В Клуб-ресторанта "Морски сговор", след табелата.
Миди по бургаски...
Чернокопът също е вкусен и може да изпие много бира.
Ватус (морска лисица), за по-претенциозните има калкан.
В Клуб-ресторанта "Морски сговор", след табелата.
Миди по бургаски...
Чернокопът също е вкусен и може да изпие много бира.
Ватус (морска лисица), за по-претенциозните има калкан.
Gustav Mahlerov Vienski
Рейтинг: 557 ВеселоА рибата от Гърция....
Petleshev
Рейтинг: 3229 НеутралноКакво му е богатото на това меню?
Бивш tww09306483.Ватосът не става за ядене, както и да се приготвя. За калкан ти искат пари, все едно ще ядеш цяло теле. Остава чернокопът... ;)
karabastun
Рейтинг: 8517 НеутралноДо коментар [#2] от "Petleshev":
[email protected]Мидите определено изглеждат зле :)...
КМЕТ В СЯНКА
Рейтинг: 5553 НеутралноТова Ченгене скеле ли е ?
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!Димитър Димов
Рейтинг: 442 НеутралноЛичи си, че не са бургазлии коментаторите. Отидете на място и тогава си кажете мнението.
Димитър ДимовBizarre_infit
Рейтинг: 453 НеутралноЗа мрънкащите преди мен- вземете си лодка , хванете си каквото сърце ви иска и си го пригответе- дано ви хареса повече от това което виждате в статията.
Всеки го бива поне в едно нещо -ако и толкова не те бива, поне не пречи на другите.Бях в района на селището повече от седмица тази година- дано остане все така некомерсиализирано както и сега. Докато тичах сутрин по плажа постоянно лодки циркулираха- излизаха преди изгрев и се прибираха към обяд. Има доста пусти плажове където може да се насладиш на необезпокояван отдих с часове.
Gustav Mahlerov Vienski
Рейтинг: 557 ВеселоДо коментар [#6] от "frk20520749":
А дано, ама надали....
Няма нещо "некомерсиализирано" по БГ морето!
Petleshev
Рейтинг: 3229 НеутралноДо коментар [#3] от "karabastun":
Бивш tww09306483.Абе, не знам... Мидите се хапват кипнати за 4-5 минути в малко бяло вино, лющян и няколко резена лимон. Естествено, докато са още топлички... С ракийка. Да ме извиняват, с тия бъркочи с ориз, моркови и прочие. Да ти скърца пясък между зъбите... Голяма работа било. Вятър...!
И тия мърляви рибарски селища, дето ни обясняват, каква специална работа били. Рибарите, най-много се кефят на шопите, че могат да ги баламосват, колкото си искат. Пък после шопите, с важен тон да обясняват, как са ходили по морето и какви невероятни неща са яли и пили, специално приготвени за тях. Къде? В рибарско селище, естествено! :)))
grayeagle
Рейтинг: 739 НеутралноЧенгене скеле ............българското Столипиново. Мръсно, некрасиво и без регулация. Имали право да строят само дървени леки постройки. Дрона засне селски големи масивни и грозни/незаконни/ къщи.
Доказателство, че свинщината/с извинение към прасетата/ е по всички етноси.
karabastun
Рейтинг: 8517 ВеселоДо коментар [#8] от "Petleshev":
[email protected]Мен най ме кефи , като викат на цацата - ''рибка'' ! :)
karabastun
Рейтинг: 8517 ВеселоДо коментар [#8] от "Petleshev":
[email protected]А това къде заливат черупките на мидите със сосове или ги мешат с ориз е живо извращение :)
Petleshev
Рейтинг: 3229 НеутралноДо коментар [#6] от "frk20520749":
Бивш tww09306483.Тичал си сутрин по плажа...??? Уа-а-а-у-у!!! Жестоко! Невероятно...! Ама, наистина ли? И лодки ли имаше? Истински лодки? Сигурно е било уникално, а...?! :)))
T
Рейтинг: 245 НеутралноНаправих си труда в началото на лятото да мина през това... измислено селище- меко казано- в потрес съм! Мизерия, мръсотия, извлачени от целия град боклуци и тенекии, за да се сглобяват бараки и псевдо-вили! От всякъде това си е едно незаконно селище, със своите екологични бомби-закъснители, тъй като там живеят хора, а отпадъците им къде са?!..)))
Не ходете там и не консумирайте храна от тези хора, едни дребни далавераджии, които се чувстват над закона и че обществото им е задължено че.. били рибари!?!..))) От такива хора и рибата е съмнителна каква е, както и по-горе са написали други!
Petleshev
Рейтинг: 3229 НеутралноДо коментар [#11] от "karabastun":
Бивш tww09306483.Как иначе? С черупките става по-лесно и бързо, да напълниш цяла купа. Като има и малко забъркан ориз и някакъв запържен зеленчук, още по-добре. С малко миди и малко зарзават, за 1 лев общо, предлагаш порцията за 10-12 лева и работата върви. Хората са доволни... Снимат си чиниите и постват. После обясняват, по каква специална рецепта са правени и колко вкусно било. Пък ние, трябва да цъкаме завистливо с език... :)))
DDR
Рейтинг: 2904 ВеселоКато чета коментарите, то май и вилните зони и селата са все "българското Столипиново". Всеки влачил винкел, тенеке, черчевета, тухли - от където му падне и може. Като отидеш в някоя вилна зона от соаца или по селата и може почти точно да познаеш, какво са работели собствениците на "вилите" и "къщите". кой е бил "железар" - всичко му железно, кой бил тракторист - всичките му поилки от джанти, рязани гуми и двора пълен с няколко трактора на части...:-))))
Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"Това, дето го описват въжрожденците - дворове чисти и подредени - отдавна го няма. Навсякъде в повечето случаи мърсотия, боклуци и "усвоени" предмети....
man_un
Рейтинг: 579 НеутралноВсичко ям и всичко си готвим в къщи. На кръчма винаги се разочаровам, малко дават, некви салати измислени, цените не ме плашат, но поне да ми сервират пиенето като хората, първо, бият в грама, второ топло...не, не, дома. Жената ме изкундва един два пъти годишно да идем някъде и се съгласявам само да не я огорча.
karabastun
Рейтинг: 8517 ВеселоДо коментар [#15] от "DDR":
[email protected]Не вярвай на ''възрожденците'' :)
Petleshev
Рейтинг: 3229 НеутралноДо коментар [#16] от "man_un":
Бивш tww09306483.Как няма да се разочароваш на кръчма, като 90 процента от така наречените ни ресторантьори са откровени мошеници?!? Цените? Добре... Искат за салата 6-7-8 лева. Няма лошо. Ама август месец да ми слагат омекнали домати и лигави краставици... И даже на едно дете не му стига порцията. Грехота е! Малка ракия - 5 лева. Хубаво. Пиеш две и на другия ден главата ти дрънчи, като камбана. Защо искат да те отровят? За да спечелят още малко?! Менютата им от замразени риби и меса, полуфабрикати и всякакви боклуци. Да си ги ядат...!
citoyen
Рейтинг: 873 НеутралноОт хора, които се отбиват там разбирам, че в заведението си разбират от работата. Всеки път се каня да се отбия та да видим...
penetrating
Рейтинг: 5675 ВеселоПрясната риба за деня, това е истината. Каквото се е хванало :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertBizarre_infit
Рейтинг: 453 РазстроеноДо коментар [#12] от "Petleshev":
Всеки го бива поне в едно нещо -ако и толкова не те бива, поне не пречи на другите.Потърси помощ , докато е време! Дано вече не е късно
hamiltonf
Рейтинг: 4215 ВеселоДо коментар [#2] от "Petleshev":
Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния."Ватосът не става за ядене, както и да се приготвя."
По голяма глупост не бях чел скоро...
jmf29537805
Рейтинг: 331 НеутралноНа даляна малко по-нататък са ми предлагали калмари от Лидъл. Гадост.
Има още стари бургазлии, които помнят истински калмари в кръчмите по "1-ви май".
Ама то беше през 70-те и 80-те.
Petleshev
Рейтинг: 3229 НеутралноДо коментар [#22] от "hamiltonf":
Бивш tww09306483.И... кога яде за последно? Ако изобщо си ял, някога. :)))
hamiltonf
Рейтинг: 4215 НеутралноДо коментар [#24] от "Petleshev":
Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.Имаше един капан в Морската градина, собствениците бяха от вътрешността, правиха я уникално, първо я мариноваха, после панираха с някакви билки, тяхна тайна рецепта. Това беше една от най-вкусните риби, които съм ял (а аз имам претенции, че разбирам от риба). Неугледно заведение, но с прекрасен ватос, на който казвахме, не вярваха, после пробваха и онемяваха. През ден бяхме там. След месец, от заведението пържеца повече ватос, отколкото цаца. После СИК-аджии взеха плажа, поискаха им някаква непосилна сума за наем, и тази година сме на "сухо". Вчера с приятели пак се сетихме за този ватос. Пробвахме се в дом. условия, но не, дори и не го докарвахме до техния.
Та, така, жалко, че не си опитвал...
hamiltonf
Рейтинг: 4215 НеутралноДо коментар [#24] от "Petleshev":
Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.Нещо подобно трябва да е рецептата:
"...осолявам,заливам със сока на един лимон,слагам 4есън4е на склидки,дивисил,джоджен,4ерно пипер4е,риган,мащерка и го прибирам в хладилника за 2 4аса,после го овалвам в брашно и микс за паниране на риба и пържа,става супер."