3то РПУ. Какво се прави с тези гробищни паркове пред районните??

Пред 3то РПУ<br /><br />Тази публикация е част от съвместен проект между "Дневник" и приложението <a href="https://www.grajdanite.bg/signals/Px0H2AGsjT" target="_blank">"Гражданите"</a> за намаляване на нарушенията по пътищата.

© stoyanmitov

Пред 3то РПУ

Тази публикация е част от съвместен проект между "Дневник" и приложението "Гражданите" за намаляване на нарушенията по пътищата.Ключови думи към статията:

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ивайло Вълчев
  Ивайло Вълчев
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Иди обади на циганите, до няколко часа само спомен ще остане.

 2. 2 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2641 Весело
 3. 3 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 12040 Неутрално

  От години е така :)
  (Но то си личи по автомобилите)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 4. 4 Профил на eqf28366123
  eqf28366123
  Рейтинг: 271 Неутрално

  Нищо не се прави, щот ни е тъп закона.
  Докато тече следствието, не може да се пипне автомобила.
  Нито от полицаите, нито от собственика, защото е доказателство.
  Следствието се ниже 4-5 години, защото "нашата полиция ни пази" и работи усилено.
  Естествено, след първия сериозен дъжд вече няма доказателства по автомобила, но това не притеснява нашенските детективи, които смело продължават да... детективстват, а автомобила заприличва на ръждясала кофа за боклук.
  Накрая прекратяват следствието поради липса на доказателства или изтекла давност, връщат един контейнер пълен с боклуци на собственика, той им казва да си го заврат отзад и така живота си тече.

 5. 5 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Нищо не се прави, щот ни е тъп закона.Докато тече следствието, не може да се пипне автомобила.Нито от полицаите, нито от собственика, защото е доказателство.Следствието се ниже 4-5 години,....
  —цитат от коментар 4 на eqf28366123


  3 РПУ е това около Зала Универсиада? Преди няколко години бях там и на мен ми направи впечатление това. Попитах полицая с който се срещнах-защо е така? И той ми даде точно това обяснение.

  Интересно обаче е че около полицейския участък в Лозенец няма подобно явление. Как са го решили въпроса-не знам, но няма десетки трошки по улиците около участъка.
  До коментар [#4] от "eqf28366123":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 6. 6 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1949 Разстроено

  каквото реши НС
  Сега даже и открадната кола да имаш ще стои там докато мине делото такъв е закона

 7. 7 Профил на Opportunity
  Opportunity
  Рейтинг: 3156 Неутрално

  До коментар [#4] от "eqf28366123":

  да си направят някъде примерно в Кремиковци паркинг, що трябва да са там?

  The Universe is under no obligation to make sense to you.
 8. 8 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Колите са нужни за оглед и експертизи. След огледа и експертизите няма пречка да се върнат. Ако не се сеща сам собственикът да си я поиска колата, разследващият орган трябва да предложи на прокурора да я върне. Ако прокурорът откаже на собственика, отказът може да се обжалва пред съда.
  Престояват най-вероятно коли, за които собственикът се дезинтересирал да му върнат купчина желязо или е починал, или, най-често - разследващия, или по-вероятно прокурорът, е безхаберник. Много рядко кола е нужно да остава по дело и това е при много спорни казуси с по няколко експертизи, които са нееднозначни, т. е. със спорни заключения. .

 9. 9 Профил на eqf28366123
  eqf28366123
  Рейтинг: 271 Неутрално

  До коментар [#5] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  3-то РПУ е на Тодор Александров и Константин Величков.
  Онова на Универсиада е 1-во.
  Преди години и при 4-то беше така. Развигор беше пълна с ръждясали трошляци.
  Сега или си ги държат вътре в двора на следствието, щот там направиха зона и от общината явно са им казали, че трябва да плащат по левче на час, на кола, или вече изобщо не си дават зор да разследват кражби на коли и тежки ПТП-та.

  да си направят някъде примерно в Кремиковци паркинг, що трябва да са там?
  —цитат от коментар 7 на Opportunity


  Що ме питаш мен?
  Пиши в браузера "телефон на 3-то РПУ", па питай. Може и да ти отговорят.

 10. 10 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Е, има и коли, които няма на кого да бъдат върнати, защото са със спорна собственост или пък собственикът е неоткривам. Вероятно застоялите коли са от подобни случаи, води се дело, не е установен извършител, делото е спряно, чака давност, а колата няма на кого да се върне, въпреки че формално има собственик.

 11. 11 Профил на Антикомунист и антиГЕРП
  Антикомунист и антиГЕРП
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Тези коли що не се позват от НСО да возят дупетати? Зер - все икономични модели са като гледам, не 12-цилиндрови розови беенвета...

  Бъдещата устойчива енергетика ще е симбиоза между ядрени генериращи мощности и ВЕИ. Ето защо е важно да се построи безопасната АЕЦ Белене възможно най-бързо!!!
 12. 12 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Нищо не се прави, щот ни е тъп закона.Докато тече следствието, не може да се пипне автомобила.Нито от полицаите, нито от собственика, защото е доказателство.Следствието се ниже 4-5 години,....
  —цитат от коментар 4 на eqf28366123


  3 РПУ е това около Зала Универсиада? Преди няколко години бях там и на мен ми направи впечатление това. Попитах полицая с който се срещнах-защо е така? И той ми даде точно това обяснение.

  Интересно обаче е че около полицейския участък в Лозенец няма подобно явление. Как са го решили въпроса-не знам, но няма десетки трошки по улиците около участъка.

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 13. 13 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1765 Весело

  До коментар [#12] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Ами защото не се занимават с такива работи явно. Решили са въпроса, като проблеми с автомобили не си слагат :))

 14. 14 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  И защо не попита РПУ-то, ние откъде точно да знаем какво се прави!? Аман от мрънкачи, на които всички сме им длъжни.

 15. 15 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4268 Неутрално

  Какво им пука на полицаите? Цялата ни система е затлачена от лошо направени и откровено либистки закони. И никой няма желание да се заеме с поправянето им.

 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5140 Неутрално

  До коментар [#8] от "hammurabi":

  На мен през 2000 г ми откраднаха Ситроен Ксантия на 5 години тогава. Намериха я в Нови Искър с изрязан номер на рамата, но прокурорът ми я върна. Оказа се, че не мога да я регистрирам в КАТ (и да я ползвам), защото номерът на рамата е "манипулиран"! Имаше пълно каско, което не ми бе платено, защото колата ми бе върната, но нямаше как да я използвам, защото КАТ отказаха регистрация. Дадох я за скрап! Та така с българската система!

 17. 17 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Нямат специални паркинги, където да ги държат, а автомобълит е доказателсво по делото и нищо не могат да направят.

  И не защо да са виновни полицаите? Те са първата брънка, след тях има прокурор, който също е претрупан с работа. Полицаят е изпратил преписката на прокурор да речем след 5 дни, пропурорът я задвижи делото след някой и друг месец, я не. Може и да го върне за нещо на полицията, хайде пак сроокове и пак към прокурор, той пак разглежда, тръгне към съда, там я се яви адвокат, я е болен и така десет пъти - я адвоката болен, я обвиняемият има хрема ... И си минат 5-10 години. Иначе - даааа полицията е бавна и тъпа, нали?

  preklara rara
 18. 18 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#16] от "vassilun":

  Такива са законите - нефелни.

  Преди няколко години приятелка, която току що завършила СУ караше стаж в кантората на мастит адвокат, получила задача да подготви законопроект (не помня за какво бе).

  Подготвила го тя и го предала. След няколмко седмици ми каза потресена, че в Пленарна зала се е обсъждали буквално нейните текстове - на младо момиче, съвсем млад юрист.

  И в парламента са зле, но и адвокатитските кантори, които подготвят законопроекти и взимат колосални суми за това не са честни. За това и законите са ни такива - кърпени не знам колко пъти (само ЗМВР го променят всяка година), нефелни, противоречащи си ...

  preklara rara
 19. 19 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  @edin slep: Можеш да поздравиш момичето. Силно се съмнявам законопроектът да е стигнал до зала директно. Първо адвокат от кантората го е прегледал и обсъдил с шефа. Иначе може и да не им възложат отново поръчка. После го е прегледал секретар на лобиста. След това е прочетен от поне един член-докладчик на правната комисия в НС. И чак тогава е стигнал до депутатите, за да го обсъждат. Та щом се е справила, без да я откоригират по цялата верига, има хляб в нея!

 20. 20 Профил на babalyuga
  babalyuga
  Рейтинг: 656 Неутрално

  И около СДВР е пълно с таралясници, ударени, блъснати, какв ли не още. Крайно време е да се разкарат такива остатъци. Променете закона ако трябва

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK