Радост за очите, мъка в душата

Мъката в душата е от гледката на толкоз много паднали узрели (и презрели) джанки, които ще отидат зян...А някой майстор-мераклия такава хубава джанкова ракия може свари от тях...



Ключови думи към статията:

Коментари (85)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 1990 Неутрално

    Джанкова ракия е за аматьори! Професионалистите правят сливова.

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  2. 2 Профил на hodounski
    hodounski
    Рейтинг: 2487 Неутрално

    Ако снимките са от София-забрави!Ще стане оловна ракия,а не джанкова.

  3. 3 Профил на spiegel
    spiegel
    Рейтинг: 1575 Неутрално

    Последния път, когато опитах да си купя анасонлийка в едно средногорско село с много сливи, се оказа, че вече си купуват грозде от полето и правят сливова.

  4. 4 Профил на Realistka
    Realistka
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    До коментар [#3] от "spiegel":

    Доколкото знам най-добра е гроздовата ракия. Тя е с най-ниско съдържание на метилов алкохол.защото в гроздето няма толкова семки и костилки.
    Разбира се, от значение е и спазването на технологична норма, за да се отделят различните фракции и съответни алкохоли в общия проду,кт.

    The best way out is always through Robert Frost
  5. 5 Профил на spiegel
    spiegel
    Рейтинг: 1575 Неутрално

    [quote#3:"spiegel"]сливова[/quote]

    Гроздова, разбира се.

  6. 6 Профил на spiegel
    spiegel
    Рейтинг: 1575 Неутрално

    До коментар [#4] от "Realistka":

    Да, очевидно е така, но много хора остават привързани към вкуса на сливовата.

  7. 7 Профил на На комунист доверие да нямаш
    На комунист доверие да нямаш
    Рейтинг: 488 Неутрално

    До коментар [#3] от "spiegel":

    Ти пак си случил. Защото ако отидеш в Троян да си купиш троянска сливова от Троянския винзавод, вероятно ще си купиш продукт на основата на вносен етилов алкохол.

    Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
  8. 8 Профил на spiegel
    spiegel
    Рейтинг: 1575 Неутрално

    До коментар [#7] от "Лузър СтанишЕвро":

    Там я правят за себе си и съответно - качествена. Но аз не си купих. Не мога да си представя анасонлийката да не е сливова.

  9. 9 Профил на Realistka
    Realistka
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    До коментар [#6] от "spiegel":

    Така е! И трябва да е отлежала в черничево буре!

    The best way out is always through Robert Frost
  10. 10 Профил на Nwabudake Morgan
    Nwabudake Morgan
    Рейтинг: 221 Неутрално

    Джанките ги обичам зелени

  11. 11 Профил на Танас
    Танас
    Рейтинг: 1341 Весело

    Мойше от тия джанки ще излезе такава смрадлива пъруца та чак през две преки ще разберат какво къркочкаш.
    По добре компот сложи на следващия ден след запой ще ти е като манна небесна.

    Цацарoff - Оставка ! >:-)
  12. 12 Профил на bee
    bee
    Рейтинг: 1128 Весело

    Мойше, не посъбра ли малко от тия джанки? Знаеш ли какъв хубав компот става от тях? Като го извадиш от хладилника студен и леко киселичък, еха пей сърце.

    " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
  13. 13 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1341 Любопитно

    До коментар [#4] от "Realistka":


    [quote#4:"Realistka"]Тя е с най-ниско съдържание на метилов алкохол.защото в гроздето няма толкова семки и костилки. [/quote]
    =================
    Съдържанието на метиловия алкохол в една алкохолна напитка няма нищо общо с изходния материал.
    Метиловия алкохол просто е по тежка фракция и се отделя при малко по-ниска температура от етиловия.
    Така че именно тогава е важно да се премине по-бързо през тези 2 до 4 градуса на по-висока температура и то без да загаря джибрите!

    [quote#4:"Realistka"] за да се отделят различните фракции и съответни алкохоли в общия проду,кт. [/quote]
    Така е и при преработката на петрола в реактификационната колона -=- при различни температури се отделят първо тежките -мазут, нафта и после керосина , бензините . . .
    Между другото алкохолна напитка с най-ниско съдържание на метилов алкохол в България се правеше в завод Пектин в квартал Църква на Перник .
    Ябълковата им ракия беше превъзходна и почти цялото производство отиваше за износ

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  14. 14 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 952 Неутрално

    Много приятен плод ако знае човек как да го използва. Става чудесен компот/сок, лятната супа с джанки също не е за пренебрегване. За ракия също става. И всичко това расте под носа ни и е безплатно.

  15. 15 Профил на 8th_ball
    8th_ball
    Рейтинг: 870 Неутрално

    Сега не мога да се сетя за името на разказа от Георги Мишев. Не е важен и сюжетът, просто в този разказ за първи път научих за една колкото нова за мен, толкова и логична употреба на зелената джанка. Нищо особено - просто сок от зелени джанки се използва вместо оцет или лимон за подкиселяване на зелената салата. Трябва да ви кажа, че наистина е върхът!

  16. 16 Профил на 8th_ball
    8th_ball
    Рейтинг: 870 Неутрално

    В допълнение - най лесно се прави този сок, като зелената джанка се обезкости - за това има много чалъми и всеки тях е индивидуален - когото както го кефи. Лично аз правя разрез по "екватора" на джанката, разчупвам и си вадя костилката. След което я прекарвам през пресата за чесън. Пуска много сок - 10-на по-едри джанки са достатъчни да една голяма (за 4 души) салата.

  17. 17 Профил на shileto
    shileto
    Рейтинг: 1074 Неутрално

    Добра реколта, нашата в двора има две три джанки Други години си берях от прозореца, тази само шума

  18. 18 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 914 Весело

    До коментар [#16] от "8th_ball":
    [quote#15:"8th_ball"]нова за мен, толкова и логична употреба на зелената джанка. Нищо особено - просто сок от зелени джанки се използва вместо оцет или лимон за подкиселяване на зелената салата. Трябва да ви кажа, че наистина е върхът! [/quote]
    Господ здраве да ти дава за тази идея След малко излизам да си набера зелени джанки, и довечера ще пробвам как е в зелена салата Голям мързел съм, и ще се опитам с повече джанки без да го обезкостя...Ако не стане-ще инвестирам 5 мин' в обезкостяването на десетина джанки Така или иначе ми взима 30-40 мин да правя салата, още 5 мин' не е страшно

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  19. 19 Профил на Питанка
    Питанка
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    До коментар [#17] от "shileto":
    [quote#17:"shileto"]нашата в двора има две три джанки Други години си берях от прозореца, тази само шума[/quote]
    Нашата - същата.

    "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
  20. 20 Профил на Realistka
    Realistka
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    До коментар [#13] от "Чардо":
    Разбира се, че не си прав!
    Ти държиш да си прав, но не си!
    Аз нямам притенции да съм спец в областта на органичната химия и органичната технология, но съм учила тези предмети, държала съм изпити навремето и поне знам, че метиловият алкохол е най леката фракция! Щом е най-лека, тази фракция се изпарява при най-ниска температура. След това е етиловият алкохол, и след него са пропиловият, бутиловият и т.н.
    Това може много лесно да се разбере, ако се сравнят температурите на кипене. За метиловия това е 64 градуса С , а за етиловия - 78 градуса С. От ясно по-ясно! Значи в първите фракции на дестилата (патоките) има най-високо съдържание на метилов алкохол и сравнително малко на етилов.
    Не държа да съм специалист, но това са истинските неща!

    The best way out is always through Robert Frost
  21. 21 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1341 Весело

    До коментар [#20] от "Realistka":

    ПРАВА СИ БЕ ДУШКО !
    Сбъркал съм като съм написал тежки вместо леки фракции и при варенето на ракии и при преработката на петрола.
    В останалия ми близо 99 % текст да има нещо грешно ?

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  22. 22 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 914 Весело

    До коментар [#1] от "lz2":

    [quote#1:"lz2"]Джанкова ракия е за аматьори! Професионалистите правят сливова. [/quote]

    Може и да си прав Преди 2 г' ми дадоха 2 л' джанкова ракия...толкоз мека и пивка (дори преди разреждането до 42% алк), толкоз ароматична...За туй ме боли душата като гледам що мат'рял отива зян

    До коментар [#2] от "hodounski":

    [quote#2:"hodounski"]Ако снимките са от София-забрави!Ще стане оловна ракия,а не джанкова. [/quote]

    Трето лято зобам всеки ден (през сезона де, юли-август) софийски джанки, нищо ми няма...за сега де?

    До коментар [#11] от "Танас":
    До коментар [#12] от "bee":

    Не съм по компотите, а и съм прекалено мързелив да правя такива "зимнини" Единственото което правя е кисело зеле (нарязано в 5 л' пластмасов буркан), и лятос, щото е чудесно мезе с нулева загуба на време

    А, и разбира се песто (и доматен сос) за спагети, през есента, когато доматите и кервиза поевтинеят чувствително Босилека си го отраствам сам на балкона, свеж от храста, вкусът му е...безбожен

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  23. 23 Профил на dedo pepo
    dedo pepo
    Рейтинг: 1234 Неутрално

    До коментар [#20] от "Realistka":

    Правилно,само че не в патоките,а в първака.

  24. 24 Профил на Firefly
    Firefly
    Рейтинг: 861 Неутрално

    Много е вкусно печено зеле с джанки. Те осигуряват киселото.

    Също така в супа ако се пуснат десетина зелени джанки се получава много хубаво кисело.

  25. 25 Профил на Realistka
    Realistka
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    До коментар [#21] от "Чардо":

    Нямам желание, ДУШКО, да те чета и да те оборвам! Все ми е тая! Но има основополагащи неща, които един химик ги знае и на сън да го питаш. Това е.

    The best way out is always through Robert Frost
  26. 26 Профил на 8th_ball
    8th_ball
    Рейтинг: 870 Неутрално

    До коментар [#18] от "Мойше! Толкоз!!!":

    Пробвай, няма да сбъркаш. Няй хубавото при този сценарий е, че зелената салата продължава да мирише на зелено. И оцетът, и лимонът (според кой както я овкусява), носят интензивен аромат, който до голяма степен подтиска естествения аромат на зеленината. Докато в случая добавяме към зеленото зелено.

    Наистина, някои хора обичат по-киселко, та понякога е необходим допълнителен сок за тях. Както и да е, не е голяма философия, хем че и джанките са безплатни

  27. 27 Профил на Realistka
    Realistka
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    До коментар [#24] от "Firefly":

    Печено зеле с джанки не съм опитвала никога. Как се прави?!
    А за супа - джанките са чудо, наистина!

    The best way out is always through Robert Frost
  28. 28 Профил на Realistka
    Realistka
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    [quote#23:"dedo pepo"]не в патоките,а в първака. [/quote]
    Благодаря за корекцията ! Точно така!

    The best way out is always through Robert Frost
  29. 29 Профил на bee
    bee
    Рейтинг: 1128 Весело

    [quote#22:"Мойше! Толкоз!!!"]Не съм по компотите, а и съм прекалено мързелив да правя такива "зимнини"[/quote]
    Това е прясно сварен компот, не стига до бурканите. Тенджера, джанки, захар според вкуса, вода, вариш и като изстине в хладилника. Много приятно за ядене лятото, сладко-кисело и студено.

    " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
  30. 30 Профил на Realistka
    Realistka
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    До коментар [#23] от "dedo pepo":
    [quote#23:"dedo pepo"]Правилно,само че не в патоките,а в първака. [/quote]
    Благодаря за помощта! Точно така!

    The best way out is always through Robert Frost
  31. 31 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 914 Любопитно

    До коментар [#26] от "8th_ball":

    [quote#26:"8th_ball"]Пробвай, няма да сбъркаш. [/quote]
    Пробвах, и разбира се сбърках Сигурно защото събрах 20тина зелени (недозряли) джанки. И от пресичката за чесън почти не излезе сок, а някаква каша Иначе сокът е бая кисел, джанково кисел такъв...

    Ти имаше предвид поузрели джанки, такива които стават и за ядене? Или...?

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  32. 32 Профил на 8th_ball
    8th_ball
    Рейтинг: 870 Неутрално

    До коментар [#31] от "Мойше! Толкоз!!!":

    ми то на зелената джакта можеш ли да ѝ дадеш определение? Ама недозрелите са си по-кисели, все пак не слушай готови рецепти, ами и съобразявай. Като си видял, че сокът е твърде кисел, защо не го поразреди? Например. А и пресичките за чесън са различни, хем че ги е изобретил още Леонардо да Винчи, оттогава - вариации много. Мояьта също пуска малко каша, но не ми пречи. Проба-грешка, и ще се натаманят нещата Но и съобразявай

  33. 33 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1341 Весело

    До коментар [#25] от "Realistka":


    [quote#25:"Realistka"]Нямам желание, ДУШКО, да те чета и да те оборвам![/quote]
    ========================
    Нашия спор тръгна от твоите думи

    [quote#4:"Realistka"]Тя е с най-ниско съдържание на метилов алкохол.защото в гроздето няма толкова семки и костилки. [/quote]
    На което ти твърдение аз отговорих следното :
    [quote#13:"Чардо"]Съдържанието на метиловия алкохол в една алкохолна напитка няма нищо общо с изходния материал. [/quote]
    Извинявай но и до този момент ти не си ми го опонирала по какъвто е начин.
    Просто игнорира истината и измести спора в нещо което и двамата сме съгласни !
    Само дето аз съм разменил мястото на тежки и леки фракции, и си го признавам за втори път ! НО в описването на процесите сме еднакви, само дето ти ги обогатяваш с цифри

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  34. 34 Профил на joro4900
    joro4900
    Рейтинг: 756 Весело

    Ех, ракийка,ракийка... за какво си мислиме....личи си кои са ни братушките...след време и лавандулов спирт ще ни се прииска...

  35. 35 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1341 Весело

    До коментар [#27] от "Realistka":


    [quote#27:"Realistka"]Печено зеле с джанки не съм опитвала никога. Как се прави?! [/quote]
    =================
    Зелените кисели джанки се слагат само към ястия от прясно зеле за подкиселяване , така както се слагат и доматите към прясното зеле
    А джанките просто се слагат цели в манджата , нямат никаква друга обработка.
    По същия начин се добавят и към зелен фасул яхния/плакия и към всяка постна зеленчукова супа .
    Добър апетит

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  36. 36 Профил на shileto
    shileto
    Рейтинг: 1074 Весело

    До коментар [#35] от "Чардо": Здравей Чардо, а ял ли си туршия люти чушлета с джанки, люти джанки. Накапах се.

  37. 37 Профил на Firefly
    Firefly
    Рейтинг: 861 Неутрално

    До коментар [#27] от "Realistka":

    Нарязва се зеле, намачква се леко със сол, добавя се мазнина и се сипва в тава за печене. Джанките се разпределят. На 1 зелка се слагат около 15-20 джанки. След изпичане, те омекват и лесно се овкусява порцията. Става наистина много приятен летен обяд или гарнитура.

  38. 38 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1341 Весело

    До коментар [#36] от "shileto":

    Здравей приятелю,
    Чушливите Лютета стават най-добре или да се опукат леко или още по-добре с пистолет за горещ въздух, той сваля само ципата !
    И големите капии и те стават с пистолет и няма прегаряне
    По същия начин и с джанките и се прави саламурката : лим.сок/оцет, зехтин/олио, сол, копър,магданоз и чесън.
    Това е за бързо, без да ги чакаме да втасат , а туршията трябва да втаса и е с по-различен вкус , но и двете са чудни !
    Мисело Клеко
    Бахар на Зучки
    Чушливи Лютета

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  39. 39 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1341 Весело

    До коментар [#36] от "shileto":

    Като бях войник1965-та си бях направил един буркан от първия вариант, но ги бях оставил отвътре на прозореца за няколко дена, да се "венчеят" продуктите както казват старите хора , за да стане по-вкусно.
    Но бяхме отишли на кино и влезли в стаята ни , изяли чушлетата и на парче вестник сложили дръжките им на прага на вратата
    Така ли ?
    Отидохме с Теди , купихме си една каса бира , разходихме с нея та да ни видят , че сме си купили бира и се прибрахме .
    На 4 бутилки им отворих внимателно капачките и сипах едно пликче английска сол и ги върнах в касата , а другите пълни бутилки ги скрихме и сложихме празни в касата и на другия ден демонстративно обявихме че отиваме от Банско до Разлог за материали - 7 км
    И като се върнахме да видиш какъв зор и голем уплах !
    Ефекта не е разстройство , а почнва да излиза пеня от устата и носа на пиелия бира с англ.сол !
    Ще ни изяждат чушлетата ли !
    А после като разбрахме кой е бил инициатора , та го почерпихме и "турско" кафе с препечена и стрита на прах коркова тапа !
    Ефекта е около 20 до 30 минути непрекъснато пърдене

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  40. 40 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 1341 Весело

    До коментар [#19] от "Питанка":


    [quote#19:"Питанка"]Нашата - същата[/quote]

    До коментар [#17] от "shileto":


    [quote#17:"shileto"]

    Добра реколта, нашата в двора има две три джанки Други години си берях от прозореца, тази само шума [/quote]
    =====================

    По-старите и от мен казват , че за джанка и циганка НЕ плодородна година няма

    Понеже и аз имам тук под прозореца 2 много хубави джанки , НО тази година , не че не родиха !
    Пак си имаха , но честите силни и бурни ветрове все ги обрулиха , на края и един невиждано силен като градушка дъжд и останаха само за опитване , ако може някой от нас старците тук да се качи
    Има една баба и тя едвам ходи , ама си набавила една кука от арматурно желязо и се мъчи , ама нея огря и нея
    Викам и да дойде от моя балкон , но тя се дърпа
    Хем й се иска , хем не й стиска

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  41. 41 Профил на bilyar
    bilyar
    Рейтинг: 381 Неутрално

    До коментар [#8] от "spiegel":

    в сливовата ракия, а тя е известна в предбалкана - троянско и тетевенско по тия места, НИКОЙ, НИКОГА не се слага анасон.

  42. 42 Профил на bilyar
    bilyar
    Рейтинг: 381 Неутрално

    колкото до джанките, проблема с тях, е, че няма как да се отделят костилките. варят джанки, тия дето немат пари за читав материал, разбирай сливи или грозде.

  43. 43 Профил на Петър Самсонов
    Петър Самсонов
    Рейтинг: 3601 Неутрално

    До коментар [#20] от "Realistka":
    До коментар [#21] от "Чардо":
    Дори и най-скапаната винпромска ракия е по-качествена от най-изпипаната домашна ракия. Причината за това е крайният етап на дестилацията. Никой казан, колкото и добре да е направен, няма т. нар. степен на разделяне, която да успее да отдели в максимална степен метиловият спирт и по-тежките ферментационни алкохоли, които имат наркотично, нервнопатологично и неврнотоксично действие.
    А най-гадният продукт идва от танина...

    “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
  44. 44 Профил на spiegel
    spiegel
    Рейтинг: 1575 Неутрално

    До коментар [#41] от "bilyar":

    Там не слагат, но в Карловско слагат. тъй като през Възраждането мъжете от този регион работели дълги години в Цариград. Правеха анасонлийката с анасон, а по-преси слагаха и сакъз.

  45. 45 Профил на Realistka
    Realistka
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    До коментар [#35] от "Чардо":
    До коментар [#37] от "Firefly":
    Благодаря.Ще опитам!
    Толкова засега, защото белгийците са на голям зор!
    До по-късно!

    The best way out is always through Robert Frost
  46. 46 Профил на Десен екстремист
    Десен екстремист
    Рейтинг: 1021 Неутрално

    [quote#15:"8th_ball"] зелени джанки се използва вместо оцет или лимон за подкиселяване на зелената салата.[/quote]
    За подкиселяване на зелен фасул и гювеч също. Сварени и почистени от костилките, смляни с блендер, подправени с чесън и олио, добавка печени чушки, са нещо като кьопоолу

    "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
  47. 47 Профил на Десен екстремист
    Десен екстремист
    Рейтинг: 1021 Неутрално

    И добавка- анасонлийката не се прави от джанки, а от афъзки, има разлика. Афъзката е по-едра, с малка костилка, която лесно се отделя от месестата част

    "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
  48. 48 Профил на Десен екстремист
    Десен екстремист
    Рейтинг: 1021 Неутрално

    [quote#43:"Депутат 241 - ИЗБИРАЙ УМНО!"]Дори и най-скапаната винпромска ракия е по-качествена от най-изпипаната домашна ракия. [/quote]
    И аз така мисля, освен това сега има страхотни ракии, хем не си падам много по тая напитка

    "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
  49. 49 Профил на bilyar
    bilyar
    Рейтинг: 381 Неутрално

    До коментар [#44] от "spiegel":

    карловско е последното място, което човек в БГ ще асоциира със сливовата ракия. което не пречи да се вари такава и там.
    просто това изречение:

    "Не мога да си представя анасонлийката да не е сливова."

    е нонсенс. традиционната сливова ракия в предбалкана се вари от местните сортове и кюстендилска синя слива и анасона, няма нищо, ама нищо обшо с нея.

  50. 50 Профил на BiGman1
    BiGman1
    Рейтинг: 2546 Весело

    Мойше като гледам на снимката много материал се зяносва...събирай сложи им захар и след две седмици с тенджерата под налягане ще изкараш поне един литър джанковица...

  51. 51 Профил на Калибър
    Калибър
    Рейтинг: 1135 Весело

    До коментар [#50] от "BGman1":

    Това е много бачкане...изтощително е...
    Ей го магазина, може и на прибежки до там за фитнес...

    Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
  52. 52 Профил на BiGman1
    BiGman1
    Рейтинг: 2546 Весело

    До коментар [#51] от "калибър":

    Ай на бас, че от магазина не мож си купи джанкова ракия...

  53. 53 Профил на Калибър
    Калибър
    Рейтинг: 1135 Весело

    До коментар [#52] от "BGman1":

    Ша загубиш, не се лови с мен!
    Два вида, едната е 45%, Манастирка, сръбска. Благодат...

    Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
  54. 54 Профил на BiGman1
    BiGman1
    Рейтинг: 2546 Весело

    До коментар [#53] от "калибър":

    На нашия магазин у село няма...

  55. 55 Профил на Γαλλα
    Γαλλα
    Рейтинг: 1341 Любопитно

    [quote#52:"BGman1"] от магазина не мож си купи джанкова ракия...[/quote]

    Хахаха...а дамаджанкова, дали...???

    Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
  56. 56 Профил на BiGman1
    BiGman1
    Рейтинг: 2546 Весело

    До коментар [#55] от "Γαλλα":

    Правена от малки дамаджанки ли?

  57. 57 Профил на Калибър
    Калибър
    Рейтинг: 1135 Весело

    До коментар [#55] от "Γαλλα":

    Сега ме закопа. Тук няма дамаджани. Никога не съм виждал.

    Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
  58. 58 Профил на ytrewq
    ytrewq
    Рейтинг: 594 Весело

    Оффффффф ....я стига бре ! Оставете джанките на страни ! Аз да ви налея малко домашна кайсиева..........Ха наздраве ! Барем стискате палци за ''Лалетата'' !

  59. 59 Профил на Калибър
    Калибър
    Рейтинг: 1135 Весело

    До коментар [#58] от "ytrewq":

    Сега ме поля със студена вода. Нямаш сърце...
    Това е деликатес.

    Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
  60. 60 Профил на BiGman1
    BiGman1
    Рейтинг: 2546 Любопитно

    До коментар [#58] от "ytrewq":

    А, ти си имал кайсиева...а искаш да ти пращам...май само заради жената е било...

  61. 61 Профил на ytrewq
    ytrewq
    Рейтинг: 594 Весело

    [quote#59:"калибър"]Сега ме поля със студена вода. Нямаш сърце...
    Това е деликатес. [/quote]

    До коментар [#59] от "калибър":

    Съжалявам много Калибре......,но това е истината ! Всяка година наливаме минимум 100 л. кайсиева, тройно сливова и грозданка....! На наздраве ! Овощната градина край няма ....!

  62. 62 Профил на ytrewq
    ytrewq
    Рейтинг: 594 Весело

    [quote#60:"BGman1"]А, ти си имал кайсиева...а искаш да ти пращам...май само заради жената е било...[/quote]

    До коментар [#60] от "BGman1":

    Най-накрая загря - албански реотан....!

  63. 63 Профил на bee
    bee
    Рейтинг: 1128 Весело

    [quote#58:"ytrewq"]Аз да ви налея малко домашна кайсиева[/quote]
    Охохо, кайсиева. На такава и аз кълва. Ако спретнеш и една хубава салатка ше стискам палци, за който кажеш.

    " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
  64. 64 Профил на BiGman1
    BiGman1
    Рейтинг: 2546 Весело

    До коментар [#62] от "ytrewq":
    Чи казвай направо бе...кво го усукваш кат килифарски циганин...аз от когга се чудя на кого да я харижа...

  65. 65 Профил на Калибър
    Калибър
    Рейтинг: 1135 Весело

    До коментар [#61] от "ytrewq":

    Това е хубаво. Така традицията се запазва. Това ми е една от любимите ракии. Като дете ми разрешаваха да топна пръстче в чашата.

    Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
  66. 66 Профил на bee
    bee
    Рейтинг: 1128 Весело

    [quote#64:"BGman1"]аз от когга се чудя на кого да я харижа...[/quote]
    Кое, ракията или жената?

    " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
  67. 67 Профил на ь
    ь
    Рейтинг: 1143 Разстроено

    Поркате си и се кефите ... пък аз съм пак на безалкохолно ... мъка много има по света
    Аз си падам основно по гроздова

    простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
  68. 68 Профил на ytrewq
    ytrewq
    Рейтинг: 594 Весело

    [quote#63:"bee"]Охохо, кайсиева. На такава и аз кълва.[/quote]

    До коментар [#63] от "bee":

    OК, проблеми нямаш.....салатката -по личен избор ,наливам колкото цака душа ти ! Не съм скрънза ! Имаш на разположение и басейн ,зелена морава.....за освежаване ,разхлаждане ! Стягай дружинката и......чакам с нетърпение !

  69. 69 Профил на BiGman1
    BiGman1
    Рейтинг: 2546 Весело

    До коментар [#66] от "bee":

    Жената бе...как да си харижа ракията...и никакви рекламации не приемам...

  70. 70 Профил на bee
    bee
    Рейтинг: 1128 Любопитно

    [quote#67:"ь"]пък аз съм пак на безалкохолно[/quote]
    Що, да не си на антибиотик?

    " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
  71. 71 Профил на bee
    bee
    Рейтинг: 1128 Весело

    До коментар [#68] от "ytrewq":

    Е-е-е-е-е душичка си ти.


    [quote#69:"BGman1"]Жената бе...как да си харижа ракията...[/quote]
    Знаех си, подозирах те от известно време.

    " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
  72. 72 Профил на bora bora
    bora bora
    Рейтинг: 1050 Неутрално

    До коментар [#1] от "lz2":
    Ти ме умря бе Еньо!
    Ние в нашия край от джанките варим сливова ракия!
    Двойно препечена м м м м м елексир за за душата,а как ти отваря очите!?!?!

  73. 73 Профил на ь
    ь
    Рейтинг: 1143 Неутрално

    До коментар [#70] от "bee":Нек'в вирус ме набара и уж се оправих, ама нещо ми е "свинско" ... скапана работа

    простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
  74. 74 Профил на bee
    bee
    Рейтинг: 1128 Неутрално

    До коментар [#73] от "ь":

    Ех, как те разкрих веднага. Да се оправяш, скоро.

    " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
  75. 75 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 914 Весело

    [quote#50:"BGman1"]Мойше като гледам на снимката много материал се зяносва...събирай сложи им захар и след две седмици с тенджерата под налягане ще изкараш поне един литър джанковица...[/quote]
    Не съм подходящият човек за това Ама като чета тука за разни кайсиеви...Малеее, плаче ми се от завист

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  76. 76 Профил на ь
    ь
    Рейтинг: 1143 Весело

    Я да кажа едно здравей и на минусчията ... ха добре наминал да на уважиш ))

    простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
  77. 77 Профил на Калибър
    Калибър
    Рейтинг: 1135 Весело

    До коментар [#76] от "ь":

    Ти го накефи, браво!
    Дали си е дръпнал ръчката на катапулта?

    Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
  78. 78 Профил на BiGman1
    BiGman1
    Рейтинг: 2546 Любопитно

    До коментар [#72] от "Да бе да":


    [quote#72:"Да бе да"]Ние в нашия край от джанките варим сливова ракия! [/quote]
    Вие големи специалисти ще дойдете по вашия край...от джанки да правите сливова ...а от моркови правите ли сливова ракия?

  79. 79 Профил на ytrewq
    ytrewq
    Рейтинг: 594 Весело

    [quote#64:"BGman1"]Чи казвай направо бе...кво го усукваш кат килифарски циганин...аз от когга се чудя на кого да я харижа... [/quote]

    До коментар [#64] от "BGman1":

    Иди разправяй пак ,че само веднъж си харизал жената.......и много си лесен .....за една ракие ,кой знае още к'во ли харизваш!

    В кръчмата:
    - Две жени едва не се сбиха за мен.
    - Айде, бе!
    - Едната викаше: “Вземи си го!”, а другата: “За какво ми е!”.

  80. 80 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 914 Неутрално

    До коментар [#76] от "ь":


    [quote#76:"ь"]Я да кажа едно здравей и на минусчията ... ха добре наминал да на уважиш ))[/quote]
    Минусчията тука е пътьом Вижте к'ви ги нацъкал в една от темите за Григор:
    http://www.dnevnik.bg/sport/2014/07/05/2337911_grigor_dimitrov_specheli_surcata_na_uimbuldun_idva_red/

    Като твърдях навремето че във форума има душевно болни, не ми вярваха. Те го доказателството

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  81. 81 Профил на ytrewq
    ytrewq
    Рейтинг: 594 Весело

    [quote#75:"Мойше! Толкоз!!!"]Не съм подходящият човек за това Ама като чета тука за разни кайсиеви...Малеее, плаче ми се от завист [/quote]

    До коментар [#75] от "Мойше! Толкоз!!!":

    Недей да рИвеш Мойше....Заповядай при нас и си налей ,колкото искаш !Ха наздраве !

  82. 82 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 914 Любопитно

    [quote#68:"ytrewq"]салатката -по личен избор ,наливам колкото цака душа ти ! Не съм скрънза ![/quote]
    Да попитам, плахо...Това виртуално наливане ли е или реално?
    До коментар [#68] от "ytrewq":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  83. 83 Профил на ytrewq
    ytrewq
    Рейтинг: 594 Весело

    [quote#82:"Мойше! Толкоз!!!"]Да попитам, плахо...Това виртуално наливане ли е или реално? [/quote]

    До коментар [#82] от "Мойше! Толкоз!!!":

    Тц,тц,тц.......а според теб ? ''Реално''... всичко е подредено в мазата , по-години ......!

  84. 84 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 914 Любопитно

    [quote#81:"ytrewq"]Заповядай при нас и си налей ,колкото искаш !Ха наздраве ![/quote]
    Не ме навивай, че съм много слабохарактерен за такива неща Къде, долу горе, е това "у нас"?
    До коментар [#81] от "ytrewq":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  85. 85
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK