Въпросните колчета са монтирани и демонтирани от една фирма! Когато са почнали монтажа, общината казала, че няма пари за смяна на плочките в тази част на булевард "Източен". След 3 седмици намират средствата, затова се е наложила двойната работа. Пилеенето на общински средства е факт!<br />
<br />
<a href="http://www.dnevnik.bg/live/novini_ot_vas/2013/11/20/2185998_pileene_na_obshtinski_sredstva_v_plovdiv/" target="_blank">Тук предисторията на сагата</a><br />

© Курт Деликуртев

увеличи
, 4402
Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  Майни, честито! Те ви паркинг, те ви тротоар, те ви разкош... А дървета (както и в София) няма скоро да получите... Ще дишате газове и ще се радвате.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 2. 2 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#1:"moriarti"]А дървета (както и в София) няма скоро да получите... [/quote]

  Ааа, не си прав, сега Тотев като прочете твоя коментар ще нареди да посеят дръвчета!

  Имам чувството, че ние от Дневник сме генератори на идеи за общините!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 3. 3 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Подобни проекти трябва да се правят след дискусия с граждани от квартала! За да си кажат желанията /паркоместа, озеленяване и др./, пък общината след това да възлага проектиране и изпълнение!

  На това място се работеше хаотично, никакъв синхрон между изпълнение и възможности!

  Дневник ще следи внимателно какво става в Пловдив!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 4. 4 Профил на nasko_saba
  nasko_saba
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Не веднъж съм писал примери.Съжалявам , че коментара ми ще е малко по дълъг , но искам да покажа как институциите работят за себе си , а не за гражданите.1. Кметството на район "Южен" в Пловдив се нанесе в нова сграда с паркинг.Бе официално обявено при откриването , че паркинга е за граждани дошли по работа в кметството.При започване на работа на новото кметство , охранителят на сградата разгонваше , хората решили да паркират с обяснението , че това е "служебен паркинг"!!!! След като не успя да се справи с това , тихомълком бе сложена бариера и в момента паркинга стои полупразен , а гражданите въртят из всички околни улици , които са еднопсочни и с знак за "паяк".След това кметството обяви ,че е направило паркинг за гражданите на отсрещната страна на булеварда/по диагонал/ , но много скоро и този паркинг бе разделен на две и в единия край се мъдри табела "служебен паркинг МВР" - 1-во районно , а в другия край "служебен паркинг р-н Южен".Когато ми се наложи да свърша работа в кметството , признавам си паркирам на паркинга на "Лидл" и "Кауфланд" , да това е морално укоримо , защото те са инвестирали пари за своите клиенти , но винаги тайничко и наум съм им благодарил и съм ги благославял.Така е пред всички държавни и общински служби.Безплатен охраняем паркинг на гърба на данъкоплатеца , а самия данъкоплатец в "синя зона"/срещу заплащане/ или - "паяк".2.Другия по фрапиращ случай е на "В. Априлов" и ул."Волга".Там се помещава централата на "МВР-Пловдив"," 2-ро районно РПУ" и "Паспортна служба" , всички улици наоколо са накичени с знаци "Забранено влизането" , като естествено за някои това не важи , а местата за паркиране около сградата/оградата/ са накичени с табелки "служебен паркинг МВР" , ако трябва да отидеш по работа - "жална ти майка". И така в заключение: "Ще започнем да уважаваме държавата , когато тя започне да уважава своите граждани."

 5. 5 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#2] от "Курт Деликуртев 640 галерии плюс 8":

  Хм! Не съм много убеден. Във форума има много зленомислещи хора, но никъде в България не съм чул да се направи нов парк, градина, залесяване... Сеч, паркинги и шосета. Сякаш сме роботи на колелца, които дишат смог и пият бензин.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 6. 6 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#5:"moriarti"]но никъде в България не съм чул да се направи нов парк, градина, залесяване..[/quote]

  Много градинки се опитват да ги налапат за бизнес интереси! Тъкмо съм по следите на подобен случай до стадион Ботев в Пловдив!

  Стара градинка от 1962 година с чешмичка е тотално унищожена, в момента е оградена с мрежа, има будка с бариера и хадпис "Денонощен паркинг"!

  Скандално, но ние като граждани трябва да си търсим правата, а не всеки да гледа само двоя дом. Градът е дом на всички живеещи в него, те има право на среда близка до природата!

  Много моля всички форумци, инвестирайте малко време да публикувате недъзите на общинското ви управление!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 7. 7 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#6] от "Курт Деликуртев 640 галерии плюс 8":

  Добре, де. Правим го, но защо никой от властимащите не вижда сигналите ни и не реагира? Как пък досега не бе публикувана тук "новина" за "чуваемост" от страна на институциите?!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5357 Неутрално

  браво курти !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на Ivki4
  Ivki4
  Рейтинг: 395 Весело

  До коментар [#2] от "Курт Деликуртев 640 галерии плюс 8":

  Много се извинявам, ама си в голяма заблуда! Тотев като прочете статията не дръвчета, но виж палми, о палми със сигурност ще засади.

 10. 10 Профил на Katana
  Katana
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#1:"moriarti"]

  Майни, честито! Те ви паркинг, те ви тротоар, те ви разкош... А дървета (както и в София) няма скоро да получите... Ще дишате газове и ще се радвате. [/quote]
  Дървета и храсти получаваме на всяко кръстовище за да няма видимост. Така е като ни управляват гении.
  За колчетата: ами не са само колчетата. В интерес на паркинги и гаражи ("паяци" винаги когато има ремонт на тротоар пред магазин се вдига бордюр така че да не може да спреш на тротоара за 2 мин за цигари. Същевременно пред определени обекти на натоварени кръстовища (!!!!) не се пипат паркирани автомобили, няма и маркировка/знак че мястото е платено (би било и незаконно на метър от кръстовище да имаш 5 паркоместа).

 11. 11 Профил на Центурион
  *****
  Весело

  Двойната работа е срам за майстора, ама е добре за кмето, двойна комисионна!

 12. 12 Профил на nilnull
  nilnull
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Курти, направи и репортаж за новите колчета, които сложиха посредта на булеварда. Вчера ги довършеха. Казано честно не съм виждал другаде такова нещо. Има силно подозрение че някой колчета ще изчезнат скоро. Според мен проблема не беше толкова в завиващите коли през средата, колкото в липсата на паркоместа срещу магазините и пресичащите индианци навсякъде. Едното плато е винаги заето с кола на аварийни пред някой магазин.

 13. 13
  ****

  Мненията на потребителя krisstina666 бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 14. 14 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#12:"nilnull"]

  Курти, направи и репортаж за новите колчета, които сложиха посредта на булеварда. Вчера ги довършеха.[/quote]

  Като намеря време ще видя кво са направили! Както писах и в новината, Дневник ще следи отблизо проблемите на това място!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 15. 15 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#12:"nilnull"]Курти, направи и репортаж за новите колчета, които сложиха посредта на булеварда. Вчера ги довършеха.[/quote]

  Отдавна съм го направил! Ето тук >>>

  http://www.dnevnik.bg/live/novini_ot_vas/2013/10/22/2166142_veloaleia_i_rekonstrukciia_na_bulevard_iztochen/?pic=3#picture

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 16. 16 Профил на Мойшевизация на форума!
  Мойшевизация на форума!
  Рейтинг: 562 Весело

  Курти, като английски булдог си, която тема си захапал дъвчеш до отказ!

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 17. 17 Профил на Сибирски тигър
  *****
  Неутрално

  До коментар [#16] от "Bastia":

  Така трябва да бъдем всички, масов контрол на всички обществени проекти!

 18. 18 Профил на Mного нерви ве ...?
  Mного нерви ве ...?
  Рейтинг: 374 Весело

  Курти кърти общински проблеми,
  кърти Курти на Тотев недостатъците!

  Всичкото чудо за три дни, както беше през 2008 година!!
 19. 19 Профил на Господин Господинов
  *****
  Любопитно

  Курти, чак на саги ли премина?

  Неприятно е, но в България е така!

 20. 20 Профил на Центурион
  *****
  Весело

  [quote#19:"Господин Господинов"]Курти, чак на саги ли премина? [/quote]

  За този булевард има поне 5 новини, затова е станало на сага!

  Лично аз не изключвам да има нови серии!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.