[quote#7:"Ghost"]Мдаа...новогодишната ми мечта беше, си подаря за рождения ден Жипка, новичка и червенка..[/quote]
Пожелавам да я получиш като подарък за рождения си ден през тази година с красива жувка (нека да не е червена).
До коментар [#16] от "Алф":
[quote#16:"Алф"]И само геврек изобщо няма да ми е на тема.[/quote]
В дворчето зад къщата ако знаеш що "гевреци" има ... ще си оближеш лапите.
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
[quote#20:"2.50"]
Това май е едно доста странно заведение на 6ти Септември, където и дават велосипеди под наем?![/quote]
Нещо като сервиз за колела е където можеш и да пиеш кафе, докато ти поправят колелото
[quote#14:"Ghost"]ше треа карам курсове за тираджия...наполовина съм подготвена...псувам по-яко от всички профита..[/quote]
Въх...изненада мЪ Мислех че те познавам, ама май не съм опознал другата ти страна (както би казал поручик Дуб от "....Швейк" на Ярослав Хашек
Я...таквозинка......пусни една пЦувня (за пред хората де) да видя колко мо'еш После пУсни още няколко, ама на различни езици, да тЪ видя коко си полиглотка
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
[quote#22:"Peni Nikol"]Колко хитро, живеещите в апартамент няма къде и поворка с чушки да овесят . [/quote]
Грешиш Две години живях в апартамент със 7 метров балкон (югоизточно изложение). От босилека който си израствах там имам ВСЕ ОЩЕ неимоверни количества мат'р'ял за сос песто.
За руколата да не говоря: 3-4 месеца лятото кльопах салати от СВЕЖА (откъсната преди час два) рукола. Кулинарна нирвана/оргазма (който кльопа рукола ще го разбЕре)
И от финансова гледна точка беше не зле: Вместо да плащам по кинта два за ежедневното количество рукола (увяхнало, от пазара), си я скубех СВЕЖА от балкона Е, само 150-200 кинта "спестени", ама продуктът беше СВЕТЛИННИ ГОДИНИ по напред от купешкия!!!
Икономически беше падение: Бачках средно 2 часа на ден (2-3 поливания, после скубане и рязане) , за да "спестя" кинта и кусур" покупка. НИКОГА не бих го направил в предишния реал. Ама като имам много своодно време-ТОВА беше най удачното действие, в долната черта
До коментар [#22] от "Peni Nikol":
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
Мойше, моята тераса на къщата е 11 м. и освен стотина саксии с цветя, си отглеждам и аз босилек и люти чушлета. Но какво е рукола - нещо като салата ли т.е. маруля. Моля, бих искала да знам.
[quote#26:"Peni Nikol"]Но какво е рукола - нещо като салата ли т.е. маруля. Моля, бих искала да знам. [/quote]
Има го в нета, и на български, и на английски (https://www.google.co.il/?gws_rd=ssl#q=rucola)
Умната-това е като дрога: Ако свикнеш, пристрястяваш се и...почваш да пукаш пари за това. Хубавото е че не вреди на здравето, наопъки
Семената се продават във всички "градинарски" магазини, има няколко вида, и няколко вносителя (предимно от Италия). Препоръчително е да си купиш нещо за проба от пазара: Теснолиста (по малко количество на стрък, но с по агресивен вкус), или широколистна. И двете имат специфичен горчивичък вкус, не всекиму се харесва.
Дава реколта 4-5-6 седмици след засаждането (почва от топъл Март, или средно'статистически Април) и се кльопаа до късен Октомври. Въпрос на вкус, ама си струва да се експериментира, с такъв голям балкон. Отглеждането е трудоемко-трябва да се полива 2-3 пъти на ден, и НЕ с маркуч (на балкона).
До коментар [#26] от "Peni Nikol":
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
До коментар [#26] от "Peni Nikol":
[quote#26:"Peni Nikol"]Но какво е рукола[/quote]
Руколата си е чисто култивирано глухарче. Младите листа на глухарчето са прекрасни за салата. В комбинация с друг треволяк - див чесън, спанак, пресен лук, магданоз ... такива неща, иначе налютва леко.
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
[quote#28:"ПАВЛА"]Руколата си е чисто култивирано глухарче. [/quote]
Не е баш такаhttp://www.hera.bg/s.php?n=590
[quote#28:"ПАВЛА"]Младите листа на глухарчето са прекрасни за салата. В комбинация с друг треволяк - див чесън, спанак, пресен лук, магданоз ... такива неща, иначе налютва леко. [/quote]
Пробвал съм ги листата на глухарчето, нямат кой знай какъв интересен вкус, иначе били много здравословни казват
В моите салати с рукола НИКОГА не слагам лук, защото неговия вкус е много по доминантен и подтиска този на руколата. Слагам само домати, босилек и мента (от балкона) и репички. А, разбра се и няколко листа от вътрешните на свежа салата. Или само меката част (зеленикаво-резедавата) на китайско зеле.
Е, понякога и малко от най горните (малките) листа на Селери..ъъъ...кервиз, ама само когато правя и тенджера с доматен сос, за който ползвам кервиза. Иначе не си струва, кервиза отива зян ако го пазя 3-4 дена за по копанка салата с рукола на ден
Ама често си кльопам салата САМО от рукола (към 100-120 гр) с по двайсетина грама босилек и мента от балкона Овкусена със зехтин, балзамико, и поръсена с малко чесън на прах и МНОГО СИТНО смлян черен пипер. Вкусът е...неописуем
П.С Предупреждавам-взима бая време да се изрежат от саксиите подходящото количество рукола, после да се отстранят стъблата, и после да се нарежат средно ситно тези 100-120 гр рукола. И същото с босилека и ментата-тях ги режа на много ситно. Не е работа за зает човек
До коментар [#28] от "ПАВЛА":
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
Ghost
Рейтинг: 1078 ЛюбопитноДо сега нямах велосипед, щото се чудех къде да го държа...сега обаче, взех решение...ще го овеся на тавана в антрето...
Форумът е в будна кома...Големи яйца:)
Рейтинг: 949 ВеселоДо коментар [#1] от "Ghost":
Ами може и в колата да го държиш. Сутрин ще преценяваш според времето и настроението с кое да действаш.
ПАВЛА
Рейтинг: 1416 ВеселоДо коментар [#1] от "Ghost":
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.[quote#1:"Ghost"]ще го овеся на тавана в антрето...[/quote]
Моя виси от тавана в хола.
Калибър
Рейтинг: 1191 ВеселоОтивам да вадя колелото...малко тренировка в дълбокият сняг за стапяне на калориите...
Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.Ghost
Рейтинг: 1078 ЛюбопитноДо коментар [#2] от "neznaiko.bg":
Форумът е в будна кома...В мойта кола, най-много тротинетка да се побере...
Големи яйца:)
Рейтинг: 949 ВеселоДо коментар [#5] от "Ghost":
Тъкмо повод да се вземе по-голяма кола. Може да се ползва за всичко - за гараж на колелото, за гардероб, за килер, за всичко
Ghost
Рейтинг: 1078 ЛюбопитноДо коментар [#6] от "neznaiko.bg":
Форумът е в будна кома...Тъкмо повод да се вземе по-голяма кола.
Мдаа...новогодишната ми мечта беше, си подаря за рождения ден Жипка, новичка и червенка...
Големи яйца:)
Рейтинг: 949 ВеселоДо коментар [#7] от "Ghost":
otorazkaz_bmv_za_dve_semeistva/?pic=10#picture
http://www.dnevnik.bg/skorost/2016/01/02/2675028_f
Снимки 9 и 10
izabell
Рейтинг: 1385 ЛюбопитноДали е мъжко или дамско, колелото, де...
Калибър
Рейтинг: 1191 ЛюбопитноДо коментар [#7] от "Ghost":
Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.Червена Жипка...?
Всички ще се заглеждат. Няма да се отървеш от погледи.
azmatahari
Рейтинг: 643 Весело[quote#7:"Ghost"]Мдаа...новогодишната ми мечта беше, си подаря за рождения ден Жипка, новичка и червенка..[/quote]
Пожелавам да я получиш като подарък за рождения си ден през тази година с красива жувка (нека да не е червена).
Ghost
Рейтинг: 1078 ЛюбопитноДо коментар [#8] от "neznaiko.bg":
Форумът е в будна кома...Божей...в тоа багажник ше си воза Сисито...
Малкото ми, червеничко ситроенче, С2...
Големи яйца:)
Рейтинг: 949 ВеселоДо коментар [#12] от "Ghost":
Значи докъде стигнахме, джип, а в джипа С2, а в С2 -то колелото. Остава да пъхнем джипарата в едно тирче.
Ghost
Рейтинг: 1078 ВеселоДо коментар [#13] от "neznaiko.bg":
Форумът е в будна кома...Остава да пъхнем джипарата в едно тирче
Оф...ше треа карам курсове за тираджия...наполовина съм подготвена...псувам по-яко от всички профита...
Калибър
Рейтинг: 1191 ВеселоДо коментар [#8] от "neznaiko.bg":
Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.До коментар [#12] от "Ghost":
Мойта Жипка по-големка, има място и за два огромни звяра с добродушни муцуни.
Алф
Рейтинг: 1243 НеутралноС това многостепенно пълнено започна да ми се субужда кулинарното въображение. И само геврек изобщо няма да ми е на тема.
Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.bretschneider
Рейтинг: 522 НеутралноСещам се къде е, но му забравих името на заведението
Наздраве!
Grizacha ot Razgrad
Рейтинг: 627 ВеселоДо коментар [#9] от "izabell":
От третия пол е.
Нефертити
Рейтинг: 1573 НеутралноРазмечтали сте се нещо...
Предразсъдъците са за ограничените.2.5
Рейтинг: 3537 НеутралноТова май е едно доста странно заведение на 6ти Септември, където и дават велосипеди под наем?!
I Want To BelieveПАВЛА
Рейтинг: 1416 ВеселоДо коментар [#16] от "Алф":
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.[quote#16:"Алф"]И само геврек изобщо няма да ми е на тема.[/quote]
В дворчето зад къщата ако знаеш що "гевреци" има ... ще си оближеш лапите.
Peni Nikol
Рейтинг: 4935 НеутралноКолко хитро, живеещите в апартамент няма къде и поворка с чушки да овесят
.
chantilly chantilly
Рейтинг: 402 Неутрално[quote#20:"2.50"]
където можеш и да пиеш кафе, докато ти поправят колелото
Beauty is in the sky of the beholder.Това май е едно доста странно заведение на 6ти Септември, където и дават велосипеди под наем?![/quote]
Нещо като сервиз за колела е
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 965 Весело[quote#14:"Ghost"]ше треа карам курсове за тираджия...наполовина съм подготвена...псувам по-яко от всички профита..[/quote]
Мислех че те познавам, ама май не съм опознал другата ти страна (както би казал поручик Дуб от "....Швейк" на Ярослав Хашек
...пусни една пЦувня (за пред хората де
) да видя колко мо'еш
После пУсни още няколко, ама на различни езици, да тЪ видя коко си полиглотка
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Въх...изненада мЪ
Я...таквозинка...
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 965 Весело[quote#22:"Peni Nikol"]Колко хитро, живеещите в апартамент няма къде и поворка с чушки да овесят . [/quote]
Две години живях в апартамент със 7 метров балкон (югоизточно изложение). От босилека който си израствах там имам ВСЕ ОЩЕ неимоверни количества мат'р'ял за сос песто.
. Кулинарна нирвана/оргазма (който кльопа рукола ще го разбЕре
)
Е, само 150-200 кинта "спестени", ама продуктът беше СВЕТЛИННИ ГОДИНИ по напред от купешкия
!!!
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Грешиш
За руколата да не говоря: 3-4 месеца лятото кльопах салати от СВЕЖА (откъсната преди час два) рукола
И от финансова гледна точка беше не зле: Вместо да плащам по кинта два за ежедневното количество рукола (увяхнало, от пазара), си я скубех СВЕЖА от балкона
Икономически беше падение: Бачках средно 2 часа на ден (2-3 поливания, после скубане и рязане) , за да "спестя" кинта и кусур" покупка. НИКОГА не бих го направил в предишния реал. Ама като имам много своодно време-ТОВА беше най удачното действие, в долната черта
До коментар [#22] от "Peni Nikol":
Peni Nikol
Рейтинг: 4935 НеутралноДо коментар [#25] от "Мойше! Толкоз!!!":
Мойше, моята тераса на къщата е 11 м. и освен стотина саксии с цветя, си отглеждам и аз босилек и люти чушлета. Но какво е рукола - нещо като салата ли т.е. маруля. Моля, бих искала да знам.
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 965 Неутрално[quote#26:"Peni Nikol"]Но какво е рукола - нещо като салата ли т.е. маруля. Моля, бих искала да знам. [/quote]
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Има го в нета, и на български, и на английски (https://www.google.co.il/?gws_rd=ssl#q=rucola)
Умната-това е като дрога: Ако свикнеш, пристрястяваш се и...почваш да пукаш пари за това. Хубавото е че не вреди на здравето, наопъки
Семената се продават във всички "градинарски" магазини, има няколко вида, и няколко вносителя (предимно от Италия). Препоръчително е да си купиш нещо за проба от пазара: Теснолиста (по малко количество на стрък, но с по агресивен вкус), или широколистна. И двете имат специфичен горчивичък вкус, не всекиму се харесва.
Дава реколта 4-5-6 седмици след засаждането (почва от топъл Март, или средно'статистически Април) и се кльопаа до късен Октомври. Въпрос на вкус, ама си струва да се експериментира, с такъв голям балкон. Отглеждането е трудоемко-трябва да се полива 2-3 пъти на ден, и НЕ с маркуч (на балкона).
До коментар [#26] от "Peni Nikol":
ПАВЛА
Рейтинг: 1416 ВеселоДо коментар [#26] от "Peni Nikol":
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.[quote#26:"Peni Nikol"]Но какво е рукола[/quote]
Руколата си е чисто култивирано глухарче. Младите листа на глухарчето са прекрасни за салата. В комбинация с друг треволяк - див чесън, спанак, пресен лук, магданоз ... такива неща, иначе налютва леко.
БМЗ
Рейтинг: 1148 НеутралноТака може да се овеси и над колата в гаража. Само казвам.
Икономиката икономична, светът светски, апокалипсисът апокалиптиченGhost
Рейтинг: 1078 ЛюбопитноДо коментар [#24] от "Мойше! Толкоз!!!":
Форумът е в будна кома...Въх...изненада мЪ Мислех че те познавам, ама май не съм опознал другата ти страна
Мойше, ти ме знаеш от бялата страна, но седна ли зад волана у мен се пробужда... Шофьора...
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 965 Весело[quote#28:"ПАВЛА"]Руколата си е чисто култивирано глухарче. [/quote]
http://www.hera.bg/s.php?n=590
Овкусена със зехтин, балзамико, и поръсена с малко чесън на прах и МНОГО СИТНО смлян черен пипер. Вкусът е...неописуем
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Не е баш така
[quote#28:"ПАВЛА"]Младите листа на глухарчето са прекрасни за салата. В комбинация с друг треволяк - див чесън, спанак, пресен лук, магданоз ... такива неща, иначе налютва леко. [/quote]
Пробвал съм ги листата на глухарчето, нямат кой знай какъв интересен вкус, иначе били много здравословни казват
В моите салати с рукола НИКОГА не слагам лук, защото неговия вкус е много по доминантен и подтиска този на руколата. Слагам само домати, босилек и мента (от балкона) и репички. А, разбра се и няколко листа от вътрешните на свежа салата. Или само меката част (зеленикаво-резедавата) на китайско зеле.
Е, понякога и малко от най горните (малките) листа на Селери..ъъъ...кервиз, ама само когато правя и тенджера с доматен сос, за който ползвам кервиза. Иначе не си струва, кервиза отива зян ако го пазя 3-4 дена за по копанка салата с рукола на ден
Ама често си кльопам салата САМО от рукола (към 100-120 гр) с по двайсетина грама босилек и мента от балкона
П.С Предупреждавам-взима бая време да се изрежат от саксиите подходящото количество рукола, после да се отстранят стъблата, и после да се нарежат средно ситно тези 100-120 гр рукола. И същото с босилека и ментата-тях ги режа на много ситно. Не е работа за зает човек
До коментар [#28] от "ПАВЛА":
Мойше! Толкоз!!!
Рейтинг: 965 ВеселоДо коментар [#30] от "Ghost":
!
THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!Знаех си аз да не се возя в Сисито ти, ама чак сега разбрах колко съм бил прав
Ghost
Рейтинг: 1078 ВеселоДо коментар [#32] от "Мойше! Толкоз!!!":
Форумът е в будна кома...Знаех си аз да не се возя в Сисито ти, ама чак сега разбрах колко съм бил прав
Значи, на Сисито нямаш доверие, но на гъбените ми яхнии не отказваш внимание...
Finland
Рейтинг: 701 Неутрално[quote#27:"Мойше! Толкоз!!!"]Има го в нета, и на български, и на английски (https://www.google.co.il/?gws_rd=ssl#q=rucola)
Умната-това е като дрога: Ако свикнеш, пристрястяваш се и...почваш да пукаш пари за това. Хубавото е че не вреди на здравето, наопъки[/quote]
До коментар [#27] от "Мойше! Толкоз!!!":
Само с рукола ли си правиш салатата, или слагаш и други зеленчуци?
Finland
Рейтинг: 701 НеутралноДо коментар [#27] от "Мойше! Толкоз!!!":
А извинявай! Сега видях че в следващото мнение си написал какво слагаш