Резерват "Камчийски пясъци" - поглед отблизо

Може би единственият незастроен резерват по нашето Черноморие (макар че и за там има апетити и "идеи за екологично строителство").<br />
<br />
За съжаление една разходка по плажа ни навежда повече на тъжни мисли, отколкото на радост, че има такова незасегнато кътче у нас. Морето има "навика да показва" част от нещата, което се изхвърлят от корабите (и не само). Сякаш иска ди ни накара да се замислим как издевателстваме върху планетата. А това е само една малка част от буклуците, които сме изхвърлили в Световния океан, където вече сме "създали" острови от отпадъци.

© irons

Може би единственият незастроен резерват по нашето Черноморие (макар че и за там има апетити и "идеи за екологично строителство").

За съжаление една разходка по плажа ни навежда повече на тъжни мисли, отколкото на радост, че има такова незасегнато кътче у нас. Морето има "навика да показва" част от нещата, което се изхвърлят от корабите (и не само). Сякаш иска ди ни накара да се замислим как издевателстваме върху планетата. А това е само една малка част от буклуците, които сме изхвърлили в Световния океан, където вече сме "създали" острови от отпадъци.Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK