Разделно изхвърляне на отпадъци за рециклиране...

Кварталният ми "център за разделно изхвърляне на отпадъците за рециклиране". Няколко контейнера за различните видове неща. Нищо особено (освен чистия и равен тротоар), ако не се брОи контейнерът вдясно. За него - повече по нататък.Ключови думи към статията:

Коментари (17)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1725 Весело

  Ама на сн. 3 има надпис, под батерията. Не че разбирам иврит, но на това ми прилича :)
  Но за оставката си прав.

 2. 2 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  Мойше, а бе тротоарите скучни и равни, верно, ма не са съвсем чисти.
  Вие циганки с инструменти-метли немате ли?
  Не сравнявам с нащо чисто, само питам.

 3. 3 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  И кой слага така равно, че чак скучно плочките?
  Цигани нЕмате ли си?

 4. 4 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1366 Весело

  Съдейки по равния тротоар и сравнително добрата чистота наоколо, това едва ли е в България и надписите на иврит може да са основателни.

 5. 5 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 515 Неутрално

  За кой град става дума?

 6. 6 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Снимка № 4 е поорязана, линк към цялата снимка:

  http://prikachi.com/images.php?images/6/9509006s.jpg-

  За сметка на това на снимка № не се виждаше надписа, и за туй написах-без надпис...ВИНОВАТ, давам си два извънредни наряда!

  ----------------------

  Мойше, а бе тротоарите скучни и равни, верно, ма не са съвсем чисти.Вие циганки с инструменти-метли немате ли?Не сравнявам с нащо чисто, само питам.
  —цитат от коментар 2 на Alexander97


  Ааа, чисти са тротоарите ни в уреденото градче където живея! Е, наШта кметица (и тя биФша даскалица) не лови всяко листенце 'дето пада от дърветата като Фандъчката, та не е като във фармацевтична лаборатория. Ама в сравнение със софийските са ОК, нали?

  П.С. Цигани нЕмаме! Плочките ги слагат палестинци, ама тех'надзоррът е евреЙски!

  Имаме и чистачи с метли, ама те са повечето сравнително възрастни новодошли (предимно "руснаци" и етиопци), ПОД 50 г'. Липсва им стаж за ранна пенсия, нямат и търсени специалности, та работят в "почистване" за да си добавят допълнителни доходи над "помощ за безработни". Която е ОК за преживяване, ама ако си пушач и поркаш бира/водка....парите не стигат.
  До коментар [#2] от "Alexander97":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 7. 7 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 8 Разстроено

  За кой град става дума?
  —цитат от коментар 5 на man_un


  Натания...НЕтания...се тая. Ама и в ддругите градове чистотата и инфраструктурата са долу горе същите.

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 8. 8 Профил на Kiril
  Kiril
  Рейтинг: 272 Весело

  Мойше Толкоз вече уважава равните тротоари!

  https://imdb.com/title/tt1279083/ + http://socrates.else.is/ + https://chitanka.info/books/category/filosofia + https://tutanota.com
 9. 9 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Видно е качеството в тротоарната настилка. Както и многообразието от контейнери за разделно събиране на отпадъците. Имам само една малка забележка - явно някои от тях не се извозват навреме или твърде бързо се запълват. Това го има и у нас при разделното събиране, но не е някаква страшна драма, по-скоро епизоди.

 10. 10 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 844 Неутрално

  До коментар [#7] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Определено става дума за дисциплинирана нация. В случея става дума за технологична дисциплина (ако така мога да се изразя!). Или по-право - ако за града е добре, и за мен е добре!! За у нас, все още е мечта. Има, разбира се, доста хора дето са също така дисциплирани, но на една каца с нед и трябва една лъжица лайна, за да стане неупотребявана...
  Беше по татово време, една кооперация дето гледаше свине реши да слага малки кофи на всеки етаж в блока. В които да се изхвърля само непотребна храна (помия). Хората бяха много организирани, минаваха всеки ден и дори умиваха кофите. В смисъл, поне на нашия етаж никога не миришеше или пък пречеше на някого. След около 5 месеца, се отказаха. Татко ги попитал защо! Ами, казали му, на няколко пъти в кофите имало счупени стъклени буркани?!? И прасетата си наранили мутрите.
  Припомням това, защото все още има хора дето изхвърлят боклука си от 5-тия етаж и се надяват че ще улучат някоя кофа, независимо за какъв вид боклук е! Това е. И не са цигани.

 11. 11 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 8 Разстроено

  До коментар [#7] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Определено става дума за дисциплинирана нация. В случея става дума за технологична дисциплина (ако така мога да се изразя!). Или по-право - ако за града е добре, и за мен е добре!! За у нас, все още е мечта. ...
  —цитат от коментар 10 на charlesdegaulle


  Нацията ОПРЕДЕЛЕНО не е дисциплинирана (вв случая). По скоро-мотивирана. Ти го каза много добре: ако за града е добре, и за мен е добре!
  До коментар [#10] от "charlesdegaulle":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 12. 12 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Кофи за боклук има навсякъде.
  Ей долу на улицата има няколко пластмасови контейнера и изглеждат горе долу по същия начин.
  Следващият път мошето може да снима израелска тоалетна хартия и ние да цъкаме... :)))

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 13. 13 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 964 Неутрално

  До коментар [#11] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Мда, мотивацията е важно нещо. Както в работните или бизнес взаимоотношения, така и в обществените такива. Иначе и аз съм останал с впечатление че евреите не са дисциплинирани. То май цялото средиземноморие плюс балканците и на изток чак до нациите с дръпнати очички не отбираме от дисциплина...

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 14. 14 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2829 Неутрално

  Само да попитам, Кибуците участват ли в неквалифицираните дейности в градовете? Нещо като студентска бригада, но в обратна посока.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 15. 15 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 8 Весело

  Кофи за боклук има навсякъде.Ей долу на улицата има няколко пластмасови контейнера и изглеждат горе долу по същия начин.Следващият път мошето може да снима израелска тоалетна хартия и ние да цъкаме... :)))
  —цитат от коментар 12 на Боян Таксиров


  На твойта улица около кофите също ли е така чисто? 'Ми 'земи ги снимай тогава (и след 2 часа още веднъж) и пращай снимките тук тогава. Живял съм в кв' Иван Вазов между 2010 и 2015 (в блок 10 и 42), та още помня нещата. И в кв. Иван Вазов нещата са кратно по уредени в сравнение с други квартали.
  До коментар [#12] от "Боян Таксиров":

  --------------------
  До коментар [#14] от "korc":

  Кибуцник със зор върши неквалифицирана работа в своя кибуц😀, камо извън него. Освен като наказание като новобранец вв армията-дават им по една метла и айде да метеш алеите в базата. Казват само наряд в кухнята било по унизително наказание😀!

  Но младежите (от голями деца/юноши до следвоенна служба) правят нещо друго: В СВОБОДНОТО си време (ваканции и отпуски) провеждат кръжоци и други занимания с деца от периферните градове/новодошли с лош иврит и т.н. Или в затворите-там има почти задължителни общообразователни програми. Участието (на затворниците) в тях е еедно от условията за съкращаване на присъдата с 1/3.

  Виж, кибуците (и кибуцниците, хората живеещи там като членове на кибуца) са НЕЩО УНИКАЛНО. Това са мотивирани хора. Има не малко инфо в нета, струва си да "загубиш" няколко минути и да попрочетеш нещо за тях.

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 16. 16 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5476 Весело

  Уредено, подредено :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 17. 17 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1445 Неутрално

  Менталните промени изискват мноооого време и постоянство в натиска за тяхното извършване. И ако времето, така или иначе си минава и заминава, то по отношение на силата и посоката на натиска, ние сме отличници в непредсказуемостта - непрекъснато сменяме правила, контрола работи по системата бакшиш или аз на тебе, ти на мене и резултата не закъснява. Само дето и на нас не ни харесва.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK