Какво е Бьоф Строганов

Бьоф Строганов се сервира обикновено с юфка или каша от елда. Може да се сервира и с картофи.



Ключови думи към статията:

Коментари (12)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Халдип Исйолов
    Халдип Исйолов
    Рейтинг: 1919 Неутрално

    Как елда и картофи в Бьоф Строганов, пълна глупост!

    Крехко телешко, гъби, сметана, и сварен ориз. С манатарки става трепач!

    Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
  2. 2 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8534 Любопитно

    До коментар [#1] от "Халдип Исйолов":

    Що ?

    karabastun1@abv.bg
  3. 3 Профил на Vlado Nikolov
    Vlado Nikolov
    Рейтинг: 3854 Неутрално

    Според редица световни майстори готвачи, оригиналната рецепта е изчезнала много отдавна. В момента има няколко рецепти, които се различават.

  4. 4 Профил на ikar_01
    ikar_01
    Рейтинг: 882 Неутрално

    Това е ястие, което често приготвям вкъщи, обикновено заменям телешкото със свинско, което се сготвя по-лесно, гарнитурата му е картофи соте или пържени, но задължително в соса се слага сметана, без нея просто не е същото. Рецептата съм взела от книга международна кухня, чешко издание.

  5. 5 Профил на eqf28366123
    eqf28366123
    Рейтинг: 246 Неутрално

    И какво е Бьоф Строганов?
    Че от тези две снимки не ми стана много ясно.

  6. 6 Профил на babyroo
    babyroo
    Рейтинг: 917 Неутрално

    След като рецептата е руска, (Строганови са едни от най заможните фамилии при Иван Грозни), следва да ги попитаме. От бегъл поглед в Руски сайтове разбрах:
    Крехко телешко на ивички, (леко набрашнено), се задушава с лук, подправки и доматена салца. След готовност му се изсипва гоямо количество сметана, а за гарнитура - произволна - паста, картофи, гъби, квото има... Толкоз.

    roo
  7. 7 Профил на babyroo
    babyroo
    Рейтинг: 917 Неутрално

    Пропуснах, че в златните години на Балкантурист по големите курорти, ( 60 те - 80 те), задължително присъстваше в менюто заедно с " Шатобриан за двама" - мили спомени...

    roo
  8. 8 Профил на simval
    simval
    Рейтинг: 1061 Неутрално

    Телешкото е, може би, най-капризното месо за приготвяне.
    Като изключим гозбите, при които може да се вари колкото е нужно, при повечето други случаи, месото остава жилаво. Освен ако не е специално подбрано и приготвено от майстор.

    Аз не зареждам в Лукойл.
  9. 9 Профил на ikar_01
    ikar_01
    Рейтинг: 882 Неутрално

    До коментар [#8] от "simval":

    И да е телешко от порода за месо, каквото у нас почти не се предлага. Традиоционно у нас млечни породи крави се ползват и за месо. В Англия ядохме телешки стек /от порода Ангъс/, който направо се топеше в устата. Тук в заведения предлагат телешки стек, прилича на английското, не но е същото.

  10. 10 Профил на tqh42306221
    tqh42306221
    Рейтинг: 493 Неутрално

    След като рецептата е руска
    —цитат от коментар 6 на babyroo

    Дрън дрън ярина...Ястието винаги се е считало че спада към френската кухня.В кулинарията няма значение произхода на дадена рецепта,а съвсем други неща.По същата причина и тортата Гараш не е българска кухня,ако и да е измислена в България...

    Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
  11. 11 Профил на Шопов
    Шопов
    Рейтинг: 423 Неутрално

    караЛАЙНАР ,
    не става ясно какво си ял ,
    ама това не Е БЬОФСТРУГАНОВ ! ! !
    в ЧУГУНЕН ТИГАН ? ? ?
    АХАХАХАХАХАХА

    Every little helps
  12. 12 Профил на babyroo
    babyroo
    Рейтинг: 917 Неутрално

    Начи Строганов е френска рецепта, а Гараш - българска...
    Дневниче, ко ма напрай???
    Decline and fall...

    roo




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK