Да, Лейди и ти си права, но както съм писал рубриката е:
"В "Новини от вас" публикуваме ваши сигнали в снимки и видео. Изпратете ни новина и вашия коментар."
Сигнали, Лейди, за проблеми или нещо, което не е както трябва...
Ма това, да си щракнеш вечерята и да я изпратиш в Дневника, е това задмина и.....всички знаем кой...
Къде е новината или сигнала?
Че някой се намаал с чесън и нещо пихтиесто и зелено?
Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
Новината да не би да е изключително злободневна? Окаяното положение на беден студент? Още по-окаяното положение на още по-беден пенсионер? Ама що така графично, що така зелено, защо така иносказателно...
I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
Боже, каква сиромашия лъха от снимката - паница манджа, стръкче чесън и коматче хлебец. Но същевременно се усеща и изгряваща надежда - фанахме ли се за зелено и тази година, а? Явно, гледайки снимката - яхнийка от коприва / очевидно не е чорбичка, щом има вилица /, стръкове пресен чесън и хляб. Щом е дошло това време пак ще устискаме, може би това е новината, с която иска да ни зарадва автора, а не че е решил да информира не малката аудитория на Дневник какво е вечерял.
П.П. Огнянчо, и друг път да си дояждаш вечерята, че ще те пребори циганчето.
" Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
[quote#13:"Фенерия"]"Каква е новината?"
Коприва и чесънче.[/quote]
Съдейки по житейският си опит, копривката, още не е "тръгнала"...
във фризера имам от лани, а чесънче....еври дей се вкарва от Китай с контейнери...
РанХуй за зелена тръпка, поне из наще ширини...
[quote#7:"Кирето"]Че някой се намаал с чесън и нещо пихтиесто и зелено? [/quote]
'Мен пък ми е интересно как се стига до това "пихтиесто" от коприва? С пасатор или мачкане в хаванче, като песто.
Да доуточня: Кратно по интересно от снимките на 1547мото посещение на хахавелата в ботаническата градина, незнайно кога направениЩото на снимките липсват датата и часа По тази логика мога ли да плЬоцна снимки с гадинките ми от преди 2-3-40 г'? Имахме СТРАХОТНИ кучета и мачоци
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
[quote#18:"Γαλλα"]Сега са пости...Огнянчо, сигурно ги спазва...[/quote]
Уф, верно Галче, как не се сетих, ква съм грешница. А резултата .... ми сигурно утре сутринта, ама дали ще го документира не знам. То това остава, че само такава " новина " не е имало в тази рубрика.
" Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
[quote#5:"Γαλλα"]Огнянчо, очакваме, още по-красива снимка и на крайният резултат...[/quote]
Май искаш да кажеш от първоначалния? Нещо като твоята погача? Която ме амбицира да публикувам моята салата #1 (една от трите които ги редувам, според какво намеря на пазара на нормални цени за качеството им)?
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
Хляба изглежда от тези сомуни, които трябва да ги режеш И леко наръфано коматче, с мека коричка
На колелото на #1 в Иван Вазов има СТРАХОТНА пекарна за хляб, препоръчвам я. Ама по...лични причини си купувам от там само "Болярска питка". Иначе "моят" хляб е нарезаният на филийки едрозърнест (без консерванти) на Стратос. ВКУСЕН!!! С недостъци обаче- след втория ден трябва да е в хладилника, след петия-във фризера. Няма консерванти и почва да плесенясва. Ама е вкусен
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
Е, ти си щастлив човек (и работлив, ти или домочадието) щом си правите сами хляб Чувал съм много хвалби за такъв хляб, ама още не съм го опитвал. Та след няколко опита от "всичко'маркетите" уцелих този, и ми се харесва
П.С. Май наистина е без консерванти, щото лятос след 2-3 дена без хладилник почва да плесенясва..
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
Имам предвид принципно, че би бил "моят" хляб. Имаме хлебопекарничка и съм правил няколко пъти такъв хляб, но в крайна сметка това занимание изисква време каквото нямам. )
[quote#41:"Калибър 6.5Х55"]А бе, всичко опира до плюскането. [/quote]
'Ми не си прав според мен Всичко опира до душевната нагласа
По някога се кефиш на филийка (ако е леко препечена се води за брускета) свестен хляб със зехтин, червен пипер и 2-3 капки балзамико. Друг път и вратна пържола не ти е вкусна, ако си се скарал с някого...някоя...
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
[quote#43:"Леми Килмистър"]Админе бъди човек, пусни ми новината! И снимките са ми по-добри, и текста е повече. [/quote]
Успокой се, колега, утре по някое време ще ти пуснат фотоновината. Взима няколко часа от изпращането и, а изпратените след 18-19;00 са публикувани на следващия ден.
Дано да си добавил и рецептата/процедурата за приготвянето, както и снимки/препоръки за подходящите съпровождащи напитки
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
Да де, месенето иска време, и после при печенето ... редовно трябва да го проверявам дали не е прегорял.
Такъв хляб може да се опише накратко само с една дума - различен. Не е за всеки. Предполагам, че просто съм свикнал със заводския и затова домашния ми се струва странен на вкус.
[quote#46:"Калибър 6.5Х55"]Не съм ял коприва повече 25 години.[/quote]
Аз пък никога не съм ял...нито спанак...тия зелении са храна на моята храна...жената голям зор вижда с мен...
Виж зелена салатка с лук, чесън, репички и варени яйца...и някоя ракия...това може....
Мойше, аз по принцип отбягвам да пускам ядене, но съм обещал малко снимки на барбекю...след време.
Всъщност, нали трябва да има разнообразие и новините да не се повтарят. Идеята е да се заформи интересен разговор.
[quote#49:"Калибър 6.5Х55"]Скоро си купих сланинка. Тук е доста скъпа. Беше ми много вкусна с пресен многозърнест черен хляб. [/quote]
Е, скъпа, ама поне я има (БТВ, КОЛКО е цената?)
Щото по нашенско НЯМА СЛАНИНА! Свинско има, на 18-20 лв/кг котлет с кокала, ама сланина НЕМА! Та след всяко посещение в България зимата влачех няколко кила сланина за приятели Мъже МЪЖЕ, ама им се навлажняваха очите като взимаха сланинката
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
[quote#55:"Калибър 6.5Х55"]знаеш ли колко ракия изпива? [/quote]
Колко?...щот не съм пил с таквоз чудо Абе щом има ракия ще го преглъщам някак си...ама хич не си падам по зеления...предпочитам вълчо мезе...
И пак ще го гледаме и ще преглъщаме кат такова на сухо?
Почвам да работя върху проект за машина за моментно междуконтинентално транспортиране на храни, зеленчуци и...
[quote#57:"Калибър 6.5Х55"]$22 канадски, килограма. [/quote]
МНОГО скъпо. Ама поне я има, а по нашенско я няма (заради топлото време, както ми обясниха по нашенско)
А тук на пазара Иван Вазов я има от 7 до 10 (това е СУПЕР сланина) килото. Ама като сравниш доходите-бая по скъпа от канадската
П.С. Прeди дни зърнах на една от кабеларките оная щуротия, "Canadian becon"
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
До коментар [#59] от "ytrewq":
[quote#59:"ytrewq"]Мойше ,можеш ли ,да изредиш подходящите съпровождащи напитки за коприва и чесън ![/quote]
Не мога, щото не си спомням да съм ял коприва Ама ми се струва че някоя ВРЛА ракия би подхождала. Иначе за чесън, сирене, домати и вкусен хляб- и таниново червено вино подхожда. И разбира се всяка свестна ракия
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
Опитайте ракийката с джоланче на супа. Силна ракийка + гореща леко люта супа и никога повече няма да си помислите за ракия със салата. Ама си елате в Иван Вазов. Ние ще вземе да се окажем съседи.
Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
[quote#64:"biss Mark"]Опитайте ракийката с джоланче на супа. Силна ракийка + гореща леко люта супа и никога повече няма да си помислите за ракия със салата.[/quote]
'Ми не съм толкоз съгласен Супа Джолан някак си запечатва кльопането. А салатката подбъзиква организма и възбужда апетита за повече ядене и пиене. А ако не се яде нещо по...тежичко, а само салатка...то край няма на пиенето Индивидиално де, желателно е на всеки 15 мин' да се мръдне до някъде, за да се проверят краката/мобилирането Ако мебелите почват да налитат (или пода става прекалено неравен/нестабилен)-плонж в кревата
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
Това място е "отделно" от Дневник.
То е на читатели и за читатели.
Тази снимка е новина защото вечерята е в чиния, а не в копаня от кал / писана купа /.
Провокацията е не във вечерята, а от композицията.
Рядка кашица, недопечен хляб, крайче, от което е отхапано, а не отчупено.
Моментна снимка на Българска кухня !!!!!!!!!!
---
Копривата е вкусна и луксозна храна.
Да, луксозна е, защото е много скъпа и трудоемка.
Каша от коприва с орехи и сирене е деликатес. Заслужава чиния от порцелан и качествен хляб.
Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
[quote#69:"Владимир Йосифов"]Провокацията е не във вечерята, а от композицията.
[/quote]
Да прав си малко разообразиеКурти беше снимал чиния с боб дето е ял в Банско
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
paf
Рейтинг: 583 НеутралноНе, благодаря!
Free person
Рейтинг: 681 НеутралноТоку що точно това вечеряхме и беше много вкусно,ммм
TonyКирето
Рейтинг: 1264 РазстроеноЛеле, мале...
Научих "God Save the Queen".........е, струва си....Вече и вечерята си споделят хората...
Къде е новината?
Каква е новината?
А?
BarBQ
Рейтинг: 845 ВеселоДо коментар [#3] от "Кирето":
Хахалито дава пример, хората гледат.
Γαλλα
Рейтинг: 1316 ЛюбопитноОгнянчо, очакваме, още по-красива снимка и на крайният резултат...
Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...Lady Zeppelin
Рейтинг: 1316 ЛюбопитноДо коментар [#3] от "Кирето":
Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.Кире, не е ли по-добре изобщо да не се обръща внимание на такива "новини" ?
Кирето
Рейтинг: 1264 РазстроеноДо коментар [#6] от "Lady Zeppelin":
Научих "God Save the Queen".........е, струва си....Да, Лейди и ти си права, но както съм писал рубриката е:
"В "Новини от вас" публикуваме ваши сигнали в снимки и видео. Изпратете ни новина и вашия коментар."
Сигнали, Лейди, за проблеми или нещо, което не е както трябва...
Ма това, да си щракнеш вечерята и да я изпратиш в Дневника, е това задмина и.....всички знаем кой...
Къде е новината или сигнала?
Че някой се намаал с чесън и нещо пихтиесто и зелено?
baba_zozolana
Рейтинг: 740 ЛюбопитноНовината да не би да е изключително злободневна? Окаяното положение на беден студент? Още по-окаяното положение на още по-беден пенсионер? Ама що така графично, що така зелено, защо така иносказателно...
I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.Велков
Рейтинг: 1316 ВеселоДо коментар [#5] от "Γαλλα":
[quote#5:"Γαλλα"]очакваме, още по-красива снимка и на крайният резултат[/quote]
Как можа да си го помислиш дори?
xmm
Рейтинг: 1054 Весело[quote#7:"Кирето"]за проблеми или нещо, което не е както трябва... [/quote]
хммм,да - рано е "да се хванем за зеленото"
Γαλλα
Рейтинг: 1316 Любопитно[quote#9:"ДОБИ ВЕЛКОВ"]Как можа да си го помислиш дори?[/quote]
Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...Мисленето ми е наказание...
comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
Рейтинг: 3911 Неутрално[quote#7:"Кирето"]Ма това, да си щракнеш вечерята и да я изпратиш в Дневника, е това задмина и.....всички знаем кой... [/quote]
Libertarianism is just anarchy for rich peopleРазсейващите новини са по сценарии!
Firefly
Рейтинг: 845 НеутралноДо коментар [#3] от "Кирето":
"Каква е новината?"
Коприва и чесънче.
bee
Рейтинг: 1107 НеутралноБоже, каква сиромашия лъха от снимката - паница манджа, стръкче чесън и коматче хлебец.
Но същевременно се усеща и изгряваща надежда - фанахме ли се за зелено и тази година, а? Явно, гледайки снимката - яхнийка от коприва / очевидно не е чорбичка, щом има вилица /, стръкове пресен чесън и хляб. Щом е дошло това време пак ще устискаме, може би това е новината, с която иска да ни зарадва автора, а не че е решил да информира не малката аудитория на Дневник какво е вечерял.
" Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "П.П. Огнянчо, и друг път да си дояждаш вечерята, че ще те пребори циганчето.
Firefly
Рейтинг: 845 НеутралноМен пък ме забавлява.
Γαλλα
Рейтинг: 1316 Любопитно[quote#13:"Фенерия"]"Каква е новината?"
Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...Коприва и чесънче.[/quote]
Съдейки по житейският си опит, копривката, още не е "тръгнала"...
във фризера имам от лани, а чесънче....еври дей се вкарва от Китай с контейнери...
РанХуй за зелена тръпка, поне из наще ширини...
Firefly
Рейтинг: 845 НеутралноЩо не чукнахте и някое яйчице в копривката,сиренце?По-вкусно става,а и 7-те чесъна няма да са на голо.
Γαλλα
Рейтинг: 1316 Любопитно[quote#14:"bee"]Боже, каква сиромашия лъха от снимката - [/quote]
Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...Категорично съм против...!!!
Сега са пости...Огнянчо, сигурно ги спазва...не знам само, кога ше изкара резултата , че да ни го снима и него...
Firefly
Рейтинг: 845 НеутралноДо коментар [#16] от "Γαλλα":
Има я Галче.На припека вече е над сантиметър.Идеална е.Ама аз си чакам гъбите.
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1015 Весело[quote#7:"Кирето"]Че някой се намаал с чесън и нещо пихтиесто и зелено? [/quote]
? С пасатор или мачкане в хаванче, като песто.
Щото на снимките липсват датата и часа
По тази логика мога ли да плЬоцна снимки с гадинките ми от преди 2-3-40 г'
? Имахме СТРАХОТНИ кучета и мачоци
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!'Мен пък ми е интересно как се стига до това "пихтиесто" от коприва
Да доуточня: Кратно по интересно от снимките на 1547мото посещение на хахавелата в ботаническата градина, незнайно кога направени
Firefly
Рейтинг: 845 НеутралноДо коментар [#18] от "Γαλλα":
Ами,няма да е по-различен от първообраза.
Танас
Рейтинг: 1316 ВеселоОгненчо, опапал вечерята и ни пуснал да гледаме празната паница.
Цацарoff - Оставка ! >:-)bee
Рейтинг: 1107 Неутрално[quote#18:"Γαλλα"]Сега са пости...Огнянчо, сигурно ги спазва...[/quote]
А резултата .... ми сигурно утре сутринта, ама дали ще го документира не знам.
То това остава, че само такава " новина " не е имало в тази рубрика.
" Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "Уф, верно Галче, как не се сетих, ква съм грешница.
izabell
Рейтинг: 1265 НеутралноБлагодаря че "споделихте" но манджата е с иглика,автентична рецепта
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1015 ВеселоДо коментар [#5] от "Γαλλα":
? Нещо като твоята погача
? Която ме амбицира да публикувам моята салата #1 (една от трите които ги редувам, според какво намеря на пазара на нормални цени за качеството им)
?
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO![quote#5:"Γαλλα"]Огнянчо, очакваме, още по-красива снимка и на крайният резултат...[/quote]
Май искаш да кажеш от първоначалния
BarBQ
Рейтинг: 845 ВеселоДо коментар [#5] от "Γαλλα":
Ами крайният резултат трябва да е празна чиния ... или нещо друго ...
BarBQ
Рейтинг: 845 ЛюбопитноХляба "Добруджа" ли е?
ръпончо
Рейтинг: 636 НеутралноБахти и падението претърпява тази рубрика!
doneva_a
Рейтинг: 479 ВеселоДо коментар [#3] от "Кирето":
"Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"Кире, благодари на всяка новина от вас, която не е от ... , сети се кого.
baba_zozolana
Рейтинг: 740 ВеселоДо коментар [#26] от "Dantos":
prn1/t1/59099_148532825177777_7907393_n.jpg
I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-
doneva_a
Рейтинг: 479 НеутралноКопривата ме кефи във всякаква форма, авторът на новината получава от мен пълна подкрепа.
"Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"doneva_a
Рейтинг: 479 ВеселоДо коментар [#30] от "baba_zozolana":
"Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"Неееее. Фламинго. Неее. Само не фрамингооооо.
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1015 ВеселоДо коментар [#27] от "Dantos":
И леко наръфано коматче, с мека коричка
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Хляба изглежда от тези сомуни, които трябва да ги режеш
На колелото на #1 в Иван Вазов има СТРАХОТНА пекарна за хляб, препоръчвам я. Ама по...лични причини си купувам от там само "Болярска питка". Иначе "моят" хляб е нарезаният на филийки едрозърнест (без консерванти) на Стратос. ВКУСЕН!!! С недостъци обаче- след втория ден трябва да е в хладилника, след петия-във фризера. Няма консерванти и почва да плесенясва. Ама е вкусен
Γαλλα
Рейтинг: 1316 Любопитно[quote#25:"Мойше! Толкоз!!!"]Нещо като твоята погача[/quote]
Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...Мойщей, знаеш че си от единичните случаи, които ще опитат гергьовското Ми агне...така, че не се прави на ни лук ял, ни лук, мирисал...
BarBQ
Рейтинг: 845 ВеселоДо коментар [#33] от "Мойше! Толкоз!!!":
Абе, и да пише или да ми казват, че няма консерванти - не вярвам.
Моят хляб ще е този, който съм си изпекъл сам и знам какво има в него.
Леми Килмистър
Рейтинг: 583 ВеселоИ аз публикувах подобна "новина", но изглежда админа е злобен веги и не я пусна
Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.bee
Рейтинг: 1107 ВеселоДо коментар [#36] от "Леми Килмистър":
" Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "Що, ти какво снима някои тлъсти мръвки ли?
baba_zozolana
Рейтинг: 740 ВеселоДо коментар [#32] от "doneva_a":
I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.Що? Да не би да имате някакви спомени с фламинго... знаем какви
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1015 НеутралноДо коментар [#35] от "Dantos":
Чувал съм много хвалби за такъв хляб, ама още не съм го опитвал. Та след няколко опита от "всичко'маркетите" уцелих този, и ми се харесва
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Е, ти си щастлив човек (и работлив, ти или домочадието) щом си правите сами хляб
П.С. Май наистина е без консерванти, щото лятос след 2-3 дена без хладилник почва да плесенясва..
BarBQ
Рейтинг: 845 ВеселоДо коментар [#39] от "Мойше! Толкоз!!!":
)
Имам предвид принципно, че би бил "моят" хляб. Имаме хлебопекарничка и съм правил няколко пъти такъв хляб, но в крайна сметка това занимание изисква време каквото нямам.
1_chrome.
Рейтинг: 1260 ВеселоДо коментар [#30] от "baba_zozolana":
Туй фламинго ще снася ли?
А копривата си гот с яйца и сирене. На чесъна му трябваше и малко сланинка...
А бе, всичко опира до плюскането.
ytrewq
Рейтинг: 583 ВеселоАвторе , преди да хапнеш да беше споделил -''вечерята'' с нас , па и по-убав чесън да беше избрал !
Леми Килмистър
Рейтинг: 583 Весело[quote#37:"bee"]Що, ти какво снима някои тлъсти мръвки ли? [/quote]
Смахнати сме всички, а другите ги няма, останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад.Изненада
Админе бъди човек, пусни ми новината! И снимките са ми по-добри, и текста е повече.
ytrewq
Рейтинг: 583 Весело[quote#41:"Калибър 6.5Х55"]А копривата си гот с яйца и сирене.[/quote]
До коментар [#41] от "Калибър 6.5Х55":
Може и с кисело мляко и пърленка - опитай !
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1015 Неутрално[quote#41:"Калибър 6.5Х55"]А бе, всичко опира до плюскането. [/quote]
Всичко опира до душевната нагласа
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!'Ми не си прав според мен
По някога се кефиш на филийка (ако е леко препечена се води за брускета) свестен хляб със зехтин, червен пипер и 2-3 капки балзамико. Друг път и вратна пържола не ти е вкусна, ако си се скарал с някого...някоя...
1_chrome.
Рейтинг: 1260 ВеселоДо коментар [#44] от "ytrewq":
Не съм ял коприва повече 25 години. Един ден като си дойда.
ytrewq
Рейтинг: 583 Весело[quote#40:"Dantos"]Имаме хлебопекарничка и съм правил няколко пъти такъв хляб, но в крайна сметка това занимание изисква време каквото нямам.[/quote]
Майката му е сам да месиш, да втаса , да печеш !
До коментар [#40] от "Dantos":
С хлебопекарничка к'во време бре - бухаш всичко вътре , натискаш копчалъка и времето е твое !
baba_zozolana
Рейтинг: 740 ВеселоДо коментар [#41] от "Калибър 6.5Х55":
I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.Не знам какво изследва така задълбочено, но го прави грациозно
1_chrome.
Рейтинг: 1260 НеутралноДо коментар [#45] от "Мойше! Толкоз!!!":
Казах го образно. Скоро си купих сланинка. Тук е доста скъпа. Беше ми много вкусна с пресен многозърнест черен хляб.
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1015 ВеселоДо коментар [#43] от "Леми Килмистър":
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO![quote#43:"Леми Килмистър"]Админе бъди човек, пусни ми новината! И снимките са ми по-добри, и текста е повече. [/quote]
Успокой се, колега, утре по някое време ще ти пуснат фотоновината. Взима няколко часа от изпращането и, а изпратените след 18-19;00 са публикувани на следващия ден.
Дано да си добавил и рецептата/процедурата за приготвянето, както и снимки/препоръки за подходящите съпровождащи напитки
BarBQ
Рейтинг: 845 ВеселоДо коментар [#47] от "ytrewq":
Да де, месенето иска време, и после при печенето ... редовно трябва да го проверявам дали не е прегорял.
Такъв хляб може да се опише накратко само с една дума - различен. Не е за всеки. Предполагам, че просто съм свикнал със заводския и затова домашния ми се струва странен на вкус.
BGman
Рейтинг: 2881 ВеселоДо коментар [#46] от "Калибър 6.5Х55":
[quote#46:"Калибър 6.5Х55"]Не съм ял коприва повече 25 години.[/quote]
Аз пък никога не съм ял...нито спанак...тия зелении са храна на моята храна...жената голям зор вижда с мен...
Виж зелена салатка с лук, чесън, репички и варени яйца...и някоя ракия...това може....
1_chrome.
Рейтинг: 1260 ВеселоДо коментар [#50] от "Мойше! Толкоз!!!":
Мойше, аз по принцип отбягвам да пускам ядене, но съм обещал малко снимки на барбекю...след време.
Всъщност, нали трябва да има разнообразие и новините да не се повтарят. Идеята е да се заформи интересен разговор.
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1015 Весело[quote#49:"Калибър 6.5Х55"]Скоро си купих сланинка. Тук е доста скъпа. Беше ми много вкусна с пресен многозърнест черен хляб. [/quote]
! Свинско има, на 18-20 лв/кг котлет с кокала, ама сланина НЕМА! Та след всяко посещение в България зимата влачех няколко кила сланина за приятели
Мъже МЪЖЕ, ама им се навлажняваха очите като взимаха сланинката
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Е, скъпа, ама поне я има (БТВ, КОЛКО е цената?)
Щото по нашенско НЯМА СЛАНИНА
1_chrome.
Рейтинг: 1260 ВеселоДо коментар [#52] от "BGman1":
Пресен спанак нарязан на ситно със смлян чесън, зехтин и оцет...знаеш ли колко ракия изпива?
Γαλλα
Рейтинг: 1316 Любопитно[quote#53:"Калибър 6.5Х55"]аз по принцип отбягвам да пускам ядене[/quote]
Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...И аз, така...но почакайте Великден...един козунак, с указания...
1_chrome.
Рейтинг: 1260 Неутрално[quote#54:"Мойше! Толкоз!!!"]Е, скъпа, ама поне я има (БТВ, КОЛКО е цената?) [/quote]
$22 канадски, килограма.
BGman
Рейтинг: 2881 ВеселоДо коментар [#55] от "Калибър 6.5Х55":
Абе щом има ракия ще го преглъщам някак си...ама хич не си падам по зеления...предпочитам вълчо мезе...
[quote#55:"Калибър 6.5Х55"]знаеш ли колко ракия изпива? [/quote]
Колко?...щот не съм пил с таквоз чудо
ytrewq
Рейтинг: 583 Любопитно[quote#50:"Мойше! Толкоз!!!"]препоръки за подходящите съпровождащи напитки [/quote]
До коментар [#50] от "Мойше! Толкоз!!!":
Мойше ,можеш ли ,да изредиш подходящите съпровождащи напитки за коприва и чесън !
1_chrome.
Рейтинг: 1260 ВеселоДо коментар [#56] от "Γαλλα":
И пак ще го гледаме и ще преглъщаме кат такова на сухо?
Почвам да работя върху проект за машина за моментно междуконтинентално транспортиране на храни, зеленчуци и...
1_chrome.
Рейтинг: 1260 ВеселоДо коментар [#58] от "BGman1":
Кажи на жена ти да го направи, все едно че прави нормална салата. Забравих сол по вкус. Опитай и тогава ще говорим.
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1015 Весело[quote#57:"Калибър 6.5Х55"]$22 канадски, килограма. [/quote]

THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!МНОГО скъпо. Ама поне я има, а по нашенско я няма (заради топлото време, както ми обясниха по нашенско)
А тук на пазара Иван Вазов я има от 7 до 10 (това е СУПЕР сланина) килото. Ама като сравниш доходите-бая по скъпа от канадската
П.С. Прeди дни зърнах на една от кабеларките оная щуротия, "Canadian becon"
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1015 ВеселоДо коментар [#59] от "ytrewq":
Ама ми се струва че някоя ВРЛА ракия би подхождала. Иначе за чесън, сирене, домати и вкусен хляб- и таниново червено вино подхожда. И разбира се всяка свестна ракия
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO![quote#59:"ytrewq"]Мойше ,можеш ли ,да изредиш подходящите съпровождащи напитки за коприва и чесън ![/quote]
Не мога, щото не си спомням да съм ял коприва
biss Mark
Рейтинг: 1524 НеутралноОпитайте ракийката с джоланче на супа. Силна ракийка + гореща леко люта супа и никога повече няма да си помислите за ракия със салата. Ама си елате в Иван Вазов. Ние ще вземе да се окажем съседи.
Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 1015 Весело[quote#64:"biss Mark"]Опитайте ракийката с джоланче на супа. Силна ракийка + гореща леко люта супа и никога повече няма да си помислите за ракия със салата.[/quote]
Супа Джолан някак си запечатва кльопането. А салатката подбъзиква организма и възбужда апетита за повече ядене и пиене. А ако не се яде нещо по...тежичко, а само салатка...то край няма на пиенето
Индивидиално де, желателно е на всеки 15 мин' да се мръдне до някъде, за да се проверят краката/мобилирането
Ако мебелите почват да налитат (или пода става прекалено неравен/нестабилен)-плонж в кревата
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!'Ми не съм толкоз съгласен
Десен екстремист
Рейтинг: 1002 Неутрално[quote#47:"ytrewq"]Майката му е сам да месиш, да втаса , да печеш ![/quote]
"Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)Много обичам, а содена питка няма нужда и от втасване. Мммммм
Deaddark
Рейтинг: 2299 ВеселоДо коментар [#4] от "Dantos":
Да гледат и да се учат.
Deaddark
Рейтинг: 2299 ВеселоДо коментар [#26] от "Dantos":
[quote#26:"Dantos"]Ами крайният резултат трябва да е празна чиния[/quote]
След като пуснеш водата - да, но дамата иска снимка преди пускането на водата.
Владимир Йосифов
Рейтинг: 1316 ЛюбопитноТова място е "отделно" от Дневник.
Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имотиТо е на читатели и за читатели.
Тази снимка е новина защото вечерята е в чиния, а не в копаня от кал / писана купа /.
Провокацията е не във вечерята, а от композицията.
Рядка кашица, недопечен хляб, крайче, от което е отхапано, а не отчупено.
Моментна снимка на Българска кухня !!!!!!!!!!
---
Копривата е вкусна и луксозна храна.
Да, луксозна е, защото е много скъпа и трудоемка.
Каша от коприва с орехи и сирене е деликатес. Заслужава чиния от порцелан и качествен хляб.
izabell
Рейтинг: 1265 НеутралноДо коментар [#69] от "Владимир Йосифов":
Курти беше снимал чиния с боб дето е ял в Банско
[quote#69:"Владимир Йосифов"]Провокацията е не във вечерята, а от композицията.
[/quote]
Да прав си малко разообразие
dedo pepo
Рейтинг: 1184 ВеселоДо коментар [#31] от "doneva_a":Копривата ме кефи във всякаква форма, авторът на новината получава от мен пълна подкрепа. "
- +++++
И от мен!
smallhausen
Рейтинг: 217 НеутралноДа се хванем за зелено!
Евроатлантик
Рейтинг: 426 НеутралноМного ги обичам зеленчуците, но е хубаво да имат за гарнитурка и нещо по-така ...на кокал