Това нарушение заслужава повече от глоба и взимане на точки

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Имам чувството,че много водачи на МПС са не само самоубийца,а най-вече убийци!

 2. 2 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Рисковото изпреварване е много по-опасно от превишението на скоростта. Но изисква много повече интелигентност от органите. Затова винаги го елиминират като фактор.
  Едно насърчаване на общестеността може да свърши много работа.
  Ако обаче някой с фуражка те глоби на изкуствено направено ограничение, съюзникът в борбата със смърта на пътя често става джигит на инат.
  Да да го кажа отново - няма мисъл под фуражките на висшия полицейски клир. Ако случайно някъде се появи, системата бързо го изхвърля.
  Както например Богдан Милчев, единственият който не се поколеба да глоби шефа си, тогавашния МВР министър Цветлин Йовчев.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 3. 3 Профил на Ivailo Ivanov
  Ivailo Ivanov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Аз не виждам други "участници в движението" в насрещната лента, само някакъв моторист, но той не заема цяла лента

 4. 4 Профил на ivuchi
  ivuchi
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Не подкрепям подобни изпълнения , но:
  - изпреварването е разрешено в този участък от пътя
  - насрещната лента е чиста
  - от снимката не става ясно зашо е толкова рисковано

 5. 5 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1677 Неутрално

  До коментар [#4] от "ivuchi":

  Авторът на снимката е в нарушение, защото не пропуска изпреварващия, а е длъжен, защото така създава предпоставка за ПТП.

 6. 6 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Аз не виждам други "участници в движението" в насрещната лента, само някакъв моторист, но той не заема цяла лента
  —цитат от коментар 3 на Ivailo Ivanov


  Ти сещаш ли се при едно разминаване на метър с моторист, когато разликата в скоростите ви надвишава 200 км./ч. каква въздушна вълна му хвърля и къде ще го засили? Законите на физиката важат, дори и да не ги познавате!

 7. 7 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 225 Любопитно

  Не подкрепям подобни изпълнения , но:- изпреварването е разрешено в този участък от пътя- насрещната лента е чиста- от снимката не става ясно зашо е толкова рисковано
  —цитат от коментар 4 на ivuchi  До коментар [#4] от "ivuchi":

  РИСКОВАНО Е ЗАЩОТО СНИМАЩИЯ СЕ ДВИЖИ ПЛЪТНО ДО ПРЕКЪСНАТАТА ОСЕВА ЛИНИЯ И ПРЕЧИ НА ИЗПРЕВАРВАЩИТЕ ГО. НО ТОЛКОВА МОЖЕ ЧОВЕКА. НЕ МЕ СЕ СЪРДЕТЕ.

 8. 8 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 225 Гневно

  Не подкрепям подобни изпълнения , но:- изпреварването е разрешено в този участък от пътя- насрещната лента е чиста- от снимката не става ясно зашо е толкова рисковано
  —цитат от коментар 4 на ivuchi  До коментар [#4] от "ivuchi":

  РИСКОВАНО Е ЗАЩОТО СНИМАЩИЯ СЕ ДВИЖИ ПЛЪТНО ДО ПРЕКЪСНАТАТА ОСЕВА ЛИНИЯ И ПРЕЧИ НА ИЗПРЕВАРВАЩИТЕ ГО. НО ТОЛКОВА МОЖЕ ЧОВЕКА. НЕ МУ СЕ СЪРДЕТЕ.
  ПОВЕЧЕТО ПИШМАН ШОФЬОРИ КАРАТ ПЛЪТНО ДО ОСЕВАТА ЛИНИЯ ЗАЩОТО НЕ СА СИГУРНИ В ГАБАРИТИТЕ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ АВТОМОБИЛИ И МИСЛЯТ ЧЕ АКО КАРАТ ПЛЪТНО В ДЯСНА КАКТО Е ПРАВИЛНО ЩЕ ИЗПАДНАТ ОТ ПЪТЯ.
  ОПАСЕН ЗА ДВИЖЕНИЕТО И ЗА САНКЦИЯ Е СНИМАЩИЯ ПИШМАН ШОФЬОР !!!

 9. 9 Профил на Ivailo Ivanov
  Ivailo Ivanov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  ...
  [#4] от "ivuchi":РИСКОВАНО Е ЗАЩОТО СНИМАЩИЯ СЕ ДВИЖИ ПЛЪТНО ДО ПРЕКЪСНАТАТА ОСЕВА ЛИНИЯ И ПРЕЧИ НА ИЗПРЕВАРВАЩИТЕ ГО. НО ТОЛКОВА МОЖЕ ЧОВЕКА. НЕ МУ СЕ СЪРДЕТЕ.ПОВЕЧЕТО ПИШМАН ШОФЬОРИ КАРАТ ПЛЪТНО ДО ОСЕВАТА ЛИНИЯ ЗАЩОТО НЕ СА СИГУРНИ В ГАБАРИТИТЕ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ АВТОМОБИЛИ И МИСЛЯТ ЧЕ АКО КАРАТ ПЛЪТНО В ДЯСНА КАКТО Е ПРАВИЛНО ЩЕ ИЗПАДНАТ ОТ ПЪТЯ.ОПАСЕН ЗА ДВИЖЕНИЕТО И ЗА САНКЦИЯ Е СНИМАЩИЯ ПИШМАН ШОФЬОР !!!
  —цитат от коментар 8 на ЧИЧО ПЕШО

  А ако снимката е на МПС в процес на изпреварване? Какъв е проблема? Дори може да дава мигач, но камерата да е хванала момента между две мигвания, няма как да се разбере от една снимка.
  Мисля, че цялата олелия е заради моториста. Но щом човек се е качил на мотор трябва да си е написал завещанието, това се подразбира

 10. 10 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#6:"Лео"][/quote]

  И какво предлагаш в случая? Да не се изпреварва, заради евентуален моторист? Аз предлагам мотористите да не се държат като колоездачи:
  - да не карат между лентите и платната
  - да не надвишават максимално допустимата скорост, която е еднаква за всички.

  седеньето го зголемува задникот
 11. 11 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Няма никакво нарушение на изпреварващата кола. Бил съм в подобно положение на пътя Видин-Монтана, изпреварвам ТИР на разрешен участък, ТИР-а с около 90-100, аз изпреварвам със 120-130, срещу мен излиза един моторист, който караше поне със 160 км/ч. На този супер дълъг прав участък (поне километър и половина видимост) изведнъж времето се скъси страшно много. В крайна сметка ТИР-а видимо намали, аз рязко се прибрах, а моториста (вероятно пичлеме без книжка) ни показа среден пръст. Пожелах му следващия път да кара с 200.

  седеньето го зголемува задникот
 12. 12 Профил на dokker
  dokker
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Доколкото виждам, при това разположените на автомобилите, изпреварващият натиска спирачката. Свети третият стоп. Може би, това е искал да покаже авторът на снимката и вероятно има основание за възмущение.

 13. 13 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Не подкрепям подобни изпълнения , но:- изпреварването е разрешено в този участък от пътя- насрещната лента е чиста- от снимката не става ясно зашо е толкова рисковано—цитат от коментар 4 на ivuchiДо коментар [#4] от "ivuchi":РИСКОВАНО Е ЗАЩОТО СНИМАЩИЯ СЕ ДВИЖИ ПЛЪТНО ДО ПРЕКЪСНАТАТА ОСЕВА ЛИНИЯ И ПРЕЧИ НА ИЗПРЕВАРВАЩИТЕ ГО. НО ТОЛКОВА МОЖЕ ЧОВЕКА. НЕ МУ СЕ СЪРДЕТЕ.ПОВЕЧЕТО ПИШМАН ШОФЬОРИ КАРАТ ПЛЪТНО ДО ОСЕВАТА ЛИНИЯ ЗАЩОТО НЕ СА СИГУРНИ В ГАБАРИТИТЕ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ АВТОМОБИЛИ И МИСЛЯТ ЧЕ АКО КАРАТ ПЛЪТНО В ДЯСНА КАКТО Е ПРАВИЛНО ЩЕ ИЗПАДНАТ ОТ ПЪТЯ.ОПАСЕН ЗА ДВИЖЕНИЕТО И ЗА САНКЦИЯ Е СНИМАЩИЯ ПИШМАН ШОФЬОР !!!
  —цитат от коментар 8 на ЧИЧО ПЕШО


  често пъти проблема е, че в дясно пътната настилка е по-компрометирана и затова хората инстинктивно бягат вляво. Някои работи се учат с течение на времето. Просто всеки един път започва да се разбива от краищата и първо там зейват дупки.

  седеньето го зголемува задникот
 14. 14 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не съм шофьор , че съм с вестибуларен синдром , ама ми се вижда от снимката че движещия се след товарната кола е много близо и се двууми дали да изпревари .
  И за това снимания се е изнесъл толкова в ляво.

 15. 15 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#12] от "dokker":

  натиска, защото тръгва да се прибира, и очевидно трябва да намали. Няма как с тази скорост да се прибере обратно.

  седеньето го зголемува задникот
 16. 16 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  А , и ТИР -а требе да се прибере по плътно в дясно, за да даде път на изпреварващите и изпреварването да не се извърши в насрещното платно. Та смятам че ситуацията се създава от ТИР-ра. . .

 17. 17 Профил на black
  black
  Рейтинг: 388 Неутрално

  СА 1703 РК ... неправилно изпреварване, застрашаващо насрещните МПС. Мотористът не се движеше като велосипедист, на моториста му работеха фаровете, просто някой бърза за село (или гробищата на следващия завой).

  Коментиращите -- моторът не е велосипед, а този не се и движеше като такъв, за да има коментари в подобен дух.

  Живи, здрави и повече мисъл в кратуните.

 18. 18 Профил на black
  black
  Рейтинг: 388 Неутрално

  И за всички, отбелязващи кой къде кара -- лентата е лента, всеки може да си кара из нея където му е кеф. По време на изпреварване, изпреварващият трябва да бъде изцяло в съседната лента.

  Проверете си правилника ;)

 19. 19 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1668 Любопитно

  Няма никакво нарушение на изпреварващата кола. Бил съм в подобно положение на пътя Видин-Монтана, изпреварвам ТИР на разрешен участък, ТИР-а с около 90-100, аз изпреварвам със 120-130, срещу мен излиза един моторист, който караше поне със 160 км/ч.
  —цитат от коментар 11 на Пипера е много лют

  И нито за момент не ти дойде на ум, че и ти си в нарушение, нали?

 20. 20 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#19] от "Yotce":

  Разбира се, че формално съм в нарушение. Я сега се върни в училище и кажи, как се изпреварва камион, който кара с 90, когато ограничението е....90? Отговор не се изпреварва е малоумен, защото този камион не може да поддържа равномерно тази скорост и на няколко участъка пъпли с 20, т.е. трябва да го изпревариш. Иначе ще се возиш след него с часове. Неслучайно в някои държави при ограничение 90, за камиони то е 70, за да може да ги изпревариш. Във всички случаи се налага да се изнесеш максимално бързо от насрещната лента, което става със максимално висока скорост.

  седеньето го зголемува задникот
 21. 21 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#17] от "black":

  Повече мисъл в кратуната, когато следващия път яхнеш моторчето и при ограничение 80 се движиш с 160, или на непрекъсната двойна осева линия караш ВЪРХУ нея и очакваш Господ да те пази.

  седеньето го зголемува задникот
 22. 22 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Отговор не се изпреварва е малоумен
  —цитат от коментар 20 на Пипера е много лют


  Това същото го твърдят и ония с черните 'жипове, дето ти святкат на магистралата, когато караш със 140 в лявата лента, а те искат да те изпреварят. Според теб това е напълно нормално, защото ти не можеш да поддържаш постоянно скорост от 140 км/ч. От твоето обяснение излиза, че едва ли не е задържително да изпревариш камион, който се движи с 90 при ограничение 90, защото, видиш ли, той вероятно няма да поддържа тази скорост!?!?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK