На тази пешеходна пътека тип "зебра", на която според Закон за движение по пътищата предимство имат пешеходците, наскоро бе ударена жена. Бяха дошли две полицейски коли, районът остана отцепен дълго време, което предизвика голямо задръстване в двете посоки. <a href="https://www.youtube.com/watch?v=u16SXl0iYD4" target="_blank">Видео</a>

© Курт Деликуртев

увеличи
, 4618
Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (17)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vlado1978
  vlado1978
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Съгласен съм с призивите към шофьорите, но нека има поне един към пешеходците. Това, че имаш предимство на пешеходната пътека, не те прави безсмъртен. Трябва да се вземат превди и някои физични закони. Автомобилът тежи над 1 тон. Той не може да спре на секундата. Винаги има някакъв спирачен път. Затова нека и пешеходците, преди да тръгнат да пресичат, да хвърлят по едно око наляво и надясно. Няма да се загуби време, а понякога може и без да разберат, да са си спасили живота. Щото има и хиляди причини пешеходецът да не бъде забелязан, различни от пияни водачи или такива, които се взимат за пилоти от формула 1.

 2. 2 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  В Малта ако не сте на зебра всеки ви закача с огледалата .
  ТУК научиха пешеходците, че всичко им е позволено ...
  Има ли застрахователен пазар ?
  Ако хората имат застраховка ще чакат някой глупак да ги удари и да плати с кръвнината образованието на децата ...
  Застрахователите са мълчаливи и това е проблем .

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 3. 3 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Пътят е широк, като го гледам минимум 15 м.! Според мен, на по-широките участъци задължително трябва да има изградени "острови", па ако ще да са широки и 50 см.

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 4. 4 Профил на Sorilea
  Sorilea
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Мога ли само да вметна че според закона за движение по пътищата вече няма пешеходна пътека тип зебра или тип незебра. Има само пешеходна пътека. Не че нещо , но ако някой ми каже че пешеходеца има предимство на пътека тип забра , автоматично си вадя изводите кога си е изкарал шофьорската книжа. Да кажем ,че автора е написал текста в бързината

 5. 5 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1186 Весело

  Виждам зебра , ама не мога да язда

 6. 6 Профил на Trifon
  Trifon
  Рейтинг: 294 Гневно

  Да, съгласен съм напълно. Но трябва и пешеходците да имат едно наум, пълно е с коли, които заслепяват брутално! Я еФтин ксенон във фар, който изобщо не предназначен за това, я "колега", който смята, че на другите нищо няма да им стане, ако си светне по-добре на дълги. Или просто поредната недо-отремонтирана кошница от Горубляне, която и на къси сваля звезди. След среща с такова ярко НЛО, колкото и нормално да шофирам, мога да пропусна да видя пешеходеца! Преди 30-тина минути ми се случи, слава богу пешеходеца изчака! Видях го чак когато ми беше отстрани! При 20 км/ч (над 5 м/с) и време 2-3 секунди да ми се възстанови окото след силно осветяване, вие си сметнете!

 7. 7 Профил на karada64
  karada64
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Скъпи съселяни, от София. Пешеходните пътеки са места за пресичане на улиците, а не алеи за разходка в парка. Освен това е хубаво да изчаквате поне малко на тротоара, така че шофьорите да разберат че ще пресичате, а и да се съберете повече хора и да не се точите в индианска нишка- все пак и колите трябва да се придвижват.

 8. 8 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Каква арогантност и лъха от някои коментари! Човек е блъснат на пешеходна пътека, а те ще обвиняват пешеходците, че не се бил оглеждали, че не се били събирали с още стотина като тях, та да не би да наруши спокойствието на поредния пътен талибан. Ами научете се да карате със съобразена скорост, да спазвате правилата и да уважавате и другите участници в движението, тогава няма да имате проблеми.
  Такива като номер 1, 2 и 7 трябва да ги подлагат на насилствена психотерапия с една-единствена цел: да им набият в дебелите глави, че стъпи ли пешеходец на пътека, спират и колите. Избивайте си комплексите другаде, а не като застрашавате живота на околните.

 9. 9 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Преди време едно създание (не мога да го нарека жена) на моята забележка, че не дава мигач при завой, ми заяви: "Ма, аз да не те изпреварвам?!"
  Направо онемях, то горкото, дори не знае едно от най-основните правила, що остана за другите.

 10. 10 Профил на karada64
  karada64
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#8] от "murttle":

  В София се движа и пеша, и с колело, и с кола(само когато имам да превозвам хора или багаж). Познавам ситуацията от всички страни. Имам случаи в които съм препречвал пътя с колата си, за да накарам колите идващи след мен да спрат и да предпазя пешеходците, заради които съм спрял. Точно вчера нямаше пешеходна пътека между Подуене и паметника на Васил Левски, на която да не се точиха в продължение на минути пешеходци, движещи се през 5-10 метра един от друг, и непозволяващи на колите да се движат по този начин.

 11. 11 Профил на Мойшевизация на форума!
  Мойшевизация на форума!
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Култура на движение се иска, от водачи и пешеходци!

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 12. 12 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  И от водачи, и от пешеходци, и от полицаите ...

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 13. 13 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Колеги, отваряйте си очите за пешеходци!

  Като ударил преди почти 25 години пешеходец нямате на представа колко много проблеми си навличате, угризения на съвестта на първо място!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 14. 14 Профил на Сибирски тигър
  *****
  Неутрално

  Зимният сезон е тъмен, нищо не се вижда както е през лято/есен!

 15. 15 Профил на Чепкам вълна всякаква
  *****
  Неутрално

  Слушайки чалга повечето шофьори не намират за нужно да пускат пешеходците с предимство! Трябват драконовски мерки за нормализиране!

 16. 16 Профил на Господин Господинов
  *****
  Неутрално

  Добро напомняне, скоро ще има мокри улици, сутрин леко заледени ...

 17. 17 Профил на Центурион
  *****
  Неутрално

  [quote#8:"murttle"]Каква арогантност и лъха от някои коментари! Човек е блъснат на пешеходна пътека, а те ще обвиняват пешеходците ... [/quote]

  И аз съм изумен от подобни реакции!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.