Да спрем агресията

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Скакауец
  Скакауец
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Не е шофьор, а комплексиран тъпанар!

  Слушкаш Шорош, папкаш грантове! (Верую на Киселото, миризливо и кресливо, неолиберално-марксистко л@йно ...невник...)
 2. 2 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Е ся, 95 95 си е номер та дрънка! И колата лъскав Мерцедес, нека се изтъпанчи да го гледат

 3. 3 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Клип да беше направил, ония сега да гледа небето на решетки от местното РПУ Кавали смотани се качили в някакви си немски кошници и си мислят че са полубогове!

  Дела трябват, а не думи.
 4. 4 Профил на Infernus
  Infernus
  Рейтинг: 426 Неутрално

  В интерес на истината спрямо рашките от СтопХам сме гола вода! Ония просто не прощават, лепят по предните стъкла, ако някой скочи на бой го усмиряват викат полиция, и в интерес на истината много хора вече са респектирани от тях.

  Дела трябват, а не думи.
 5. 5 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Преди месец някакъв тъпак ми влезна с пределна скорост, през мъртвата зона при излизане от детелина. Винаги ползвам мигачи, при престрояване, завиване и т.н. Движещият се зад мен, е длъжен да се спазва ограниченията на скоростта и моето предимство. Като съм дал мигач и се движа със максималната позволена скорост, всеки който иска да ме изпревари, по правило е нарушител. Като все-пак успя да ме изпревари, ме засече и спря. Спрях и аз. Той излезе от колата и тръгна към мен, а аз кротко си потеглих и го оставих да си псува... Нямам нерви да се карам по пътищата, с разни примати. Още по-малко пък съм склонен да се обяснявам и бия. Спазвам правилата за движение и не ме интересуват бързащите нарушители.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 6. 6 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Браво за смелостта и гражданското достоинство на фотографа. Браво.

 7. 7 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6320 Неутрално

  [quote#2:"vankata1"]Е ся, 95 95 си е номер та дрънка! И колата лъскав Мерцедес[/quote]
  Такъв Мерцедес в момента можеш да си купиш за 10-15000 лв.

  I come in peace. I didn't bring artillery. But I'm pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I'll kill you all. Gen. James Mattis
 8. 8 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Дълъг път трябва да извървим докато се преборим с невероятната простотия която властва в мамковината. В някои държави по на Запад един телефон до 112 и въпросният примат щеше да влезе в такъв филм, че да свят да му се завие.

  Това е пътят, безразличие (комплексираните агресивни селяндури обичат да са център на внимание) и снимане + сезиране където трябва (за да има санкция).

 9. 9 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#8] от "olimpipanov":

  Така е, но и в тези Държави ако полицай подмине такова нарушение си носи наказание, а у нас....
  Крайно време е, като се обадиш на 112 да е достатъчно да дойде някой и да го санкционира, а не да се влиза в лични разправи. И глобите трябва да се събират, нямаш пари колата на паркинг, не си платиш до месец и тя се продава от паркинга за цената на глобата, да има място за следващата. Но да важи за всички включително полицаи, общинари и всякакви връзкари.

 10. 10 Профил на pur6ing
  pur6ing
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#8] от "olimpipanov": Това мнение е много оптимистично. Мисля, че никога няма да стане. Просто си оставаме завинаги зад линията на бозата....

 11. 11 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 474 Неутрално

  Прочетете чл. 95 от НК... Май неслучайно е избрал тази цифра, и то "двойно".

 12. 12 Профил на phillipov
  phillipov
  Рейтинг: 428 Весело

  До коментар [#11] от "shilliew":

  Чл. 95. (Доп. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм., бр. 153 от 1998 г.) Който, с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката, участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.

 13. 13 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#4:"Infernus"]В интерес на истината спрямо рашките от СтопХам сме гола вода! Ония просто не прощават, лепят по предните стъкла, ако някой скочи на бой го усмиряват викат полиция, и в интерес на истината много хора вече са респектирани от тях. [/quote]
  Стопхам замря след като се разбра, че са на хранилка при Путин. Вече никой не иска да се закача с тях и клипчетата станаха скучни и затова спряха.

 14. 14 Профил на kykyyy
  kykyyy
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#8:"olimpipanov"]В някои държави по на Запад един телефон до 112 и въпросният примат щеше да влезе в такъв филм, че да свят да му се завие. [/quote]
  Не е вярно. Не си представям как ще довтаса патрул заради неправилно паркиране. Все едно си нямат друга работа. За Германия с абсолютна увереност ти гарантирам, че никога няма да се случи. Но можеш да снимаш и да си свидетел и да го глобят, както е и тук.

 15. 15 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Войната срещу агресията не може да се води директно срещу всеки такъв нарушител.
  Трябва т.нар. "МВР" да се преоснове по грузински и украински тип и да започне да си върши работата, за която взима ужасно голяма част от парите ни !

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 16. 16 Профил на Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#14] от "kykyyy":

  И малката подробност, че там глобите са с достатъчни размери (и се увеличават на принципа на рецидив), за да се замислиш следващият път и няма отърване снимат ли те (без значение мутра , общинар, мутра-общинар и т.н). До там да го докараме :-)

 17. 17 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 383 Неутрално

  До коментар [#5] от "Георги":

  Цитирам: "Движещият се зад мен, е длъжен да се спазва ограниченията на скоростта и моето предимство. Като съм дал мигач и се движа със максималната позволена скорост, всеки който иска да ме изпревари, по правило е нарушител. "

  Как това нещо успя да събере 14 на брой харесвания, много се чудя. Ясно е, че има много неграмотни шофьори, които се имат за повече и са с претенции даже, че познават закона и могат да шофират, ама това да е най-харесваното мнение под новина касаещ движението по пътищата, направо ме впечатли.

  Дано не ви срещам на пътя.......това си пожелавам

 18. 18 Профил на Ангелин
  Ангелин
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Как да спрем агресията, като тя е навсякъде около нас? Хората са озлобени, намръщени, недоволни във всеки един аспект на живота ни. Не казвам, че са само такива, но мнозинството са такива. Къде отиде възпитанието към другите, доброто отношение, признаване на вината, да бъдем хора, както се казва.
  Ето, затова обичам, когато се кача на планина, защото там всеки човек, който срещнеш, ще те поздрави, а тук, дори да се усмихнеш и кажеш "здрасти", на някой непознат, ще те изгледа укорително и ще те помисли за луд...
  Да, животът не е лесен за голяма част от обществото ни, но това не означава, че трябва да се забравят човешките ценности - уважение, добрина и когато сгрешиш да кажеш просто - Съжалявам за стореното... простете!

  "Истината се нуждае от хора, които не се боят да я казват и да се борят за нея." Пенчо П. Славейков
 19. 19 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4316 Неутрално

  До коментар [#17] от "Димитър":

  Абсолютно си прав. Или има доста хора без книжка, или имат книжка, но от години не шофират(за ком. №5)

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 20. 20 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2455 Неутрално

  Позната история. На мен ми се е случвало във вариант да си види тук колата и после "Бате, ти ли си ме карикатурИл у веснико?"

  Инициативен комитет "За монумент на бай Ганю на мястото на МОЧА "
 21. 21 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  До коментар [#5] от "Георги":

  Не е много ясно как си излизал и дали е имало две платна например на изхода на детелината, а ти понеже се движиш с максимално позволената скорост си решил да заемеш целия път и да не даваш никой да те изпреварва. Има доста въпросителни все пак. Защото най-обичам като някой застане в най-лявото платно и решава, че ще се движи там, защото и без това бил с максимално допустимата скорост. Да ама явно пропуска, че трябва да се движи в най-дясната свободна лента - това е нарушение и обикновено се санкционира.

 22. 22 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3411 Неутрално

  До коментар [#3] от "Infernus":
  "си мислят че са полубогове! "
  Не полу... - а цели. Един Ахил се съобразява с много неща.

  Еретик
 23. 23 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#21] от "gogo2011":

  Това ,че някой трябва да се движи в дясна лента не означава ,че някой друг може да си превишава скоростта в лявата лента колкото си иска. Аз пък най-обичам някакъв кретен да ми примигва с фарове зад мен на 1 метър дистанция и да си мисли ,че трябва веднага да свия в дясно за да си начеше селските комплекси. Реално ако се движиш с максимално определената скорост може и да не напускаш лявата лента. Скоростта важи за всички ленти, кретените да изпреварват откъдето си искат. И без това са в нарушение.

  http://www.flickr.com/photos/39768558@N04/3712408729/
 24. 24 Профил на posledno10
  posledno10
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#4] от "Infernus":

  Първо, през март руският съд забрани "СтопХам" като организация точно заради изключително противоречивите методи, които понякога стигаха до откровено провокиране на водачи, извършили дори дребни нарушения, само и само да се получи гледаемо видео за YouTube.
  Второ, тази "организация" си беше едно руско НПО, финансирано по разни програми с държавни пари и докато не почнаха да прекаляват, властта ги подкрепяше открито, затова малко хора смееха да си търсят правата срещу тях. Абе, нещо като "Вълците на Путин" - уж неформални, пък бюджета ги храни и властта ги приема за своя паралелна структура.
  И трето - откакто и самите "СтопХам" признаха, че за тях е по-важно видеото в YouTube да се гледа и да носи парички, а не кой е прав и кой крив в някоя ситуация, симпатиите и подкрепата в обществото рязко намаляха.
  Така че не бих ги давал и вземал за безусловно добър пример.

 25. 25 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Явно вътрешната празнота трябва поне да се опакова в лещо лъскавичко.

  Pivoley
 26. 26 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#17] от "Димитър":
  Интересно как изобщо сте взели книжка, като не знаете, че засичането не е позволено от закона? Дано поне книжката ви е излезнала скъпо.

  Pivoley
 27. 27 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#19] от "hamilton F1":
  Още един дето смята засичането за нещо нормално. Що ли се чудим тогава за тоталното безхаберие, което гледаме по пътищата.

  Pivoley
 28. 28 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4316 Неутрално

  До коментар [#27] от "pivoley":

  Нещо май не си в настроение. Не става дума за засичане, а за предимството при пуснат мигач!?
  Чл. 25. (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и
  да е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или да влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в частност за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане по друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с тяхното положение, посока и скорост на движение.
  (2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или
  частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се движат по нея.

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 29. 29 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 950 Неутрално

  МВР какво направиха по въпроса?

 30. 30 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 383 Неутрално

  До коментар [#27] от "pivoley":

  Не, не се учудвам вече. Вие, Георги и лайковете са живите доказателства.
  Винаги съм знаел за многото неграмотни шофьори, гледал съм репортажи за корупцията на изпитите, ама все си мислех, че касае най-долната прослойка от обществото, която не може и името да си напише.
  Вече разбирам, че има много хора, които са доста грамотни, с доста претенции, че даже коментират под новини за пътни нарушения, издават квалификации за кой трябва и кой не трябва да има книжка, а същевременно не познават и грешат елементарни и основни постановки от движението по пътищата.

  Нищо лично....

 31. 31 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Впрочем мислил съм си.....в някои основни медии да се измисли модериране от експерти по ЗДВП, защото подобни самонадеяни коментари "обучават" доста хора.

  В случая Георги на колко ли хора "отвори" очите и утре ще правят същото......

 32. 32 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  [quote#21:"gogo2011"]Има доста въпросителни все пак. Защото най-обичам като някой застане в най-лявото платно и решава, че ще се движи там, защото и без това бил с максимално допустимата скорост. Да ама явно пропуска, че трябва да се движи в най-дясната свободна лента - това е нарушение и обикновено се санкционира.[/quote]
  Е, ти, понеже си тарикат, и адски бърз, сигурно си седиш само в лявото платно...

 33. 33 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  [quote#17:"Димитър"]Как това нещо успя да събере 14 на брой харесвания, много се чудя. Ясно е, че има много неграмотни шофьори, които се имат за повече и са с претенции даже, че познават закона и могат да шофират, ама това да е най-харесваното мнение под новина касаещ движението по пътищата, направо ме впечатли.[/quote]
  Нещо конкретно имаш ли предвид, примерно "ми ще си излизам с 80-90-100 от детелината, как така някой ще се влачи с 50 и ще ми се вре в гумите", или просто така си говориш?

 34. 34 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  До коментар [#27] от "pivoley":

  Аз мисля, че не си прочел правилно какво казват двамата.

  Иначе и случката и мненията са потресаващи. Не мога да намеря нито един положителен герой тук - от автора, главния герой, коментаторите..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 35. 35 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  Жоре това с мигача къде го прочете.Даваш ляв мигач на магистралата и край никой никога не може да те изпревари.Нещо се бъркаш гачели.Мигачът не дава предимство.Предимството е от знаците или от правилника при смяна на ленти-прочети си го или някой ще те прасне и после хем тенекеджии хем катаджии ще те подгонят.

 36. 36 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1010 Неутрално

  До коментар [#15] от "Сашо":

  Не знам какви са украинския и грузински тип, но за белоруския ти гарантирам, че ще има резултат.

 37. 37 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#14] от "kykyyy":

  Никой не говори за неправилното паркиране. Пробвай да ходиш няколко преки след някой да го хващаш за рамото и да го заплашваш какво ще ти се случи.

 38. 38 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4316 Неутрално

  До коментар [#21] от "gogo2011":

  Румънците какво приеха:
  агресивно каране" означава управление на МПС ..., неоправдано шофиране с ниска скорост на друга лента освен най-лявата

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 39. 39 Профил на pantarea
  pantarea
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#15] от "Сашо":

  Прав си, МВР-КАТ в този си вид и правомощия нищо не прави. Един пример от днес. На кръстовището бул. В. Левкси и ул. Граф Игнатиев, там където влизат и излизат огромните строителни камиони, непрекъснато спират за да си купят кафе или друго, или да чакат приятели. Днес беше същото, като по едно време спряха две коли успоредно, т.е. една до друга и водачите си изчезнаха някъде. Едната - огромно американско чудовище, SUV Cadillac ili Lincoln. Трудно тролейбусът да вземе завоя, камионите да излезат от строежа. Дежурният от КАТ накрая слезе от бутката на ъгъла (10 метра от колите), застана при тях, стои и чака. Гледах достатъчно дълго "картинката" и го попитах: Какво ще прави? Отговор, любезен, Какво да правя, чакам водачите да си махнат колите. Друго нищо не мога да направя! Обадих се на "паяка", но те сигурно няма да дойдат!?! Почака човека и то доста време, и си тръгна. Водачите, сигурно са си стояли на отсрещния тротоар, подхилквайки се докато си тръгне. Това е.

 40. 40 Профил на equalizer
  equalizer
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#21] от "gogo2011":

  Ако си в град или населено място това правило НЕ ВАЖИ:

  Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.
  (2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
  1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.)
  2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;

  Така че, да спрат някакви идиоти да свиркат и присветкват по столичните булеварди в лявата лента, като си мислят, че всеки е длъжен да им направи път. Единствено, правя път от чиста колегиалност на Цариградско шосе, защото, там (изключая участъка около Околовръстното) няма светофари и съответно престроявания.

 41. 41 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  До коментар [#23] от "Dr_Doolittle":

  Нещо си се объркал. Аз не толерирам движение с висока скорост, не толерирам присвяткания и агресивно поведение. Но не съм аз или ти хората, които трябва да контролират това. Ако си извън населено място и дясната лента е свободна - караш там, пък било то и с максималната разрешена скорост.

 42. 42 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  До коментар [#32] от "Yotce":

  И и ти си в грешка. В лявото платно карам само като изпреварвам. Така са ни учили нас "тарикатите", но явно поне са ни учили и изпитвали както трябва. И не бързам - аз зор нямам.

 43. 43 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  До коментар [#40] от "equalizer":

  Така е. За града важи многоредово движение. Но аз не съм уточнил.

 44. 44 Профил на briton
  briton
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#35] от "dolna4erti4ka":

  Селско изказване. Мигач се дава, за да покажеш, че искаш да промениш посока на движение. По твоята логика аз си давам мигач, защото искам да се престроя, за да изляза от магистрала, всяза в друга и т.н. и никой няма да ме пусне, защото нямам предимство И така си пропускаш отбивки, пресечки и т.н. защото разбираш ли нямаш предимство.
  В Германия например съм виждал дава ляв мигач, отива в най-лява, за да изпревари. Отзад приближава някой с 250 и си натиска спирачки, за да изчака предния да си направи изпреварването. Няма премигвания, няма клаксони, средни пръсти.
  Но то това е в главата, не в правилника.

  Бойко е зависим
 45. 45 Профил на Bogdan Hristov
  Bogdan Hristov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Мигачите са отделен том в историята на българските шофьори. Масово не ги използваме ,там където целият цивилизован свят го прави.А когато ги ползваме сме новатори. И до ден днешен не разбирам хората, които са се изнесли в най лявата лента на магистралата и си мигат с мигачето в продължение на километри, докато са в нея. В съзнанието им са в режим на непрекъснато изпреварване ли , що ли?Практически те наистина оставят назад по- бавно движещите се в дясната за тях лента, но хора - оставете мигача на мира. Дайте го, когато се престроите вляво и го изключете. По наляво от най лявата лента няма накъде.

 46. 46 Профил на Nick “N1CK” Rusev
  Nick “N1CK” Rusev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ето защо трябва да се разреши свободното носене на лично оръжие. Да видиш тогава дали някоя маймуна ще има смелостта да скача.

 47. 47 Профил на equalizer
  equalizer
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#43] от "gogo2011":

  Извинявай, но се оказа, че много хора не го знаят това. Включително и мои познати, които принципно са нормални шофьори.

 48. 48 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  Комплексар

  Предразсъдъците са за ограничените.
 49. 49 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#4] от "Infernus":

  СтопХам - най-яките пичове. Обаче и в Русия е доста по-зле.

 50. 50 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 755 Неутрално

  [quote#21:"gogo2011"]Не е много ясно как си излизал и дали е имало две платна например на изхода на детелината, а ти понеже се движиш с максимално позволената скорост си решил да заемеш целия път и да не даваш никой да те изпреварва. Има доста въпросителни все пак. Защото най-обичам като някой застане в най-лявото платно и решава, че ще се движи там, защото и без това бил с максимално допустимата скорост. Да ама явно пропуска, че трябва да се движи в най-дясната свободна лента - това е нарушение и обикновено се санкционира.[/quote]
  Ще дообясня, за да стане по-ясно. Детелината е в същност кръгово, а изходите му са с по 2 платна. Излизам от него с 60 км./ч. и с мигач се престроявам в лявата лента, защото веднага след кръговото, пътят се разклонява и дясната отива в друго отклонение. При въпросната маневра в зоната от мое ляво се образува една ивица мъртва зона без видимост. Въпросният "състезател", явно е влязъл с 90-100 км./ч. защото не се виждаше в нито едно от огледалата, когато предприех маневрата. "Състезателя" се навря между мен и мантинелата. Ограниченията за скорост, не се слагат, щото някой си е решил да се прави на важен. В зоните, в които се извършва престрояване, изпреварване е меко казано неразумно. По правило, предният автомобил, като даде мигач за престрояване, задният е длъжен да му даде път, а не да се опитва да го изпревари. Следващите му действия пък изцяло бяха, на селски бабаит. Засече ме и започна да лъкатуши пред мен, спирайки на скоростно шосе. Оставих го да ме спре, но спрях на достатъчно голяма дистанция зад него, за да си осигуря време за изтегляне. До като се доближаваше до колата ми, си потеглих и го оставих да размишлява, над собствената си глупост. Ако беше имал неблагоразумието да ме последва, следващото ми спиране щеше да е пред РПУ-то. Аз имам златен талон и за 25 години, нямам нито едно регистрирано нарушение. Едва ли неговата дума, щеше да натежи пред моята, пред КАТ.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 51. 51 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3411 Неутрално

  До коментар [#38] от "hamilton F1":
  Хората не ти говорят за неоправдано ниска скорост, а за най-високата разрешена. Демек, ако караш по Тракийката със 140, не би трябвало да пречиш на никого.

  Еретик
 52. 52 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4316 Неутрално

  До коментар [#51] от "Костадин Иванов":

  Давам за пример многократно повтарящ се дразнещ случай. А ти ми кажи - къде е посочено в Закона, че при свободна дясна лента, ти, движещ се с мах позволената скорост, трябва да се караш в най-лявата лента!? Най-малкото - има автомобили на специален режим

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 53. 53 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1378 Неутрално

  До коментар [#29] от "stenli1":

  Бъркат си в носа.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 54. 54 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#4:"Infernus"]В интерес на истината спрямо рашките от СтопХам сме гола вода! Ония просто не прощават, лепят по предните стъкла, ако някой скочи на бой го усмиряват викат полиция[/quote]
  Щото руснакът е пич и не се дава на наглата мутра, която в България вършее, без да се страхува ни от полиция, ни от Господ. Добре е, че си имаме бат Бойко, да им набива клинците на лошите

 55. 55 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3411 Неутрално

  До коментар [#52] от "hamilton F1":
  Автомобилите на специален режим имат специална сигнализация. Който я види, да бяга.
  В случая проблемът е вашата чета. Като си се кръстил Хамилтън, Ф1, явно си се взел насериозно като карач. Аз отдавна съм профи, не съм бил винаги светец, но не смятам, че хората трябва да бягат, защото имам дълги светулки и кола, способна да поддържа 200+ от София до Бургас.

  Еретик
 56. 56 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4316 Неутрално

  Дали съм "карач" или не? Просто съм фен на Формула 1 от доста години. За скорост не ми се говори - последните цифри на километража ми са 300.
  Но, не ми отговори на второто изречение...

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 57. 57 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 694 Неутрално

  [quote#44:"briton"]Мигач се дава, за да покажеш, че искаш да промениш посока на движение. По твоята логика аз си давам мигач, защото искам да се престроя, за да изляза от магистрала, всяза в друга и т.н. и никой няма да ме пусне, защото нямам предимство[/quote]
  Айде, сопрете се с тези селски "правила". Променяш ли посоката на движение, си длъжен да осигуриш предимството на другите. Няма значение колко отбивки, пресечки и каки ще пропуснеш. Чудя се как сте вземали книжки въобще. А кръговото с две ленти направо е като влакче на ужасите заради такива "правила". Още помня моя инструктор като казваше, че не успея ли да се престроя, карам до следващо кръстовище или отбивка. Никакво спиране или "вземане на предимство с мигач".

 58. 58 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 694 Неутрално

  [quote#51:"Костадин Иванов"]Демек, ако караш по Тракийката със 140, не би трябвало да пречиш на никого. [/quote]
  Профи, някъде по-горе цитираха по кой член нямаш място в най-лявата лента на "Тракийката". Дори да караш със 140.
  Във Франция ми направи впечатление как всички след изпреварване се прибират в най-дясната свободна лента. Само един Мерцедес МЛ видях да джитка в най-лявата лента. С пловдивски номер беше. Сигурно е бил профи.

 59. 59 Профил на briton
  briton
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#57] от "sasoss":

  Никой не говори, че мигача дава предимство. Това се нарича колегиалност. Понеже щом е подал знак, че иска да се мести има причина за това.
  Точно защото тази колегиалност липсва, вашият инструктор така ви е разправял.
  То и като видите кола в България с различен номер от града, в който шофирате, при най-малкото "непривично" действие (спирачки, мигач, спиране на мигач и други), се започва едно свирене, едно чудо. Всеки здравомислещ ще се досети, че шофьорът не е местен и му е трудно да се ориентира. Но и това не го пише в правилника.

  Бойко е зависим
 60. 60 Профил на a_valev
  a_valev
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#5] от "Георги":

  Да, даването на мигач винаги дава предимство при смяна на лента.. тея дето се движат в собствената си лента да мрат, щото карат по-бързо от мен...

 61. 61 Профил на a_valev
  a_valev
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#21] от "gogo2011":

  И ти си опресни знанията по ЗДвП преди да наливаш акъл. Същия си като #5.

 62. 62 Профил на abdulhazred
  abdulhazred
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#7] от "Blood Red Skies":

  По-скоро около 30.000 лв, но това не го прави безсмъртен.

 63. 63 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 269 Гневно

  Говедо!

 64. 64 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 692 Неутрално

  [quote#5:"Георги"]Той излезе от колата и тръгна към мен, а аз кротко си потеглих и го оставих да си псува... Нямам нерви да се карам по пътищата, с разни примати[/quote]
  Поздрави!!!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 65. 65 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#59] от "briton":

  Колегиалността на първо място е да спазиш правилата. Няма начин да СПРА на магистрала или светофар за да съм колегиален към някой. Особено ако не познава правилата.

 66. 66 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  До коментар [#61] от "a_valev":

  Хайде, чакам да ми ги опресниш! Доста неща се изписаха вече по въпроса, предполагам си ги прочел преди да решиш да се правиш на мъж.

 67. 67 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  До коментар [#50] от "Георги":

  Благодаря за отговора! Вероятно въпросният водач е бил тъпо парче, ако съдя и по поведението му. Вероятно е карал с превишена скорост и е карал твъде опасно, с което е застрашавал останали участници в движението.
  Но ако ми позволиш да коментирам, подаването на мигач за престрояване не дава предимство. И ако избуташ някого в мантинелата, който е бил в лявото на теб платно, и обясниш поведението си с това, че си подал мигач, може да провериш на кого ще напишат акт. Да, имало е други фактори, като високата скорост и агресивното каране, които ако се докажат, ще те оправдаят. Но по общите правила го отнасяш.

 68. 68 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Докато няма ефективни присъди за пътните убийци, в България ще имаме жертви на катастрофи по-вече от воюващите държави!

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK