Катастрофия

Секунда невнимание - цяла броня страдание...

© оня без коня

Секунда невнимание - цяла броня страдание...Ключови думи към статията:

Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1689 Гневно

  Съботно неделните шофьори са наизлезли, 2-3 днес се разминаха от това да не сляза и да им стопля врата...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 2. 2 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#1:"Нефертити"] 2-3 днес се разминаха от това да не сляза и да им стопля врата...
  --------------
  Нефи,много агресивно си настроена...малко повече толерантност...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 3. 3 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  До коментар [#2] от "Tod":

  Към кой тая толерантност? Към оня с Ладата, който тръгва под носа ми на една боя разстояние и понеже не му теглих един клаксон реши за втори път за 10 метра да ме засече? Към такъв няма толерантност. Или към оня който на главен път ми излиза на заден през насрещното платно и ме засича и чак иска и път да му правя? Ако искаш тези ти ги толерирай, аз толерирам тези, които спазват правилата.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 4. 4 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Слабата инфраструктура създава огромни предпоставки за ПТП. Ама това никой не го отчита. Ни в КАТ, ни в общината. Че им е по-лесно да не плащат. А нали парите за коли и поправки не са техни, що да не си позволят да се правят на удрени с мокър парцал.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 5. 5 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1936 Неутрално

  До коментар [#3] от "Нефертити":

  Онзи ден в Пловдив едно дистрибуторчИ с баничарка ме преследва с клаксони и аварийки до светофара, спря до мен, отвори прозореца и почна да ми ги ръси едни подобни за книжката, чувалите с картофи, кой не е чел правилника, как се сменя лента, пиян ли съм да сменям ту наляво, ту надясно и пр. А работата беше съвсем проста: за първи път съм в тази махала, търся един офис като игла в купа сено, решавам нещо и се отказвам, след като съм видял следващия ориентир. Както беше напекло 25 градуса, нашият човек си преметнал комбинизона на голо върху косматите телеса, изблещил се, поти се, едни тенекиени зъби лъщят от устата....Чакай бе, човек, инфаркт ще получиш от едната глупост...

 6. 6 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1936 Неутрално

  [quote#4:"Десен"]Слабата инфраструктура създава огромни предпоставки за ПТП. [/quote]

  Инфраструктурата е не е брилянтна, но има европейски градове в далеч по-тежко положение откъм инфраструктурно наследство: заварена ширина и растер на улиците, градски транспорт и презастрояване. В София проблемът се дължи на прекомерното използване на автомобили, за което причини винаги ще се намерят. Още си спомням стария "Вапцаров" преди ремонта, с който сложиха колчета по северния тротоар. От Семинарията до Кошарите имаше перманентно паркирани едно 1000 автомобила. Като сложиха колчетата, къде изчезнаха? Допускам, че някои не са го преживели с градски транспорт на работа и сигурно попадат сред онези случаи на скачане от виадукт или поглъщане на антифриз, за които четем в криминалните хроники, без да се разясяват личните причини. Но другите май се научиха, че и иначе става.

 7. 7 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1102 Весело

  До коментар [#1] от "Нефертити":

  Нефи, надявам се, че не носиш пушка със себе си!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 8. 8 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Имала съм подобна, конфузна ситуация...задръстих Сливница...

  И не, че исках да е така, а просто двете коли, които подпрях верижно, настояваха да дойде КАТ...е, дойдоха...след два часа...оказа се, че нямам вина...трасето беше заледено...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 9. 9 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#1] от "Нефертити":


  До коментар [#5] от "cinik":

  Каквото и да е, мисля че трябва да има някаква толерантност. Имам чувството че колеги си бият сами по няколко шамара преди да седнат зад волана или за всички неприятности си го изливат за невинна грешка. Виждал съм колеги, спират на светофар изкачат от колите и започва лют кютек а сигурно не се и познават!

 10. 10 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  До коментар [#5] от "cinik":

  Еее, това нищо не е. Като видиш, че някой се мота просто го заобикаляш, това е друго. Днес шофирам по ГМДимитров и на единия светофар спряла кола и зад нея такси. Оня с колата се забави малко преди да тръгне на зелено и оня с таксито като взе да го притиска отзад и отстрани - цялото движение се забавихме зад тях (аз бяг на 2 метра зада него, даже му теглих един клаксон) за да не вземе оня с таксито да се нахендри у предната кола.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 11. 11 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  До коментар [#9] от "victor2":

  Пълно е със селяндури.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 12. 12 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1689 Весело

  До коментар [#7] от "grand funk railroad":

  Досега не, но ще си я вземам вече

  Предразсъдъците са за ограничените.
 13. 13 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#11] от "Нефертити":

  +++++++++++++++

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 14. 14 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1936 Неутрално

  [quote#9:"victor2"]Имам чувството че колеги си бият сами по няколко шамара[/quote]

  За този ритуал софиянката има задължението. Преди съпругът да се отправи към колата, на излизане тя му поднася едно шишенце амоняк под носа, той вдишва, изревава от разширените съдове, тя му удря няколко шамарчета, той хуква надолу по стълбите, а тя отзад крещи "Гоу, гоу, гоу" (методът за мотивация е копиран от щангистите, преди да излезнат на подиума). Нашият се качва в колата, ревейки като тигър "Ете сач' им покаем на тия лузъри, кой са е номер 1 !!!". И като започва един слалом, мръсна газ, концерт с клаксона, минаване на червено, прозорецът цялото време е отворен с цел вербална и жестомимична комуникация, като едната ръка преманентно е навънка, дланта е права, само средният пръст е прегънат и с него показва движението на кълвача, докато заплашва със сексуално посегателство женските му роднини и лично него..

 15. 15 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1936 Неутрално

  [quote#9:"victor2"]Виждал съм колеги, спират на светофар изкачат от колите и започва лют кютек а сигурно не се и познават![/quote]

  По 2 часа дневно в задръстванията, сигурно нервите са опънати докрай... Фоторепортажът няма озвучаване, но и тук едва ли се е разминало с традиционните софийско-шофьорски "Че ти скокнем на ушите", "Со лайна че те гОстим" и т.н. ...всички сме се наслушали на подобни при далеч по-леки случаи...

 16. 16 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#15] от "cinik":

  От около две години не съм активен участник в тези софийски премеждия но преди това е имало дни когато съм навъртал повече от "бакшишите"! Въпрос на приспособяване е. Много от шофьорите са на принципа "ламарини кривим но предимство не давам". Още тогава започна да ми прави впечатление че хора които ползуват колите постоянно предполагам започнаха да разбират и другия в каква ситуация е.

 17. 17 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 599 Неутрално

  [quote#4:"Десен"]Слабата инфраструктура създава огромни предпоставки за ПТП. Ама това никой не го отчита.[/quote]

  сега пък инфраструктурата виновна, в 90% от случаите е виновен тарикатлъкът на водачите и некадърността, следствие от купените книжки

 18. 18 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#5] от "cinik":

  Да де ама това НЕ е оправдание да "шариш" по пътя, спри и питай или продължи и направи обратен завой на първото разрешено място и търси пак, но без да създавате предпоставки за ПТП.
  Като гледам плюсовете и минусите на коментара, направо се отчайвам.

 19. 19 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  На това кръстовище левия завой винаги е рисков

  седеньето го зголемува задникот
 20. 20 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 823 Любопитно

  До коментар [#10] от "Нефертити":

  Как точно го притиска отзад и отстрани? А той използва ли клаксон или само Вие? Клаксонирането в града е забранено ! Хубава неделя и без подобни случки желая!

 21. 21 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#16] от "victor2":


  До коментар [#20] от "tademan":

  Поздравления за коментарите ви.
  Може да обвиняваме и инфраструктура,и трошки,и селяния,но винаги ни е необходима доза повече търпимост,толерантност,внимание и разбиране на другия.
  Нямаме необходимото отношение помежду си във всякакви ситуации.
  А колко хубаво щеше да е да го имаме-ще живеем по-леко и приятно.

 22. 22 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1936 Неутрално

  [quote#18:"tademan"]това НЕ е оправдание да "шариш" по пътя, спри и питай или продължи и направи обратен завой на първото разрешено място и търси пак, но без да създавате предпоставки за ПТП. [/quote]

  Аз съм се изнесъл нормално с мигач, сигурно съм дал първо ляв, после изведнъж десен, не си спомням вече а той е искал да префучи край мен и се е наложило да поспре. По същия начин мога да отвърна, че това не е оправдание всеки да се изживява като орган на реда. Той да отбие вдясно, да извади телефона, да звънне в КАТ и да съобщи, че един автомобил се движи неадекватно по булевард еди-кой-си, да вземат мерки. Става ли така, щом ще гледаме как точно са нещата по закон?

 23. 23 Профил на Real Adventure Machinery
  Real Adventure Machinery
  Рейтинг: 486 Весело

  айде и аз да си призная как засякох вчера един гражданин, той се изока, аз му се извиних и се разделихме по живо по здраво.

  proudly built in Bulgaria
 24. 24 Профил на Real Adventure Machinery
  Real Adventure Machinery
  Рейтинг: 486 Неутрално

  До коментар [#19] от "Пипера е много лют":

  и в двете посоки е опасен левия завой

  proudly built in Bulgaria
 25. 25 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#12] от "Нефертити": Малее, много си опасна, да нямаш картечници вместо халогени

 26. 26 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1689 Неутрално

  До коментар [#25] от "shileto":

  Нямам, но ти ми даде добра идея, ще взема да монтирам една.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 27. 27 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#19] от "Пипера е много лют":

  Точно така е! За един ден съм виждал 2 катастрофи на това кръстовище именно заради левия завой! Всичко опира до монтирането на една секция, която да държи 10-ина секунди!

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
 28. 28 Профил на merch0
  merch0
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Това е светофара на бул. Васил Левски и ул. Искър. Не знам каква е била конкретната случка, но днес светофара на десния завой от ул. Искър към бул. Дондуков го нямаше. На това кръстовище стават доста ПТП-та защото много от шоФерите не зачитат червеният сигнал когато се движат по Левски, а и има тарикати които използват най-лявата лента да продължат направо, а ако не ги пуснат/видят се срещат с островчето :-/

 29. 29 Профил на faso
  faso
  Рейтинг: 662 Разстроено

  Аз живея в района в момента и със сигурност мога да твърдя, че това кръстовище е едно от най-опасните които познавам.

 30. 30 Профил на bolivar
  bolivar
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Всеки ден минавам оттам. Левият завой е труден, защото няма видимост. Срещу теб стоят колите за ляв завой и трудно се вижда в другите платна. Важното е да не се бърза.

 31. 31 Профил на victor2
  victor2
  Рейтинг: 1257 Весело

  До коментар [#21] от "dedo pepo":

  "Дедо Пепо" не знам колко си "Дедо" но благодаря за отзива! Днес бях пак в София и обикаляхме с жена ми много места. Преди да тръгнем към сегашното убежище се отбихме в един Кауфланд на пазар. Напазарувахме, с количката отиваме към колата натискам дистанционното и нищо! Пълен блокаж! С ключа отворих колата и се усетих че съм забравил фаровете включени, няма грам ток! Стана ми много неприятно. Имаше две млади момчета на близо и ги помолих да бутнат колата но когато акумулатора е на нула не става. Двете момчета изморени застанаха до колата и започнаха да предлагат варианти, спря млада жена с майка си! Те предложиха да ме дърпат! Никой нямаше кабели за предаване на ток. Спря друг млад мъж който имаше и кабели и доброто желание да помогне! Бях загубил вярата в отзивчивоста на българина но днес си я върнах! Вярата в доброто никога не трябва да се губи! Защо трябва човек да закъса за да се върне към нормалното!
  Извинявам се за дългия изказ!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK