България без цензура агитира с деца

Събота сутрин. С нагласа за хубав съботен ден отидохме с децата в парка "Заимов". Отдалеч чуваме някаква забава пред главния вход на театър "София" – оказва се предизборно мероприятие на "България без цензура" (ББЦ). Нормално, все пак е 17 май, седмица преди изборите. Децата се качват на въртележката пред театъра. Докато се въртят децата, жената, която държи въртележката и стрелбището, ни препоръчва "отидете там, дават подаръци за децата", с което ме накарва да обърна внимание на събитието, което предпочитах да игнорирам. <br />
Организацията на агитацията е сериозна. Две шатри, между тях силна озвучителна уредба, комплект барабани и друга подобна подготовка за купон. В радиус 200 метра 30-на младежи с тениски на ББЦ раздават печатна пропаганда и балони. Шатрите са позиционирани непосредствено пред голям пясъчник. До пясъчника има клоун и аниматор, част от агитмероприятието, които се опитват да привлекат вниманието на децата, след което ги водят до шатрата на ББЦ, за да им дадат бонбонки, балончета и знаменца. В много от случаите без изобщо да потърсят съгласието на родителите. Ако това не е политическа агитация, директно насочена към деца, няма кое. <br />
С цел документиране на нарушението снимам с телефона си видео – децата, клоуна, аниматора. Тръгнах да търся кой отговаря за мероприятието. Стигнах до господин на видима възраст около 50 години, със светлокафяво яке, който отказа да се представи. За сметка на това твърдеше, че не правят нищо нередно, и настояваше да не снимам иначе публичното мероприятие. Появи се госпожа с дете, която претендираше, че съм снимал нея и детето й без нейно съгласие, и настоя да изтрия филма. Като примерен гражданин го изтрих и заснех втори, които не включва тази госпожа и детето й. Господинът с коженото яке се ядоса и тръгна да търси полиция. Аз пък набрах 112 и също се свързах с 5-о районно, което се намира на 200 метра от местопроизшествието. Още докато се опитвах да обясня на дежурния в какво се състои проблемът от някъде се появиха 5-има полицаи. Говорих с най-старшия 10-ина минути – докрай твърдеше, че тяхната роля там е само да гледат да няма безредици. Обясних му в какво се състои нарушението на закона, което извършват агитаторите от ББЦ - той каза нещо в стил "аз откъде да знам дали клоунът е с тях". Отговорих му, че просто трябва да "провери обстоятелствата", като отиде до клоуна, който в този момент беше на 10 метра от нас. Полицаят неколкократно отказа. Поисках да подам официален сигнал – казаха ми, че мога да го направя само ако отида в районното. Опитахме се да се свържем с ЦИК – на страницата й има само лични телефони на членовете, никой не вдигаше събота сутрин в 11:00 седем дни преди изборите. Междувременно агитзабавата продължаваше. По високоговорителите хората от ББЦ правеха някакъв вид викторина с подаръци за деца, която ехтеше в целия парк. Пред сцената стояха повече от 5 полицаи, които не виждаха нищо нередно в това. Отидохме до 5-о районно и подадохме два сигнала (за по-сигурно…). Обясниха ни, че няма смисъл да ги подаваме. Ние настояхме и ги приеха. Казаха, че ще бъдат препратени по компетентност на Комисията за защита на децата.<br />
За Бареков това не е прецедент, вижте - http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/04/17/2283871_agenciiata_za_zakrila_na_deteto_moje_bi_proveriava/.<br />Линк към видео: http://youtu.be/w2xV9p4CzIc<br />
Клоун на изборно събитие на ББЦ води дете към шатра за да му даде бонбонки и подаръци в рамките на политическа агитация, насочена пряко към деца. Снимката е кадър от филмче.

© Атанас Киряков

Събота сутрин. С нагласа за хубав съботен ден отидохме с децата в парка "Заимов". Отдалеч чуваме някаква забава пред главния вход на театър "София" – оказва се предизборно мероприятие на "България без цензура" (ББЦ). Нормално, все пак е 17 май, седмица преди изборите. Децата се качват на въртележката пред театъра. Докато се въртят децата, жената, която държи въртележката и стрелбището, ни препоръчва "отидете там, дават подаръци за децата", с което ме накарва да обърна внимание на събитието, което предпочитах да игнорирам.
Организацията на агитацията е сериозна. Две шатри, между тях силна озвучителна уредба, комплект барабани и друга подобна подготовка за купон. В радиус 200 метра 30-на младежи с тениски на ББЦ раздават печатна пропаганда и балони. Шатрите са позиционирани непосредствено пред голям пясъчник. До пясъчника има клоун и аниматор, част от агитмероприятието, които се опитват да привлекат вниманието на децата, след което ги водят до шатрата на ББЦ, за да им дадат бонбонки, балончета и знаменца. В много от случаите без изобщо да потърсят съгласието на родителите. Ако това не е политическа агитация, директно насочена към деца, няма кое.
С цел документиране на нарушението снимам с телефона си видео – децата, клоуна, аниматора. Тръгнах да търся кой отговаря за мероприятието. Стигнах до господин на видима възраст около 50 години, със светлокафяво яке, който отказа да се представи. За сметка на това твърдеше, че не правят нищо нередно, и настояваше да не снимам иначе публичното мероприятие. Появи се госпожа с дете, която претендираше, че съм снимал нея и детето й без нейно съгласие, и настоя да изтрия филма. Като примерен гражданин го изтрих и заснех втори, които не включва тази госпожа и детето й. Господинът с коженото яке се ядоса и тръгна да търси полиция. Аз пък набрах 112 и също се свързах с 5-о районно, което се намира на 200 метра от местопроизшествието. Още докато се опитвах да обясня на дежурния в какво се състои проблемът от някъде се появиха 5-има полицаи. Говорих с най-старшия 10-ина минути – докрай твърдеше, че тяхната роля там е само да гледат да няма безредици. Обясних му в какво се състои нарушението на закона, което извършват агитаторите от ББЦ - той каза нещо в стил "аз откъде да знам дали клоунът е с тях". Отговорих му, че просто трябва да "провери обстоятелствата", като отиде до клоуна, който в този момент беше на 10 метра от нас. Полицаят неколкократно отказа. Поисках да подам официален сигнал – казаха ми, че мога да го направя само ако отида в районното. Опитахме се да се свържем с ЦИК – на страницата й има само лични телефони на членовете, никой не вдигаше събота сутрин в 11:00 седем дни преди изборите. Междувременно агитзабавата продължаваше. По високоговорителите хората от ББЦ правеха някакъв вид викторина с подаръци за деца, която ехтеше в целия парк. Пред сцената стояха повече от 5 полицаи, които не виждаха нищо нередно в това. Отидохме до 5-о районно и подадохме два сигнала (за по-сигурно…). Обясниха ни, че няма смисъл да ги подаваме. Ние настояхме и ги приеха. Казаха, че ще бъдат препратени по компетентност на Комисията за защита на децата.
За Бареков това не е прецедент, вижте - http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2014/04/17/2283871_agenciiata_za_zakrila_na_deteto_moje_bi_proveriava/.
Линк към видео: http://youtu.be/w2xV9p4CzIc
Клоун на изборно събитие на ББЦ води дете към шатра за да му даде бонбонки и подаръци в рамките на политическа агитация, насочена пряко към деца. Снимката е кадър от филмче.Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Децата не гласуват. А докато станат на възраст за гласуване, ББЦ сигурно отдавна ще е в историята.
  Какъв точно е проблема?

  Мачкай климатичния чейндж!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2103 Разстроено

  Клоуна не е клоун ,
  а клоунка с балкони .
  -------------------
  Отказа да приемат сигнал е начин за намаляване изобщо на отчетената престъпност !
  А за милицията на йОвчев ,
  какво ли има смисъл да се говори !
  Тях ги интересува само заплатата ,
  която НИЕ ИМ ПЛАщАМЕ !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 4. 4 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  Браво на автора за гражданската му позиция, и за упорството

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 5. 5 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  Нали се сещате защо Капута все пак ще вземе някой глас? Защото има много капути... и сред полицаите и сред младите дето са облекли негови фланелки и дори симпатичния клоун. Трябва човек да има малко чувство за чест и достойнство и два грама акъл в чутурата и ако е от младите да е по-информиран и по-мислещ, ако е клоун да не се продава за 20 лева на явно нечистоплътни креатури, ако е полицай... е там чест и достойнство няма, те могат да са дупедавци колкото си искат.

  Няма шики-мики.
 6. 6 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 808 Весело

  Всъщност... имаме ли полиция!? Някой да се сеща за адекватна полицейска намеса напоследък? Превърнаха полицаите в някакви застинали в поза манекени, чакащи нещо си и непредприемащи нищо никога и по никакъв повод. А, да! Те такива станаха покрай висенето около парламента ни. Все пак не са пребили автора на новината, което си е напредък. Вярно е, че децата не гласуват, но умилените им родители и роднини го правят. А акъл у България много не остана.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#1] от "Bulgarische Motoren Werke":

  [quote#1:"Bulgarische Motoren Werke"]Какъв точно е проблема? [/quote]

  Проблема е, че има закони и те трябва да се спазват.
  И то най-вече от тези дето искат да управляват.
  Браво на автора, че отстоява позиция!

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 9. 9 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Правилно насочена кампания !
  Тези ,които вярват на лъжите Барекови ,са мисленето и Знанията на деца ,лишени от всякакъв опит и мисъл за бъдеще ,вярващи в Дядо Коледа и щъркела .
  Жалко е друго ,жалко е ,че децата се радват на бонбонки и кебапчета ,но родителите трябва да ги купуват !

 10. 10 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  Дано да остане като неприятно явление в миналото.

 11. 11 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  Хората за пари на маймуни се обръщат.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 12. 12 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1060 Неутрално

  [quote#6:"moriarti"]Всъщност... имаме ли полиция!? Някой да се сеща за адекватна полицейска намеса напоследък? [/quote]

  Не. Не. Продължават тъпите милиционерски номера. Появява се полиция и почва да разпитва подалия сигнала с цел да го накара да млъкне. Старшия на групата се прави на луд и вика "че откъде да знам клоуна дали е с тях" Не бе... клоуна се е появил от въздуха и пак там ще се върне. Не приемат сигнали, препращат ги в районното. И естествено не вземат никакви мерки срещу агитиращите, полицията е там да пази ББЦ, не да уйдисва на недоволни граждани. От своя страна в районното ти обясняват най-учтиво че няма смисъл да подаваш сигнал и като все пак подадеш ти казват че ще го препратят явно намеквайки че сигнала е безсмислен и нищо няма да се получи от проверката.

  Защото са социалисти.

  Няма шики-мики.
 13. 13 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2839 Неутрално

  Вижда се как доста кинти за инвестирани в дудучето.... предполагам за бадева.

 14. 14 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2839 Неутрално

  До коментар [#5] от "Черен Гологан":

  С гласовете от платените си "сътрудници" доникъде няма да стигне....най-много 0.5%.
  За повече ще трябва да мобилизира хорицата от малките населени места, кибичещи по цял ден пред телевизорите.
  Към тях обаче са се прицелили и повечето от другите партии.

  Клоунът в градината спокойно може да пее "Дудучето е закъсняло с цели 15г. ....." в/у музиката на "Зайченцето бяло"

 15. 15 Профил на 4uk4a
  4uk4a
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Има ли някой от тук пишещите, който ще гласува за тоя олигофрен?

 16. 16 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 808 Весело

  До коментар [#15] от "4uk4a":

  Това е неумстен въпрос. Който може да пише, не би гласувал за подобна креатура. Опитайте с нещо от рода на "който може да смята и не може да пише...". Там ще да е "заровено кучето".

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 17. 17 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1183 Весело

  [quote#15:"4uk4a"]Има ли някой от тук пишещите, който ще гласува за тоя олигофрен? [/quote]
  АЗ!!!

  МАЙТААААП бе, чукча

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 18. 18 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2839 Неутрално

  До коментар [#1] от "Bulgarische Motoren Werke":

  Значи не знам как е в България, но в други страни майките & татковците се влияят от вкуса на децата при избирането на новия автомобил. Демек, купуват този автомобил, който си е харесало детето.
  Затова в рекламите на автомобили много често се използват деца.
  Иначе се сещам следната сценка:
  Наскоро във Франкфурт/Майн имаше ден на отворените врати и можеше да ходиш навсякъде. В един коридор се бяха наредили партиите с рекламни материали и балони за децата. Минава с детето си някакъв костюмиран известен парииец от ХДС и детето взе че си хареса тъмно червен балон на комунистите (Левите) и тръгна с него.
  Партиецът побеля от срам и обяснява на детето как това бил грешния балон и "дай ще идем да ти вземем от онез хубавите тъмно-оранжеви" , но детето се запъна иска си червения.... накрая след кратка схватка той му изтръгна балона от ръката и го пусна са се залепи в тавана.
  Детето се разрева искайки нов червен балон.
  Хората гледат и се хикитат.
  Костюмарът никакво чувство за хумор... голяма работа, че детето е с червен балон.

 19. 19 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1183 Весело

  [quote#12:"Черен Гологан"]Продължават тъпите милиционерски номера. Появява се полиция и почва да разпитва подалия сигнала с цел да го накара да млъкне. [/quote]
  Mилиция, к'во искаш

  Предизборна приказка за деца в комикси:

  http://www.dnevnik.bg/comix/079007/
  http://www.dnevnik.bg/comix/079008/
  http://www.dnevnik.bg/comix/079010/
  http://www.dnevnik.bg/comix/079012/

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 20. 20 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2839 Неутрално

  *** можеше да ходиш навсякъде в кметството.

 21. 21 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2839 Неутрално

  До коментар [#19] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Ами Волен като взе златото и за дудука останаха децата.... Предполагам някоя ПР-агенция е измислила цялото това нещо, подплатено с 500 паурпоинт слайдове....

 22. 22 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  [quote#15:"4uk4a"]Има ли някой от тук пишещите, който ще гласува за тоя олигофрен?[/quote]
  Хммм, има ли въобще някой "пишещ", който ще гласува за него?
  Колко да са грамотните сред избирателите му - една шепа напазарувани безгръбначни.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 23. 23 Профил на pipilonia
  pipilonia
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Шмекеруват, като не могат да измислят нещо по-умно.

 24. 24 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  Е, поне използват клоуни облечени като клоуни.
  Щото досега незаконно използваха клоуни в официални бизнес костюми , а така не е честно.

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8586 Неутрално

  Посредствен човек като Бареков,какво друго да измисли.Страшно е такива като него да се вземат насериозно.

 26. 26 Профил на SStan
  SStan
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Поздравления за автора! Така трябва да сме непримирими!

 27. 27 Профил на Terry bear
  Terry bear
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Тези материали, трябва да бъдат изпратени и до прокуратурата.
  Браво на автора, за постоянството и търпението да се бори с прогнилата ни родна действителност.

  http://www.vaksinite.com/zashto-kolektivniat-imunitet-chrez-vaksini-e-nepostizhima-utopia/
 28. 28 Профил на za1221
  za1221
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Няма да гласувам за фурнаджийска лопата

 29. 29 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Браво на автора , така трябва да се постъпва с тези наглеци
  Чудя се какъв смотльо трябва да си да се разрешиш на детето си да вземе бомбон от тези боклуци, нали е аванта и ще спести няколко стотинки

 30. 30 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 861 Любопитно

  Този клоун да не е Баречко?

 31. 31 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#18] от "Ф.Нинов":

  Коли и избори са две различни неща. Децата по принцип не се интересуват от политика.

  Мачкай климатичния чейндж!
 32. 32 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  До коментар [#29] от "shileto":
  [quote#29:"shileto"]Чудя се какъв смотльо трябва да си да се разрешиш на детето си да вземе бомбон от тези боклуци, нали е аванта и ще спести няколко стотинки [/quote]
  Бонбон нейсе, детето хапва сладичко, но не прави партийна пропаганда.

  Но да изкушаваш дете да вземе балонче с логото на тази...WC (в превод на говорим български "КЕНЕФ" "партия" е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ от страна на кенефчиите За което би трябвало да бъдат санкционирани.

  За родители които дават на детето да носи такъв балон...какво да кажа...'Ми не всеки е способен заради принципи да разплаче детето си Тях не ги съдя!

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 33. 33 Профил на diogen
  diogen
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Радвам се, че някой оценява, и багодаря за добрите думи!

  Вярвам, че такива "неумстности" трябва да се гонят до дупка от всеки от нас. И ще изчезнат Стига да има достатъчно хора, които са склонни да си прецакат съботната сутрин, когато се налага, за няколко години БГ ще стане много по-нормално и още по-хубаво място. Тогава, тогава ... дано, дано
  Гласувайте!

 34. 34 Профил на The Blue Danube
  The Blue Danube
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ф.Нинов":борисов много яко е ядосал мъжът с мустаците, за да хвърля луди пари по клоуни. не му е дал нещо.

  За човека можеш да съдиш по приятелите му.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK