Защо трудно се намира място за паркиране

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Халдип Исйолов
  Халдип Исйолов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тези 5-6 кошника ако бъдат репатрирани няма да се реши проблема с паркирането.

  Не си заслужава да се напрягаш безплатно.
 2. 2 Профил на Пуйката
  Пуйката
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ако селяните плащат такса вход в София, този проблем ще се саморазреши..

 3. 3 Профил на bnm37477327
  bnm37477327
  Рейтинг: 217 Весело

  в единия бус спят

 4. 4 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 889 Неутрално

  Дали паркоместата не стигат защото град, сметнат за население от 1 млн, реално е населен с 2 милиона (примерно)?

 5. Ако снимаш така моята кола и я пуснеш в някой сайт ще има да работиш три години само за да ми платиш обезщетението!
  Ти нещо за защита на лични данни чувал ли си?
  Поне да беше скрил регистрацоинния номер, ти пейнт на компа нямаш ли?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 6. 6 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7305 Весело

  "Не ми пипайте недвижимата собсвеност" :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 7. 7 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1332 Весело

  Едва ли само в Мусагеница и има тези гледки. Според мен това е положението във всички квартали (освен идеалния център). Интересно кой ли ще кметът който ще почне някакво почистване на тези автоморги. Със сигурност има законови рамки (а ако няма-могат да се приемат): Като например на кола без платен пътен данък, годишна тех'проверка и платена задължителна застраховка Е ЗАБРАНЕНО да се паркира в обществени площи. Или в гараж, или в двира на частен имот. Праща се регистрирано писмо до последния регистриран адрес на соственика-взимай си до месец колата или тя отива на ПЛАТЕН паркинг някъде в Софийски окръг.

  Ама собственикът не живее там където му е регистрирания адрес/в чужбина за кратко/за дълго-спазвай закона.

  Ще има пищене година, и после таралясниците ще освободят място за движещите се коли.

  Лично мнение.

  -------------------------

  Тези 5-6 кошника ако бъдат репатрирани няма да се реши проблема с паркирането.
  —цитат от коментар 1 на Халдип Исйолов


  На пазара Мусагеница може би няма да реши проблема, но ще освободи още 5-6 парко'места за клиентите на пазара. Това в микро. В макро, за цяла София нещата ще се подобрят. Мао ли го е казал, или някой друг мъдрец-И най дългото пътуване почва с първата крачка.
  До коментар [#1] от "Халдип Исйолов":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 8. 8 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1332 Весело

  Ако снимаш така моята кола и я пуснеш в някой сайт ще има да работиш три години само за да ми платиш обезщетението!Ти нещо за защита на лични данни чувал ли си?Поне да беше скрил регистрацоинния номер, ти пейнт на компа нямаш ли?
  —цитат от коментар 5 на There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover


  Сигурен ли си?!? Снимките не са от спалнята ти/двора на къщата, а на обществено място. Дори и в щатите, където адвокати съдят кой' намерят за удобно (и съдилищата отсъждат понякога разорителни глоби) не е престъпления/нарушение на закона да те снимат нито лично теб/талигата ти-ако сте на обществено място. Па дори и ако вятъра дигнал роклята на благоверната и и се виждат кюлотите.
  До коментар [#5] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 9. 9 Профил на Иван Раданов
  Иван Раданов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Община Младост обикалят междублоковите пространства и лепят едни жълти стикери на стъклата на изоставените коли - дават 3 месеца срок на собственика да си пренесе колата в собствен имот, после идват и вдигат колата, но къде ги носят - не знам. Може и да има някакъв законов ред за унищожаването им, ако не са потърсени още известно време след вдигането. По принцип всички общини би трябвало да го правят това.
  Доколкото знам, критерии за "изоставен" автомобил бяха: ако е минала 1 година от края на валидността на стикерите по стъклата; ако няма валидна застраховка Гражданска Отговорност; ако регистрационните номера са от невалидни (стари) видове или няма номера изобщо.

 10. 10 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#9] от "Иван Раданов":

  В моя квартал на няколко трошки им поставиха стикери зимата. Стикерите отдавна се отлепиха и изхвърчаха, а колите още са си там.

 11. 11 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3732 Неутрално

  До коментар [#8] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  По ЗЗЛД е прав:

  СТАНОВИЩЕ:
  1. Извършването, на действия по събиране, съхраняване, заснемане на улични изображения в Република България и др. действия по отношение на тези изображения, с цел да бъде подобрена и разширена услугата, предоставяна от Гугъл/Гугъл инк. („Google”/Google Inc.) - Гугъл Стрийт Вю (google street view), не представлява инцидентно (случайно, несистемно, рядко) обработване на лични данни чрез средства, разположени в Република България, които средства не се използват само за транзитни цели, според значението на член 1, алинея 4, точка 3 от ЗЗЛД.
  4.4. В подходящ срок преди стартиране на услугата, администраторът е длъжен да информира обществеността относно: началната дата, от която ще стартира заснемането, планираната продължителност на заснемането, графиците и маршрутите на Гугъл автомобилите, вида на събираните данни, правата на физическите лица по отношение на обработваните техни лични данни (право на достъп, на информация, възражение, възможността да поискат заличаване и премахване на образите, както и начинът, по който могат да реализират тези свои права), както и относно технологията, чрез която образите на лицата и номерата на автомобилите ще бъдат замъглявани по начин и до степен, които няма да позволяват последните да бъдат идентифицирани.

  http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
 12. До коментар [#8] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
  Пробвай.....

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 13. 13 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  Според нашата община ако автомобилът има номера, но гражданската и прегледът са изтекли преди повече от 2 години, лепят стикер и о, чудо, автомобилите изчезват. Ако нямат номера, веднага пускаш сигнал и пак нещата се нареждат. Според мен двете години могат да се намалят на 6 месеца. За жалост толкова сме бедни, че си мислим, че една кола, която не е в движение има някаква стойност и си я пазим...

 14. 14 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1267 Весело

  До коментар [#11] от "hamiltonf":

  1. Цитираното становище касае Гугъл стрийт вю. За разлика от Гугъл, авторът не снима системно всички улици и МПС-та по тях, а само е показал няколко примера.
  2. За да се търси "обезщетение", ищецът трябва да докаже нанесени вреди. Съмнявам се, че емоционалните сътресения на собственика на заснет автомобил се равняват на "три години" ангария.
  3. Малко вероятно е собствениците на изоставени автомобили да започнат да съдят снимачите... но ако това все пак се случи, поне ще се разбере кои са собствениците и къде да им се търси отговорност!

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 15. 15 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1267 Весело

  До коментар [#12] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":

  Къде живееш и каква кола караш?

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 16. 16 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  Трудно се намират паркоместа, защото общината нищо не прави за подсигуряване на нови и за създаване на удобство на живеещите и плащаните данъци и заплати жители на общината. Също така строителните бизнесмени правят, така че да няма места и да ти ги продават за по 20000 евро. Нямам против да си плащам за паркомясто на общината, за да си паркирам таралясника, ама да вземат да подсигурят такива. Да разширят улиците къде може, да построят няколко етажни паркинги. Въобще да вземат да направят нещо, че проблема в София вече става много сериозен.

 17. 17 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#5] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":

  И като какви лични данни е моделът и номерът на колата ти. По него можем само да видим дали имаш валидна ГО. Другите данни от талона ги има само КАТ

 18. 18 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1332 Весело

  До коментар [#8] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":По ЗЗЛД е прав:СТАНОВИЩЕ:1. Извършването, на действия по събиране, съхраняване, заснемане на улични изображения в Република България и др. действия по отношение на тези изображения, с цел да бъде подобрена и разширена услугата, предоставяна от Гугъл/Гугъл инк. („Google”/Google Inc.) - Гугъл Стрийт Вю (google street view), не представлява инцидентно (случайно, несистемно, рядко) обработване на лични данни чрез средства, разположени в Република България, които средства не се използват само за транзитни цели, според значението на член 1, алинея 4, точка 3 от ЗЗЛД.4.4. В подходящ срок преди стартиране на услугата, администраторът е длъжен да информира обществеността относно: началната дата, от която ще стартира заснемането, планираната продължителност на заснемането, графиците и маршрутите на Гугъл автомобилите, вида на събираните данни, правата на физическите лица по отношение на обработваните техни лични данни (право на достъп, на информация, възражение, възможността да поискат заличаване и премахване на образите, както и начинът, по който могат да реализират тези свои права), както и относно технологията, чрез която образите на лицата и номерата на автомобилите ще бъдат замъглявани по начин и до степен, които няма да позволяват последните да бъдат идентифицирани.
  —цитат от коментар 11 на hamiltonf


  СТРАХОТНО!!! И за туй улиците и тротоарите да са като кочина ли? Ами на кой' му се харесва-да живее в кочина! И да обикаля 1/2 час да търси парко'място в квартала си, щото таралясниците на комшиите му (и на такива извън града) кесят с години на едно място.
  -------------------
  До коментар [#8] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Пробвай.....
  —цитат от коментар 12 на There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover


  Виж, за разлика от теб имам възможност да си избера и в коя държава да живея, и в кой град, и в кой квартал. И веднъж на няколко години го правя. Иначе написаното по нагоре се отнася и към теб.

  П.С. Да те питам-имаш ли лично твое, платено паркомясто. Или и ти си губиш времето да търсиш парко място около къщи. Обаче за да има законност и стабилност си твърдо против някой да пусне в медиите снимка на твоя/комшийска изоставена кола, която заема място на движещите се.


  До коментар [#12] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 19. До коментар [#15] от "WOI":

  В Германия, карам БМВ....... тук обаче е в евро и мнооого дебело....
  Скоро един германец осъди поляк само защото показал на полицая видеорегистратор на който се вижда, че германеца е в нарушение и е виновен.....поляка му плати 15 000 евро обезщетение и забележи, показал е записа само на полицай.......

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 20. До коментар [#17] от "victortrt":

  Регистрационния номер

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 21. 21 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Така и така си снимал/а, пускай сигнал - https://call.sofia.bg/bg/Signal/Create/

 22. 22 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 438 Неутрално

  До коментар [#15] от "WOI":В Германия, карам БМВ....... тук обаче е в евро и мнооого дебело....Скоро един германец осъди поляк само защото показал на полицая видеорегистратор на който се вижда, че германеца е в нарушение и е виновен.....поляка му плати 15 000 евро обезщетение и забележи, показал е записа само на полицай.......
  —цитат от коментар 19 на There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover


  О дааа, германците вървят назад! Чакам търпеливо, кога на тази велика нация, ще и писне от правата на всеки дето има крака и ръце и ще падне чистене:)

 23. 23 Профил на strk
  strk
  Рейтинг: 220 Неутрално

  Докато паркирането на обществени места е безплатно ще е така. Крайно време е да се сложи прилична такса и проблемите ще се решат, а парите могат да се ползват за развитие на обществения транспорт.

 24. 24 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Докато паркирането на обществени места е безплатно ще е така. Крайно време е да се сложи прилична такса и проблемите ще се решат, а парите могат да се ползват за развитие на обществения транспорт.
  —цитат от коментар 23 на strk


  То си има такса в момента . Наричаме я данък МПС и се събира от Общината. Така че ако не е платен данъка - автомобила може да подлежи на репатриране , и след определен период от време на общинския паркинг - на рециклиране .

 25. 25 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#19] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":

  Нещо много съмнителна тази случка с немеца и поляка. Или не си разбрал или здраво послъгваш.
  В България обаче колата ти няма никакви лични данни и ако я зарежеш безстопанствена на улицата за 2+ години съвсем спокойно могат да ти я снимат, да ти залепят стикер върху нея, а след това и да я репатрират. Ако ти 2+ години не си си поглеждал бричката и си я оставил на улицата, хората да я заобикалят като паметник, то няма как да се жалваш за някакви права.

 26. 26 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Ако се махнат изоставените автомобили в софия ще има вместо 2 000 000 коли - 1 999 920 коли

  Всичко ще стане точно :D

  глупава статия

 27. 27 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#25] от "Smile":

  кои и от кога ти ги смета теа 2 години ве.ако я избутам десет метра напред кво.па 2 години.пхахахахаха

 28. 28 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#27] от "uej03527584":

  Две години без ГТП. Не съм го измислила аз, има го в закона (в кой закон е няма да подсказвам). При кола без ГТП и съответно без Гражданска отговорност на автомобилиста, аз лично не пропоръчвам да я избутвате никъде нито десет, нито два метра напред или назад. Ако стане някоя беля докато я избутвате и както няма застраховка, после цял живот може да се наложи да работите, за да изплащате щетите.

 29. 29 Профил на victortrt
  victortrt
  Рейтинг: 370 Неутрално

  До коментар [#20] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":

  Тук той не е лични данни.

 30. 30 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Трудно се намират паркоместа, защото общината нищо не прави за подсигуряване на нови и за създаване на удобство на живеещите и плащаните данъци и заплати жители на общината.

  До коментар [#16] от "Симо":

  Задължение на общината е да осигури градски транспорт и сметоизвозване.
  Никой не е длъжен да ти осигурява място за каруцата, както и никой не те е канил да се заселваш в гъстонаселен голям град.

  Сто пъти съм го писал - Манхатън е сърцето на Ню Йорк и там всички улици са с платено паркиране.
  Няма абонамент.
  Няма преференции.
  Няма удобство да пускаш СМС - трябва на всеки час и половина физически да си закараш задника до колата и да пуснеш в "митъра" монетни по 25 цента.
  Затова и живущите в Манхатън, въпреки че апартаментите им струват от милион нагоре - просто нямат коли. Щото няма къде да ги държат.
  Ползват такси и метро.
  Който иска място за кола - изнася се към Лонг Айлънд или Джърси.

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 31. 31 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#28] от "Smile":

  да де ма кога сичко е платено дека е проблема не ми става ясно.тва питам аз.гражданската с прегледа и данъка на некоя бричка е 250 лева.ного ли е тва за годишен паркинг

 32. 32 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#31] от "uej03527584":

  Ако всичко си е платено и колата си има редовен ГТП (което означава, че поне веднъж годишно се премества, за да отиде да мине ГТП), то тя си е напълно редовна кола в движение и с нея няма никакъв проблем.

 33. 33 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Не го знам фотографа какви ги върши, дали е полезен или само мрънка във форума, но аз, без да съм фото ексхибиционист, съм разкарал четири таралясника. Та, в тази връзка, при вас какви са резултатите?

 34. До коментар [#25] от "Smile":

  Германеца е бил виновен за катастрофата, поляка за да докаже, че е невинен показва на полицая видеозапис на ситуацията от видеорегистратора, съответно немеца си отнася наказанието, но завежда дело срещу поляка за това, че няма право да го снима без негово съгласие и печели делото.... и 15 000 евро.
  Редното било ако изкарат поляка виновен да се обърне към съда и да съди немеца, чак в съда с разрешението на същия можел да покаже записа, но не и на полицая на пътя.
  Скоро го коментирахме с колегите поляци.

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 35. До коментар [#25] от "Smile":


  И още нещо, ако бричката е с платени данъци, редовна регистрация, застраховка и т.н. МОЖЕ ДА СТОИ ПАРКИРАНА НА УЛИЦАТА И 30 ГОДИНИ......
  Улиците са обществени, няма ли забраняващ знак паркираш и колата стои там колкото пожелаеш.

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 36. До коментар [#29] от "victortrt":


  Напротив, да речем съседите, приятелите и познатите започнат да го подиграват и да му се присмиват, защото познали колата по номера.....
  завежда дело срещу публикувалия снимката
  Кой ще спечели според теб?

  Очите ти могат да те излъжат, не им вярвай!
 37. 37 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 801 Неутрално

  До коментар [#36] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":

  Направи нарушение в България. После се опитай да съдиш подалия сигнал, че съседи и приятели ти се присмиват и ще разбереш кой ще спечели. :-)

 38. 38 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Дали паркоместата не стигат защото град, сметнат за население от 1 млн, реално е населен с 2 милиона (примерно)?
  —цитат от коментар 4 на redguy


  Град не се "смята" за определен брой население. Затова се съставя общ градоустройствен план, който трябва да предвижда задължително разширение на града. Ако този план се спазва, проблеми от този тип се решават по-лесно.

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 39. 39 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#36] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":

  пхахахаха.тук съдята ша умре от смех и нема да даде ход на делото даже

 40. 40 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 559 Весело

  Има един начин да се освободи града от трошките, но към 75% от хората, включително 75% от списващите тук, ще пищят на умряло - да се минава технически преглед както трябва.
  Иначе някои от сниманите "автомобили" би трябвало да са дерегистрирани. Респективно издънката е на общинта, че не ги е метнала навреме.

 41. 41 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Всички коли са с номера,те е напълно законно да се пркират както и всички останали,А и поне едната от колите и буса съм ги виждал,чувал и помирисвал да се движат.Как са минали ГТП е отделен въпрос.

 42. 42 Профил на WOI
  WOI
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  До коментар [#19] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":
  Описаният от теб случай вероятно е действителен: в Германия и Австрия имат странни представи за поверителност, що се отнася конкретно до видеорегистратори.

  https://amp.dw.com/en/dashcams-in-germany-permissible-in-court-court-rules/a-43788494

  https://www.reuters.com/article/us-germany-trial-privacy-idUSKCN1IG1LO

  “Better racy and sexy than racist and sexist!”
 43. 43 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1384 Весело

  До коментар [#19] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":

  Абе "лични данни" е много по-различно нещо от един рег.номер. За да има лични данни, трябва някак си данните да се свържат с човека, а това е просто рег.номер, който служи за установяване на ППС-то... Сещаш ли се, няма как да знаем кой е собственика, въпреки че знаем рег.номер, та в ситуацията няма "лични данни". Кой е собственика на автомобила могат да знаят само държавни органи, ама пък на тях име е разрешено да боравят с лични данни и точно заради това ги имат. А да, и не си в немско, та ако ще плашиш със съд, първо си пускай по едно бързо търсене по темата... щото несериозно някак си...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 44. 44 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1384 Любопитно

  До коментар [#40] от "sasoss":

  Абе ще попищят, пък ще си стегнат колите и пак ще се върнем към пищенето за липсата на места за паркиране. Така де, навремето дори коли нямахме пък си накупихме, що да не си купим и по-свестни? Номера е, тези дето не им трябват поне два пъти седмично, да не си купуват или ако си купят кола, така да е с паркирането та да не пречи на тези, дето ползват колата ежедневно. Примерно много добър вариант е номера с миенето на улиците и съответното освобождаване на улицата за миенето. Който ползва колата ежедневно, хич няма да усети кога са мили улицата, ама тези дето я ползват само в събота и неделя ще трябва да я преместят за да не им я вдигнат (заради миенето на улицата) и на третия път ще намерят къде да я паркират извън улицата... Така де, хем чисто, хем практично, хем без глупостите с таксите, разрешителните и другите държавно-ограничителни щуротии.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 45. 45 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1570 Неутрално

  До коментар [#30] от "г-н Саранди Говедаров":

  шшш, Говедарския...

  София е с 10 пъти по-голяма площ от Манхатън и с половин милион по-малко население бе... и да - и там имат коли, дъртако, колкото и да не ти се вярва... да не говорим, че в НЙ е разрешено гледането на кокошки, селендур... София била гъстонаселен голям град хахахах... в държава с население колкото един Лондон хахах

  демек - краставиците не са крокодили ако да ти зеленеят

  и не се обаждай преди да си сметнал колко автобуса ще са и необходими на самоковската ти другарка, за да натовари целокупното гражданство и съселянство

 46. 46 Профил на dimso
  dimso
  Рейтинг: 8 Неутрално

  до коментар 44

  обясни какъв е тоя "номер с миенето на улиците". моята улица не е мита през последните поне 20 години...

 47. 47 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 478 Неутрално

  До коментар [#5] от "There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover":

  Не си дори близо до истината. Лични данни са, ако чрез тях могат да те идентифицират. По номера на колата могат да те идентифицират КАТ, но не и ние, случайно преминаващите граждани. По-точно, не можем да те идентифицираме като Иванчо, а само като "Тъпака, спрял без да му пука за останалите".

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 48. 48 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Зелена зона в целия град, висок данък според замърсяването на автомобила и ще изчезнат половината кошници от града! Не може секи бай х*й да се вози и да си паркира където му падне нафтовата печка!

 49. 49 Профил на slon
  slon
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Това явно му е основният проблем на българина, няма къде да си паркра колата ...
  Па пробвайте да намерите място за паркиране в Париж, преди да си публикувате словоизлиянията!

 50. 50 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 889 Неутрално

  До коментар [#4] от "redguy":

  Вярно ли бе? Лондон е сметнат за 8-9 милиона? Париж е сметнат за 4-5? Да не говорим за други големи градове!
  Хората залагат на бър и удобен обществен транспорт! Там където има две ленти в посока задължително едната трябва да е бус лента!

 51. 51 Профил на sawa_hr
  sawa_hr
  Рейтинг: 218 Весело

  Ако снимаш така моята кола и я пуснеш в някой сайт ще има да работиш три години само за да ми платиш обезщетението!Ти нещо за защита на лични данни чувал ли си?Поне да беше скрил регистрацоинния номер, ти пейнт на компа нямаш ли?
  —цитат от коментар 5 на There is VoiSe of Amerika Says Edgar Hoover


  Пробвай в тази Германия, в която живееш, да си оставиш колата повече от месец на обществен паркинг /т.е. който не се плаща /.
  Води се злоупотреба с право и дори всичко да ти е платено - ГО, данък етс. - и колата да е в движение пак ще си получиш бележчицата, че ЗЛОУПОТРЕБЯВАШ с право и ще има Abschleppdienst за много пари.

  Ама важното е да търсим под вола теле, как някой били го снимали разбираш ли...

 52. 52 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1384 Весело

  Зелена зона в целия град, висок данък според замърсяването на автомобила и ще изчезнат половината кошници от града! Не може секи бай х*й да се вози и да си паркира където му падне нафтовата печка!
  —цитат от коментар 48 на grigoo

  Ан тъй, гадните шофьори да се спешат и да се тъпчат в Икарусите. Който е имал две коли, да виси от вратата на Икаруса до следващата спирка... Ще ти се правят на отворени, а? Хубаво си беше соца, с малко автомобили и претъпкани автобуси, и чакаш чакаш по спирките да те огрее през половин (един ако нещо автобуса се строши нЕкъде между спирките)... Де ви изравят такива, бе, целия град зелена зона и нямало да има автомобили — ядец. Точно такива като тебе ще плащате "зелената зона" ама включена във всяка цена на всяка услуга, ма то малко акъл трябва преди да размахаш тоягата.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 53. 53 Профил на Софианец
  Софианец
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#50] от "rincewind":
  Образовай се. НАРЕДБА № РД-02-20-2 от 20 декември 2017 г.

 54. 54 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Снимка номер 3, баничарницата с най-вкусните банички на света за мен. Всеки път като съм в България, още 1вата сутрин съм там за закуски и айран.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 55. 55 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Проблемът комплексен. Внасят се много стари автомобили - масово стари дизели, които тровят въздуха, освен че са убийци на пътя. Паркингите се препълват.

  Решенията също са много и не особено популярни, но трябва да се случи. Първо негодните автомобили да се спират от движение. Спрените автомобили, които са на обществени места да се извозват и унищожават след някакъв срок. Да има сериозни данъци за автомобилите - не може притежаването на автомобил да е основополагащо право, като правото да дишаш чист въздух.

  Покрай работата си виждам всяка седмица десетки запитвания за транспорт на употребявани (и нови) автомобили. Масово се внасят автомобили на около 10 години, но поне 1/3 от запитванията са за превоз на 20+ годишни гробници на колела.

  Конкретно до мястото в което живея за последната година една градинка се превърна в неформален паркинг за около 20 автомобила, половината от които се преместват веднъж на седмица. Отделно има около 7-8 морги, които са на вечен паркинг, включително такива без номера, на които от време на време лепят призовка за доброволно преместване.

  preklara rara
 56. 56 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#52] от "gost22":

  В София има съвсем приличен обществен транспорт! Има метро, има нови и климатизирани автобуси, движат се по график, има нощен транспорт, повечето тролеи и трамваи са съвсем в добро състояние.

  Има някои линии на трамваите, които са като влакче на ужасите, но ще ремонтират трасето рано или късно. Все ще бракуват и старите български трамвайни мотриси и тролеите икарус.

  В София спокойно можеш да стигнеш от Надежда до Младост за около 30 минути с метро. Ако колите станат по-малко, транспорта с автобуси ще стане още по-бърз, защото сега има тапи, защото масово се кара в бус лентите.

  preklara rara
 57. 57 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#56] от "edin slep":

  Това просто не е вярно. Освен ако връзката не е квартал-център с една линия, имаш 3 до 4 пъти по-бавен градски транспорт от автомобил. Дори примера ти с Надежда и Младост (където имаш метро, което далеч не е даденост за всички) не е точен. В момента на писането на коментара ми, гугъл ми дава 46 минути с метро.

 58. 58 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 964 Неутрално

  До коментар [#57] от "kapitan_laino":

  Е ти па са. Пробвай с кола нощем и в час пик и усреднявай. С метрото си е най-бързо

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 59. 59 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 964 Неутрално

  С прост народ на кило всичко е проблем. Народо като иска да живее като скот, никоя администрация не може да го спре.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 60. 60 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#58] от "motochristo":

  Гледам го в момента - 17:30, час пик. От метростанция до метростанция - Бели Дунав (Надежда) до Младост 3. 46 минути с метро, 45 минути с автомобил. И това от метростанция до метростанция, изключваме евентуално ходене пеша. Дори метрото ни е бавно. А сега помисли за хората, които нямат опцията да имат метро от врата до врата, трябва да се прекачват и т.н. Истината става плачевна.

 61. 61 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До 59:"motochristo"....С прост народ на кило всичко е проблем. Народо като иска да живее като скот, никоя администрация не може да го спре....."

  А какво да правим когато и администрацията за ПРО.З.ТИ? Какви са тези изоставени коли с регистрации от други градове? Откраднати, бракувани, милЮционерите не ги ли забелязват?
  В коя европейска държава има подобни проЗтотии, освен в държавата, администрирана от характеризиралия се сам-самичък за проЗт БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ?

 62. 62 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#60] от "kapitan_laino":

  Ами така ще е колега, когато управляващата ГЕРБЕРАСТИЯ е решила да премести цяла България в един град (София), строи се като за последно, и периодически се появяват тревожни анализи, че браншът (строителния) имал някакви затруднения!

 63. 63 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  До коментар [#7] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  В Красно Село редовно ги чистят до степен да не мога да посоча нито един подобен таралясник. И въпреки това места няма просто щото има твърде много автомобили.

 64. 64 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  До коментар [#7] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":В Красно Село редовно ги чистят до степен да не мога да посоча нито един подобен таралясник. И въпреки това места няма просто щото има твърде много автомобили.
  —цитат от коментар 63 на m17


  Ами радвам се да чета това. През 2010-11 живях в Хиподрума (широката зелена част, Булаир/Никола Палаузов/Ритуалната зала/Била) и наистина нямаше трошки по алеите и тротоарите. И тротоарите бяха що годе ОК. После минах до уж по "престижен" квартал (Иван Вазов)-ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ що се отнася до свестни тротоари и "паркирали" таралясници с пораснали фиданки по тях.

  Та...написаното от теб доказва че може таралясниците да ги махат. А който има движеща се кола...да му мисли къде да я паркира като не я кара...
  До коментар [#63] от "m17":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 65. 65 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 603 Весело

  Ако са регистрирани , и с платени данъци , това че не се карат си е по-добре за тези тршки - поне не тровят атмосверата .

 66. 66 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#2] от "Пуйката":

  тогава ще ти искат такса всеки път като ходиш на почивка с колата :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 67. 67 Профил на mop36557620
  mop36557620
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Ами много сме бедни но всяко семейство има по 2-3 коли ... затова няма място за паркиране.

 68. 68 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Определено трябва да има такса за влизане в София с кола. Не може да побере всичко селяни.

 69. 69 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  5 коли - заедно със семействата 20 гласа за статуквото. За какво да ги прогонва с излишно старание в година на избори (а избори има почти всяка година...)?

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK