Хаос на летище "София"

Коментари (32)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1366 Весело

  Хаос на летище "София"

  Това не е хаос. Хаос ще бъде като кацнат от Германия 20 000 мигранти, които трябва да настаним и обгрижим, според договорените квоти.

  /не се чете/
 2. 2 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Държавно летище в България... какво друго може да очаква човек...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 3. 3 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1516 Любопитно

  Добре, че случайно видях как "читател" подробно описва цялата история, иначе не се разбира твърде:

  <<Здравейте, пиша Ви с молба за публикация по повод тоталния хаос на терминал 2 на летище София. В момента има средно около 200 души опашка, извиваща се от партера до пунктовете за проверка на багажа. Всичко това заради нова система за проверка на сигурността, на която вместо две работи само едно гише. На наш въпрос защо на сигнализира на началниците си, служителят отговори "Аз к'во да направя". Цитирам мутрообразния служител, извършващ първата проверка на паспортите - на партера, преди ескалаторите. Накратко - всички пътници са недоволни, при това с основание. На телефоните на летището никой не отговаря, а служителката на гише "Информация" уверяваше 150-ината чакащи, че били само 20...>>

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 4. 4 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1516 Неутрално

  "Читател", да бяхте се обърнали към чистачките на летището за помощ. В Абсурдистан може би те щяха да ви помогнат.

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 5. 5 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Преди 20-30 дни кибичих около 3 часа на Дунав мост 1 на влизане в Румъния , явяващо се като случая и излизане от България.Когато ми дойде реда попитах защо е това , отговори ми че ги задължили да правят пълно записване на данните на напускащите.Изисква технологично време за всеки пътник.Предполагам затова е натрупването на хора , Шенген-Менген всичкото на проверка....

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 6. 6 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#5] от "kasko":

  Данните вече ги имат. Авторът на новината говори за двете гишета пред ескалаторите към скенерите на втория етаж за изходите за качване в самолетите. Досега просто гледаха имената по паспорт и имената на бордните карти. Би било добре да разберем наистина сега какво толкова повече правят на тези голи гишета.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 7. 7 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#5] от "kasko":

  Вместо да се записват данни, могат да се използват скенери, става в пъти по-бързо и надеждно, без възможност за правописни или печатни грешки.

 8. 8 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2757 Неутрално

  [quote#6:"baba_zozolana"]Би било добре да разберем наистина сега какво толкова повече правят на тези голи гишета.[/quote]
  Ами както винаги - правят се на важни! Например преди двадесет години на излизане нетрезвен служител ме заплашваше, че ще ми отвори багажа .
  Аз казах - Хайде!
  така и не го отвори, но си мислеше, че ще ме стресира.
  Всеки с някаква въображаема мъъничка власт решава нещо, за всеобщо неудобство.
  Това е страната ни!

 9. 9 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5226 Неутрално

  Дано утре всичко да е наред... и без изнервящи опашки.

 10. 10 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Аз писах оплакване от тези служители на проверката и сега чакам какво ще предприемат началниците. До сега два е-мейла с информации и въпроси си разменихме.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 11. 11 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Добрата новина все пак е, че Терминал 2 е вид изход (от ситуацията).

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 12. 12 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 622 Гневно

  Пълен цирк! Резил! От времето на атентата в Бургас на столичното летище стоят едни прегради, които пречат на оставящите/вземащи пътници автомобили да използват предвидените за целта "джобове" на платното. На това му викат предпазни мерки от тероризъм! Най-редовно на "заминаващи" работи само една въртяща се врата! Половината места за спиране /подчертавам СПИРАНЕ, а не паркиране/ на кота нула са боядисани в червено, другата половина в синьо! Излиза, че спиране може да правят само дипломатически и инвалидни автомобили. Всички останали очевидно трябва да се качват и слизат в движение! Но това не е краят на цирка... Цяло лято има постове на жандармерията, която проверява избирателно, НО и метрото и градския транспорт спират СЛЕД въпросните постове и съответно жандармерията няма никакво отношение към проверка на такива граждани /не че е нужно/, но какво изобщо прави тази жандармерия. Да не говорим, че пред Т1 жандармерията може да бъде заобиколена през паркови алеи или административни сгради. Малоумието на летище София е тотално и повсеместно! Цари пълен кретенизъм и битова олигофрения!

 13. 13 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 500 Неутрално

  летището е пълна трагедия, да не дава господ да ти се наложи да влезеш в тоалетните при лентите за багажа - не съм виждал другаде по-гнусни кенефи. служителите един английски не научиха за 25 години и още се чудят как да сричат полетната информация. машините за биометричните паспорти на влизане не помня някога да са работили всички, но там май пръст има и фирмата-доставчик.

 14. 14 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Концесия. Но не на ТИМ.

 15. 15 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 334 Любопитно

  До коментар [#13] от "невеж": Летището е бомба в сравнение с ж.п.гарата. ПродавачКите на билети в гишетата са, особено ми направи впечатление жената на информационното. Като чели ще кажеш им плащат да се карат с пътниците. Я си посмял (а) да ги попиташ повторно, я са те бомбардирали с артилерията от запазените марки, така "културно". Те за там, с какъв конкурс се назначават.

 16. 16 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1366 Весело

  Абе те наще че са цвете не са. Ама тоя народ тъп та вдлъбнат, от колко години трябва да си свалиш металните неща и да извадиш тнпстите. Еми нема такъв момент в Лондон им повтарят та даже ги спират в БГ пълен леж. Кога ще се научат да се чекират по интернет просто не знам, умрат на опашка ...

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 17. 17 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  Вчера пътувах и не видях нищо по-лошо от обичайното изчакване пред лентите на скенерите, каквото е на всяко летище. Даже не ни накараха да си събуем обувките. Layover-ът на амстердамското летище беше по-странен, ако ще му намираме махна -- по някаква необяснима причина ни разкараха, ей тъй на, от единия край до другия и после обратно. Иначе, софийското летище като да е правено и то от амстердамец, като братя близнаци са, едни такива чистички и подреденички (кацни във Филаделфия, да видим какво ще напишеш в галерията на Дневник). Не, че е голяма радост да пътуваш като въведоха всички тези антитерористични мерки, да не говорим за двойното увеличение на цените поради тях, но, от опит, критиките към софийското летище едва ли са най-заслужените, ако го сравним с едно, да речем, Heаthrow или с Charles de Gaulle. Да би могло всички те да бъдат като Ciampino, London City Airport или софийското, друг щеше да е животът на пътника.

 18. 18 Профил на Daisy
  Daisy
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Да, някаква недомислица е тази проверка. Скоро пътувах и пътници тичаха към изходите за излитане, благодарение на тези опашки. Мен пък ми направи впечатление, че бурно рекламираните лично от Борисов автомати за кафе и напитки липсват на Терминал 2. Попитах на информация къде са и една НЕ по-учтива от гарата служителка ми отговори троснато, че договорът им бил изкъл и не им ги подновили ?!?!?! Май нашето летище е единствено в Европа с такова изнудване. Пак са се поклонили на кафенетата вътре, в които случайно не беше написана цена на нито един продукт. Безобразие!!!!

 19. 19 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1154 Весело

  До коментар [#17] от "bryghtlyght":

  Айде да не го сравняваме с Heathrow, a? Че все едно ще сравняваме Порше със ЗАЗ.
  Друга недомислица е като се съберат много хора на проверката на багажа след ескалаторите. Има 4 точки за проверка а съм виждал опашката да почва от ескалаторите и работят само 2 точки. Щях да си изпусна самолета веднъж заради това.

 20. 20 Профил на bryghtlyght
  bryghtlyght
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  До коментар [#19] от "herbaltea":

  Както казах, London City Airport е летището, в сравнение с което Heathrow е като концлагер. Малкото спретнато градско летище на няколко спирки от Падингтън, е примерът за следване, а нашето летище и онова в Амстердам му вървят по петите. Вчера за кой ли път се убедих в този факт. Да не бях го видял, да не повярвам. И JFK е като беден роднина, сравнено с въпросните, предназначени за ексклузивни пътници. Е, и нашето се нарежда там, сред ексклузивните, за щастие, главно защото е периферно, в сравнение със споменатите гаргантюански хъбове. Остави, ами ми отне, в допълнение към jet lag-а, 4 (четири) часа да се добера до дома поради различни злободневни обстоятелства в днешния Манхатън и сега ближа рани.

 21. 21 Профил на pur6ing
  pur6ing
  Рейтинг: 239 Весело

  Кво се жалвате бе ало! те тва си нашто, като искате друго, и без тва сте на летището, аре да не ни пречите туа.
  Друм, глезли разни....

 22. 22 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 860 Неутрално

  на летището концесия няма да има,поне не в близко бъдеще...пита ли ли сте се как се започва работа там а РВД....то си е хранилка за родата и любовниците на власта...а както всички знаем кокала не го пускат въобще

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 23. 23 Профил на tisho_one
  tisho_one
  Рейтинг: 218 Неутрално

  До коментар [#14] от "karen_walker":

  Още нищо не се знае, доста желаещи се насъбраха за концесията. По-важно е да я вземе фирма с опит.

 24. 24 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  През доста летища съм минала, но само на "Враждебна" ми проверяват паспорта и бордната карта, преди да отида да се наредя на опашката за проверката за сигурност. После ми ги проверяват и на проверката, и на гишето на гранична полиция, и на гейта.
  Напълно излишна дивотия.
  Ама така е то, трябва да се създават клатикурни длъжности за роднините.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4475 Любопитно

  [quote#24:"Хриси"]През доста летища съм минала, но само на "Враждебна" ми проверяват паспорта и бордната карта, преди да отида да се наредя на опашката за проверката за сигурност. [/quote]

  Любопитно ми е на кое летище не проверяват (или сканират) бордната карта преди скенерите за ръчен багаж?

 26. 26 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Нищо особено не се е случило. Ако е в чужбина, бай Българин ще се реди кротко на опашка с другите пътници, и през ум няма да му мине да обижда служителите, наричайки ги мутрообразни. Обаче си е друго, да дойдеш за ваканция в България, и да наругаеш аборигените, част от които са майка ти и баща ти, куп роднини, и т.н.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 27. 27 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#25] от "vassilun":

  Може и да има подобни някъде из Африка. Светът е голям.

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 28. 28 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4475 Неутрално

  [quote#27:"Сорос"]Може и да има подобни някъде из Африка. Светът е голям. [/quote]

  Не зная за други страни в Африка, но в Мали, на Летището в Бамако е следното:
  1. Проверяват ти паспорта преди да влезеш в залата за чек-ин (НЕнормално).
  2. Преди чек-ин гишето ти сканират паспорта и визата (НЕнормално).
  3. На чек-ин ти искат паспорт и виза (нормално).
  4. На паспорт контрол: паспорт + бордна карта (нормално).
  5. Преди скенера за ръчен багаж ти проверяват паспорта и бордната карта (нормално).
  6. При боардинг ги проверяват отново (нормално).
  7. При влизане в автобуса за отвеждане към самолета ги проверяват отново (НЕнормално).
  8. При влизане в самолета ти искат бордна карта (нормално)>

  Че това е поне в една страна в Африка!

 29. 29 Профил на Сорос
  Сорос
  Рейтинг: 279 Весело

  До коментар [#28] от "vassilun":

  Вярвам ти. Но представи си летището не е в град, а на някоя полянка сред джунглата. Какво ще ти проверяват?
  От моя страна съм ходил до Белиз, но кацахме на тяхното интернационално летище до курорта ни, та ни подложиха на проверка поред.

  Преди време изловиха NORMAN GRANZ като КОТОВ. Сега изловиха GREEN EYES като КОТАРАК. Интересо съвпадение?
 30. 30 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4475 Неутрално

  [quote#29:"Сорос"]Но представи си летището не е в град, а на някоя полянка сред джунглата.[/quote]

  Е, това е друго! Летял съм с пропелери из Ботсуана - то няма и летище, а е само писта (по-скоро е поляна). Няма какво да ти проверяват, защото повечето нямат никакви документи и едва ли знаят дори кога са родени!

 31. 31 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 992 Весело

  ми ако не си бехте дали кинтите на комунистите и на рушняците, моеше да има и за още 2-3 гишета...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 32. 32 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 931 Неутрално

  [quote#25:"vassilun"]Любопитно ми е на кое летище не проверяват (или сканират) бордната карта преди скенерите за ръчен багаж? [/quote]

  В Германия на нито едно!!!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK