Гора от рога

Направих тази снимка по време на един ранен пролетен фотолов. През март-април започват да растат рогата на благородните елени, след като са опадали в края на брачния сезон. Известно е, че ги сменят всяка година. В началото на растежа са покрити с тънка мъхеста кожа, както ще видите на снимката.<br /><br />По същото време на годината сменят и козината. Изглеждат доста проскубани, но в същото време интересни. Забележителен също е фактът, че еленските рога са най-бързо растящата кост в природата. Пожелавам весели и светли празници на всички!

© Иван Филдишев

Направих тази снимка по време на един ранен пролетен фотолов. През март-април започват да растат рогата на благородните елени, след като са опадали в края на брачния сезон. Известно е, че ги сменят всяка година. В началото на растежа са покрити с тънка мъхеста кожа, както ще видите на снимката.

По същото време на годината сменят и козината. Изглеждат доста проскубани, но в същото време интересни. Забележителен също е фактът, че еленските рога са най-бързо растящата кост в природата. Пожелавам весели и светли празници на всички!С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK