Нагло шофиране в насрещното

На околовръстното на Враца "Мерцедес" със софийска регистрация СВ0030АХ при много висока скорост направи изпреварване на три коли едновременно.Коментари (27)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1676 Неутрално
 2. 2 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Неутрално
 3. 3 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Кореняк-софиенец, милорд.

 4. 4 Профил на NMink
  NMink
  Рейтинг: 374 Неутрално

  аз непрекъсната осева линия не вижда, ти?

 5. 5 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3816 Любопитно

  Видно от сн. 2, моториста е на достатъчно голямо разстояние. Видно от сн. 3 моториста вече се разминава с лекия автомобил, и то за относително много кратко времетраене, при което изниква въпроса, с превишена скорост ли е карал?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 6. 6 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Много ще се накефя ако случайно попадна на ситуация да те вадят тебе и семейството ти с *флекс*,след като нЕкое говедо те е размазало!Два дни се нагледах на говеда,правещи трудни за описване изпреварвания и маневри по пътищата на Северозападна България.И после всички други и друго им са виновни!За мАтАристите да не говоря.За тях правила и закони не важат!

 7. 7 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  Софиянци са най-наглите водачи на пътя.

 8. 8 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 246 Неутрално

  ПИТАНЕТО МИ Е :
  Къде виждате нарушение на Закона за движение по пътищата и правилника за неговото приложение ??? Водача на МПС-то извършва изпреварване на двулентов път при прекъсната осева линия. Винаги когото се извършва такова изпреварване изпреварващото МПС навлиза в насрещното платно за движение стига да не пречи на насрещно идващите МПС и това не е нарушение.

 9. 9 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 246 Гневно

  В продължение на пост 8 :
  Изпреварваните бавно движещи се МПС са длъжни да се изнесат плътно в дясно на пътното платно и подпомогнат изпреварващия да завърши безопасно маневрата.
  Какво се случва на практика ? Изпреварваните МПС вместо да се изнесат плътно в дясно и осигурят безопасното завършване на маневрата се залепят плътно за прекъснатата осева линия дават допълнително газ, увеличават скоростта с която се движат и си викат на ум "Е ТАРИКАТ ИЗПРЕВАРИ МЕ СЕГА АКО МОЖЕШ".
  ТА КОЙ Е НАГЛО ШОФИРАЩИЯ ???

 10. 10 Профил на Biker
  Biker
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#9] от "ЧИЧО ПЕШО":

  Къде в закона е записано, че може да се изпреварва срещу насрещно идващ мотор, принуждавайки го да се свие в дясно в меговата лента?

 11. 11 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  До коментар [#10] от "Biker":

  В законът е записано че не се изпреварва при идващо насреща МПС.

 12. 12 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Неутрално

  Някои с купени книжки смятат че моторите не са МПС, а колОло с двигател.

 13. 13 Профил на Trifon
  Trifon
  Рейтинг: 271 Неутрално

  До коментар [#12] от "Deaddark":
  До коментар [#11] от "Deaddark":

  Дори и колОло да е:
  "2. когато при изпреварването навлиза в пътна лента, предназначена за насрещното движение, да не създава опасност или пречки за превозните средства, движещи се по нея;"

 14. 14 Профил на Biker
  Biker
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#8] от "ЧИЧО ПЕШО":

  Та ей това е нарушението, изпреварване докато насреща идва мотор.

 15. 15 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2877 Весело

  До коментар [#13] от "Trifon":

  Колега, нЕма смисъл да се учат закони и правилници - както се разбра има хора, дето ги знаят и срещу нЕкой лев ще ги кажат от твое име където трябва - примерно на шофьорския изпит.

 16. 16 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  До коментар [#9] от "ЧИЧО ПЕШО":

  ако ни изпреварва црен мерцедес,длъжни ли сме да влизаме в канавката ,за да не му пречим,а? или въобще да не излизаме на пътя,с кола по-нисък клас от ламборджини или ролс-ройс,та хептен да не им разваляме рахатлъка.

 17. 17 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Има ли знак, забраняващ изпреварването - няма. Осовата линия е прекъсната. Не знам къде е нарушението. Да не говорим, че на първите две снимки моторист не се вижда, така че е много вероятно да се е появил в последния момент. Така или иначе никой не е бил застрашен, освен снимащия, тъй като кара и снима едновременно, освен ако колата не е с десен волан.

 18. 18 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 246 Любопитно

  Къде в закона е записано, че може да се изпреварва срещу насрещно идващ мотор, принуждавайки го да се свие в дясно в неговата лента?
  —цитат от коментар 10 на Biker


  До коментар [#10] от "Biker":

  Никъде в закона не е записано че можеш да изпреварваш срещу насрещно идващо МПС в това число и мотор.
  Сега да направим анализ на фотосите !
  На първият фотос : Изпреварващото МПС не е в нарушение спрямо участниците в движението - насреща не идва друго МПС и правилно изпреварва снимащото МПС.
  На вторият фотос : Изпреварващото МПС видно от светлините от зад натиска спирачката /от дясно светлините не светят/ и намалява скоростта при виждането че вече отсреща се появява МПС - моторист като същевременно подава десен мигач и иска да се престрои в колоната. Водача на МПС - червена Дачия не разрешава на изпреварващия да направи и завърши тази маневра като дори умишлено се приближава до движещото се пред него МПС с цел "А СЕГА ДА ТЕ ВИДИМ" независимо че етиката и закона го задължават да осигури място на изпреварващия да се включи в колоната при подаден десен мигач с което ще се избегне евентуална КАТАСТРОФА. Изпреварващото МПС е принудено за да не предизвика катастрофа с насрещно идващото МПС - моторист отново да подаде газ и изпревари по предното МПС с цел безопасно разминаване с моториста. Видно е че в момента на разминаването с моториста изпреварващото МПС навлиза в дясното платно като вече осевата прекъсната линия е почти на средата на изпреварващото МПС.

  Та сега кой крив и кой прав ???

 19. 19 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 246 Любопитно

  :ако ни изпреварва ЦРЪН мерцедес,длъжни ли сме да влизаме в канавката ,за да не му пречим,а? или въобще да не излизаме на пътя,с кола по-нисък клас от ламборджини или ролс-ройс,та хептен да не им разваляме рахатлъка.
  —цитат от коментар 16 на pavur  До коментар [#16] от "pavur":

  Не, не сме длъжни, но сме длъжни да спазваме етиката на пътя и закона като не влизаме в КАНАВКИТЕ.
  Но прочети и анализирай написаното от мен в пост № 18 и ако не си съгласен с нещо от видяното от мен и написано от мен то кажи къде греша ???

 20. 20 Профил на black
  black
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#19] от "ЧИЧО ПЕШО":

  Аз пък не знаех, че докато изпреварвам, някой е длъжен да ми освободи място, за да се прибера в дясната лента. Дясностоящите са с предимство, смяна на лента означава, че сменящият трябва да изчака да се освободи лентата ... и така. Етиката е едно, но нарушението си е нарушение. Следващия път пожелавам камиони.

 21. 21 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 246 Любопитно

  До коментар [#20] от "black":

  Така пише в правилника за приложение на Закона за движение по пътищата .

  Чл. 87. (1) Пътните превозни средства се изпреварват от лявата им страна.
  (2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента.

  Чл. 88. (1) Водач, който има намерение да предприеме изпреварване, е длъжен:
  1. преди да подаде сигнал, да се убеди, че движещото се след него пътно превозно средство не е подало сигнал за изпреварване, че не го изпреварва друго пътно превозно средство и че движещото се отпред пътно превозно средство не е подало сигнал за изменение на посоката си на движение наляво;
  2. след като е подал сигнал, да се убеди, че има видимост, свободен път на достатъчно разстояние за изпреварване и може да заеме място в пътната лента пред изпреварваното пътно превозно средство, без да го принуждава да намалява скоростта или да изменя посоката на движение.
  (2) Водач, който изпреварва, е длъжен по време на изпреварването да осигури достатъчно странично разстояние между своето и изпреварваното пътно превозно средство.

  Чл. 89. Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.

  Прочети внимателно чл. 89

 22. 22 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1884 Неутрално

  Не виждам нарушение. Това че донора е с първа космическа.... не може да е основание да не изпреварваме!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 23. 23 Профил на black
  black
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#21] от "ЧИЧО ПЕШО":

  Мхм, кажи го на тоя, дето кара на 3 метра от предния, следващия път като ти дойде ТИРа в насрещното ;) да те видим къде ще си навреш щайгата

 24. 24 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 246 Любопитно

  : Аз пък не знаех, че докато изпреварвам, някой е длъжен да ми освободи място, за да се прибера в дясната лента. Дясностоящите са с предимство, смяна на лента означава, че сменящият трябва да изчака да се освободи лентата ... и така. Етиката е едно, но нарушението си е нарушение. Следващия път пожелавам камиони.
  —цитат от коментар 20 на black


  До коментар [#20] от "black":

  При изпреварване по смисъла на закона и правилника за приложението му няма смяна на лента и дясно стоящия /изпреварвания/ в никакъв случаи не е с предимство.
  Чл. 89. Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.

 25. 25 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 246 Неутрално

  До коментар [#20] от "black":

  БЕЗПЛАТЕН СЪВЕТ :
  Прочетете отново Закона за движение по пътищата и Правилника за неговото приложение.
  Мисля че ще Ви е от полза ако сте водач на МПС.

 26. 26 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Мхм, кажи го на тоя, дето кара на 3 метра от предния, следващия път като ти дойде ТИРа в насрещното ;) да те видим къде ще си навреш щайгата
  —цитат от коментар 23 на black


  До коментар [#23] от "black":

  Ето за това сега искат да въведат задължителна минимална дистанция между движещите се МПС за магистрала 70 метра и за първокласен път 30 метра. Движещите се на ТРИ МЕТРА дистанция от движещото се пред него МПС е в "ТОТАЛНО НАРУШЕНИЕ" и е опасен за всички останали движещи се МПС пред, зад и насреща МПС.

  Лудите на пътя с МПС не са малко и трудно ще ги озаптим.
  Карай внимателно и пази себе си за да те пазят и другите.

 27. 27 Профил на Biker
  Biker
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#22] от "chichka":

  Няма как от снимките да се прецени с каква скорост се е движил мотора. Възможно е да има наклон самия път и да няма пълна видимост напред. Както се казва на шофьорски, моториста да се е качил като на асансьор. На насрещно идващи мотори трудно се преценява скоростта.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK