Паркирането пред сградата на Столичната община

Обикновено (дори в България) сградите на общинските администрации са тежки, с лека попмпозност, излъчващи респект. Нека да видим как е в София.

Сградата на Столична Община (в която не се намират всички нейни направления, а само част от тях) е на ул. Московска, до Ал. Невски. Вярно, не е на площад, но има начини пространството пред нея да се осмисли. На тази снимка "осмислянето" се състои в "грижа за човека" - има хубави пейки, вносни кашпи с цветя, служебни паркоместа (успоредно паркиране) и паркомясто за хора в затруднено положение. Дръвчетата са новозасадени, уличната лампа е позакърпена, има часовник за информация на изпусналите работното време граждани, даже и рампа на входа има (не се вижда на снимката). Невероятно, но факт - тротоарът е запазен в оригиналната си ширина (макар и със старички плочки). На този фон, климатиците на фасадата са като дребно заяждане.Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK