Морски обяд за трима

Коя риба е най-вкусна? Прясната.<br />В платото са само местни риби уловени сутринта. Затова и не е ясно предварително какво ще има в платото - каквото се хване в мрежата. За този обяд имахме късмет.<br />Няма да скрия - всичко беше много, много вкусно<br />Хубава ваканция на всички!

© penetrating

Коя риба е най-вкусна? Прясната.
В платото са само местни риби уловени сутринта. Затова и не е ясно предварително какво ще има в платото - каквото се хване в мрежата. За този обяд имахме късмет.
Няма да скрия - всичко беше много, много вкусно
Хубава ваканция на всички!



Ключови думи към статията:

Коментари (30)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на vassilun
    vassilun
    Рейтинг: 4953 Весело

    Ъммм! Вкусно изглежда! 🤣🤣🤣 Наздраве!

  2. 2 Профил на batzdravo
    batzdravo
    Рейтинг: 2521 Весело

    Ъммм! Вкусно изглежда! 🤣🤣🤣 Наздраве!
    —цитат от коментар 1 на vassilun


    Прав е "проникващият", прясната риба е най-вкусната!
    Но, ако имам избор бих ги класирал, за скара разбира се:
    - Карагьоз
    - Лефер
    - Лаврак
    Като ми е малко трудно да избирам, между ларака и лефера! ;)

  3. 3 Профил на koko65bg
    koko65bg
    Рейтинг: 1157 Весело

    До коментар [#2] от "batzdravo":

    Прав е "проникващият", прясната риба е най-вкусната!
    Но, ако имам избор бих ги класирал, за скара разбира се:
    - Карагьоз
    - Лефер
    - Лаврак
    Като ми е малко трудно да избирам, между ларака и лефера! ;)

    Почти съм съгласен с вашата класация за скара. Моята изглежда така:
    - Карагъоз с девесил, лимонено резенче, за гарнитура ранни картофки и зелена салатка
    - Карагъоз с девесил
    - Карагъоз с лющян
    Наздраве!


  4. 4 Профил на PavelCZ
    PavelCZ
    Рейтинг: 2396 Весело

    Предизвика ми апетита (а добре съм си хапнал).

    E PLVRIBVS VNVM
  5. 5 Профил на gak37608125
    gak37608125
    Рейтинг: 1929 Любопитно

    До коментар [#3] от "koko65bg":



    - Карагъоз с девесил
    - Карагъоз с лющян
    —цитат от коментар 3 на koko65bg


    ???
    И каква е разликата между девесил и лющян?

  6. 6 Профил на batzdravo
    batzdravo
    Рейтинг: 2521 Весело

    До коментар [#2] от "batzdravo":Прав е "проникващият", прясната риба е най-вкусната!Но, ако имам избор бих ги класирал, за скара разбира се:- Карагьоз- Лефер- ЛавракКато ми е малко трудно да избирам, между ларака и лефера! ;)Почти съм съгласен с вашата класация за скара. Моята изглежда така:- Карагъоз с девесил, лимонено резенче, за гарнитура ранни картофки и зелена салатка- Карагъоз с девесил- Карагъоз с лющянНаздраве!
    —цитат от коментар 3 на koko65bg


    Съгласен, без никакви условия!
    Само бих добавил и поне добро бяло, поне чашка, за преглъщане на тази вкусотия, макар че не пия! ;)
    Хубава вечер!

  7. 7 Профил на vassilun
    vassilun
    Рейтинг: 4953 Неутрално

    Проникващият е винаги позитивен! Жив и здрав да ни е!

  8. 8 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 9900 Неутрално

    Изглежда вкусно, но чаша студено бяло вино към платото трябва да има, наздраве!

  9. 9 Профил на schwimmwagen
    schwimmwagen
    Рейтинг: 1411 Неутрално

    [quote#2:"batzdravo"][/quote]

    Чернокоп /малкия лефер/ пресен на скара с подходящи аперативи в лятна вечер,може да ме накара , да се разплача :)

    "Счастье для всех, даром, и пусть никто не уйдет обиженным!"
  10. 10 Профил на dma12587967
    dma12587967
    Рейтинг: 1643 Весело

    До коментар [#3] от "koko65bg":
    —цитат от коментар 5 на gak37608125


    Разликата е като между цаца и копърка:)

  11. 11 Профил на valtoro
    valtoro
    Рейтинг: 973 Неутрално

    Не ни дразни, че ще ти приседне !!!

  12. 12 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 12065 Неутрално

    До коментар [#3] от "koko65bg":

    Става разбира се, но карагьоз нама в това море (адриатическо), а виждам, че той е Вашия избор ... Аз също го харесвам много на скара
    Има лаврак, ципура, лаврак (на снимката) :)
    Иначе има ги и картофките (отдолу под рибите, с блитва/манголд - не знам как да го преведа - ядливи листа на вид цвекло като спанак)
    Останалото - малко октоподчета, лангустини и миди са като част от салатата :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  13. 13 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 12065 Весело

    До коментар [#7] от "vassilun":
    До коментар [#8] от "Peni Nikol":

    Благодаря :)
    Имаше и бутилка шардоне, но постфактум заради шофьорски ограничения :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  14. 14 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 2942 Любопитно

    До коментар [#2] от "batzdravo":


    - Карагьоз
    - Лефер
    - Лаврак
    Като ми е малко трудно да избирам, между лаВрака и лефера! ;
    —цитат от коментар 2 на batzdravo

    Твърдо лефер!
    Но да ти кажа , преди бая бая години 87-ма, още ги нямаше Елените,ама имаше талян.
    Та съвсем случайно попаднах на рибарската вечеря край огъня .
    Ни ги знаех, ни ги познавах, ни пък и след това се срещнахме!
    Но ни поканиха с . . . . , та и ние приседнахме на трикраки столчета покрай камъните на огнището,
    а на жарта хвърляха изчистен и леко осолен сафрид, престоял няколко дена на вятъра та позасъхнал леко. . . .
    И Поморийски памид от манастира . . . .

    Вкусотаж Брато ! ! !

    - = - = - = -
    А на Южните плажове на Обзор, под пионерските лагери,
    април беше , лефера бяха подбрали пасаж сафрид към брега
    и сафрида от зор изскачаше на пясъка , а и лефера след него го налапваше във въздуха и падаше на пясъка . . .
    Та тогава що лефер извадиха моите хора и за пръв път вкусих лефер !
    Обзорчани го прекарваха с тяхната "б'ърканица" - памид с лимонада 😂😂😂

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  15. 15 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 3623 Неутрално

    До коментар [#3] от "koko65bg":
    —цитат от коментар 5 на gak37608125


    Едно и също е. Ама се казва "левущян". Ползва се много в средноевропейските страни, както и за получаване на етерично масло.

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  16. 16 Профил на koko65bg
    koko65bg
    Рейтинг: 1157 Весело

    До коментар [#5] от "gak37608125":

    Ами разликата е, че на девесила по Варненско му викат лющян а на лющяна в Старозагорско му викат девесил. Майтап да става де.

  17. 17 Профил на Nikolay Savov
    Nikolay Savov
    Рейтинг: 1722 Весело

    До коментар [#5] от "gak37608125":Ами разликата е, че на девесила по Варненско му викат лющян а на лющяна в Старозагорско му викат девесил. Майтап да става де.
    —цитат от коментар 16 на koko65bg


    Майтап , майтап ама ..............
    Като знам размера на скаридите в Черно море тази риба трябва да е дребна цаца , а доматите чери...........

  18. 18 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 3625 Неутрално

    Обичаме риба в къщи и не подбираме. Скоро купихме сафридка и гупа, жена ми и се дояде по-дребна, с пържени картофки. Иначе сомът и пъстървата са като че ли фаворити, става дума на бг пазара, навън не знам. Но каквото и да ядеш, не го ли полееш с подходящо пиене...макар всичко да е въпрос на вкус.

  19. 19 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 5433 Неутрално

    До коментар [#14] от "Чардо":

    Така е, черноморски лефер с тегло от 800 гр. нагоре, е може би една от най-вкусните риби, и то въобще в света.

    Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Noise, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
  20. 20 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
    Али Ибн Абдул Обстул Бей
    Рейтинг: 875 Неутрално

    Трябва да си брутално комплексиран за да постваш риба надолу от есетровите или тон! При това на тея години(60+) да висиш 24/7/365 в един форум!

    No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
  21. 21 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
    Али Ибн Абдул Обстул Бей
    Рейтинг: 875 Неутрално

    Евтината покривка и прибори+мокрите кърпи кьртят яко и издават класата на фотографа - типичния лоу кост потребител))

    No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
  22. 22 Профил на batzdravo
    batzdravo
    Рейтинг: 2521 Весело

    До коментар [#14] от "Чардо":

    :) :) :)
    Брато, хубави спомени имаме! :)
    И от сегашните времена имам, хубави покрай внуците, учейки ги да ловят сафрид и попче, ама е друго. :(
    Хубав ден, брато!

  23. 23 Профил на bora bora
    bora bora
    Рейтинг: 1198 Неутрално

    - Карагъоз с девесил
    - Карагъоз с лющянНаздраве!
    —цитат от коментар 3 на koko65bg

    ............и според теб коя е по вкусна, щот и рибата е една и съща, както и поправката.

    Наздраве!

  24. 24 Профил на bora bora
    bora bora
    Рейтинг: 1198 Неутрално

    Евтината покривка и прибори+мокрите кърпи кьртят яко и издават класата на фотографа - типичния лоу кост потребител))
    —цитат от коментар 21 на Али Ибн Абдул Обстул Бей


    .... Затова пък ника ви е пИрфектен.

  25. 25 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 2942 Весело

    До коментар [#22] от "batzdravo":


    До коментар [#14] от "Чардо"::) :) :)Брато, хубави спомени имаме! :)И от сегашните времена имам, хубави покрай внуците, учейки ги да ловят сафрид и попче, ама е друго. :( Хубав ден, брато!
    —цитат от коментар 22 на batzdravo


    Внуците!
    Те са ни радостта ! ! !
    За тукашните съм спокоен, че аз си ги поех и всички го признават, че са станали благодарение на мен.
    Ама за тези в София . . ..
    Тези от щерката два юнака па добре ,
    ама тези от снахата две моми . . . . . . .
    Живи и здрави, па каквото дал Господ,
    както казваха по-старите и от мен !

    В Е С Е Л О ! ! !

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  26. 26 Профил на victortrt
    victortrt
    Рейтинг: 676 Неутрално

    До коментар [#19] от "hamiltonf":

    Аз като бургаски зет мисля, че леферът е най-вкусната черноморска риба. калканът не ми харесва толкова. Беломорските са ми безвкусни освен дивите, но те много цифра.

  27. 27 Профил на Schopenberg
    Schopenberg
    Рейтинг: 890 Неутрално

    Съжалявам, че ще охладя кулинарно-рибения ентусиазъм, но това плато може да се улови единствено в мрежата на МЕТРО или друг супермаркет. Нека сме коректни и не се занасяме.

    Navigare Necesse Est
  28. 28
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  29. 29 Профил на uej03527584
    uej03527584
    Рейтинг: 417 Неутрално

    таа мазна алпака чиния е минала покрай пресната риба.пхахахахахаха

  30. 30 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 12065 Весело

    До коментар [#28] от "Мукарчо":

    Слабо засега, но всички сме оптимисти :)
    Можете да постигнете много повече във фантастичния жанр! Стиска палци!

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK