- можете да добавите картофи, юфка, фиде, моркови и други съставки.
Добавете и пържен лук в масло, за да стане супата по-богата и по-ароматна
- можете да добавите картофи, юфка, фиде, моркови и други съставки.
Добавете и пържен лук в масло, за да стане супата по-богата и по-ароматна
Пуйката
Рейтинг: 0 НеутралноАз си заплювам онуй най-горе, най- вдясно.
karabastun
Рейтинг: 7441 ВеселоДо коментар [#1] от "Пуйката":
karabastun1@abv.bgМного добра комбинация :)
Ivan_
Рейтинг: 2991 ВеселоКарабастун,
Модератора е неадекватен!ракия, супа и бира едновренно ли набиваш приятелю?
И аз съм почитател на гъбената супа и на гъбите като цяло...
Халдип Исйолов
Рейтинг: 512 НеутралноТова не е супа от гъби, а супа с гъби...
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.Моето виждане за гъбена супа - манатарки или челадинки, масло, сметана, лук и малко свежа мащерка - да се ръсне за нюанс. Топла франзела със златиста коричка. (вариант 1)
Шкембе от кладница - от ветрогоновата кладница става най-добре, запържва се с масло, брашно за сгъстяване, вода и прясно мляко, запръжка с олио и червен пипер, както се прави шкембе. Селски хлеБ с дебела кора. (вариант 2)
От други гъби е загуба на време да се прави супа, получава се разнопосочен резултат с некакъв гъбен аромат.
DDR
Рейтинг: 3623 ВеселоТова е по-добрата алтернативна рубрика на гурмето (или както там му се вика) - като за прости хора с прости съставки (ама вкусно).👍👍👍
Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.Ivan_
Рейтинг: 2991 ВеселоДо коментар [#5] от "DDR":
Модератора е неадекватен!Хубави гъби въобще не са прости съставки, но пък могат да бъдат изцяло пресни и от района...
откровенно казано винаги бих предпочел хубава гъба отколкото мида Сен Жак, явно съм от простите...
Ivan_
Рейтинг: 2991 ВеселоДо коментар [#4] от "Халдип Исйолов":
Модератора е неадекватен!Като взема една сопа... и като ви запукам и теб и карабастуна...
Сега ми се прияде шкембе чорба, а тук не съм намерил някой да я прави като хората, а и аз не мога да я докарам както са ми я правили във България...
Халдип Исйолов
Рейтинг: 512 НеутралноДо коментар [#7] от "Ivan_":
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.Направи си сам. Телешко чистено шкембе, 2 свински чистени крачета, литър мляко, масло, червен пипер, сухи люти чушки. Шкембето е супер елементарна рецепта.
Ivan_
Рейтинг: 2991 РазстроеноДо коментар [#8] от "Халдип Исйолов":
Модератора е неадекватен!Тя рецептата е елементарна, но явно аз съм по-елементарен:)
Става, но не е това което зная като вкус.
Имах във България едно две места и във Румъния едно където обичах да си угаждам.
и на трите бяха различни супите и на трите много ми харесваха.
та търся си някой от тези, но няма...
Благодаря за рецептата, може и да я пробвам, това с крачетата си признавам, че ме изненада...
ПП Извинявам се за питането и понеже е лично съм наясно, че може да не ми отговаряш.
Имаш интересна фамилия, любопитно ми е...
man_un
Рейтинг: 1428 НеутралноОт манатарки не съм ял, по нашия край са дефицит като трюфелите, но жена ми редовно готви супа микс-печурки, кладница и шейтаке. Колегата да ме прощава, че от други гъби супа не става, става и още как. Бастуна не е обяснил от къде е тая добре аранжирана маса.
Tod
Рейтинг: 287 НеутралноБих пуснал и някоя друга весела гъба в супата. Няма лошо. Микродозинг :)
karabastun
Рейтинг: 7441 ВеселоДо коментар [#10] от "man_un":
karabastun1@abv.bgЧукни на гуглемапса - Колиба, Ужгород, и само гледай :)
Един вампир броди из Европа
Рейтинг: 2508 НеутралноБез зелени мухоморки изобщо няма вкус.
Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)DDR
Рейтинг: 3623 ВеселоО, Закарпатска Русь.. Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
gmbh
Рейтинг: 2315 НеутралноДо коментар [#8] от "Халдип Исйолов":
"Телешко чистено шкембе, 2 свински чистени крачета,""
Какви свински крачета, какво свинско?
За телешка опашка при варене на шкембе не си ли чувал. И никакви брашна.
Само разваляте продукти. 😄
hamiltonf
Рейтинг: 5273 НеутралноДо коментар [#4] от "Халдип Исйолов":
Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....Един съвет, преди да задушаваш в масло, обезпеняваш. Задължително.
hamiltonf
Рейтинг: 5273 Весело"Бастун", тези в една купа сложили половин пакет фиде!? Ти не ядяш гъбена супа, а супа от фиде...
Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....gmbh
Рейтинг: 2315 НеутралноДо коментар [#17] от "hamiltonf":
"Бастун", тези в една купа сложили половин пакет фиде!? Ти не ядяш гъбена супа, а супа от фиде..."
Какво фиде? Направо спагети са сложили.
Bramasole
Рейтинг: 4057 ВеселоДо коментар [#11] от "Tod":
"Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул"Бих пуснал и някоя друга весела гъба в супата. Няма лошо."
Спомнихте ми виц, според който една катеричка през есента събирала от "веселите" гъби по погрешка, а след това цяла зима преравяла багажа на туристите за дискове на Джанис Джоплин.
До коментар [#14] от "DDR":
"О, Закарпатска Русь.."
Щом сте указали настроението "весело", явно сте наясно какво Ви очаква, ако изречете тази констатация в самия Ужгород.
karabastun
Рейтинг: 7441 ВеселоДо коментар [#17] от "hamiltonf":
karabastun1@abv.bgХем мезе, хем засища - фиде, спагети, имаше чуден аромат и беше вкусно !!! :)
До коментар [#18] от "gmbh":
gmbh
Рейтинг: 2315 НеутралноДо коментар [#20] от "karabastun":
"Хем мезе, хем засища - фиде, спагети, имаше чуден аромат и беше вкусно !!! :)""
Ако е за засищане, една мекица и всичко си идва на мястото. ))
😬😄
DDR
Рейтинг: 3623 НеутралноПърво дължа едно извинение на уважаемите съфорумци - не е Закарпатска Русь а е Подкарпатска Рус. (без да искам съм комбинирал наименованията). Рус идва не от Русия а от "русини" - местното население, което не са руснаци, но не с аи украинци. До 1938 година тази територия е съставна единица на Чехословакия под името Пдкарпатска Рус , като русините са съставлявали около 3,39 % от тогавашното 13,6 милионно население. След ликвидирането на Чехословакия (окупацията от Германия и частично от Полша и обявяването на независима Словакия) унгарски войски окупират Подкарпатска Рус и жална им майка на русините...След ВСВ за кратко е възстановен суверенитета на Чехословакия на д тази територия, но после СССР я анексира и около 120 000 нейни обитатели успяват овреме да се изнесът кой на където види. В момента голяма част от обитателите на тази територия се местят в Чехия на работа и респективно живот (това, че са бивши граждани на Чехословакия не им дава никакво предимство). Та така.
Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
klimentm
Рейтинг: 4697 ВеселоА супа топчета кога?!
klimentmМитко Палаузофф
Рейтинг: 432 НеутралноЗащо отвличате вниманието на електората от темата за двата вибратора със супа от гъби?!
mbt34598035
Рейтинг: 305 ВеселоМного се зарадвах на всички коментари, защото ми звучат някак си по нашенски. Харесват ми супичките, гъбките, чорбичките. Иска ми се да погледнем с добро око и на снимката /независимо кой, къде я е правил/. Иска ми се всеки от нас да си сготви нещо, което ще достави удоволствие на него и на близките му, да си сипе към приготвеното ястие каквото му е "кеф" като питие /дали ракийка, биричка, винце/ и да се наслади на една чудесна почти последна лятна вечер.
Ivan_
Рейтинг: 2991 НеутралноДо коментар [#25] от "mbt34598035":
Модератора е неадекватен!+++
karabastun
Рейтинг: 7441 ВеселоДо коментар [#25] от "mbt34598035":
karabastun1@abv.bgЕвалла за яката приказка !
Наздраве !
Халдип Исйолов
Рейтинг: 512 НеутралноДо коментар [#9] от "Ivan_":
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.Свинските крачета са класика, обезкостяваш и на ситно в шкембето. От телешката опашка изпада доста месо и се променя структурата на шкембе чорбЪта, отива към курбан... 😂 Аз варя 3 часа под налягане, бавно да свисти, като както са споменали- изчакваш да заври, обезпеняваш и тогава затваряш капака. Като се свари дробиш ивиците на кубчета, осоляваш и връщаш в бульона. Литър мляко сипваш, да заври и пак осолваш, червен пипер да шупне в горещото масло, застройваш. Печеш сухи чушлета...
Относно фамилията:
https://youtu.be/XpqqjU7u5Yc
Халдип Исйолов
Рейтинг: 512 НеутралноДо коментар [#10] от "man_un":
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.Култивирана печурка и кладница нема вкус. Шийтаке още не съм намирал, не ги и познавам. Ял съм почти всичко дето расте по гори и поляни, общо взето манатарки, масловки, булка, пачи крак, жълта рогачка, ветрогонова кладница, горска печурка, челадинка и млади бухалки-сърнели са вкусни и с изразен гъбен вкус. Най-омразни са ми лактариусите - рижинки, лютици, има ги много, на вкус са като талаш. Та не че не става, става супа от всякаква гъба, но не си заслужава (според мен). Вече не бера и челадинки, много са, малки са, цъцкави са.
stenlyaka
Рейтинг: 1428 Неутрално[quote#4:"Халдип Исйолов"]Това не е супа от гъби, а супа с гъби... Моето виждане за гъбена супа - манатарки или челадинки, масло, сметана, лук и малко свежа мащерка - да се ръсне за нюанс. Топла франзела със златиста коричка. (вариант 1
Много добре !
Бих изтърбушил франзелата, оставяйки ссамо кората .Пълним с яйчен пастет !
penetrating
Рейтинг: 11024 ВеселоСупата вкусна, но коментарите още по-вкусни :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbertklimentm
Рейтинг: 4697 ВеселоМи направи снимки и ти че да се развихрим де!
А така някак си голословно не върви! klimentm
tqh42306221
Рейтинг: 542 НеутралноТая есен някой ако му трябва рижика,гълъбка,челядинка,сърнела,тополова пънчушка-да пише на лично съобщение.Може сурови,може и готови мариновани.Поста не е с търговски характер,не продавам.Бартер за нещо,натурална размяна и т.н.,абе с 2думи-ще се разберем....Важи вероятно до края на ноември,но след поне 25септември.Според зависи от времето.Някой ако му трябва да пише отсега и да оставя координати за връзка,щото количествата може и да не са големи...
Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!interesna
Рейтинг: 244 ВеселоЗарежете тези чорби!Като ходите наесен за гъби , търсете дървесни кладници. Като ги сготвите с ориз, олио и риган, няма и хляб да ви трябва. Божествено.
betona
Рейтинг: 1551 НеутралноДо коментар [#34] от "interesna":
от мене търсенето и намирането, а от тебе - готвенето. става ли?
betona
Рейтинг: 1551 НеутралноДо коментар [#33] от "tqh42306221":
ше ти пиша слет 25-ти :) . мерси. бива си те.