Karabastun'e, какви за сосовете на таблата, онова съ семената.
"Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия."
#GRETA, GO TO SCHOOL !
Абсолютно всички видове горчици, произвеждани в цял свят, се правят от смлените семена на три вида синап – черен синап, кафяв синап и бял синап, които, смесени в различни пропорции, са в основата на огромния брой различни горчици.
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
Нещо си назад с тенденциите. Обиколи т.нар. "вегански" канали в YouTube - голяма част вече се отказаха. Оказва се, че след 5-6 години веганство организмът не издържа и се срива. Тая "мода" си заминава и ще е завинаги.
Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
Пиша тук защото троловете на БСП-ДПС не влизат в такива новини. Обърнете внимание, че от обявяването на подкрепата на комунистическата партия за Мая Манолова във всички политически новини мненията срещу БСП получават стотици отрицателни гласувания с много приблизителна бройка (ботове). Пиша тук вече десетилетие и подходът е един и същ всеки път преди избори. Така, че не се връзвайте и се водете винаги от правилото "Всички могат да ни управляват, само не БСП/ДПС." Нека обърнем внимание на "Дневник" да ги блокира. Това ще стане, след като всеки от вас който пожелае им изпрати по един имейл (обратна връзка и т.н.). Напълно съм убеден, че парите с които се правят това са руски. Или както е казал Раковски преди 150 години - "Където има мръсотия" там търси Русия.
Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
Явно си решил да откриваш начално училище по кулинария. Пространното обяснение как се приготвя сланина и каква е основната съставка на горчицата напомнят,че наближава новата учебна година. 🍲🌭🍞🌶🍢🍺🍷
Нямам такива претенции, само дето, това което се предлага в нашите магазински вериги отдавна не е нито сланина, нито горчица - а какво е - и аз не знам ?! :)
До коментар [#2] от "karabastun": И леле що вино изпива. Колко жалко, че тези кретени - учени измислиха холестерола. 😂 Е, относно етимологията не се доверявай много на местните митове. Сало си е родствено със нашенското „сланина”, най-вероятно произлиза от сол, саль , залц на немски, „осолено месо”.
Издръжливи са горчиците / повечето, де / едно отворено през май бурканче, изкарва на ''стайна температура'' до октомври, без да промени нито цвят, нито вкус, нито мирис, нито даже и консистенцията си :)
Пиша тук защото троловете на БСП-ДПС не влизат в такива новини. Обърнете внимание, че от обявяването на подкрепата на комунистическата партия за Мая Манолова във всички политически новини мненията срещу БСП получават стотици отрицателни гласувания с много приблизителна бройка (ботове). Пиша тук вече десетилетие и подходът е един и същ всеки път преди избори. Така, че не се връзвайте и се водете винаги от правилото "Всички могат да ни управляват, само не БСП/ДПС." Нека обърнем внимание на "Дневник" да ги блокира. Това ще стане, след като всеки от вас който пожелае им изпрати по един имейл (обратна връзка и т.н.). Напълно съм убеден, че парите с които се правят това са руски. Или както е казал Раковски преди 150 години - "Където има мръсотия" там търси Русия.
Прав си. Предизборна ситуация, случваше се преди всеки избори в България-изведнъж пръкваха новорегистрирани/регистрирни шреди години и изчакващи активация, и масово спамеха по темите. Новото сега е ботовете който праскат за нулево време по 30-40, понякога 80 минуса под определени коментари, "за да посивеят".
Така ще е до изборите, после ще останат само десетина от познатите ни "совки"*.
* - "Совка" е руски сленг за човек който ментално се намира в ссср.
Иначе тази прошарена сланинка ми напълни устата с лиги. Като помня цените в България (до 10 лв/к на обикновенната бяла, и до 15 лв/к на "шарената") ми се плаче...Тук (Израел) има такива тук таме, за по 70-80 лв/к (в малки опаковки, иначе май не върви). До коментар [#13] от "Мизийски":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
Името и снимката от Украйна. Иначе, традиционната украинска рецепта за сало е същата като българската за парена/варена сланина, както са я приготвяли прабабите ни: Разтваря се сол във вода, след като кипне разтвора, с него се заливат парчетата сланина, овкусени с черен пипер, скилидки чесън или праз. След като престои 1 нощ в съда, местим в хладилника и след 3-4 дни имаме мезе. Аналогично се консервира и в буркани, с 10-15 минути варене, доколкото си спомням.
Преди двадесетина години всеки търсеше крехко месо, без сланина, най-вече котлет. ГМО - инженерите смениха породите и сега прасетата трупат само мускулна маса, сланината стана лукс. Котлетите не могат да се изпържат, стават като подметка.
Купихме домашно прасе. Не искам да разказвам, дано ви се отдаде случай да пробвате. В Сърбия и Македония все още не са сменили породите, но сега заради чумата, не може да се внесе месо.
Правил съм си сам преди много години пушен бут от черно прасе странджанска порода и още се опитвам неуспешно да намеря някакво прошуто, което да го бие на вкус. Сланина нито купувам вече, нито си правя. Там майсторлъка е в количеството сол - ако сложиш много, сланината се одървя кат подметка и хабиш много вино😂, а ако е малко - сланината става блудкава и може да се вмирише.
Сланината се напарва, както си описал. После като преседи се отцежда и се овъргалва в подправки - чубрика, червен пипер, черен пипер, кимион, целофан и в хладилника.
Черната странджанска порода е мелезак между дива бишка и домашна свиня.
До коментар [#26] от "hope": Аз купувам свинско и телешко от село, разбирай 2 прасета и половин теле, заклани и оправени. Номера с крехкото месо е в храната, с която е изгледано животното. Дори структурата на сланината зависи от храната, но няма как 120 кг младо прасе да има тегаво месо.
"Аз купувам свинско и телешко от село, разбирай 2 прасета и половин теле, заклани и оправени. Номера с крехкото месо е в храната, с която е изгледано животното. Дори структурата на сланината зависи от храната, но няма как 120 кг младо прасе да има тегаво месо. "
Храната има значение, слънцето също. Но гена си е ген. Както и при зеленчуците и плодовете. Раждат много, не се развалят, но витамините 50% оф. Маста впрочем е 7-10 лв./кг.
Мизийски, ти трябва да пишеш основно по една тема, как на един масов, несъзнателен убиец, Гунди му викате, продължавате да му отбелязвате някакви годишнини от трагичната "му" гибел... Жалка история...
Дядо Господин, род.1888 г., сам си колеше прасето, сам го разфасоваше и солеше сланинка. Той имаше един дървен съд, пресечен конус, по-особен от каче, на който викаше чебур. В него редеше сланината. По-точно той я режеше от прасето на парчета, а баба я редеше. Ред сланина, ред сол и т.н. Накрая слагаше кръстачка и я затискаше с камък. Сланината беше с кожичка, тънка и крехка. От гърба правеха свинска мас, а от кожата цървули. Било е преди повече от 60 г. Свакото на жена ми, свако Митю, пък я редеше в дървени касетки, по същия начин, а сланината от гърба нареждаха в буркани и я варяха. Имах предубеждение към тоя вид, но се оказа грешка, понеже от нея си правехме паприкована. Филия царевичен хляб. Върху нея се нарежда тънко нарязана сланинка. Върху нея лучени пръстенчета. Поставя се втора филия за сандвич. Слага се в сандвич тостера да се запече хляба хрупкаво. Поръсва се с шарена сол. После лапаш и поливаш с червено вино. А навън вали снежко...
"Издръжливи са горчиците / повечето, де / едно отворено през май бурканче, изкарва на ''стайна температура'' до октомври, без да промени нито цвят, нито вкус, нито мирис, нито даже и консистенцията си :)"
Ако водиш битка с консервантите, препоръчвам ти Colman's на прах. Приготвяш е непосредствено преди употреба с малко Н2О. Можеш да и сложиш и 6-7 капки бренди/коняк ( категория VSOP върши работа).
Украинската сланина е добра и се цени най-вече в Русия. Служи за изпиване на умопомрачителни количества водка. Иначе няма никакви предимства пред себеподобните си на Балканите, вкл. България. Даже през ВСВ българската сланина е била в рациона на немските войници и специални части.
Почти същото правеше дядото на един приятел. Беше от Велинград. Редеше сланинанта по същия начин на големи парчета в дървено каче но нежду редовете Сланина - сол, ръсеше обилно сняг. Беше страхотна с боб.
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
В Москва съм бил свидетел как в магазин за месо, чака опашка отстрани, за да пуснат "по-хубаво" месо, защото изложеното няма никаква сланинка. Едно време в СССР месо имаше само в Москва и лотарийни градове.
и аз като отидох в Украйна за първи път си мислех какво пък е толко е сланината им, все едно не съм ял, е да, ама не, наистина е много по-вкусна и добра от балканската. ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
След тежък ден ставам да пуша! Какво виждам - брутална галерия - адски гнусна! Вижте само мръсните маси и мизерните дървени тарелки на които са сервирали на тоя - статус бедняк! Боклука сервиран в тях лично на мен щеше да ми излезе 200 левас - за ветеринара да извади кучето ми от стрес! Отивам да повърна и да си доспя))
No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ;
Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
ма верно ли краинската сланина била най-убавата.не вервам от мойта по убава нема.ама тоя господин да се пофали че е бил в странство.тука на такива им викаме селски бекове
След тежък ден ставам да пуша! Какво виждам - брутална галерия - адски гнусна! Вижте само мръсните маси и мизерните дървени тарелки на които са сервирали на тоя - статус бедняк! Боклука сервиран в тях лично на мен щеше да ми излезе 200 левас - за ветеринара да извади кучето ми от стрес! Отивам да повърна и да си доспя))
И ти к'во си правил в Москва по това "едно време"? Защо "едно време" всичките форумни русофоби все някакси с Москва са били повързани - я там учили, я там жили, я там пребивали, я там сопруги нашли.....
В ТроЕнско , сланината я правят малко по-различно от твоите два начина : Имат си специално за целта дъбови качета , като дъното е по-малко от отвора , т.е. обратен пресечен конус. Още докато е съвсем топла сланината, веднага след заколването на прасето и ощавянето на козината , най-отдолу се слага слой сол след това се нареждат плътно парчета сланина , включително и леко шарена . . . . . Отгоре се слага дебел слой сол, утъпква се добре да излезе въздуха и така до горе дорде има парчета сланина. Слага се кръстачката и отгоре голям добре измит речен камък , колкото може по-тежък ! И, понеже е пресна сланината и в нея има влага, солта се разтваря и става на саламура . . . . . - = - = - = - Троенци имат един хубав виц по повод сланината . Там са разпространени много имената Минко, Пенко, Ванко , а бе все на 'ко 🤣 Та горе на Беклемето се срещнали двама овчЕрИ - Минко и Пенко. Ама Пенко бил се нещо омърлушил и не бил на кеф и Минко го пита: - А бре Пенко, що ти е бре? - Мани , мани ! - Що бре , овца ли затри ? - Не е овца , а торбето си затрих ! - Пенко , що имаше в това торбе та те е толкоз яд бре ? - Ами едно лимонадено шише нашенка ( така й викат на троЕнската ракия🥰) , малко леб и парче сланинка. - Е е е Пенко , е бива ли заради това да се ядиш ? ! - Не бе Минко , че го намери нЕкой и НЯМА ДА ЗНАЕ КАК ДА СИ НАРЕЖЕ СЛАНИНКАТА ! ! ! - = - = - Между другото и в град Рила съм виждал по същия начин и в същите качета да си слагат сланината
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
karabastun
Рейтинг: 3878 ВеселоСнимките са от истински украински етно-кръчми, аранжировката също !
[email protected]karabastun
Рейтинг: 3878 ВеселоДо коментар [#1] от "karabastun":
[email protected]А вкусът е неописуем :)
karabastun
Рейтинг: 3878 ВеселоДо коментар [#1] от "karabastun":
[email protected]Особено като мезе на хорилка, без ГМО ! :)
zz_s
Рейтинг: 766 НеутралноKarabastun'e, какви за сосовете на таблата, онова съ семената.
"Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !karabastun
Рейтинг: 3878 ВеселоДо коментар [#4] от "zz_s":
[email protected]Горчица, синапено семе :)
karabastun
Рейтинг: 3878 ВеселоДо коментар [#4] от "zz_s":
[email protected]Абсолютно всички видове горчици, произвеждани в цял свят, се правят от смлените семена на три вида синап – черен синап, кафяв синап и бял синап, които, смесени в различни пропорции, са в основата на огромния брой различни горчици.
S
Рейтинг: 2184 НеутралноХората вече не искат да са вегетарианци,а вегани,а тука ядат сланина.
wwwtoчkacom
Рейтинг: 496 НеутралноНай обичам холестерола да го вкарвам с червено вино.
pet fire
Рейтинг: 3179 НеутралноДо коментар [#7] от "Сд":
Всеки има право на избор с какво да се храни.
****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
Шопов
Рейтинг: 254 НеутралноТРЕВАТА е КЕРВИЗ ,
Every little helpsосновната ХРАНА на украинските СВИНЬЕ ! ! !
Тюфлекчия
Рейтинг: 2693 ВеселоНещо си назад с тенденциите. Обиколи т.нар. "вегански" канали в YouTube - голяма част вече се отказаха. Оказва се, че след 5-6 години веганство организмът не издържа и се срива. Тая "мода" си заминава и ще е завинаги. Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
Мизийски
Рейтинг: 418 НеутралноПиша тук защото троловете на БСП-ДПС не влизат в такива новини. Обърнете внимание, че от обявяването на подкрепата на комунистическата партия за Мая Манолова във всички политически новини мненията срещу БСП получават стотици отрицателни гласувания с много приблизителна бройка (ботове). Пиша тук вече десетилетие и подходът е един и същ всеки път преди избори. Така, че не се връзвайте и се водете винаги от правилото "Всички могат да ни управляват, само не БСП/ДПС." Нека обърнем внимание на "Дневник" да ги блокира. Това ще стане, след като всеки от вас който пожелае им изпрати по един имейл (обратна връзка и т.н.). Напълно съм убеден, че парите с които се правят това са руски. Или както е казал Раковски преди 150 години - "Където има мръсотия" там търси Русия.
Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).1gmbh1
Рейтинг: 418 НеутралноДо коментар [#6] от "karabastun":
Явно си решил да откриваш начално училище по кулинария. Пространното обяснение как се приготвя сланина и каква е основната съставка на горчицата напомнят,че наближава новата учебна година.
🍲🌭🍞🌶🍢🍺🍷
karabastun
Рейтинг: 3878 ЛюбопитноДо коментар [#14] от "gmbh":
[email protected]Нямам такива претенции, само дето, това което се предлага в нашите магазински вериги отдавна не е нито сланина, нито горчица - а какво е - и аз не знам ?! :)
putinxujlo
Рейтинг: 3062 ВеселоБраво 《karabastun》 👍👏🏻👏🏻😂
"Чуждестранен агент"Виж как фен на всичко украинско се радва!))
До коментар [#10] от "Шопов":
До коментар [#11] от "Шопов":
hamiltonf
Рейтинг: 4239 ВеселоДве бутилки водка липсват...
https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uAzegi
Рейтинг: 280 НеутралноДо коментар [#2] от "karabastun":
И леле що вино изпива. Колко жалко, че тези кретени - учени измислиха холестерола. 😂 Е, относно етимологията не се доверявай много на местните митове. Сало си е родствено със нашенското „сланина”, най-вероятно произлиза от сол, саль , залц на немски, „осолено месо”.
1gmbh1
Рейтинг: 418 НеутралноДо коментар [#15] от "karabastun":
Не се впрягай, пошегувах се.
За горчиците не съм съгласен, има и добри.
Локомотив
Рейтинг: 947 НеутралноИ кухнята ви е най-близка до ...руската.
karabastun
Рейтинг: 3878 ВеселоДо коментар [#19] от "gmbh":
[email protected]Издръжливи са горчиците / повечето, де / едно отворено през май бурканче, изкарва на ''стайна температура'' до октомври, без да промени нито цвят, нито вкус, нито мирис, нито даже и консистенцията си :)
МОЙШЕ ТОЛКОЗ
Рейтинг: 2916 НеутралноПрав си. Предизборна ситуация, случваше се преди всеки избори в България-изведнъж пръкваха новорегистрирани/регистрирни шреди години и изчакващи активация, и масово спамеха по темите. Новото сега е ботовете който праскат за нулево време по 30-40, понякога 80 минуса под определени коментари, "за да посивеят".
Така ще е до изборите, после ще останат само десетина от познатите ни "совки"*.
* - "Совка" е руски сленг за човек който ментално се намира в ссср.
Иначе тази прошарена сланинка ми напълни устата с лиги. Като помня цените в България (до 10 лв/к на обикновенната бяла, и до 15 лв/к на "шарената") ми се плаче...Тук (Израел) има такива тук таме, за по 70-80 лв/к (в малки опаковки, иначе май не върви).
До коментар [#13] от "Мизийски":
THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
Котаракът на Шрьодингер
Рейтинг: 264 НеутралноДо коментар [#1] от "karabastun":
Сух разтвор за осоляване, предполагам е просто морска сол?! Не бих я нарекъл разтвор...
blondofil
Рейтинг: 2353 НеутралноИ кое точно му е украинското на сланината?
Котаракът на Шрьодингер
Рейтинг: 264 НеутралноДо коментар [#24] от "blondofil":
Името и снимката от Украйна. Иначе, традиционната украинска рецепта за сало е същата като българската за парена/варена сланина, както са я приготвяли прабабите ни:
Разтваря се сол във вода, след като кипне разтвора, с него се заливат парчетата сланина, овкусени с черен пипер, скилидки чесън или праз. След като престои 1 нощ в съда, местим в хладилника и след 3-4 дни имаме мезе. Аналогично се консервира и в буркани, с 10-15 минути варене, доколкото си спомням.
hope
Рейтинг: 2085 НеутралноПреди двадесетина години всеки търсеше крехко месо, без сланина, най-вече котлет.
Любовта ще спаси света!!!ГМО - инженерите смениха породите и сега прасетата трупат само мускулна маса, сланината стана лукс. Котлетите не могат да се изпържат, стават като подметка.
Купихме домашно прасе. Не искам да разказвам, дано ви се отдаде случай да пробвате.
В Сърбия и Македония все още не са сменили породите, но сега заради чумата, не може да се внесе месо.
Котаракът на Шрьодингер
Рейтинг: 264 НеутралноПравил съм си сам преди много години пушен бут от черно прасе странджанска порода и още се опитвам неуспешно да намеря някакво прошуто, което да го бие на вкус. Сланина нито купувам вече, нито си правя. Там майсторлъка е в количеството сол - ако сложиш много, сланината се одървя кат подметка и хабиш много вино😂, а ако е малко - сланината става блудкава и може да се вмирише.
ahasver
Рейтинг: 726 НеутралноДо коментар [#13] от "Мизийски":само не БСП/ДПС."
А ГЕРБ/ДПС може, нали?
ahasver
Рейтинг: 726 НеутралноДо коментар [#27] от "Котаракът на Шрьодингер":Нещо бъркаш. Сланината поема толкова сол, колкото требе.
hope
Рейтинг: 2085 НеутралноДо коментар [#29] от "ahasver":
Любовта ще спаси света!!!Като рибата.
Халдип Исйолов
Рейтинг: 8 НеутралноДо коментар [#25] от "Котаракът на Шрьодингер":
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.Сланината се напарва, както си описал. После като преседи се отцежда и се овъргалва в подправки - чубрика, червен пипер, черен пипер, кимион, целофан и в хладилника.
Черната странджанска порода е мелезак между дива бишка и домашна свиня.
До коментар [#26] от "hope":
Аз купувам свинско и телешко от село, разбирай 2 прасета и половин теле, заклани и оправени. Номера с крехкото месо е в храната, с която е изгледано животното. Дори структурата на сланината зависи от храната, но няма как 120 кг младо прасе да има тегаво месо.
Big Muzzy
Рейтинг: 1045 НеутралноСланината веган ли е?
Котаракът на Шрьодингер
Рейтинг: 264 НеутралноНе и шарената сланина от снимката, за която говорим.
Месото от шарената сланина поема много сол.
hamiltonf
Рейтинг: 4239 Весело"Бастун", прибирай се по-бързо, ще се алкохолизираш...
https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uAhope
Рейтинг: 2085 НеутралноДо коментар [#31] от "Халдип Исйолов":
Любовта ще спаси света!!!"Аз купувам свинско и телешко от село, разбирай 2 прасета и половин теле, заклани и оправени. Номера с крехкото месо е в храната, с която е изгледано животното. Дори структурата на сланината зависи от храната, но няма как 120 кг младо прасе да има тегаво месо. "
Храната има значение, слънцето също.
Но гена си е ген. Както и при зеленчуците и плодовете. Раждат много, не се развалят, но витамините 50% оф.
Маста впрочем е 7-10 лв./кг.
hamiltonf
Рейтинг: 4239 НеутралноДо коментар [#13] от "Мизийски":
https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uAМизийски, ти трябва да пишеш основно по една тема, как на един масов, несъзнателен убиец, Гунди му викате, продължавате да му отбелязвате някакви годишнини от трагичната "му" гибел...
Жалка история...
Халдип Исйолов
Рейтинг: 8 НеутралноДо коментар [#32] от "Big Muzzy":
Не си заслужава да се напрягаш безплатно.Веганщината е психично заболяване. Човек не може да живее нормално без прием на животински продукти.
man_un
Рейтинг: 462 НеутралноДядо Господин, род.1888 г., сам си колеше прасето, сам го разфасоваше и солеше сланинка. Той имаше един дървен съд, пресечен конус, по-особен от каче, на който викаше чебур. В него редеше сланината. По-точно той я режеше от прасето на парчета, а баба я редеше. Ред сланина, ред сол и т.н. Накрая слагаше кръстачка и я затискаше с камък. Сланината беше с кожичка, тънка и крехка. От гърба правеха свинска мас, а от кожата цървули. Било е преди повече от 60 г. Свакото на жена ми, свако Митю, пък я редеше в дървени касетки, по същия начин, а сланината от гърба нареждаха в буркани и я варяха. Имах предубеждение към тоя вид, но се оказа грешка, понеже от нея си правехме паприкована.
Филия царевичен хляб. Върху нея се нарежда тънко нарязана сланинка. Върху нея лучени пръстенчета. Поставя се втора филия за сандвич. Слага се в сандвич тостера да се запече хляба хрупкаво. Поръсва се с шарена сол. После лапаш и поливаш с червено вино. А навън вали снежко...
Vlado Nikolov
Рейтинг: 228 ЛюбопитноДо коментар [#15] от "karabastun":
В "Кауфланд" съм купувал украинска горчица. Много е добра. А по-добро от домашна сланина, опушена, или осолена, рядко се намира. Топи се в устата.
1gmbh1
Рейтинг: 418 НеутралноДо коментар [#21] от "karabastun":
"Издръжливи са горчиците / повечето, де / едно отворено през май бурканче, изкарва на ''стайна температура'' до октомври, без да промени нито цвят, нито вкус, нито мирис, нито даже и консистенцията си :)"
Ако водиш битка с консервантите, препоръчвам ти Colman's на прах.
Приготвяш е непосредствено преди употреба с малко Н2О. Можеш да и сложиш и 6-7 капки бренди/коняк ( категория VSOP върши работа).
citoyen
Рейтинг: 1795 НеутралноУкраинската сланина е добра и се цени най-вече в Русия. Служи за изпиване на умопомрачителни количества водка. Иначе няма никакви предимства пред себеподобните си на Балканите, вкл. България. Даже през ВСВ българската сланина е била в рациона на немските войници и специални части.
'ΕΡΕΒΟΣ
Рейтинг: 1912 Неутрално"karabastun" тази галерия ми хареса много !!++++
Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !penetrating
Рейтинг: 7869 ВеселоДо коментар [#38] от "man_un":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertПочти същото правеше дядото на един приятел. Беше от Велинград. Редеше сланинанта по същия начин на големи парчета в дървено каче но нежду редовете Сланина - сол, ръсеше обилно сняг. Беше страхотна с боб.
penetrating
Рейтинг: 7869 ВеселоДо коментар [#38] от "man_un":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertТой твърдеше, че от снега се избелвала и порозовявала.
Роси
Рейтинг: 6720 НеутралноНавсякъде по света , сланината се приготвя по същия начин. Ние в България също имаме много начини.
interesna
Рейтинг: 213 НеутралноЧудно, с хрян и с препечени филийки.
karabastun
Рейтинг: 3878 НеутралноБлагодаря ВИ за коментарите!!!
[email protected]Кортик
Рейтинг: 2695 НеутралноВ Москва съм бил свидетел как в магазин за месо, чака опашка отстрани, за да пуснат "по-хубаво" месо, защото изложеното няма никаква сланинка. Едно време в СССР месо имаше само в Москва и лотарийни градове.
Червена линия, червен картонzo
Рейтинг: 590 Неутралнои аз като отидох в Украйна за първи път си мислех какво пък е толко е сланината им, все едно не съм ял, е да, ама не, наистина е много по-вкусна и добра от балканската.
ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
Али Ибн Абдул Обстул Бей
Рейтинг: 283 НеутралноСлед тежък ден ставам да пуша! Какво виждам - брутална галерия - адски гнусна! Вижте само мръсните маси и мизерните дървени тарелки на които са сервирали на тоя - статус бедняк! Боклука сервиран в тях лично на мен щеше да ми излезе 200 левас - за ветеринара да извади кучето ми от стрес! Отивам да повърна и да си доспя))
No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpguej03527584
Рейтинг: 270 Неутралнома верно ли краинската сланина била най-убавата.не вервам от мойта по убава нема.ама тоя господин да се пофали че е бил в странство.тука на такива им викаме селски бекове
sin mi
Рейтинг: 2657 НеутралноНе беше нужно да повръщате тука !
Сланината е най ценния източник на енергия познат на човечетвото !!!
Росен съм аз и голем капут
Рейтинг: 257 НеутралноДо коментар [#48] от "Корки":
И ти к'во си правил в Москва по това "едно време"? Защо "едно време" всичките форумни русофоби все някакси с Москва са били повързани - я там учили, я там жили, я там пребивали, я там сопруги нашли.....
karabastun
Рейтинг: 3878 ЛюбопитноДо коментар [#22] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
[email protected]Г-н МОЙШЕ ТОЛКОЗ, защо не се активират дежурните от заглавие като ''Украинско сало''?
karabastun
Рейтинг: 3878 ЛюбопитноДо коментар [#22] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
[email protected]Сериозно питам -не съм запознат с подробности ?
karabastun
Рейтинг: 3878 ЛюбопитноДо коментар [#13] от "Мизийски":
[email protected]И към вас - Мизийски - имам същия въпрос - Защо не се активират дежурните от заглавие като ''Украинско сало''?
karabastun
Рейтинг: 3878 ЛюбопитноДо коментар [#22] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
[email protected]Ако пишеше ''Украински КОРАБ '' - например - щеше да има 200 коментара ?????
До коментар [#13] от "Мизийски":
асен георгиев
Рейтинг: 704 НеутралноДо коментар [#11] от "Шопов":
ти си необработено захарче червено!
bramasole
Рейтинг: 2978 ЛюбопитноДо коментар [#3] от "karabastun":
"Слабите хора отмъщават. Силните хора прощават. Интелигентните хора игнорират." Алберт Айнщайн"Особено като мезе на хорилка, без ГМО ! :)"
Горилка з перцем? Даже медовая?
Мо-о-о-же! :)))
Чардо
Рейтинг: 1291 ВеселоДо коментар [#15] от "karabastun":
Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24Здрасти Кара
В ТроЕнско , сланината я правят малко по-различно от твоите два начина :
Имат си специално за целта дъбови качета , като дъното е по-малко от отвора , т.е. обратен пресечен конус.
Още докато е съвсем топла сланината, веднага след заколването на прасето и ощавянето на козината , най-отдолу се слага слой сол след това се нареждат плътно парчета сланина , включително и леко шарена . . . . .
Отгоре се слага дебел слой сол, утъпква се добре да излезе въздуха и така до горе дорде има парчета сланина.
Слага се кръстачката и отгоре голям добре измит речен камък ,
колкото може по-тежък !
И, понеже е пресна сланината и в нея има влага, солта се разтваря и става на саламура . . . . .
- = - = - = -
Троенци имат един хубав виц по повод сланината . Там са разпространени много имената Минко, Пенко, Ванко , а бе все на 'ко 🤣
Та горе на Беклемето се срещнали двама овчЕрИ - Минко и Пенко.
Ама Пенко бил се нещо омърлушил и не бил на кеф и Минко го пита:
- А бре Пенко, що ти е бре?
- Мани , мани !
- Що бре , овца ли затри ?
- Не е овца , а торбето си затрих !
- Пенко , що имаше в това торбе та те е толкоз яд бре ?
- Ами едно лимонадено шише нашенка ( така й викат на троЕнската ракия🥰) , малко леб и парче сланинка.
- Е е е Пенко , е бива ли заради това да се ядиш ? !
- Не бе Минко , че го намери нЕкой и
НЯМА ДА ЗНАЕ КАК ДА СИ НАРЕЖЕ СЛАНИНКАТА ! ! !
- = - = -
Между другото и в град Рила съм виждал по същия начин и в същите качета да си слагат сланината
Чардо
Рейтинг: 1291 ВеселоДо коментар [#58] от "асен георгиев":
Е то кръмното цвекло е червено,
но то е фуражно , от него захар не става . . .🎈🎈🎈 Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
karabastun
Рейтинг: 3878 НеутралноДо коментар [#60] от "Чардо":
[email protected]Жив и здрав !!!!
+++++++++++++++++