Украинско сало

Дълготрайното съхранение на сланината се осигурява чрез осоляване.
Осоляването се извършва по два начина: в сух или в солен разтвор/саламура/.



Ключови думи към статията:

Коментари (62)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8742 Весело

    Снимките са от истински украински етно-кръчми, аранжировката също !

    karabastun1@abv.bg
  2. 2 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8742 Весело

    До коментар [#1] от "karabastun":

    А вкусът е неописуем :)

    karabastun1@abv.bg
  3. 3 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8742 Весело

    До коментар [#1] от "karabastun":

    Особено като мезе на хорилка, без ГМО ! :)

    karabastun1@abv.bg
  4. 4 Профил на zz_s
    zz_s
    Рейтинг: 1050 Неутрално

    Karabastun'e, какви за сосовете на таблата, онова съ семената.

    "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия."
  5. 5 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8742 Весело

    До коментар [#4] от "zz_s":

    Горчица, синапено семе :)

    karabastun1@abv.bg
  6. 6 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8742 Весело

    До коментар [#4] от "zz_s":

    Абсолютно всички видове горчици, произвеждани в цял свят, се правят от смлените семена на три вида синап – черен синап, кафяв синап и бял синап, които, смесени в различни пропорции, са в основата на огромния брой различни горчици.

    karabastun1@abv.bg
  7. 7 Профил на Сд
    Сд
    Рейтинг: 884 Неутрално

    Хората вече не искат да са вегетарианци,а вегани,а тука ядат сланина.

  8. 8 Профил на dma12587967
    dma12587967
    Рейтинг: 1845 Неутрално

    Най обичам холестерола да го вкарвам с червено вино.

  9. 9 Профил на pet_fire
    pet_fire
    Рейтинг: 4949 Неутрално

    До коментар [#7] от "Сд":

    Всеки има право на избор с какво да се храни.

  10. 10
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  11. 11 Профил на Шопов
    Шопов
    Рейтинг: 418 Неутрално

    ТРЕВАТА е КЕРВИЗ ,
    основната ХРАНА на украинските СВИНЬЕ ! ! !

    Every little helps
  12. 12 Профил на Тюфлекчия
    Тюфлекчия
    Рейтинг: 2233 Весело

    Хората вече не искат да са вегетарианци,а вегани,а тука ядат сланина.
    —цитат от коментар 7 на Сд


    Нещо си назад с тенденциите. Обиколи т.нар. "вегански" канали в YouTube - голяма част вече се отказаха. Оказва се, че след 5-6 години веганство организмът не издържа и се срива. Тая "мода" си заминава и ще е завинаги.

    Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
  13. 13 Профил на Мизийски
    Мизийски
    Рейтинг: 1317 Неутрално

    Пиша тук защото троловете на БСП-ДПС не влизат в такива новини. Обърнете внимание, че от обявяването на подкрепата на комунистическата партия за Мая Манолова във всички политически новини мненията срещу БСП получават стотици отрицателни гласувания с много приблизителна бройка (ботове). Пиша тук вече десетилетие и подходът е един и същ всеки път преди избори. Така, че не се връзвайте и се водете винаги от правилото "Всички могат да ни управляват, само не БСП/ДПС." Нека обърнем внимание на "Дневник" да ги блокира. Това ще стане, след като всеки от вас който пожелае им изпрати по един имейл (обратна връзка и т.н.). Напълно съм убеден, че парите с които се правят това са руски. Или както е казал Раковски преди 150 години - "Където има мръсотия" там търси Русия.

    Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
  14. 14 Профил на gmbh
    gmbh
    Рейтинг: 2784 Неутрално

    До коментар [#6] от "karabastun":

    Явно си решил да откриваш начално училище по кулинария. Пространното обяснение как се приготвя сланина и каква е основната съставка на горчицата напомнят,че наближава новата учебна година.
    🍲🌭🍞🌶🍢🍺🍷

  15. 15 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8742 Любопитно

    До коментар [#14] от "gmbh":

    Нямам такива претенции, само дето, това което се предлага в нашите магазински вериги отдавна не е нито сланина, нито горчица - а какво е - и аз не знам ?! :)

    karabastun1@abv.bg
  16. 16 Профил на putinxujlo
    putinxujlo
    Рейтинг: 3337 Весело

    Браво 《karabastun》 👍👏🏻👏🏻😂
    Виж как фен на всичко украинско се радва!))

    До коментар [#10] от "Шопов":
    До коментар [#11] от "Шопов":

  17. 17 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 4807 Весело

    Две бутилки водка липсват...

    Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
  18. 18 Профил на zegi
    zegi
    Рейтинг: 519 Неутрално

    До коментар [#2] от "karabastun":
    И леле що вино изпива. Колко жалко, че тези кретени - учени измислиха холестерола. 😂 Е, относно етимологията не се доверявай много на местните митове. Сало си е родствено със нашенското „сланина”, най-вероятно произлиза от сол, саль , залц на немски, „осолено месо”.

  19. 19 Профил на gmbh
    gmbh
    Рейтинг: 2784 Неутрално

    До коментар [#15] от "karabastun":

    Не се впрягай, пошегувах се.
    За горчиците не съм съгласен, има и добри.

  20. 20 Профил на Локомотив
    Локомотив
    Рейтинг: 630 Неутрално

    Браво 《karabastun》 👍👏🏻👏🏻😂Виж как фен на всичко украинско се радва!))До коментар [#10] от "Шопов":До коментар [#11] от "Шопов":
    —цитат от коментар 16 на putinxujlo


    И кухнята ви е най-близка до ...руската.

  21. 21 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8742 Весело

    До коментар [#19] от "gmbh":

    Издръжливи са горчиците / повечето, де / едно отворено през май бурканче, изкарва на ''стайна температура'' до октомври, без да промени нито цвят, нито вкус, нито мирис, нито даже и консистенцията си :)

    karabastun1@abv.bg
  22. 22 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 1205 Неутрално

    Пиша тук защото троловете на БСП-ДПС не влизат в такива новини. Обърнете внимание, че от обявяването на подкрепата на комунистическата партия за Мая Манолова във всички политически новини мненията срещу БСП получават стотици отрицателни гласувания с много приблизителна бройка (ботове). Пиша тук вече десетилетие и подходът е един и същ всеки път преди избори. Така, че не се връзвайте и се водете винаги от правилото "Всички могат да ни управляват, само не БСП/ДПС." Нека обърнем внимание на "Дневник" да ги блокира. Това ще стане, след като всеки от вас който пожелае им изпрати по един имейл (обратна връзка и т.н.). Напълно съм убеден, че парите с които се правят това са руски. Или както е казал Раковски преди 150 години - "Където има мръсотия" там търси Русия.
    —цитат от коментар 13 на Мизийски


    Прав си. Предизборна ситуация, случваше се преди всеки избори в България-изведнъж пръкваха новорегистрирани/регистрирни шреди години и изчакващи активация, и масово спамеха по темите. Новото сега е ботовете който праскат за нулево време по 30-40, понякога 80 минуса под определени коментари, "за да посивеят".

    Така ще е до изборите, после ще останат само десетина от познатите ни "совки"*.

    * - "Совка" е руски сленг за човек който ментално се намира в ссср.

    Иначе тази прошарена сланинка ми напълни устата с лиги. Като помня цените в България (до 10 лв/к на обикновенната бяла, и до 15 лв/к на "шарената") ми се плаче...Тук (Израел) има такива тук таме, за по 70-80 лв/к (в малки опаковки, иначе май не върви).
    До коментар [#13] от "Мизийски":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  23. 23 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 1156 Неутрално

    До коментар [#1] от "karabastun":

    Сух разтвор за осоляване, предполагам е просто морска сол?! Не бих я нарекъл разтвор...

  24. 24 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 2489 Неутрално

    И кое точно му е украинското на сланината?

  25. 25 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 1156 Неутрално

    До коментар [#24] от "blondofil":

    Името и снимката от Украйна. Иначе, традиционната украинска рецепта за сало е същата като българската за парена/варена сланина, както са я приготвяли прабабите ни:
    Разтваря се сол във вода, след като кипне разтвора, с него се заливат парчетата сланина, овкусени с черен пипер, скилидки чесън или праз. След като престои 1 нощ в съда, местим в хладилника и след 3-4 дни имаме мезе. Аналогично се консервира и в буркани, с 10-15 минути варене, доколкото си спомням.

  26. 26 Профил на hope
    hope
    Рейтинг: 3497 Неутрално

    Преди двадесетина години всеки търсеше крехко месо, без сланина, най-вече котлет.
    ГМО - инженерите смениха породите и сега прасетата трупат само мускулна маса, сланината стана лукс. Котлетите не могат да се изпържат, стават като подметка.

    Купихме домашно прасе. Не искам да разказвам, дано ви се отдаде случай да пробвате.
    В Сърбия и Македония все още не са сменили породите, но сега заради чумата, не може да се внесе месо.

    12 години стигат! София има нужда от промяна.
  27. 27 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 1156 Неутрално

    Правил съм си сам преди много години пушен бут от черно прасе странджанска порода и още се опитвам неуспешно да намеря някакво прошуто, което да го бие на вкус. Сланина нито купувам вече, нито си правя. Там майсторлъка е в количеството сол - ако сложиш много, сланината се одървя кат подметка и хабиш много вино😂, а ако е малко - сланината става блудкава и може да се вмирише.

  28. 28 Профил на ahasver
    ahasver
    Рейтинг: 1755 Неутрално

    До коментар [#13] от "Мизийски":само не БСП/ДПС."

    А ГЕРБ/ДПС може, нали?

  29. 29 Профил на ahasver
    ahasver
    Рейтинг: 1755 Неутрално

    До коментар [#27] от "Котаракът на Шрьодингер":Нещо бъркаш. Сланината поема толкова сол, колкото требе.

  30. 30 Профил на hope
    hope
    Рейтинг: 3497 Неутрално

    До коментар [#29] от "ahasver":

    Като рибата.

    12 години стигат! София има нужда от промяна.
  31. 31 Профил на Халдип Исйолов
    Халдип Исйолов
    Рейтинг: 1248 Неутрално

    До коментар [#25] от "Котаракът на Шрьодингер":

    Сланината се напарва, както си описал. После като преседи се отцежда и се овъргалва в подправки - чубрика, червен пипер, черен пипер, кимион, целофан и в хладилника.

    Черната странджанска порода е мелезак между дива бишка и домашна свиня.

    До коментар [#26] от "hope":
    Аз купувам свинско и телешко от село, разбирай 2 прасета и половин теле, заклани и оправени. Номера с крехкото месо е в храната, с която е изгледано животното. Дори структурата на сланината зависи от храната, но няма как 120 кг младо прасе да има тегаво месо.

    Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
  32. 32 Профил на Big Muzzy
    Big Muzzy
    Рейтинг: 1475 Неутрално

    Сланината веган ли е?

  33. 33 Профил на Котаракът на Шрьодингер
    Котаракът на Шрьодингер
    Рейтинг: 1156 Неутрално

    До коментар [#27] от "Котаракът на Шрьодингер":Нещо бъркаш. Сланината поема толкова сол, колкото требе.
    —цитат от коментар 29 на ahasver


    Не и шарената сланина от снимката, за която говорим.
    Месото от шарената сланина поема много сол.

  34. 34 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 4807 Весело

    "Бастун", прибирай се по-бързо, ще се алкохолизираш...

    Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
  35. 35 Профил на hope
    hope
    Рейтинг: 3497 Неутрално

    До коментар [#31] от "Халдип Исйолов":

    "Аз купувам свинско и телешко от село, разбирай 2 прасета и половин теле, заклани и оправени. Номера с крехкото месо е в храната, с която е изгледано животното. Дори структурата на сланината зависи от храната, но няма как 120 кг младо прасе да има тегаво месо. "

    Храната има значение, слънцето също.
    Но гена си е ген. Както и при зеленчуците и плодовете. Раждат много, не се развалят, но витамините 50% оф.
    Маста впрочем е 7-10 лв./кг.

    12 години стигат! София има нужда от промяна.
  36. 36 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 4807 Неутрално

    До коментар [#13] от "Мизийски":

    Мизийски, ти трябва да пишеш основно по една тема, как на един масов, несъзнателен убиец, Гунди му викате, продължавате да му отбелязвате някакви годишнини от трагичната "му" гибел...
    Жалка история...

    Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
  37. 37 Профил на Халдип Исйолов
    Халдип Исйолов
    Рейтинг: 1248 Неутрално

    До коментар [#32] от "Big Muzzy":

    Веганщината е психично заболяване. Човек не може да живее нормално без прием на животински продукти.

    Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
  38. 38 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 2004 Неутрално

    Дядо Господин, род.1888 г., сам си колеше прасето, сам го разфасоваше и солеше сланинка. Той имаше един дървен съд, пресечен конус, по-особен от каче, на който викаше чебур. В него редеше сланината. По-точно той я режеше от прасето на парчета, а баба я редеше. Ред сланина, ред сол и т.н. Накрая слагаше кръстачка и я затискаше с камък. Сланината беше с кожичка, тънка и крехка. От гърба правеха свинска мас, а от кожата цървули. Било е преди повече от 60 г. Свакото на жена ми, свако Митю, пък я редеше в дървени касетки, по същия начин, а сланината от гърба нареждаха в буркани и я варяха. Имах предубеждение към тоя вид, но се оказа грешка, понеже от нея си правехме паприкована.
    Филия царевичен хляб. Върху нея се нарежда тънко нарязана сланинка. Върху нея лучени пръстенчета. Поставя се втора филия за сандвич. Слага се в сандвич тостера да се запече хляба хрупкаво. Поръсва се с шарена сол. После лапаш и поливаш с червено вино. А навън вали снежко...

  39. 39 Профил на Vlado Nikolov
    Vlado Nikolov
    Рейтинг: 3544 Любопитно

    До коментар [#15] от "karabastun":

    В "Кауфланд" съм купувал украинска горчица. Много е добра. А по-добро от домашна сланина, опушена, или осолена, рядко се намира. Топи се в устата.

  40. 40 Профил на gmbh
    gmbh
    Рейтинг: 2784 Неутрално

    До коментар [#21] от "karabastun":

    "Издръжливи са горчиците / повечето, де / едно отворено през май бурканче, изкарва на ''стайна температура'' до октомври, без да промени нито цвят, нито вкус, нито мирис, нито даже и консистенцията си :)"

    Ако водиш битка с консервантите, препоръчвам ти Colman's на прах.
    Приготвяш е непосредствено преди употреба с малко Н2О. Можеш да и сложиш и 6-7 капки бренди/коняк ( категория VSOP върши работа).

  41. 41 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 1239 Неутрално

    Украинската сланина е добра и се цени най-вече в Русия. Служи за изпиване на умопомрачителни количества водка. Иначе няма никакви предимства пред себеподобните си на Балканите, вкл. България. Даже през ВСВ българската сланина е била в рациона на немските войници и специални части.

  42. 42 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
    'ΕΡΕΒΟΣ
    Рейтинг: 3935 Неутрално

    "karabastun" тази галерия ми хареса много !!++++

    Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
  43. 43 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10597 Весело

    До коментар [#38] от "man_un":

    Почти същото правеше дядото на един приятел. Беше от Велинград. Редеше сланинанта по същия начин на големи парчета в дървено каче но нежду редовете Сланина - сол, ръсеше обилно сняг. Беше страхотна с боб.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  44. 44 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10597 Весело

    До коментар [#38] от "man_un":

    Той твърдеше, че от снега се избелвала и порозовявала.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  45. 45 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 8520 Неутрално

    Навсякъде по света , сланината се приготвя по същия начин. Ние в България също имаме много начини.

  46. 46 Профил на interesna
    interesna
    Рейтинг: 243 Неутрално

    Чудно, с хрян и с препечени филийки.

  47. 47 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8742 Неутрално

    Благодаря ВИ за коментарите!!!

    karabastun1@abv.bg
  48. 48 Профил на Корки
    Корки
    Рейтинг: 2358 Неутрално

    В Москва съм бил свидетел как в магазин за месо, чака опашка отстрани, за да пуснат "по-хубаво" месо, защото изложеното няма никаква сланинка. Едно време в СССР месо имаше само в Москва и лотарийни градове.

    Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
  49. 49 Профил на zo
    zo
    Рейтинг: 562 Неутрално

    Иначе няма никакви предимства пред себеподобните си на Балканите, вкл. България.
    —цитат от коментар 41 на citoyen

    и аз като отидох в Украйна за първи път си мислех какво пък е толко е сланината им, все едно не съм ял, е да, ама не, наистина е много по-вкусна и добра от балканската.

    ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
  50. 50 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
    Али Ибн Абдул Обстул Бей
    Рейтинг: 1034 Неутрално

    След тежък ден ставам да пуша! Какво виждам - брутална галерия - адски гнусна! Вижте само мръсните маси и мизерните дървени тарелки на които са сервирали на тоя - статус бедняк! Боклука сервиран в тях лично на мен щеше да ми излезе 200 левас - за ветеринара да извади кучето ми от стрес! Отивам да повърна и да си доспя))

    No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
  51. 51 Профил на uej03527584
    uej03527584
    Рейтинг: 466 Неутрално

    ма верно ли краинската сланина била най-убавата.не вервам от мойта по убава нема.ама тоя господин да се пофали че е бил в странство.тука на такива им викаме селски бекове

  52. 52 Профил на stenlyaka
    stenlyaka
    Рейтинг: 1106 Неутрално

    След тежък ден ставам да пуша! Какво виждам - брутална галерия - адски гнусна! Вижте само мръсните маси и мизерните дървени тарелки на които са сервирали на тоя - статус бедняк! Боклука сервиран в тях лично на мен щеше да ми излезе 200 левас - за ветеринара да извади кучето ми от стрес! Отивам да повърна и да си доспя))
    —цитат от коментар 50 на Али Ибн Абдул Обстул Бей


    Не беше нужно да повръщате тука !
    Сланината е най ценния източник на енергия познат на човечетвото !!!

  53. 53 Профил на Росен съм аз и голем капут
    Росен съм аз и голем капут
    Рейтинг: 1514 Неутрално

    До коментар [#48] от "Корки":

    И ти к'во си правил в Москва по това "едно време"? Защо "едно време" всичките форумни русофоби все някакси с Москва са били повързани - я там учили, я там жили, я там пребивали, я там сопруги нашли.....

  54. 54 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8742 Любопитно

    До коментар [#22] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Г-н МОЙШЕ ТОЛКОЗ, защо не се активират дежурните от заглавие като ''Украинско сало''?

    karabastun1@abv.bg
  55. 55 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8742 Любопитно

    До коментар [#22] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Сериозно питам -не съм запознат с подробности ?

    karabastun1@abv.bg
  56. 56 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8742 Любопитно

    До коментар [#13] от "Мизийски":

    И към вас - Мизийски - имам същия въпрос - Защо не се активират дежурните от заглавие като ''Украинско сало''?

    karabastun1@abv.bg
  57. 57 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8742 Любопитно

    До коментар [#22] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Ако пишеше ''Украински КОРАБ '' - например - щеше да има 200 коментара ?????
    До коментар [#13] от "Мизийски":

    karabastun1@abv.bg
  58. 58 Профил на асен георгиев
    асен георгиев
    Рейтинг: 912 Неутрално

    До коментар [#11] от "Шопов":

    ти си необработено захарче червено!

  59. 59 Профил на Bramasole
    Bramasole
    Рейтинг: 3697 Любопитно

    До коментар [#3] от "karabastun":

    "Особено като мезе на хорилка, без ГМО ! :)"

    Горилка з перцем? Даже медовая?
    Мо-о-о-же! :)))

    "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
  60. 60 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 2528 Весело

    До коментар [#15] от "karabastun":
    Здрасти Кара

    В ТроЕнско , сланината я правят малко по-различно от твоите два начина :
    Имат си специално за целта дъбови качета , като дъното е по-малко от отвора , т.е. обратен пресечен конус.
    Още докато е съвсем топла сланината, веднага след заколването на прасето и ощавянето на козината , най-отдолу се слага слой сол след това се нареждат плътно парчета сланина , включително и леко шарена . . . . .
    Отгоре се слага дебел слой сол, утъпква се добре да излезе въздуха и така до горе дорде има парчета сланина.
    Слага се кръстачката и отгоре голям добре измит речен камък ,
    колкото може по-тежък !
    И, понеже е пресна сланината и в нея има влага, солта се разтваря и става на саламура . . . . .
    - = - = - = -
    Троенци имат един хубав виц по повод сланината . Там са разпространени много имената Минко, Пенко, Ванко , а бе все на 'ко 🤣
    Та горе на Беклемето се срещнали двама овчЕрИ - Минко и Пенко.
    Ама Пенко бил се нещо омърлушил и не бил на кеф и Минко го пита:
    - А бре Пенко, що ти е бре?
    - Мани , мани !
    - Що бре , овца ли затри ?
    - Не е овца , а торбето си затрих !
    - Пенко , що имаше в това торбе та те е толкоз яд бре ?
    - Ами едно лимонадено шише нашенка ( така й викат на троЕнската ракия🥰) , малко леб и парче сланинка.
    - Е е е Пенко , е бива ли заради това да се ядиш ? !
    - Не бе Минко , че го намери нЕкой и
    НЯМА ДА ЗНАЕ КАК ДА СИ НАРЕЖЕ СЛАНИНКАТА ! ! !
    - = - = -
    Между другото и в град Рила съм виждал по същия начин и в същите качета да си слагат сланината


    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  61. 61 Профил на Чардо
    Чардо
    Рейтинг: 2528 Весело

    До коментар [#58] от "асен георгиев":


    До коментар [#11] от "Шопов":ти си необработено захарче червено!
    —цитат от коментар 58 на асен георгиев


    Е то кръмното цвекло е червено,
    но то е фуражно , от него захар не става . . .🎈🎈🎈

    Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
  62. 62 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8742 Неутрално

    До коментар [#60] от "Чардо":

    Жив и здрав !!!!
    +++++++++++++++++

    karabastun1@abv.bg




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK