Въпросите, които поражда този случай са не дали някой, някъде, някога паркира неправилно, а защо държавен служител чувства безнаказаност при неспазване както на формалните закони, така и на моралните, неписани такива? Кой би платил евентуалната глоба, ако се предположи, че автомобилът е служебен, т.е. на споменатата държавна структура? Защо няма достъпен контакт до контролния орган? Защо няма възможност за обратна информация? Защо трябва да се заема линията и времето на операторите на национален телефон 112 с такива ежедневни, несвързани пряко със сигурността и здравето на хората проблеми? Какъв е "материалът" в държавните и общински служби? Какъв е човешкият "материал" в държавата ни въобще? В какъв "материал" въобще се очаква да се превърнем при липсата на контрол и съдействие дори на такова елементарно ниво? Има ли въобще смисъл да си търсим правата, или целта е точно да не си ги търсим? В описания случай автомобилът попречи единствено на жената, която чисти пред входа да си свърши работата, а в други случаи?

© лично направена

увеличи
, 6450
Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на leeroy
  leeroy
  Рейтинг: 221 Разстроено

  Нвсякъде е едно и също - проблема е че с мирни действия явно няма да се научат ...

 2. 2 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Това е национална черта - бракмата трЕбва да е у входа, хола, детската стая най-добре. Сякаш всички шофьори са инвалиди. Може да няма къде да играят децата им, да се разхождат кучетата им (и другата домашна гад), да няма къде да поседнат на биричка и кебапче, къде да подишат аромата на цъфналите дървеса… НО бракмата да е отпредИ.

  Ще дойдат времена (и те не са далече), когато населените места, в които е забранено влизането на бракми, ще са най-желани.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 3. 3 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Ами в нормалните държави си има служители които на такива автомобили правят снимка, пишат акт който веднага по електронен път е регистриран и го поставят на предното стъкло. Плаща го собственика на автомобила и никой не се интересува дали той го паркирал или го е дал на някой. Ако не плати в срок подгонва го съдия изпълнител и глобата става още по-солена. Ако се въведе нещо такова у нас, проблемът ще се разреши доста бързо.

 4. 4 Профил на bad_religioner
  bad_religioner
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#0:"сн.3/5"]...субектът, който отказва да се съобрази с правото на достъп на 25 души(60% от които пенсионери), който показва най-малкото дефицит във възпитанието си, който отказва да се съобрази с формалното законодателство, е служител на бюджетна издръжка...[/quote]

  ...— Всички пътища водят към държавната служба. Обърни се към майката-държава и тя ще те накърми. Всяко двадесет и шесто число ще ти поднася тя гръдта си, ти ще прилепяш само устни о нея и ще бозаеш и няма да имаш грижа за нищо.
  — Но — противях се аз — нима трябва обезателно на държавна служба да постъпя?
  — Е, държавата те е изучила, редно е тя да ти плати и за учението ти. Да не мислиш, че твоята диплома има някаква стойност, която може да се заложи в заложната банка или да се котира на борсата. Не, брат, стойност тя има само за държавата.
  Опитът си е опит и трябва да му се подчиняваме. В един хубав ден аз похлопах на държавната порта. Прие ме от името на държавата човек с осигурено служебно положение и подбрадник от мазнини, придобит от него в качеството му на държавно кърмаче. Представих му дипломата си, той я погледна небрежно, измери ме с поглед и каза:
  — Няма място. Имаме достатъчно чиновници!
  Върнах се отчаян. Казаха ми обаче, че държавата има няколко врати, а не само една, както бях мислел аз дотогава. Изредих всички врати и навсякъде заварих хора с обезпечено служебно положение и с обезпечен подбрадник от мазнини. Всички те хвърлиха по един бегъл поглед върху дипломата ми и навсякъде ми казаха:
  — Нямаме места. Имаме достатъчно чиновници!
  В разочарованието си аз си спомних отново за опита и отидох при него.
  — Държавата не ме иска.
  — Хлопа ли на вратите й?
  — Да!
  — На всички врати?
  — На всички!
  — И какво ти казват?
  — Нищо. Имам впечатление, че моята диплома ги смущава.
  — Може би, много е възможно! — каза опитът, размишлявайки. — Да, забравих да ти кажа, че това би могло да бъде пречка. Държавата не почита особено образованието, напротив, много повече се цени невежеството. Университетската диплома се счита за най-голям лукс в Сърбия. Ами виж какво, почукай още веднаж на същите врати, само че чуй ме: мълчи като риба за дипломата. Кажи им, че си неграмотен, че само си помирисал какво е това училище. Ще видиш, навсякъде ще те посрещнат добре, ще те назначат, ще ти предлагат работа.
  Отново обнадежден, аз пъхнах университетската диплома под хастара на палтото си и похлопах пак на държавната врата.
  — Господин началник — започнах аз много предпазливо, да не би човекът с обезпечения държавен подбрадник от мазнини и с обезпечено служебно положение да познае по някоя моя дума, че съм свършил университет, — дошъл съм да търся служба.
  — Какво си завършил?
  — Ами … прогимназия, ама нямам диплома.
  — Грамотен ли си?
  — Не много, но ще се науча.
  — Разбира се, разбира се — отговори началникът. — Ако бъдеш старателен, ще се научиш. Аз съм свършил само втори клас, пък какво ми е.
  По такъв начин аз постъпих на държавна служба като практикант и положих всички усилия да проявя колкото се може повече неграмотност, която ми осигуряваше блестяща кариера. И аз наистина щях да направя кариера, ако моите колеги, останалите чиновници, не бяха надушили отнякъде, че съм завършил университет. Те ме наклеветиха на началниците. По тая причина шефовете ме взеха на око. Началникът дори каза, че аз съм фалшификатор, който е преправил една университетска диплома в свидетелство за завършен трети клас. Започнаха да ме преследват и най-после ме изгониха.
  Но от момента, когато разбрах вече по какви пътища се получава служба, аз не се поддавах така лесно на отчаяние. Оставих да мине известно време, докато правителствените среди забравят, че съм свършил университет, и отидох при един началник от друго ведомство.
  — Господин началник — започнах аз да излагам е чинопочитание молбата си.
  — Какво си работил досега?
  — Ами … бях младши подофицер.
  — Учил ли си нещо?
  — Малко нещо… във войската.
  — Това е достатъчно, брат, напълно достатъчно. И аз бях жандармерийски поручик, пък ето ме днес, слава богу! Ако Карагеоргиевите въстаници бяха грамотни, тая страна и до днес нямаше да бъде свободна.
  — Точно така! — възхитен възкликнах аз.
  Отново постъпих на държавна служба и може би щях да ида далече, ако пак не бе подета същата страхотна кампания срещу мене. Най-напред започнаха да изпращат анонимни писма на министъра, в които му донасяха, че аз съм завършил университет. След това „Гласник“, вестникът на служителите от нашето ведомство, започна открито да пише: „Не може да има напредък в нашето ведомство, докато в него се вмъкват хора, които са завършили университет.“ По-нататък това движение взе още по-широки размери и в Народното събрание бе поставен лаконичният въпрос: „Известно ли е на господин министъра, че се е промъкнал в една държавна служба човек, завършил висше образование?“

  След всичко това за мен, разбира се, не можеше да има повече място там и в един хубав ден аз се намерих отново на улицата с моята Q. b. f. f. f. s. За да успокоя съвестта си, дадох да я сложат в рамка и я закачих на стената край една друга диплома, която удостоверяваше, че съм приет за член на някакво си певческо дружество.
  ...
  http://chitanka.info/text/3524/21

 5. 5 Профил на agl52316780
  agl52316780
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#2] от "moriarti":

  Те тогава тия с бракмите - лексуси, мерджани и беемвета пак ще са там. то тия спасение няма, защото кинтите са в тях и могат да си купят всичко желано и то далеч преди теб. А бракмите са символ на статус

 6. 6 Профил на edmund0
  edmund0
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Въперки че съм противник на всякакви теории за конспирации, имам усещането, че нарочно се оставя всеки да паркира където му падне, за да могат хората да свикват с беззаконието.

 7. 7 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3608 Неутрално

  До сега двеста пъти да съм му я надраскал....
  Тогава сам ще си я премести.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 8. 8 Профил на vlplbl
  vlplbl
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Очаквам с нетърпение коментара на циника

 9. 9 Профил на doristenedi
  doristenedi
  Рейтинг: 221 Весело

  Ако Добрич не беше толкова далеч от мен щях да му цепна гумите на този бай ганъо

  Ако все още не си проверил това, което твърдиш - е хайде де провери го!
 10. 10 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 221 Неутрално

  И какво значение има, че е државен служител, мутра, бизнесмен или хамал? Не започна ли да ви писва от такива банални истории и възмущения. Трябва ли действително да се занимава дневник.бг с историята на един, очевидно според колата беден работник, който едва ли бачка за над 400-500 лв. на месец? Но не, щом е държавен служител, аз го храня, а той няма да ме слуша ... няма да стане по неговата. Аз ще ида, ще се оплача, все едно в спалнята ми е паркирал и ще го направя за смях ... ще яде той на държавна хранилка.
  Пълно е със заядливци на тоя свят, повечето са бабки в градския, които търсят с кой да се скарат, но има и такива и по блоковите площадки. Намери си начин, не се жалвай за глупости в 112, мисля че сам си разбрал абсурдността на случая.

 11. 11 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 814 Неутрално

  http://dobrich.mvr.bg/Admin_Uslugi/Patna_policia/default.htm

  The page cannot be found
  The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

  Как да не им се радваш? 1 млрд, че и отгоре, а на ОДМВР се отварят само началните страници, даже не на всички.

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 12. 12 Профил на motao
  motao
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#10] от "xax":
  Какво е решението, което трябва да бъде намерено според теб? Саморазправа?
  Очевидно е, че има проблем, системата така "работи", че да поощрява извършителите на нарушения. Като отказва да работи със сигнали от такъв вид, КАТ казва на нарушителите, че работи за тях. Гражданите, на които не има харесва това, са "заядливци", "бабки, които търсят с кой да се скарат", нали така.

 13. 13 Профил на wolfbul
  wolfbul
  Рейтинг: 221 Гневно

  Режи му гумите и пак да заповяда !!!

 14. 14 Профил на subsonic
  subsonic
  Рейтинг: 599 Неутрално

  Саморазправата (пирон по боята, рязане на гуми) е проява на същата тази селяния, която кара въпросният субект да паркира където му скимне, но в друга форма.

  Пак е един вид "извисяване" над закона, тарикатлък и т.н.

  Просто трябва да се научат службите да работят, т.е. ние трябва да ги научим.

  Да преследваме отговорните органи дотогава, докато си свършат работата. Безспорно, в началото ще бъде трудно.
  Но пък веднъж свикнали, нещата ще тръгнат по-гладко.

 15. 15 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Мисля че всичко е много просто - на такива до като няма кой да им бръкне в г*за с ефективна глоба - все по-нагли ще стават.
  Но както знаем държавните институции не работят.

 16. 16 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Щом е по линия на земеделието няма начин да не е от ДПС и за това е нагъл От време на време изпускайте по едно яйце от балкона или кисело мляко, като запече ще му дойде акъла

 17. 17 Профил на motao
  motao
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#16] от "shileto":
  Въпросът не е дали този е по линия на някакаква политическа сила и коя, а дали е склонен или не, да демонстрира "възпитанието" и "характера" си И на работното си място, както ги демонстрира в ежедневието си. И дали това е в услуга на обществото, което му плаща, за да работи в полза на интересите му... Но това, разбира се са риторични въпроси...

 18. 18 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  До коментар [#17] от "motao":
  Демонстрира го защото има гръб и се чувства недосегаем да демонстрира възпитанието си

 19. 19 Профил на kokoto2
  kokoto2
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#13] от "wolfbul":

  В днешно време малко шофьори имат помпа в колата си(включително и аз нямам). Две кибритени клечки и изпускаш две гуми. Нека после онзи ги търкаля до близката бензиностанция.

  Но да предположим, че някой те издаде - няма да ти се наложи да плащаш за нанесени щети...

  Пишете грамотно на кирилица! Shift + ь = ѝ
 20. 20 Профил на razbi.r_v.am
  razbi.r_v.am
  Рейтинг: 426 Неутрално

  http://dobrich.mvr.bg/contactus.htm

  аз им писах, а вие?

  "Нещастието, мракът и невежеството съществуват само в отсъствието на любовта."
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.