За тези, които обичат месо

За тези, които обичат месо един сериозен обяд няма как да мине без да се опитат поне няколко вида от него. Немския вариант на тапас. В случая е за трима, но поръчката беше такава за да получа повече възможности за опитване. Долу вляво е терин от дивеч(отличен), до него надясно е немско селско сирене в сладък сос със сушени плодове(стандартно), прескачам соса и стигаме филетата от пернати(бяха приятни). Отгоре вляво е салата с риба, сос и червено цвекло, прескачаме пресните плодове и стигаме до един от моите фаворите - филета от елен и дива свиня - превъзходни. Сосът до тях беше тип салата снежанка, но като сос. Последното горе вляво е също моят фаворит - салата с шунка от фазан, поръсена с нар.



Ключови думи към статията:

Коментари (44)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на dma12587967
    dma12587967
    Рейтинг: 2025 Неутрално

    Всяко блюдо би трябвало да върви с определено вино?

  2. 2 Профил на MititU
    MititU
    Рейтинг: 1321 Весело

    бе друго си е тревните кифтаци :D:DD:D:

    "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
  3. 3 Профил на Боян Таксиров
    Боян Таксиров
    Рейтинг: 2768 Неутрално

    Намирам снимането на поръчаното ядене в заведение и публикуването му в интернет за проява на лош вкус.

    mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
  4. 4 Профил на vassilun
    vassilun
    Рейтинг: 5091 Неутрално

    Свински джолан с кисело (там е по-скоро сладко) зеле в Мюнхен! Кеф!

  5. 5 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 700 Весело

    Всяко блюдо би трябвало да върви с определено вино?
    —цитат от коментар 1 на dma12587967


    Е, ай'ся и на 6-7 блюда трябва и 6-7 вина?!? Що не споменеш и недостатъчните прибори (различни за терин, филета, салати, мръФки и др)?!?

    Става, ако са 5-6-7 сътрапезника на по големичка маса + още 2-3 обслужващ персонал+един Метр'Д , та да налеят правилното НОВО ввино в нова чаша (преди това да махнат предишната чаша), и да отсервират чинията в кото е било предишното блюдо, и да ти поставят нова чиния за следвващото. И РАЗБИРА се да ти го поставят в чиният (зер няма ти да се самообслужваш я!!!).

    Все пак става дума за ресторант, маса за 3ма.

    Язека съм БрУЗД чиляк, така като гледам едно сухо бяло вино върви за терина и салатите, по натарък-червено (може 1-2 вида, разбира се).

    П.С. Авторе, трима човека с толкоз манджи само една бутилка ли изпихте? Или става дума само за теб, другите са с други вина?

    П.П.С. Какъв вкус имаше пържената рукола? ОБИЧАМ рукола, ама прясна, не бих я затоплял, камо ли да я пържа...

    До коментар [#1] от "dma12587967":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  6. 6 Профил на Sabbath
    Sabbath
    Рейтинг: 1386 Любопитно

    До коментар [#3] от "Боян Таксиров":Намирам за лош вкус фотографиране и обнародване на ястия,но само,ако аз не обичам същите.Но пък вероятно има читатели с вкус различен от моя

  7. 7 Профил на gmbh
    gmbh
    Рейтинг: 2993 Неутрално

    До коментар [#5] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    "Какъв вкус имаше пържената рукола? ОБИЧАМ рукола, ама прясна, не бих я затоплял, камо ли да я пържа...""

    Вероятно е леко задушена в краве масло, както впрочем и аспержите. ))

  8. 8 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#1] от "dma12587967":

    Дивечово месо с червено вино. :)
    Аз само опитах рибата. Жена ми започна заради нея с бяло, но аз и бяло вино не обичам.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  9. 9 Профил на KRAFTWERK
    KRAFTWERK
    Рейтинг: 1546 Неутрално

    До коментар [#4] от "vassilun":


    Свински джолан с кисело (там е по-скоро сладко) зеле в Мюнхен! Кеф!
    —цитат от коментар 4 на vassilun


    Колега,бих ви препоръчал бързата витрина с кисело/зауер , ама зауер / зеле,сметанов сос със запършени късчета шунка и варени картофки

  10. 10 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#3] от "Боян Таксиров":

    Има специализирани сайтове точно за такива "вести". Във вестника е нормално, според мен, но всеки има прави на мнение

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  11. 11 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#3] от "Боян Таксиров":

    Има специализирани сайтове точно за такива "вести". Във вестника е нормално, според мен, но всеки има прави на мнение

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  12. 12 Профил на vassilun
    vassilun
    Рейтинг: 5091 Неутрално

    До коментар [#7] от "gmbh":

    Обожавам задушени аспержи, но руколата ми е безвкусна!

  13. 13 Профил на MititU
    MititU
    Рейтинг: 1321 Весело

    До коментар [#1] от "dma12587967":Дивечово месо с червено вино. :)Аз само опитах рибата. Жена ми започна заради нея с бяло, но аз и бяло вино не обичам.
    —цитат от коментар 8 на penetrating


    катаджия
    -Защо минахте на червено
    -Ми от бялото получавам киселини !

    :D:D:D:D

    "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
  14. 14 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#5] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Бяхме двама (аз и жена ми) и бутилката беше тази, плюс чаша бяло шардоне за нея като начало. Поръчах предястията за трима, защото по правилата на ресторанта съдържанието зависи от боря на хората. Тази за трима на снимката е със 6 предястия. Не се броят сосовете и плодовете :)
    Теринът си беше ОК с червеното.
    Руколата не ми хареса особено, защото беше мазна, но беше приятно хрупкава и със запазен цвят. Нямам представа как са я направили. Келнерът като описваше яденето каза, че е пържена - предполагам цяла, във фритюрник за много малко време.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  15. 15 Профил на vassilun
    vassilun
    Рейтинг: 5091 Неутрално

    До коментар [#9] от "KRAFTWERK":

    Благодаря! Но аз ходя по Европа та екскурзия и обичам бавните неща! Бърза витрина, когато работя.

  16. 16 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#7] от "gmbh":

    Аспержите - да и определени си бяха на място, руколата - не съвсем :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  17. 17 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#4] от "vassilun":

    Айсбаин :)
    Слагат подправки, които не харесвам и зелето наистина е повече сладко отколкото кисело.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  18. 18 Профил на stedim
    stedim
    Рейтинг: 2655 Неутрално

    Много сте жестоки. Представяте ли си как се чувства веган, като чете написаното и вижда снимката. Аз, ако имах възможност бих си хапнал от всичко.

  19. 19 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#18] от "stedim":

    Вдъхнових се от двама колеги-съфорумци - единият "тамада", който ме подсети и другия е вицът, който разказа днес колегата "tak40309320"
    в https://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2019/05/19/3907820_zeleni_kjufteta_s_kinoa_i_elda_i_sos_bosilkovo_pesto/?ref=id #comment-22
    Цитирам го:
    "Двама вегани разговарят:
    - Защо си с такива торбички под очите?
    - Мани - мани, снощи гледах един филм на ужасите и не можах да спя.
    - И к'во, много ли беше страшен?
    - Нещо невероятно! Обаче като сигнаха до кюфтетата, не издържах и загасих телевизора..."

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  20. 20 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 9474 Весело

    всичко изглежда много вкусно и виното си го бива. Ха наздраве!

  21. 21 Профил на Bramasole
    Bramasole
    Рейтинг: 3963 Весело

    Аз се спирам на риба и/или сирена с чаша пино гри/розе.
    Според Айн Ранд удоволствието за човека не е разкош, а психологическа потребност.
    Кои сме ние, че да ѝ противоречим... :)))

    "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
  22. 22 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 700 Неутрално

    До коментар [#19] от "penetrating":

    Вегански виц в шопски вариант:

    -Връща се Вуте от полето и от вратата вика-Жено, ракия и салата.

    Изува си цървулите, сяда на масата, жената му слага салатата с ракията и почва да си бърше просълзените очи...

    -Що плачеш ма?

    -...Заради лука...

    -Еееее, ти па кога стана веганка ма?!?

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  23. 23 Профил на vassilun
    vassilun
    Рейтинг: 5091 Неутрално

    До коментар [#19] от "penetrating":

    Всичко прекалено не е добре! Месоядец съм, но не осъждам веганите.

  24. 24 Профил на valtoro
    valtoro
    Рейтинг: 1037 Неутрално

    Още никой веган не е изревал под статията !!!

  25. 25 Профил на Practic
    Practic
    Рейтинг: 1128 Весело

    Обичам месо и съвсем не смятам, че моето "хищничество" ме прави по-малко културен човек и гражданин от вегетарианците например. Щом ти идва отвътре и нямаш гастроентерологични проблеми, хапвай месценце и се наслаждавай!

  26. 26 Профил на Vlado Nikolov
    Vlado Nikolov
    Рейтинг: 3905 Неутрално

    Вратни, или от бут мръвки, овкусени и осолени по желание. Слагам в тавата и пека. Накрая слагам нарязан зрял лук, осолен и леко претрит. Може и шишчета, печени на жарава. Домашно червено, полусухо, охладено в герана. Добър апетит и наздраве.

  27. 27 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Неутрално

    До коментар [#20] от "Peni Nikol":

    Виното беше отлично наистина. Препоръчвам го

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  28. 28 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#21] от "Bramasole":

    Рибата е винаги добре дошла. Средиземноморска, нашенска или друга, по възможност прясна.
    Това ми напомня една скорошна вечеря, ще се поровя в архивите и ако я намеря ще я споделя :)
    Виното там беше чудесно бяло шардоне.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  29. 29 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#22] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Още един виц. Бащата праща телеграма до сина си, веган:
    "Сине пробери се, ще колим...динята"

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  30. 30 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#23] от "vassilun":

    Аз също, но това е лежерна "новина", без политика.
    Предупреждението към тях е в заглавието :)
    Иначе обичам много вегетариански харни :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  31. 31 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#25] от "Practic":

    Аз го смятам за естествено. Уважавам хората които са вегетарианци, но не искам да съм войнстващ радетел за налагането на световна кухня без месо.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  32. 32 Профил на Bramasole
    Bramasole
    Рейтинг: 3963 Весело

    До коментар [#28] от "penetrating":

    По Чудомир - Чакай, Тинке, и аз да кажа... , по повод пържената рукола:
    Веган подарява на приятелката си (също веганка) пищен букет с цветя. Трогната, госпожицата пита:
    - Да ги изпържа или ще си ги хапнем сурови?

    "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
  33. 33 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#24] от "valtoro":

    Виц:
    Какво е ултра-веган?
    Това е веган, който яде само растения починали от естествена смърт.
    (извинявам се на веганите)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  34. 34 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#32] от "Bramasole":

    АААА! Чудесен е! Един и от мен:
    Какво ядат канибалите по време на пости? Вегани.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  35. 35 Профил на Bramasole
    Bramasole
    Рейтинг: 3963 Весело

    До коментар [#34] от "penetrating":

    А пък по косата на 7-годишния веган Сашко били открити листни въшки. :)

    Успешна нова седмица на всички:

    - Кои сте вие?
    - Ние сме четиримата конници на Апокалипсиса: Завоеванието, Войната, Гладът и Смъртта!
    - А кой е онзи грозен гадняр с вас?
    - А-а-а, този е още само стажант при нас - казва се Понеделник...

    "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
  36. 36 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#35] от "Bramasole":

    Успешна седмица :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  37. 37 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 700 Неутрално

    До коментар [#20] от "Peni Nikol":Виното беше отлично наистина. Препоръчвам го
    —цитат от коментар 27 на penetrating


    Нескромен въпрос: Каква е ресторантската цена на това 11 годишно ввино (от сой)?
    До коментар [#27] от "penetrating":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  38. 38 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#37] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Над 60% от цената на целия обяд (цената на чашата бяло вино и безалхохолните са към яденето), което почти винаги е така споед моя опит (аз не пия много и не се изхвърлям към много скъпи вина) :)
    Общо обядът беше около 160 за двамата. В магазин бутилката е около 45-50 евро, което е отлична цена за такова качество. В ресторанта цената беше двойна и отгоре, но виното си струва. От тази изба има подобни вина на десетокрани цени, опитах(дегустрах) едно от скъпите и ... не намерих разлика с това :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  39. 39 Профил на charlesdegaulle
    charlesdegaulle
    Рейтинг: 1443 Неутрално

    До коментар [#8] от "penetrating":

    +++! Трябва да е било много вкусно.
    Не ми се сърди, но ще споделя спомените си. Казвам спомени, защото джамбазина ми отдавна се спомина. Юни прекарвах на село с жена ми и децата. Идваше и то само за празника сестра ми със зет ми и племанницата. Та той ще ми избере агне или яре. Аз предпочитам яре, ама зависи от него. Не знам как, но познаваше животното като опипваше опашката му. И винаги беше с добър вкус. За майсторлъка не ми вземаше пари, искаше само кожята! И го разфасоваше пред къщата. Мама идваше с един леген за вътрешностите, а ние с татко отнасяхме четвъртинките в мазето. Изяждахме животинката за три дни. Първия, мама правеше дробсърма. Да си оближеш пръстите!!! Преди това си пийвахме ракийка със салатка, а след това кани с вино. Бяха домашни, виното - хамбургски мискет!! На другия ден мама печеше двете плешки пълнени. Апропо, сега сестра ми ги прави, така и не знам какви билки и подправки слага, но има дори стафиди... Накрая на третия ден останалите бутчета печени бавно. И всичко е едно месо, но с различен вкус. За татко още първия ден беша главичката!
    Мама и татко се споминаха също, но поддържаме празника със сестрата.

  40. 40 Профил на Цайко
    Цайко
    Рейтинг: 1315 Неутрално

    Да си снимаш хранат е доста... аграрно изпълнение, но пък кой съм аз, че да съдя авторчето.

  41. 41 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#39] от "charlesdegaulle":

    Традиции :) Звучи много вкусно
    И чорба с агнешко ми харесва :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  42. 42 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#40] от "Цайко":

    Как кой сте? Съседът :)
    Иначе тази "аграрна история" си има име и се нарича food hoping :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  43. 43 Профил на charlesdegaulle
    charlesdegaulle
    Рейтинг: 1443 Весело

    До коментар [#41] от "penetrating":

    +++! Чорбица, особено от джоланчето... Но и от бутчето става.

  44. 44 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11426 Весело

    До коментар [#43] от "charlesdegaulle":

    Мммм :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK