите. А шофьорът от къде да знае кой е нов и кой е стар участък, кой има акт 16 и т.н.???

 20. 20 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#4] от "hope":

  Как точно се вижда, че е кръгово?

  И понеже гледам е пълно с експерти, пък и самият автор спада към тях - къде точно е нарушението? Експертите бълнуват глоби и наказания, при положение, че тук нарушение няма, а авторът е балък, който не си знае правата и се е оставил да го глобят.

  Ей тва е проблема - усещането у всички, че са страшни познавачи във всичко, докато реалноста е друга.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 21. 21 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 728 Неутрално

  До коментар [#12] от "Стефан":

  Точно така е!
  Авторът може да успорва акта си. Мисля, че в едноседмичен срок може да предяви претенция към управлението, издало акта, а после може и по съдебен път като си получи постановлението.

  И според мен това кръстовище не е редовно и авторът формално не е направил нарушение. А иначе е ясно, че е осъзнавал, че извършва такова.

 22. 22 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Оспорва, sorry

 23. 23 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#6] от "cinik":

  На простия човек и бетонни ограждения да му направиш няма да помогне. Я да застанат тия хубавци и да напишат 30-40 фиша на ден и да видиш как ще се приучат веднага! Има и много по крути мерки, но тук трябва да се действа така, ние сме гадно стадо и от правила акъл не взимаме

 24. 24 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Кръгово - минава се отдясно и се обикаля, докато не искаш да се отклониш - какъв е проблемът?Е, ако гледаш да минеш напряко и да спестиш 10-тина метра, т.е. - тък, като нямало коли и да свърнеш вляво и да излезеш - естествено, че ще те глобят.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#24] от "salvador":

  По какво разбираме, че е кръгово? Щото аз твърдя, че това не е кръгово, а авторът трябва да си обжалва акта.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на matthew.g
  matthew.g
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#21:"b_d_s"]Точно така е!
  Авторът може да оспорва акта си. Мисля, че в едноседмичен срок може да предяви...[/quote]
  Тук му е грешката - в неговия случай няма акт, а фиш.
  След като липсва пътен знак, или пътният знак не е е поставен по норматив, не е трябвало да се съгласява на фиш, а да поиска да бу бъде съставен акт, който 100% би паднал в съда.
  Типичен случай е, когато на междуградски път, на който по закон ограничението е 90 км/ч, изведнъж ви цъфне ограничение 50 и зад него чакат на пусия. Да, ама Наредба 18 казва, че преди ограниченето 50 би трябвало да има ограничение 70. Тук е идеята за превантивност, ама е важна касичката на бедните катаджии.
  Бедни са, защото са много!

 27. 27 Профил на socioscan
  socioscan
  Рейтинг: 418 Гневно

  [quote#4:"hope"]Малко по надолу по същото Ботеврадско за последните пет години има поне 10 згазени пешеходеца, защото ги мързи да влизат в подлезите и късат металните огради. [/quote]

  Пред очите ми прелетя и не стана една възрастна жена, което е от най-кошмарните спомени в живота ми ((
  От години на Ботевградско се правят гонки с мотоциклети, развиващи над 200, но полицията не прави абсолютно нищо по въпроса ...

  #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
 28. 28 Профил на socioscan
  socioscan
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#6:"cinik"]Taка е. За ужас, сред преминаващите виждам доста хлапета и трудноподвижни възрастни. Но там с постоянно глобяване няма да стане. Трябват здрави огради от винкел, не телени[/quote]

  Проблема е в неадекватно проектираните подлези ...
  Те трябва да се преправят, а не оградите!

  #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
 29. 29 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  [quote#27:"socioscan"]полицията не прави абсолютно нищо по въпроса ... [/quote]

  О, специално за гонките полицията прави наистина много - прибира пари. Много.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 30. 30 Профил на socioscan
  socioscan
  Рейтинг: 418 Гневно

  До коментар [#29] от "Тони!":

  И на мен ми е хрумвало, защото дежурните винаги с голямо нежелание изпращат патрулка и винаги се оправдават, че това е работа на пътна полиция ...
  Другото е, че сякаш нарочно точно на правите участъци на Ботевградско няма камери ((

  #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
 31. 31 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#30] от "socioscan":

  И не само там. Виж, на гонките, освен, че се гонят, се залагат и доста пари. Полицаите си взимат своето и осигуряват собствената си слепота.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 32. 32 Профил на zlr
  zlr
  Рейтинг: 410 Неутрално

  типично по български ...

  А НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ПОЛОВИНАТА ОТ МАРКИРОВКАТА В БГ ДА СЕ ПРОМЕНИ!!!

  Само в България всеки си прави каквото си поиска!
  Решила Фандъкова и натресе ПРЕД МОЯ ДОМ без изобщо да ме предупреди и ОБСЪДИ два легнали полицая!!!

  ЕВРОПА Е МНОГО МНОГО ДАЛЕЧ С ТАКИВА ОМЕРЗЕНИ ХОРА КАТО БОЙКО, ОРЕШАРСКИ, ФАНДЪКОВА ...

 33. 33 Профил на socioscan
  socioscan
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#31] от "Тони!":

  Да, тя патрулката винаги минава първо през мястото, където се правят залозите ...
  Сигурно полицаите ги молят да спрат за малко със забавленията, докато се размине ))

  #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
 34. 34 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Трябва повече внимание и бърза мисъл.
  Кръгово се прави по един начин.

 35. 35 Профил на Svetko
  Svetko
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Авторе, добре са направили, че са те глобили. Като видиш кръгово, трябва изобщо да не “мислиш“, а да караш по правилата. Вечер като няма хора да си кара човек и по цариградско в насрещното, освен? така според маршрута могат да се спести доста повече разстояние от това, да се извъртиш на едно кръгово.

 36. 36 Профил на vestonosec
  vestonosec
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Тъпа ситуация,но си си бил в нарушение,те всички катаджии разчитат на невнимание."Ела в Джъмбо ти и на мига се убедии":Д

 37. 37 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  Ето едно култово видео с 9 млн. гледания.
  Вижте хората как си карат и си свиркат без проблем.

  http://www.youtube.com/watch?v=RjrEQaG5jPM  Животът е кратък! Затова се стремете да прекрарате колкото се може повече време в интернет-форуми в спорове с непознати.
 38. 38 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ясно се вижда, че е кръгово. Правилата за кръгово трабва да са ясни на всеки, който има книжка. Друг е въпроса, че едва ли този патрул е на най-необходимото място, но не те са виновни, че някой не е минал правилно през кръстовището.

 39. 39 Профил на Александр Г. Дугин (№55)
  Александр Г. Дугин (№55)
  Рейтинг: 367 Весело

  [quote#27:"socioscan"]От години на Ботевградско се правят гонки с мотоциклети, развиващи над 200, но полицията не прави абсолютно нищо по въпроса ...[/quote]
  Обаче Общината прави! Асфалтът е в такова състояние, че скоро не 200, а 20 км/ч ще е максималната скорост...

  Кончита (с) Вурст - Президент на Европейския съюз. ;)
 40. 40 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#35] от "Svetko":


  До коментар [#36] от "vestonosec":

  Ей ги поредните двама, дето не е ясно как са взели книжка. Къде точно е нарушението на автора?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 41. 41 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До автора...
  Плати фиша (седем дневен срок, става и онлайн) и следващия път минавай от дясната страна. Иначе има знак и се вижда, ама е поставен тъпо. Въобще организацията на движението куца на тоя паркинг. Тука е така.

 42. 42 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Нещо не разбирам - това съвсем ясно се вижда, че е кръгово. Даже си има и знак за кръгово. Какво има да се размишлява колко е натоварено и дали нарушението било опасно или не?! Абе хора, научете се, че нарушения не се предполага да се правят! Още по-малко за да се спести 50 метра обиколка! Как изобщо може да има разискване по такава тема?!

  Жизнь или Life - избор има.
 43. 43 Профил на rents
  rents
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Баси пича, домързяло го е да направи един завой в кръговото, но не го е домързяло да направи куп снимки, да ги качи в Дневник и да напише цяла страница милозливи оправдания...

 44. 44 Профил на socioscan
  socioscan
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#42:"Дразнител"]Абе хора, научете се, че нарушения не се предполага да се правят![/quote]

  И какво точно е нарушението, че и на мен ми стана интересно вече ?

  #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
 45. 45 Профил на stdmv
  stdmv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Този знак за кръгово движение се поставя преди кръговото, а не след него (Както е в случая)

  Така че нарушение няма.

 46. 46 Профил на Милен Минчев
  Милен Минчев
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Значи това не е кръгово ,а Т-образно кръстовище?В смисъл за заяждането с полицая може,ама все пак е кръг и в България се движим отдясно на пътя

 47. 47 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#46] от "Милен Минчев":

  Значи по околовръстното можем само надясно да се движим?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 48. 48 Профил на stdmv
  stdmv
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ППЗДП. Чл. 52. (2) След пътен знак Г12 движението се извършва само в указаната от стрелките посока.

  Пише "след". Г12 е именно знакът за кръгово, който е и на снимката

 49. 49 Профил на matthew.g
  matthew.g
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#48:"stdmv"]Пише "след". Г12 е именно знакът за кръгово, който е и на снимката[/quote]
  Той знакът е на снимката, но не е на мястото си според Наредба 18, не разбрахте ли, че човекът бадева е платил на мизерниците.
  Прав е Милен Минчев - от правна гледна точка това е Т-образно кръстовище! Правилата за движение не се определят от това какво виждаш, а от пътните знаци! Всички виждаме, че е кръгово, но знак за кръгово, поставен по правилата - т.е. преди кръговото, а не вътре в него - НЯМА!

 50. 50 Профил на Костомолец
  *****
  Весело

  Знакът се вижда, глобата е наред!

  Пич, ти за 20 кинта толкоз снимки да направиш, и поток от безмислени думи, друг път карай в кръговото, не се прави на ни видял, ни чул!

 51. 51 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  [quote#50:"Костомолец"]Знакът се вижда, глобата е наред! [/quote]

  М чи къ...Като нищо не ти е наред в главата, няма никакъв проблем да виждаш, че знак, който нема никаква законова стойност е наред. Ма то това да ти беше проблема...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 52. 52 Профил на Интелигентен комар >> В БАНско съм!
  *****
  Весело

  Лоши полицаи, да не дават на наш Андрешко да спести 50 метра обикаляне по кръговото движение!

 53. 53 Профил на vestonosec
  vestonosec
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#51] от "Тони!":

  Като толкова се дразниш,че повечето хора не споделят мнението ти,що не се пробваш на въпросното кръгово да защитиш тезата си пред катаджиите?

 54. 54 Профил на primoto
  primoto
  Рейтинг: 418 Любопитно

  много интересна логика на автор на снимковия материал, а и на доста от коментиращите...

  по същата логика на сфетофар, ако свети червено и шофьора не вижда да се задават други автомобили (за леснота пашеходците няма да ги броим) - може и да премине...?!?!

  е затова няма да се оправи тази страна... закони има, ама никой не ги спазва, защото щял да спести 30-50 метра...

  и не ми се оправдавайте с това, че според вас там нямало нужда от това кръгово... съвсем скоро ще се настроят още магазини и цялото каре до околовръстната дъга ще се запълни и тогава ще има доста голям смисъл... добре че са го предвидили и направили предварително, за да има къде да се упражнявате да завивате по британски

  Only two things are infinite, the universe and human stupidity...
 55. 55 Профил на vestonosec
  vestonosec
  Рейтинг: 576 Неутрално

  До коментар [#54] от "primoto":

  Не и ако има знак за светофар преди светофара,отдясно на светофара.

 56. 56 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 610 Весело

  До коментар [#44] от "socioscan":

  Абе човеко решил да мине по кръговото наляво - т.е. срещу посоката на движение, защото му било по-кратко, отколкото да мине както си му е реда...

  Жизнь или Life - избор има.
 57. 57 Профил на glatzial
  glatzial
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#54] от "primoto":
  Само за червеното да кажа - в Америка ако няма други коли при червен светофар можеш да правиш десен завой Което е доста смислено правило.

 58. 58 Профил на primoto
  primoto
  Рейтинг: 418 Весело

  До коментар [#55] от "vestonosec":

  да не се сетих за това важно условие, което да ми подскаже че следва съоръжение тип "светофар"

  човек като си търси извинение винаги може да си намери ... "знака не бил точно където трябва", "нямало интензивно движение", "движението ни било наобратно"...
  имам една любима поговорка - "извинението е като задника - всеки го има, не всеки си го показва"... само простаците

  има надежда... преди години шофьорите псуваха пешеходците по зебрите, сега си е почти като в нормална страна същото беше и с коланите

  Only two things are infinite, the universe and human stupidity...
 59. 59 Профил на primoto
  primoto
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#57] от "glatzial":

  съгласен съм... в моя пример визирах случая с преминаване направо, не десен завой ...

  уличното движение в щатите не може да се сравнява с движението по нашите улици поради много причини ...

  Only two things are infinite, the universe and human stupidity...
 60. 60 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#16] от "b_d_s":


  [quote#16:"b_d_s"]И се съгласявам, че щом има толкова нарушения, органите трябва да се замислят на първо място как да сигнализират по-добре кръстовището, вместо да дебнат да пишат актове. Вижда се, че няма и маркировка на пътя. [/quote]
  ===============

  ++++++++++++++
  ++++++++++++++
  ++++++++++++++

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 61. 61 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  През май месец точно оттам ни се наложи да минем - вече не си спомням какъв точно беше проблема, но беше толкова лошо урегурирано, наложи се да направим няколко кръгчета и накрая решихме, че само с нарушение се излиза от главоблъсканицата.
  Добре, че поне тогава нямаше катаджии.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 62. 62 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2045 Неутрално

  До коментар [#20] от "Тони!":

  Ами прав си, не се бях сетила, че знака се поставя преди кръстовищата. В случая, ако обжалва акта със сигурност ще спечели, по интересното е двамата юнаци от кат дали няма да ги глобят за некомпетентност.
  А това кръгово е мнооооого голямо, то просто е излишно на това място.

  Любовта ще спаси света!!!
 63. 63 Профил на primoto
  primoto
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#60] от "Чардо":

  явно много малко от активно коментиращите и особено тези които говорят за липсваща маркировка са били на това кръгово (или ако са били внимателно са разгледали каква е ситуацията)...

  на влизане в кръговото има САМО ЕДНА лента (точно преди бариерата която се вижда на снимките!!!!) в самото кръгово има САМО ЕДНА лента....

  към момента има САМО ЕДИН ВХОД в кръговото (този след бариерата) и САМО ЕДИН ИЗХОД (този който излиза на Ботевградско)....

  предполага се че когато се разработят и останалите парцели в района, ще има нужда от допълнителни "ВХОДОВЕ" в кръговото... които пак ще са с една лента... и изхода ще си остане пак този който е в монент - т.е. влезеш ли в кръговото излизаш на Ботевградско... какви ЛЕНТИ какви МАРКИРОВКИ търсите...

  Only two things are infinite, the universe and human stupidity...
 64. 64 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#63] от "primoto":

  По този път не съм минавал през последните няколко години и даже и не знаех , че са направили това кръгово .
  И естествено , че мнението ми е пои принцип , не само за конкретното кръстовище !
  Не знам дали сте забелязали , но у нас и пътните знаци , и указателните табели и знаци , в някои случаи и пътната маркировка , са направени/поставени така , че може да ги разбере само този който познава конкретната пътна ситуация !
  И то ако ги има !
  Но в повечето случаи , над 95 % направо липсват !
  Един "дребен" пример :
  Влез в който и да е град , за селата и дя не помисляме , по стария под балкански път София - Бургас или обратно и ако видиш и един знак който да те насочи очевадно към магистралата . . . .НЮЦ !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 65. 65 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 701 Неутрално

  дори и да няма движение в обратна посока щом има знак го спазваш, а и толкова ли е проблем да завъртиш още 30м в кръга, то бива тарикатлък, но това вече е смешно

 66. 66 Профил на primoto
  primoto
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#64] от "Чардо":

  недоразумения по българските пътища има много ... това никой не може да го оспори...

  конкретно за случая не мисля че е така макар че има какво още да се желае (повечко знаци, където трябва, не че и без тях не може да се ориентира човек, но биха били от помощ при първо минаване...)

  причината да съм толкова "настървен" по този случай е, че посещавам този търговски комплекс много често и от самото му създаване когато имаше само Джъмбо. Винаги съм минавал кръговото както е по правилник, без да правя селски тарикатлъци... обаче много често (особено в почивните дни) ми се е случвало да ме засичат тарикати които минават от ляво, че и дори ми свиркат и ми се "радват" как са ме "прецакали" един вид... а мен най-много м дразни хорската простотия ... та затова и аз се пеня сега

  автора на поста, бих го посъветвал да си спазва правилника, ако има забележки да сигнализира по някакъв начин, а не да се жалва по медии и форум...

  в неговия случай не съм много сигурен дали са имали право да го глобят, защото кръговото не е част от пътната мрежа (поне така си мисля, но може и да бъркам ако са обособоли само кръговото като отделна част от паркинга на комплекса) . Нали имаше огромен брой случай на "инвалиди" паркирали по моловете и обяснението беше че не можели да ги санкционират защото бил частен имот и т.н.

  Only two things are infinite, the universe and human stupidity...
 67. 67 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#65] от "ДВиБ":

  Щот няма знак. Тоя ЗДП що не го четете бе да му се невиди?


  До коментар [#53] от "vestonosec":
  Щото никога не биха ми написали акт за такова нещо. Полицаите се пробват. Като видят някой, дето не е чел правилника му пишат. Ако не мине - не мине.

  Като гледам коментиращите, полицаите са си прави. Никой не ни е виновен, че сме такива и не си знаем правата.
  [quote#58:"primoto"]човек като си търси извинение винаги може да си намери ... "знака не бил точно където трябва", "нямало интензивно движение", "движението ни било наобратно"...
  имам една любима поговорка - "извинението е като задника - всеки го има, не всеки си го показва"... само простаците [/quote]

  Тук не става въпрос за извинение, а за правила. Не знам що ти решаваш, че това е кръгово, след като по всички установени от ЗДП правила то не е. Някой като теб утре може да реши, че околовръстното е едно голяво кръгово и в него мога да се движа само в едната посока. Е не, знаците са затова - да се спазват. Тук няма знак - движението е разрешено.

  И като си толкова тарикат, я ми кажи - след като това НЕ е кръгово, аз тръгна надясно, ама в лявата му лента (нормално поведение за кръгово), и отсреща идва някой в другата посока, който не го брои за кръгово и се блъснем челно, какво става? Кой е виновен?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 68. 68 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#66] от "primoto":

  Частен , не частен имот -=- няма такова нещо !
  Щом пои някакъв начин е свързан с републиканската пътна мрежа , регулацията си важи и в него ! ! !
  Аз съм на пътя от 1964-та , ясна ми е цялата наша картинка , апознавам много добре и почти цяла Европа , че и до Стамбул.
  Учил съм го този занаят 3 години ! Такава ни бе практиката в 19 гимназия вн 9-ти, 10-ти и 11-ти клас. Излезнахме с професионална категория.
  Отделно дядо ми в с.Обнова Плевенско за да ми даде някоя моторетка още от 10 годишен , първо ме препитваше по таблата в работилницата и а направя някаква грешка по правилника :
  - Бягай да четеш ! Не си готов да караш !
  Та и до ден днешен съм запомнил всичко, защото стимула бе много голям!
  А сега с тези един път кратки курсове, а и купени книжки ,
  какво да коментираме . . . .

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 69. 69 Профил на socioscan
  socioscan
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#67:"Тони!"]И като си толкова тарикат, я ми кажи - след като това НЕ е кръгово, аз тръгна надясно, ама в лявата му лента (нормално поведение за кръгово), и отсреща идва някой в другата посока, който не го брои за кръгово и се блъснем челно, какво става? Кой е виновен?[/quote]

  Аз ще ти отговоря с пример ))
  Ако излезеш от тясна еднопосочна улица на по-широка двулентова пак еднопосочна, но няма знак и движение за да се ориентираш и завиеш наляво направо от дясната, а някакъв тарикат въпреки мигача ти, реши точно тогава да те изпреварва и се ударите, ти си виновен ))
  А ако вземеш много да се опъваш и не подписваш акта, може и конденза от климатика, да ти го впишат за теч при "катастрофата" ...
  Забравих и задължителното условие да си със софийска регистрация и това да се случва в провинцията ))

  #ДАВАЙДОСВИДАНИЯ http://www.youtube.com/watch?v=M9RcdLCJkw4
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK