Агенцията за хората с увреждания получи символ на правата на човека

Изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски прие пластика с Универсалния символ на правата на човека

© E. Милева

Изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски прие пластика с Универсалния символ на правата на човекаИзпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания г-н Минчо Коралски прие пластика с универсалния символ на правата на човека в знак на признание за усилията на Агенцията за хората с увреждания за отстояване на правата на човека и в частност на хората с увреждания в България.


Ръководената от него институция има значителен принос за утвърждаване на каузата за гарантиране и защита на правата на човека, които са залегнали в Конституцията на Република България и изпълнението на международните ангажименти, които България е поела по отношение на зачитане и гарантиране на правата на всички български граждани.


Агенцията за хората с увреждания е първата държавна институция, която получи този символ като част от инициативата "Бъди част от универсалния символ на правата на човека – направи го свой!". Креативни млади творци изработиха пластики с универсалния символ. Допитване до потребителите на социалните мрежи определи институциите, които да ги получат. Инициативата е насочена към популяризиране на универсалния символ в България и има за цел да привлече общественото внимание към каузата за отстояването на правата на човека и да повиши обществената информираност и съпричастност към каузата. 
Инициативата се реализира от фондация "Сила за живот" Пламен Толев и Арт.Е с подкрепата на Национален център "Европейски младежки програми и инициативи" по програма "Младежта в действие" на Европейския съюз.


Агенцията за хората с увреждания се присъедини и подкрепи усилията за популяризиране на универсалния символ в България и в знак на съпричастност към инициативата постави керамичната пластика на видно място в сградата, където се помещава. 


Правата на човека вече имат универсален символ. 
Различни хора. Еднакви права. Един символ. 


За повече информация www.humanrightslogo.tumblr.com

Коментари (1)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Добра новина !
  Радвам се, че текстът е с много въздух . Така е по-четим ...

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK